Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Indul a megye legnagyobb szűrővizsgálata

Egy lépés az egészségünkért Csongrád megyében címmel program indul az itt élő emberek testi és lelki egészségének javítása érdekében.
Összefogott a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nkft., a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás, a Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ Nkft., a Móra-Vitál Térségi Egészségmegőrző és Szociális Nkft. és a Szegedi Tudományegyetem. A november 30-áig tartó programot támogatja a kormány és az Európai Unió, 798,46 millió forintot fordítanak rá. A rendezvényekről lapunk is rendszeresen beszámol.

A kezdeményezők abból indultak ki, hogy a daganatos, illetve szív- és érrendszeri megbetegedések száma úgy csökkenthető, ha minél többen váltanak életmódot. A program révén a megye mind a hét járásában segíteni akarnak abban, hogy minél többen térjenek át az egészségtudatos életmódra, és mentesüljenek a szenvedélybetegségektől. Ezt szűrésekkel, tájékoztató foglalkozásokkal, felvilágosító rendezvényekkel, tanácsadással szeretnék elérni.

Együtt akarják kezelni a testi és lelki, valamint a társas, szociális, társadalmi egészséget. Különösen oda fognak figyelni arra, hogy a hátrányos helyzetű településeken, a tanyás járásokban élő emberek ugyanúgy megkapják ezt a segítséget, mint a nagyvárosiak.

A program a résztvevő szakemberek számára kutatás, felmérés is, amelynek eredményeit később is hasznosítani lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 évesen is jógázik Etka anyó húga

Októberben ünnepli a szegedi Császárné Benke Mária 90. születésnapját. Tovább olvasom