50 éve érettségiztek a szegedi Csonkában

2023.09.15. 15:15

Erős áramú találkozó

50 éve végzett a szegedi Rózsa Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola erősáramú villanyszerelő fiúosztálya, és a volt diákok magukat ma is nemes egyszerűséggel csak „rózsás villanyászoknak” nevezik.

Osztálytalálkozó 50 év után.

Egykori tanulmányaik helyszínén, az újszegedi Csonka János Technikumban újra találkoztak a régi diáktársak, és az egykori tanáraik társaságában felidézték az 1969-től 1973-ig tartó képzés emlékezetes mozzanatait.

A vidám hangulat mellett időt szakítottak a tanári karból, illetve az egykori osztálytársak közül időközben elhunytak megemlékezésére is.

A volt diákok megállapították, hogy bár az elmúlt években az intézmény neve megváltozott, azonban az épület ódon falai, valamint az iskolaudvar még mindig tökéletesen idézik az régi hangulatot, az egykori kamaszok felnőtté válásának éveit.

A találkozó a Tisza partján, a Sárga Üdülőtelepen az Öreg Honvéd Vendéglőben vacsorával és jó hangulatú beszélgetéssel folytatódott.

Álljon itt az összejövetel résztvevőinek névsora: Takács Imre, Varga Zoltán, Gábor Mihály, Sáfárik György, Kártyás László, Rácz Gyula, Szűcs Péter, Frank Béla, Horváth Antal, Gyuris Gábor, Molnár János, Mihalik Tibor, Kiri László, Molnár Pál, Joó György, Komócsin István, Keresztényi László, Juhász Gábor, Franz Balla, Tanács Imre.

Illetve a tanáraik: Németh Tibor, Magyari Zsolt, Mucsi Mihályné, Harsányi Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!