Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Látványos változás: 3 liter folyadék egy hónapon át

Nemrég zárult a LifeTilt blog három liter naponta kampánya. Az egy hónapon át tartó kezdeményezés során az ötletgazdák 13 jelentkezőt követtek nyomon a Facebookon, de több száz ember életét változtatták meg. Sokan a játék vége óta is folytatják új életmódjukat.
Novemberben jött az ötlet, hogy szervezünk egy kampányt egy angol újságírónő példájára. Magunk sem gondoltuk, hogy felhívásunkra majdnem ezren jelentkeznek, közülük 13 embert választottunk ki – meséli a szegedi Békési Orsolya.

A fiatal lány az életmóddal foglalkozó LifeTilt blog szerkesztőjének, Balogh Tamásnak a társa, ők ketten együtt kezdeményezték a 3 liter folyadék naponta elnevezésű kampányt, ami december közepén ért véget. A 13 ember november közepén töltött fel képet saját arcáról az Orsolyáék által szerkesztett Facebook csoportba, utána folyamatosan beszámoltak a tapasztalt változásokról.

Tőke Andrea előtte és utána.
Tőke Andrea előtte és utána.

Az első kísérlet

Az angol újságírónő, Sarah Smith korábban naponta nagyjából 1 liter folyadékot fogyasztott, súlyos fejfájással és emésztési panaszokkal küzdött, amikor beszélt egy neurológussal, hogy mit tehetne fizikai állapotának javításáért. Az orvos azt javasolta, igyon meg naponta 3 liter folyadékot. Sarah azt olvasta, hogy az Egyesült Királyságban minden ötödik nő kevesebbet fogyaszt a napi ajánlott vízbevitelnél, úgy döntött, saját magán végez kísérletet. A kísérletet minden nőnek javasolja az újságírónő saját tapasztalatai alapján, hiszen eltűntek a karikák a szeme alól, szebb lett arcbőre, elmúlt a fejfájása, egészségesebbnek is érzi magát.

 
– Szervezetünk napi 2-3 liter folyadékot igényel, ennek összetételére, a folyadékfogyasztás jelentőségére azonban jóval kevesebbet gondolunk – hangsúlyozza Orsolya.

Ezt a tanácsot fogadta meg a Tőke Andrea is, a 13 résztvevő egyik. „Előtte" és „utána" fotóján remekül látszik a változás, arca fiatalabb, élettel telibb a második fényképen.

– Sokaknál olvastam, hogy a sok víztől nem ettek annyit, mert nem voltak éhesek. Ez nálam pont fordítva történt. Többet eszek mint a kampány elkezdése előtt. A hatása pedig nagyon jó. A bőröm érezhetően puhább lett, azóta energikusabb vagyok. Ezek után is szeretném magam szinten tartani – mondja Andrea, aki elhatározta, hogy továbbra is folytatja a kampányt, minden nap napi három liter vizet iszik majd. Mosolyogva teszi hozzá, hogy jó barátok lettek a vízzel. A kampány végeztével is folytatja ezt az életmódot, de a a Facebook csoport több tagja is hasonlóról számolt be.

Békési Orsolya
Békési Orsolya az egyik ötletgazdája a „3 liter naponta" kampánynak.
Fotó: Frank Yvette

A kampány kezdeményezőitől megtudtuk, hogy a 13-nál jóval több embernek változott meg az élete.

– Rengeteg üzenetet kaptunk olyanoktól, akik saját maguktól kezdtek bele a kampányba, olyanoktól, akiket nem tudtunk beválasztani a 13-ba. Nemrég összegeztük az eredményeket, átnéztük a képeket, több száz ember csatlakozott, akik arról számoltak be, hogy folytatják ezt az életmódot – halljuk Orsolyától.

A LifeTILT csapat nem áll le a kreatív ötletekkel. A Facebookon újabb csoportot hoztak létre, ami az egészségesebb iskolai étkeztetéssel foglalkozik, támogatják a menzareformot

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gollum kondijának nem tett jót a rothadt hús és hal

Egy brit tudós fiával közösen elemezte J.R.R. Tolkien regényei szereplőinek táplálkozási szokásait… Tovább olvasom