Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Visszatértek drosztjukhoz a taxisok

Visszatértek drosztjukhoz a taxisok
Csongrád- A korábbi húszból négy taxis maradt Csongrádon. Most összefogtak, és elhatározták, ismét használni fogják a régi drosztot. Egyikük mindig ott várakozik.
– Valaha legalább húsz taxis volt Csongrádon, ma négyen vagyunk, öt autóval – hallottuk a Tisza-parti város egyik fuvarozójától, Bartók Gyulától.  Sokan abbahagyták az ipart, mások kiöregedtek. Olyan vállalkozó is akad, aki biztosabbnak látta a megélhetését, ha leszerződik egy nagyvállalathoz, amelynek állandóan a rendelkezésére áll, és megy, ha vinni kell valakit.
 
Bartók Gyula saját költségén festette újra a drosztnál a burkolati jeleket. Fotó: Králik Emese

Az elmúlt években nemcsak ez változott, az utazási szokások is átalakultak. Mindenkinek mobiltelefonja van, abban elmenti legalább egy taxis számát, ha utazna valahová, őt hívja. Mivel a sofőröknek nem kellett egy megszokott helyen várakozniuk, lassan feledésbe merült a szálloda mellett lévő droszt.

A csongrádi taxisok azonban nemrég elhatározták: nem sodródnak az árral, tesznek valamit a hagyomány felelevenítéséért. Összefognak, és újra rendszeresen használni fogják a megszokott helyüket.

– Itt van nem messze a buszmegálló. Ha Csongrádra ér egy utazó, kell, hogy lássa: hol kaphat fuvart. Én komolyan veszem a dolgot, a sárga útburkolati jeleket saját költségemen festettem újra – mondta Bartók Gyula. A négy vállalkozó érdekközösségbe tömörülne, egymást segítené, és legalább egyikük mindig megtalálható lenne a drosztnál, amelynek a felújításához a várostól is segítséget kérnek.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűntek a csőszök

Eltűntek a csőszök
Várhatóan új mosdót építenek a csongrádi temetőben, a csőszházat viszont egyelőre nem újítják fel, úgysincs lakója. Tovább olvasom