Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Vizeskedtek a csongrádi majálison

Május első napján két helyszínen zajlottak programok Csongrádon.
Csongrádon május elsején kimondottan majális nem volt, azonban a város két helyszínén megrendezett programokon vehettek részt az érdeklődők. A Szezonnyitó – Vizeskedj! – Összetartás Sárkánymódra nevű rendezvényt a csongrádi Gyógy- és Strandfürdő területén rendezték meg, civil szervezetek összefogásával.

A Kis-Tisza Vízi- Sport Közhasznú Egyesület és a gyógyfürdő munkatársai munkájának eredményeként egy eseménydús napot tölthettek a látogatók ezen a verőfényes, nyáriasan meleg napon az uszodában. A Csongrádi Sárkányok jóvoltából bárki kipróbálhatta a medencében elhelyezett vízi sporteszközöket, részt vehettek bohókás versenyeken és egy mini olimpián is.

Vizeskedtek a csongrádi majálison - GALÉRIA

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
A város vöröskeresztes csapata bemutatót tartott, de volt vízilabda mérkőzés is. Az ügyeskedni vágyó gyermekek kipróbálhatták a fafaragás ősi mesterségét is, szakember irányítása mellett. Több baráti társaság és család helyben, bográcsban készítette el finom ételeit, de akik nem főztek, a közeli vendéglő majális menüjével csillapíthatták éhségüket.

A programok estig tartottak. A belváros rendezvényházának udvarán, a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. szervezett programot a kisgyermekes családoknak. Az Alföld Néptánc együttes adott műsort, majd a kisgyermekek ügyeskedhettek pedagógusok-, és a Művelődési ház munkatársai vezetésével. Kipróbálhatták a perec készítés művészetét is a Belvárosi Pékség jóvoltából.

Olvasóink írták

  • 2. agyhalott 2013. május 04. 08:31
    „A fészbukon fut egy kép az elmúlt 3 éves Ifjúság téri május 1-ekről. Érdemes ránézni :(”
  • 1. natessek 2013. május 02. 11:37
    „Na, tessék! Megértük azt is, hogy a megyei lap simán hazudik! Nem volt Csongrádon majális! Ezen a hazalátogatásomkor le is döbbentem! Volt egy délelőtti családi nap és egy szezonnyitó a fürdőben. Itt érdeklődésemre azt mondták, hogy a majálist majd 11-én tartják meg. Na ja, a karácsonyt meg húsvétkor? Éljen kisrákosi! Éljen kisrákosi! Éljen kisrákosi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi fiatal a go EB-n

Egy csongrádi gimnazista is részt vett a 18. ifjúsági Go Európa-bajnokságon.
Tovább olvasom