Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Francia érettségi feladatok, megoldások 2012: kész a teljes teszt!

Ma a francia érettségi van. Kész a teljes teszt!
Mivel Nicolas Sarkozy éppen ráér, ezért megkértük, töltse ki nekünk a feladatsort. A szokásos négyrészes tételsornak a legviccesebb része a jelmagyarázat, egyet ezért abból is beszkenneltünk. Szokás szerint minden oldal nagyítható. Kellemes böngészést!
Francia érettségi 2015 feladatok, megoldások
Francia érettségi feladatok megoldások 2013

Sarkozy szerint az érettségi átlagos nehézségű volt, az idősíkok váltogatására, egyeztetésekre kellett odafigyelni, plusz egy gereblyét is fel kellett ismerni.

Korábban írtuk:
A francia középfokú érettségi vizsga 4 részből áll: az olvasottszöveg-értési, a nyelvhelyességi, a hallottszöveg-értési és az íráskészségi felmérésből.

Az olvasott szöveg értésénél a 2011-es francia érettségin az első feladatban konyhai tárgyakat kellett azonosítani francia nyelvű leírásokkal. A második feladatban egy szöveg szereplői által mondott szövegrészeket kellett szétválasztani, míg a harmadik szövegértési feladatban a szöveg alapján feltett kérdésekre kellett válaszolni.

A 2011-es nyelvhelyességi részben igéket kellett megfelelő formában a mondatokba helyezni, majd kötőszavakat kellett behelyettesíteni egy szövegbe.

A harmadik, hallottszöveg-értési részben egy Bénédicte nevű franciatanárral készült interjú alapján kellett válaszolni kérdésekre, majd egy nő Garfield nevű macskájáról beszélt. Végül egy tévé kérdezősködött az utcán a járókelőktől arról, jó-e a közös albérlet.

A negyedik rész az íráskészséget mérte: előbb a zsebpénzről kellett fórumbejegyzést írni, majd arról kellett naplóbejegyzést fogalmazni, hogy milyen volt 2040-ben találkozni egykori iskolatársainkkal.

Olvasóink írták

 • 3. m3l 2012. május 22. 20:23
  „Il détect?
  L´objets perdus?
  J´attend?
  J´espaire il va me montré??? ;))))”
 • 2. lidi 2012. május 22. 17:29
  „szerintem az is vicces, hogy egy olyan minisztérium adta ki a vizsgalapokat, ami már nincs is.... mer közben nemzetiből emberi lett....”
 • 1. mirr-murr 2012. május 22. 13:33
  „"Kellemesen böngésznék", de cikket ennyi hibával még nem láttam a DM online-on. Van itt "feladatosor", "feladasor", és azt sem tudom igazán értelmezni, hogy:
  "A feladatokat már megvan, megoldásokat bientôt itt találják."
  Mindez egy ötsoros írásban. Durva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatika érettségi feladatok, megoldások 2012: itt a teljes megoldás!

Hétfőn informatika középszintű érettségi volt: Word, Excel, adatbázis-kezelés, prezi. A megoldások már olvashatók. Tovább olvasom