Digitália

2017.11.10. 21:37

A Facebook Locallal még több helyi ajánlást kaphatunk az ismerőseinktől

Az, hogy a felhasználók épp hol vannak, mit csinálnak, mivel töltik a szabadidejüket, egyre fontosabbak lehet a különféle vállalatoknak.

munkatársunktól

A Facebook a legújabb alkalmazása igazán helyi szinten gondolkodik - írja a Mashable.


Az eseményekre való meghívókkal és a közeli rendezvények listázásával a felhasználók mostantól a felhasználók a barátaiktól származó üzleti ajánlatokat is láthatnak, kereshető térképeket, valamint az érintett területen jelen lévő ismerősöket is megmutatja a rendszer. 


"Az új alkalmazással, a Facebook Locallal könnyedén megtalálja, hogy mit csináljon, hova menjen, hol étkezzen - egyszóval mindent, amire csak szüksége van. Mindezt úgy, hogy ezeket azok az emberek ajánlják, akiket ismerünk, és akikben megbízunk" - nyilatkozta a Facebook termékmenedzsere, Aditya Koolwal.


A Facebook forgalmának egyre nagyobb része tevődött át mobilra, az pedig, hogy a felhasználók épp hol vannak, mit csinálnak, mivel töltik a szabadidejüket, egyre fontosabbak a kisebb vállalatoknak. Korábban már próbálkoztak azzal, hogy jobban integrálják a Facebookot a fizikai világba, virtuális "találkozókártyákat" vezettek be fodrászatokban vagy autószervizekben. 


A Facebook erre egy különálló alkalmazást indított. A Messengerrel szemben ennek a letöltésére nem kéri a felhasználókat (Messenger nélkül az üzenetküldés nem is működik már mobilról). A célcsoportot egyelőre azok a felhasználók alkotják, akik úgy érzik, hogy a szabadidős tevékenységeikben örömmel fogadják el ismerőseik segítségét. 


Címkék#Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!