Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Visszatérne Csongrád a kistérséghez

Csongrád - Igaz, hogy a bevételek jól alakulnak, azonban azt is tudni kell, hogy közel 190 millió forint kifizetetlen számlaállománya van az önkormányzatnak – hangzott el tegnap a csongrádi képviselő-testületi ülésen.
Ez nagy probléma, jelentette ki Bedő Tamás polgármester, főleg abban a tekintetben, hogy a legszükségesebb havi kiadások, mint például a közvilágítás, 45 millióba kerülnek. A legtöbb pénzzel a városellátó és a szociális intézmény tartozik. Fábián György képviselő ehhez hozzátette: ez egy régóta görgetett probléma, a városellátó esetében például ő úgy hallotta, a költségvetést nem életszerűen kellett a cégnek megtervezni.

Lapunk is megírta a csongrádi volt polgármester és alpolgármester szabadságmegváltása után járó több mint 12 milliós összeg ügyét. Ez a téma is szóba került az ülésen. A pénz csak elvileg járna, ilyen nehéz helyzetben az érintetteknek illene arról lemondani, vetette fel Fábián György. Úgy határoztak, hogy a jogi lehetőségeket megvizsgálja a képviselő-testület.

– Ha a kistérségben maradt volna a szociális intézmény, 18 millió forinttal több járna neki. Ehhez képest a város kilépett, így az intézmény most 8 milliós mínuszban van – tárta fel a polgármester. Ha a térség három falva visszafogadja Csongrádot, szívesen csatlakoznának, tette hozzá. Az erről szóló szándéknyilatkozatot a decemberi ülésre állítják össze.

Nagy Rusztem jegyzővel közös megegyezéssel szerződést bontottak, egyelőre Szubally Brúnó aljegyző látja el a feladatot. A városkép kft. vezetője Juhászné Hajdu Anikó lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi néptáncegyüttesekkel ünnepelte Csongrád a Márton-napot

A vigasságot a Szent Vince Borrend, a Múzsa Művészeti Egyesület, a Csongrádi Fúvószenekar és a Csongrádi Kertbarát Kör szervezte. Tovább olvasom