Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Vizsgálatot kér maga ellen az Érzőszív Alapítvány

Csongrád - Ügyészségi vizsgálatot kér maga ellen a csongrádi Blázsik Patrikot támogató Érzőszív Alapítvány - ezt kedden jelentette be Kovács Ferenc, az alapítvány kuratóriumának tagja.
Kovács Ferenc békéscsabai sajtótájékoztatóján elmondta: a három éves Blázsik Patrik mellett még két gyermeket támogatnak, és az ő számukra gyűjtött pénz 80 százalékát is a saját kiadásaira számolja el az alapítvány.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 6. zoltanz 2008. július 16. 12:30
  „Már több oldal is foglalkozik ezzel a témával, rájöttem, nem is olyan kisstílű csapatról van szó. Milyen nagy lábon élhetnek, ha fél év alatt ennyi pénzt tüntetnek el, úgy, hogy a legelemibb magánköltségeiket is beteg gyermekekkel fizettetik ki. Vagy ezek is csak Szegeden a nagy HÁZ 6. emeletén az egyik iroda előszobájában minden gyanú felett álló, ám évtizede törvénytelenkedő tanácsosasszony marionetfigurái?”
 • 5. Átlagember 2008. július 16. 11:43
  „17. hozzászólás Átlagember 2008.07.16 11:07

  Adósumák kórkép.
  Szélhámosék létrehoznak egy alapítványt jól hangzó és kasszanyitogató névvel. Valós cél az egyéb sumák célból alapított vállalkozások fiktív bevételének eltüntetése. Vajon miért kapaszkodott annyira a kicsi Patrik számlájának kezeléséért? Azért, mert sürgősen legalizálnia kellett a köreihez tartozó ga(rá)zdálkodó "kiadását". Kérem, ez egy törvényes, tiszta ügy, a vállalkozás adót takarít meg az alapítványi támogatásokra fordított összegekkel, az alapítvány pedig a kapott összeg egy részét fiktív számla vásárlására fordítja, nagyobb részét az így szerzett számlák költségkénti lekönyvelésével a saját zsebébe söpri. Megnézném én a nagy összegű, nem magánszemély adományozókat....
  Mérget rá, a telefonszámlák 20 %-a ha valós, az ügy érdekében felhasznált költség, ami meg az üzemanyagot illeti, még annyi se.
  Undorító, hogy még a kisemberek jóindulatából néhány ezer forintokból összejött pénzt is megvámolták.
  Ez a felgyűrűzött karvaly egy jól sminkelt hiéna. Csak rá kell nézni, a képére van kódolva a svindli jelleme......”
 • 4. s z e g d i 2008. július 15. 21:48
  „egyszerű,vissza kell ellenőrizni a telefonszámlákat a hivott számok alapján,majd azok a számok tudnak beszélni.Ha nincs összefüggésben az üggyel fizessen az´alapitványnak nevezett valami.lesznek ám itt hasznositható ötletek”
 • 3. Morgós 2008. július 15. 18:21
  „az ügyészség pedig megállapítja hogy minden rendben ahogy minden rendben van ebben az országban...”
 • 2. zetor 2008. július 15. 17:50
  „Kutya legyek, ha még egyszer fizetek bármilyen alapítványnak!!! Inkább veszem a fáradtságot és kiderítem a címét annak, aki rászorul és bedobom a postaládájába amennyit tudok adni készpénzben. Ha onnét kilopják az tisztasor, rablás, de egy alapítvány ha lenyúlja a 80% százalékát az rendben van?”
 • 1. Tibet 2008. július 15. 17:17
  „Kíváncsi voltam, hogy melyik változat mellett döntött az alapítvány:
  - 80% levonás mindhárom támogatottjuktól - "igazságosan"
  vagy
  -Patrikéktól 80%, a többiektől pedig 30%-50%..., hogy ne legyen annyira irreális a költségük a másik két kisgyerek esetében..., tudván, hogy mekkora közfelháborodás volt Patrik esetében...

  A számukra kedvezőbbet választották... Minden pénzből megtartottak maguknak 80%-ot, biztos ami biztos...

  Azért kíváncsi lennék, hogyan tudják eldönteni, hogy a 4 hónap alatt folytatott telefonálásaikból Patrik nevében 310 e Ft-ot telefonáltak, a másik kisfiú nevében mondjuk 280 e Ft-ot és a harmadik gyermek esetében mondjuk 260 e Ft-ot telefonáltak el...

  Mivel a törvény elég hiányos és nem szabályozza, hogy mennyi pénzt fordíthat magára egy alapítvány, így már az is nagy csoda, hogy nem tartották meg maguknak mondjuk a 95%-ot, elvégre számlát venni üzemanyagról, telefonköltségről nem egy nehéz feladat, és még lehetett volna fokozni a költségeiket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érzőszív, fájó seb, ügyészségi vizsgálat

Csongrád - A nyitott gerinccel született csongrádi Blázsik Patrik mellett egy, őssejtbeültetésre… Tovább olvasom