Digitália

2017.11.27. 20:53

A magánszféra védelme áll útjában a Facebook talán leghasznosabb fejlesztésének az EU-ban

Algoritmussal szűrnék ki azokat, akik öngyilkosságra készülnek.

A Facebook mostantól mesterséges intelligencia segítségével fogja keresni az öngyilkosságra utaló posztokat, ahelyett, hogy a felhasználói bejelentésekre várna, írja a Techcrunch-ra hivatkozva az Index.


A lap arról számolt be, hogy ezzel azokat az eseteket akarják megakadályozni, amikor valaki élőben közvetíti az öngyilkossági kísérletét. A fejlesztők olyan algoritmust írtak, ami azokat a mintákat keresi, amik az öngyilkossági hajlamra jellemző posztokban megtalálhatóak, és értesíti a hatóságokat, vagy az illető barátjait.

 

Kép forrása: techcrunch.com


A cég termékmenedzsmenti igazgatóhelyettese, Guy Rosen arról is beszámolt a lapnak, hogy amikor az új eljárást tesztelték, akkor több esetben is már akkor odaértek a mentők, amikor a felhasználó még közvetített.


A Facebook már az egész világon bevezette ezt a technológiát, kivéve az Európai Unióban, ahol a magánszféra védelmét biztosító törvények ezt nem engedik - emelte ki az Index.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!