Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Nem rendeltetésszerű izgalmat keltett egy női láb

DélmagyArchív 1925: Ezt inkább ne lájkolják! Preparált csecsemőholttestet is találtak a szenteltvíztartóban.
Elképzelhetik, mit gondoltak a járókelők 1925. október 15-én reggel, amikor a rókusi Árvíz utca 51 szám előtt egy csonka női lábszárat és egy felsőkart találtak az utcán.

Sokan gyilkosságot sejtettek és elterjedt a hír, hogy feldarabolt női holttestet találtak. Valaki elszaladt egy közel lakó rendőrért, aki a helyszínen megállapította, hogy nincsenek vérnyomok, és a testrészek preparált állapotban vannak.

Testrészeket loptak az anatómiai intézetből. Délmagyarország 1925. október 16.
Testrészeket loptak az anatómiai intézetből. Délmagyarország 1925. október 16.

A szegedi egyetem anatómiai intézetében valóban ráismertek a női lábra, amelynek segítségével előző nap Müncz János tanársegéd óráján szemléltetett.

Nemsokára egy másik női testrész is előkerült Rókuson. A Rókusi templom előtt egy kendergyári munkás egy levágott női kezet talált, ő azonban nem a rendőrséghez fordult, hanem papírba csomagolta, bevitte a gyárba, és ott mutogatta társainak.

Ez a testrész is a klinikáról származott. Senki sem tudta azonban, hogyan kerülhetett ki onnan. Előző este a bontani termet bezárták, és akkor még hiánytalanul megvoltak a szemléltetésére használt preparált testrészek. A házinyomozás azt feltételezte, hogy vagy valaki bosszút akart állni az egyetemen, vagy pedig egy túlbuzgó orvoshallgató zsákmányolt otthoni boncolnivalót, de útközben megzavarták és eldobta a testrészeket.

Hír a felkavaró esetről. Délmagyarország 1931. augusztus 25.
Hír a felkavaró esetről. Délmagyarország 1931. augusztus 25.

Még ennél is szörnyűbb lehetett azoknak az élménye, akik 1931. augusztus 23-án a rókusi templom két szenteltvíztartójában egy-egy csecsemőholttestet találtak a vasárnapi első misén. "Szerencsére" ebben az esetben is kiderült, hogy preparált holttestekről van szó. Egy később elfogott elmebeteg ember lopta ki a tetemeket a Rókusi templom mellett működő anatómiai intézetből.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy C-t megnéznénk egy jogi vizsgán - Sárosinak sikerült

DélmagyArchív 1934: A kor egyik legjobb csatáráról van szó, aki az 1938-as VB-döntőben is gólt… Tovább olvasom