Érettségi

2014.05.05. 12:49

Matek érettségi 2014 feladatok és megoldások: kész! Éljen az érettség!

Május 6-án a matek érettségi írásbelivel folytatódnak az idei érettségik. Itt a teljes kitöltött feladatsor!

Delmagyar.hu

Köszönjük Dénesnek a lelkesedést!
Nektek hogy sikerült, kedves érettségizők?

Íme a tételsor, már hozzá is láttunk! Oké nem mi, hanem egy okos fiatalember: Dénes Budapesten, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium matematika–fizika tagozatos diákja volt. Most éppen innen a közeli Bécsből tölti ki nekünk a feladatsort. Oda jár majd egyetemre, jelenleg intenzív nyelvi előkészítő tanfolyamra jár, hogy ne csak matekból legyen zseni, hanem németből is! Köszönjük előre is a munkáját!

Nézegessen matek érettségi megoldásokat:

  • 2009 matematika érettségi feladatok és megoldások


  • Most is valamennyi feladatlap nagyítható és olvashatatlanul van kitöltve.



























    Amit eddig tudni lehet: az első részben halmazelmélet, százalékszámítás, másodfokú egyenlet, kamatos kamat, logaritmus, gráfok, síkgeometria, valószínűségszámítás szerepel. A második részben számtani és mértani sorozat, trigonometriai, térgeometriai, kombinatorikai feladatokat kaptak az érettségizők. Van, amihez általános iskolai tudás is elég, ám olyan is van, aminél nem árt odafigyelni...


    Korábban írtuk:

    Szokás szerint idén is megoldjuk a középszintű matematika érettségit. A feladatlapot 12 óra után, a feladatok megoldásait pedig laponként, fokozatosan fogjuk közölni. Ígérjük, sietünk.

    Ahogyan lenni szokott, a középszintű matematika érettségi vizsgán két feladatlapot kapnak az érettségizők. Az első lapon rövid feladatok vannak, itt alapfogalmak, meghatározások, egyszerű összefüggések ismeretét mérik fel. A második feladatlapnak két része van: az egyik rész három feladatot tartalmaz, ezek egy vagy több kérdésből állnak. A másik részben három, egyenként 17 pontos feladat van, amelyből kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető. A középszintű érettségi 180 percig tart.

    Emelt szinten viszont nincs időbeli bontás, 240 perc alatt a két feladatlap példáit kell tetszés szerinti sorrendben letudni. Az első részfeladatsor négy, a második részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell megoldania, és csak ez a négy lesz értékelve.

    A diákok közép- és emelt szinten is függvénytáblázatot (egyidejűleg akár többfélét is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, szögmérőt használhatnak, ezekről maguk gondoskodnak, és egymás között nem cserélhetik.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!