2015.07.19. 10:31
Öt perc, és megtanul tökéletes tükörtojást sütni!
Van videó is róla, hogy nem forró, bő olajban készül a legszebb tükörtojás.
Aki eddig úgy tudta, hogy bő olajban, magas hőfokon kell a tükörtojást sütni, az tévedett. Ilyen módszerrel könnyen ropogós éle lett a fehérjének és megszilárdult a sárgája, vagyis nem lett tökéletes a tojás.
Nick Gavin szakács a ChefSteps Youtube csatornáján ezt másképp ajánlja. Először is egy teflon serpenyőre van szükségünk, amelyet alacsony hőfokra melegítünk. Ezután egy mogyorónyi vajat teszünk bele, amit elmaszatolunk azon a területen, ahol a tojás sül majd.
Óvatosan ide ütjük a tojást és 4-5 percig alacsony hőfokon sütjük. Ha valóban alacsony hőfokon készítjük, akkor bízhatunk abban, hogy az alja nem ég meg, a fehérje pedig felülről nem lesz folyós.
Így kell tükörtojást sütni a ChefSteps szerint.