Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Zene füleinknek

Csongrád - Ismét rock-történeti témájú előadásnak adott otthont „A lemez lejárt?!" című kiállítás záró rendezvényeként a Tari László Múzeum „Néhány keresztút a rock történetében" címmel, ahol Csák László tolmácsolásában sok érdekességet tudhattunk meg legendás zenészek életéről és munkásságáról.
Egy-egy gondolategységet az ahhoz kapcsolódó előadó művének részletei kísérték. A hangulatos rendezvényt olyan magyar és nemzetközi előadók bejátszásai színesítették, mint Janis Joplin, Frank Zappa, Tom Waits, Miles Davis, King Crimson, Weather Report, John McLaughlin, Herbie Hancock, Colosseum, Van Morrison, Jaco Pastorius, Syrius, Mini, Solaris, Nikola Parov, East, Mártha István, Gayan Utteyak Society, Zuboly és a Keksz együttes. A felcsendült számok stílusa is igen változatos volt, hallhattunk ­– hogy csak néhányat említsünk – rockot, jazzt, bluest, progresszív zenét, punkot, popot, valamint a különböző műfajok keveredését.

Nagy élmény volt 2013-ban bakelitlemezről hallani a korabeli zenéket.
Nagy élmény volt 2013-ban bakelitlemezről hallani a korabeli zenéket.

Kérdésünkre Csák László elmondta, a zenei repertoárt úgy válogatta össze, hogy különleges, dallamában, hangszerelésében, ritmusában egyedi dalokat hallgathassunk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ovisok sportoltak Csongrádon

Immár hagyományossá vált a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolában, hogy iskolacsipegető foglalkozásra várják a leendő elsősöket és szüleiket. Tovább olvasom