Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Elballagtak a szegedi Radnóti Miklós gimnázium diákjai

Szeged - Hat osztály ballagott el szombaton a szegedi Radnóti gimnáziumban. Gál Béla igazgató megköszönte teljesítményüket.
A ballagási ünnepségen Gál Béla igazgató megköszönte a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 6 végzős osztályának és az osztályfőnököknek azt a teljesítményt, amellyel a tanulók eljutottak az érettségiig, és felkészültek a továbbtanulásra. Az igazgató a diákokhoz szólva életük egyik leglényegesebb eseményének nevezte a ballagás napját, amelynek súlyát később egyre inkább érezni fogják. - Higgyék el, - mondta Gál Béla - később, már a munkában elmélyedve, 20 év múlva érezni fogják, hogy a 18 éves életkorban van a legszélesebb látóköre az embernek.

Az igazgató a végzősök tetszésére külön köszöntött minden osztályt, felidézve teljesítményüket. Ugyanakkor az iskola munkáját a kertészéhez hasonlította, aki azért metszi meg a szeretett fát, hogy szebb legyen és többet teremjen. Az eredmény meg is látszott: a ballagáson a tanulmányi díjak átadása tovább tartott, mint az ünnepség többi része.

Ballagás a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A Radnóti gimnáziumban idén 6 osztály végez, az iskola profiljai közül a legismertebbek a biológia, a kémia, a matematika és fizika, az angol, illetve a tehetséggondozás. A végzős osztályok ballagási tablóképei letölthető formában is megtalálhatók portálunkon.

Gál Béla igazgató kérdésünkre elmondta, sikeresnek értékeli az idei tanévet a tanulók felkészülése szempontjából. Az iskola diákjai idén is jól felkészültek az érettségi-felvételikre, és a tanulmányi versenyeken is kiválóan szerepeltek. A tantestület számára azonban a tanévet a közoktatási és felsőoktatási törvényi háttér változása miatt feszültségek is jellemezték.

Ballagás a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A Radnóti gimnázium - a külföldi egyetemekre felvételt nyert tanulókat is beszámítva - 98-99 százalékos felvételi aránnyal büszkélkedhet, amivel az ország 5-6. legeredményesebb gimnáziumának számít. A Köznevelés című szaklap által 2012. elején összeállított középiskolai rangsor a Radnótit és a szegedi Ságvári gyakorló gimnáziumot fej-fej mellett a 19-20. helyre sorolta, a szaklap azonban nem vette figyelembe a külföldi felvételiket és az emelt szinten letett érettségik számát, felvételi helyezését – így mindkét szegedi magas színvonalú középiskola a korábbiakhoz képest hátrább került a listán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó ballagás a szegedi Széchenyi-gimnáziumban

Könnyes szemmel búcsúztak iskolájuktól a szegedi Széchenyi István gimnázium végzősei és a pedagógusok: ez volt az utolsó tanév az iskolában. Tovább olvasom