Érettségi

2015.05.17. 21:43

Itt vannak a 2015-ös fizika érettségi feladatai és megoldásai

A fizika érettségivel folytatódik hétfőn délelőtt a 2015. májusi írásbeli érettségi szezon. Itt hozzuk majd a megoldásokat.

Munkatársunktól

Hőtan és nukleáris kölcsönhatások is szerepelnek a középszintű fizika érettségin. Több hozzáértő szerint is nehéz feladatsorral kell megbirkózniuk a diákoknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idén is megoldjuk a fizika középszintű érettségi vizsgát. A megoldásokat hétfőn 13 óra után itt közöljük.


A tavalyi középszintű fizika érettségi első részében egy fonálon forgatott test mozgásáról, egy ingamozgásról, áramkörről, energiaelnyelésről, radioaktív bomlásról, ütközésről, fénytörésről, felmelegedésről, körmozgásról, sebesség-idő grafikonról, mágnesességről és energiakvantumról volt feladat.


A második részben hőtani feladat volt: egy szaunában kellett kiszámolni, hogy egy forró lávakőre locsolt víztől mennyire hűl le a kő. Ezután egy űrszonda sebességét kellett kiszámítani egy bolygó körül, majd két gumilabda pattogásáról volt feladat. Az elektromosságtani feladatnál egy zseblámpaizzó ellenállását és teljesítményét kellett meghatározni és ábrázolni.


Addig nézzék meg Magyarország örök fizikatanárát!

 

Magyarország fekete-fehér fizikatanára, Öveges József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!