Érettségi

2013.05.07. 10:03

Matematika érettségi 2013: halmazok és geometria minden mennyiségben

A matematikával folytatódott az érettségi. A Gábor Dénes 13. N osztály szerint 26 százalék is elég a boldogsághoz. <br><br>

Segesvári Csaba

11:16 További részletek a második részből: gúla térfogatát és a felszínét kellett kiszámolni. Oktaéderes „dobókockával" valószínűségszámítást is kellett végezniük, valamit gráfokkal, nem Steffivel, dolgoztak, utóbbi könnyű volt.

Nézegessen matek érettségi megoldásokat:

10:15 2. rész: mértani és számtani sorozat, koordinátageometria, szöveges feladat, gráfelmélet, valószínűségszámítás, térgeometria, egyenlet és egyenlőtlenség - ezek a témakörök szerepelnek a középszintű matekérettségi második részében.


08:54 Halmazelmélet, statisztika, függvény, síkgeometria, koordinátageometria, térgeometria, kombinatorika és valószínűségszámítás – ezek a témakörök is szerepelnek a középszintű matekérettségi első feladatsorában, erre 45 percük volt a diákoknak. Respekt!



Korábban írtuk:

– Szívás – mondta az egyik végzős a matek érettségi feladatsor kiosztása előtt. A korábbiaktól eltérően idén a matematika érettségit nem a Ságváriban, hanem a Gábor Dénesben követjük végig. A 13. N-t már ismerhetik az olvasók, elkísértük őket szerenádozni is. - A függvénytáblában minden benne van, négy év képletét egyébként sem lehet megjegyezni. Ha megvan a 26 százalék boldog leszek – mondta [namelink name="Baté Brigitta"]. Osztálytársnője rálicitált: 90 százalékot szeretne elérni. A 13. N-esek szerint rövid idő alatt meg lehet csinálni az érettségit, utána a „CS", azaz csillag épületbe mennek – ami valójában egy közeli talponálló.

 

Matematika érettségi 2013: szívás a négyzeten. Fotó: Segesvári Csaba - galéria


Aki 2005 előtt érettségizett, emlékezhet rá, hogy a feladatokat a „zöld könyvnek" becézett összefoglalóból kaptuk. A vizsgán először 12 feladatot 45 perc alatt kell megoldani, amiket a diákok elég egyszerűnek tituláltak. Ezt követően 3 nehezebb és kötelező, majd további 3-ból 2 választható feladat jelenti a matek érettségit.


És milyen kérdéseket kaptak a végzősök? Hamarosan megmondjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!