Életstílus

2015.07.19. 10:31

Öt perc, és megtanul tökéletes tükörtojást sütni!

Van videó is róla, hogy nem forró, bő olajban készül a legszebb tükörtojás.

Aki eddig úgy tudta, hogy bő olajban, magas hőfokon kell a tükörtojást sütni, az tévedett. Ilyen módszerrel könnyen ropogós éle lett a fehérjének és megszilárdult a sárgája, vagyis nem lett tökéletes a tojás.

Nick Gavin szakács a ChefSteps Youtube csatornáján ezt másképp ajánlja. Először is egy teflon serpenyőre van szükségünk, amelyet alacsony hőfokra melegítünk. Ezután egy mogyorónyi vajat teszünk bele, amit elmaszatolunk azon a területen, ahol a tojás sül majd.

Óvatosan ide ütjük a tojást és 4-5 percig alacsony hőfokon sütjük. Ha valóban alacsony hőfokon készítjük, akkor bízhatunk abban, hogy az alja nem ég meg, a fehérje pedig felülről nem lesz folyós.

Így kell tükörtojást sütni a ChefSteps szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!