Érettségi

2017.05.12. 09:58

Újságcikk, nyaralás, lány gyerekek világnapja az első részben - jövünk a 2017-es német érettségi megoldásaival

Ahogy eddig minden évben, úgy idén is megmutatjuk a 2017-es német érettségi feladatait, majd a megoldásokat is közöljük!

Munkatársunktól

13 órakor jönnek a megoldások:

A 2017-es német érettségi feladatai és megoldásai. - GALÉRIA


12.00 - Az alapelveknek megfelelő feladatsort kaptak a diákok - árulta el az eduline-nak egy szaktanár a német középszintű feladatlapról.


8.50 - Az első rész feladatait már közölte az eduline. Az első feladatban német diákok mesélnek nyaralási terveikről, a másodikban egy újságcikkel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolni. A harmadik feladatban egy cserediákkal készült interjút kaptak a vizsgázók, a kérdéseket kell sorrendbe állítani. A feladatlap utolsó szövege a lány gyerekek világnapjáról szól, amit az ENSZ kezdeményezésére minden év október 11-én tartanak. A szöveg végén egy összefoglaló található, amiben egyes szavakat, kifejezéseket kell pótolni.


08.00 - Ebben a percben elkezdődött a hét utolsó érettségi vizsgája!


A német írásbelikkel  folytatódnak ma az idegen nyelvi érettségik a középiskolákban. Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsga szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos.  


Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből  az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perces, a második  rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll  rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott  szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, majd végül az  "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora.   


Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A  vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepelnek  ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható  időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.   


Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához  mindkét szinten használható nyomtatott szótár - a többi  vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható.   


Az egyes vizsgaösszetevők értékelése emelt és középszinten is  független egymástól, és a javítás központilag kidolgozott útmutató  alapján történik.


Ausztriában élő, folyékonyan beszélő segítőnk szerint a nyelvi érettségikkel a legnagyobb gond, hogy így a való életben nem beszélnek azok, akiknek a német anyanyelve. Felkészülésnél tényleg a tananyagot, a követelményt kell tudni, mert az életben nem ilyen formában használják a nyelvet - mondta tavalyi kitöltőnk. A 2016-os német érettségi feladatokat és megoldásokat itt találja>>


A magyar feladatokat és hivatalos megoldásokat itt, a matekot itt, a történelmet itt, az angolt pedig itt nézheti meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!