Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Hogyan csajozzunk rendőri segítséggel?

DélmagyArchív 1927: A Mikszáth utcán végigüldözve elkapták az első szegedi aszfaltbetyárt. Pingponglabda segítségével akart ismerkedni. Bejött neki.
Elfogják az első szegedi aszfaltbetyárt. Kattintson az oldalért!
Elfogják az első szegedi aszfaltbetyárt. Kattintson az oldalért!
1927 márciusában a szegedi Mikszáth Kálmán utcában aszfaltbetyárkodás miatt lecsapott a közeg egy munkanélküli segédre.

Kihágása, hogy ismerkedési célból pingponglabdával hátba dobta L. J. 20 éves cselédlányt, aki a piac felé haladt el mellette.

A lány rendőrért futott, a képzett rendőr pedig csapdát állított a segédnek: a panaszos cselédlánynak vissza kellett sétálnia ugyanazon az úton, és jeleznie kellett, amikor ismét megtörténik a rettentő kísérlet.

Így is lett, és a közeg a Tisza Lajos körút sarkáig üldözte az aszfaltbetyárt. Ott aztán lecsapott rá, amaz hiába tiltakozott, és állította váltig, hogy tettével nem ismerkedni akart, mindez semmit sem változtatott, mehetett az államrendőrség kihágási bíróságára.

Ő lett az első, és hosszú időre az egyetlen, akit Szegeden aszfaltbetyárkodásért eljárásba fogtak.

Az esettel egy másik lapszám is foglalkozott, mikor is a tárgyaláson a pingponglabdás aszfaltbetyár tovább tagadta ismerkedési szándékát, a lány pedig, „aki először helyezte magát az erkölcsvédelmi rendelet hatályosabb védelme alá", elmesélte, hogy támadója többször is rámosolyogott, miközben a labdával megdobta.

A kihallgatás a vádlott tanúinak meghallgatásával folytatódott, ám eközben a bírósági folyosón magára maradt a lány és az aszfaltbetyár.

A Délmagyarország beszámolója szerint „az ismerkedés első perceiben igen feszélyezett volt közöttük a társalgás. Később azonban már összemelegedtek, és a legjobb barátságban távoztak el a rendőrség épületéből."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrány és négy lövés. A golyónyomok még láthatók a Parlamentben

DélmagyArchív, 1912: Tisza Istvánra háromszor lőtt az ellenzéki képviselő, majd fejbe lőtte magát.… Tovább olvasom