Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Érettségi 2013: többen érettségiznek emelt szinten, mint tavaly

A főbb tárgyakból növekedett az emelt szinten érettségizők száma Csongrád megyében. Kémiából több mint kétszeresére nőtt.
Csongrád megye középiskolát működtető településein középszinten összesen 19 293, emelt szinten pedig 1 982 érettségi jelentkezést regisztráltak a 2013-as májusi írásbeli érettségikre - közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya.

Magyarból 3919, matematikából 3958, történelemból 3807 jelentkező tesz vizsgát középszinten. Emelt szinten legtöbben angol nyelvből (373), biológiából (361), kémiából (238) történelemből (225), matematikából (160) és magyarból (103) érettségiznek Csongrád megyében.

Érettségi jelentkezések a főbb vizsgatárgyakból Csongrád megyében (Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya)
Érettségi jelentkezések a főbb vizsgatárgyakból Csongrád megyében (Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya)
A főbb tárgyakból tavaly óta szinte minden esetben nőtt a jelentkezések száma, ezek közül elsősorban a kémia tárgy növekedése szembeszökő; itt megkétszereződött az emelt szinten érettségizők száma.

Május 6-án hétfőn rendezik a középiskolákban a magyar nyelv és irodalom, majd másnap a matematika írásbeli érettségi. Portálunkon a főbb érettségi tárgyak feladatait, megoldásait is meg lehet majd találni rövid idővel az írásbelik 13 órai lazárása után.

Olvasóink írták

 • 3. hagymi 2013. május 03. 19:37
  „Nagyon helyes. Az emelt szint a régi felvételivel egyenértékű. Nem is értettem, hogy miért nem volt eddig követelmény. Nyilván azért, hogy bárki bejuthasson az egyetemre. Aztán ha kiesik, nem baj. Járt érte a normatíva. De az, hogy ez az államnak pénzbe kerül, fölösleges kiadás....???? Az egyetemen meg az oktatók fogták a fejüket, hogy mennyire tudatlanok a diákok. Aztán e miatt szidtuk az egész oktatási rendszert.”
 • 2. Kudara 2013. május 03. 07:26
  „Szegények, persze, hogy többen megpróbálják az emelt szintet, miután az egekig felvitték a ponthatárokat...”
 • 1. tzs_szeged 2013. május 02. 21:22
  „Jaj, de jó... :)

  Mondjuk csöppet segített, hogy kötelezővé tették a legtöbb szakon. (orvosin kettő, btk-n egy)
  Ez mintha kimaradt volna a cikkből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol érhetők el a korábbi évek érettségi feladatai?

Az oktatási hivatal weboldalán 2005-ig visszamenőleg elérhetők az érettségi feladatsorok. Tovább olvasom