#fejlesztés

2021.01.02. 18:15

Főzőkonyhát alakíthatnak ki Szatymazon

K. A.

K. A.

Itt lesz az új szatymazi főzőkonyha. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Szatymaz község önkormányzata 2020 augusztusában nyújtotta be kérelmét a pénzügyminiszter által kihirdetett önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására kiírt pályázati felhívásra, Főzőkonyha kialakítása Szatymazon címen. Ez sikeres volt és pozitív elbírálásában részesült, így összesen 100 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaphat a település.

Itt lesz az új szatymazi főzőkonyha.
Fotó: Karnok Csaba

A 133 millió 565 ezer forint összköltségű programban az egykor pékségként üzemelő, mára használaton kívüli épületből alakíthatnak ki egy csaknem 600 adagos főzőkonyhát. A fejlesztés részeként, az építési beruházás mellett, a kor követelményeinek megfelelő, a jövő közétkeztetési feladataihoz igazodó konyhai eszközöket is ebből a forrásból szerezhetik be. A cél egy korszerű és modern főzőkonyha biztosításával a gyermek- és szociális étkeztetés színvonalának jelentős javítása a településen. Az önkormányzat a pályázathoz saját forrásból 33 millió 564 ezer forint önerőt biztosít, a beruházás – sikeres közbeszerzési eljárás esetén – jövő év tavaszán kezdődik meg, és várhatóan 2022 őszéig tart majd.

Már 2017 nyarán felmerült, hogy szükség lenne egy új főzőkonyhára, és már akkor képbe került az egykori pékség épülete. Akkor azt is megvitatta a képviselő-testület, hogy az átalakítás vagy egy új építése lenne-e a település számára gazdaságosabb megoldás. Mára kiderült, a felújítás mellett döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!