Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Visszavonul a közélettől Felgyő lemondott polgármestere, Ábel István

Felgyő - Mint már megírtuk, december 17-én lemondott Felgyő polgármestere, Ábel István. A közélettől teljesen visszavonul, most már minden idejét a szeretteinek, családjának szenteli.
– Pontosan december 17-én 17 óra 10 perckor mondtam le a polgármesteri tisztségről – idézte fel a történteket Ábel István, aki 22 évig állt Felgyő élén. – Az ok, hogy a képviselő-testület az alpolgármesternek és önmagának is megszavazott tiszteletdíjat. Erre korábban nem volt példa településünkön. A polgármester a testület határozatát köteles végrehajtani, ezt pedig egyszerűen nem tartottam vállalhatónak, kivitelezhetőnek, ezért döntöttem a távozás mellett.

Ábel István elmondta: az 1300 fős falu kalkulálhatóan 200 millió forintos költségvetését ez újabb 4,8 millióval terheli, s úgy ítélte meg: ez az összeg nem teremthető elő. A büdzsé 90 százalékát így is az intézmények fenntartására, működtetésére és bérekre fordítják; fejlesztésre, bővítésre, szépítésre alig jut. Ábel maga sem főállásban, hanem tiszteletdíjasként látta el feladatát.

– Nem vádolok senkit, nincs bennem harag. Ezzel a lépésemmel a politikától, a közélettől is teljesen visszavonulok, 58 évesen korkedvezményes nyugdíjba megyek. Ezután minden időmet a családomnak, főként az unokáimnak szentelem. Hogy mire vagyok az elmúlt 22 esztendőből a legbüszkébb? Talán arra, hogy sikerült Felgyőre annyi vállalkozást, céget csábítani, hogy nincs munkanélküliség. De a tevékenységemet, annak pozitívumait és negatívumait nem nekem, hanem a lakosságnak kell megítélnie.

Felgyőt azóta Szabóné Berkes Etelka alpolgármester irányítja. A polgármester személyéről döntő időközi választásokat később írják ki, a helyi választási bizottságnak ezt 30 napon belül – vagyis január 17-éig – meg kell tennie.

Olvasóink írták

 • 8. godzilla 2011. január 05. 12:07
  „Emberek! Én csak annyit fűznék hozzá lehet utána csinálni MINDENT!!Nem kis eredményekkel vonul vissza Ábel Úr!
  Mindenki ugyanezeket tette volna csak nem meri felvállalni!Lehet köpködni,szidni mindenkit, de azt nem értem miért nem jelentkeztetek ti polgármesternek? HA ennyire tudnátok, mit, hogyan kellett volna....
  Igen voltak hibái. Kinek nincsenek? Hozott rossz döntést! Ki nem?????
  Tessék vállalni az arcokat, neveket!!!
  Senki sem hibátlan!!!!!!! Nézzetek magatokba, ti sem vagytok tökéletesek: Ő sem volt az!
  Szidtok itt mindenkit a kábel tv-s-től,Etelkáig!! Gratula!!Gondolom a boltba meg a szemébe mosolyogtok, sőt még gratuláltok is!!!
  Ez Magyarország!!!! Köpködni tudunk, dehogy egyszer valamiben a fejlődést és jót lássuk????KI VAN ZÁRVA!!!!”
 • 7. ganzales 2010. december 30. 07:07
  „Egyetértek Lapszemle észrevételével!”
 • 6. hank 2010. december 29. 17:57
  „Ábel Istvánnak pedig jó egészséget a nyugdíjas éveire!”
 • 5. hank 2010. december 29. 17:56
  „bambuska: :-) Vigyázz, mert január 1-jétől újabb "jelentő" szervezet kezdi meg munkáját és ki tudja még, hogy kik fognak megfigyelni és kiket... :-)”
 • 4. bambuska 2010. december 29. 14:32
  „lapszemle ! válassz új nevet magadnak, mert már nem mosod le magadról a bértollnokságot,pontosabban bizonyítottad ezzel, az itteni hozzászólásoddal, hogy a"pártközpontból" irányítanak, és megbízatásodat teljesíted, térségi szintre kiterjedően. Jelentsd az ovkép.nek, hogy lebuktál , mint a rendszerváltás előtt, akkor is írtál jelentéseket és teljesítettél megbízást , ha nem csalódom, és akkor is meggyőződésből!”
 • 3. báránykám 2010. december 28. 21:07
  „A kedves alpolgármester asszony alig tud az utcán köszönni.”
 • 2. bocko71 2010. december 28. 17:59
  „Csatlakozom lapszemléhez”
 • 1. lapszemle 2010. december 28. 16:22
  „Amenyiben követné a Jegyző Asszony is a példát teljes más lenne a közélet a községben.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőrösi elköszönt és visszatért

Miután polgármesterré választották, nem igazgathatja tovább a Csongrádi Oktatási Központot Kőrösi Tibor. Mégsem szakad meg a kapcsolata a megyei önkormányzattal. Tovább olvasom