Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Kezdődnek az érettségik

Szeged - Ma reggel 8 órakor megkezdődik az idei érettségi időszak.
Az írásbeli feladatok sora a magyardolgozattal indul, holnap matematika-, ezt követően pedig történelem- és idegennyelv-tudásukról kell számot adniuk a maturálóknak. Utoljára május 26-án a katonai alapismeretek, természettudomány- és pszichológiaérettségi vár azokra, akik ezt választották. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 4. és 11., a középszintűek június 15. és 26. között lesznek.

A 2015-ös magyar érettségi tételek és megoldások

2015 matematika érettségi feladatok, megoldások

2015 történelem érettségi feladatok és megoldások

Angol érettségi 2015 feladatok, megoldások

Földrajz érettségi 2015 feladatok, megoldások

Biológia érettségi 2015 feladatok, megoldások

Kémia érettségi 2015 feladatok, megoldások

Fizika érettségi 2015 feladatok megoldások

Csongrád megyében középszinten 17 ezer 907, emelt szinten 2119 vizsgát tesznek le a diákok. Közép- és emelt szintű gazdasági ismereteken, oktatási alapismereteken, illetve portugál nyelven is mindössze egyetlen érettségiző lesz idén a megyében. A legtöbben, 3860-an a középszintű matematikavizsgának mennek majd neki.

Egy tantárgyból összesen 25 százalékot, a szóbelin és az írásbelin külön-
külön minimum 12 százalékot kell elérni a ketteshez. Kivétel ez alól az emelt szintű idegen nyelvi vizsga, ott nem kettő, hanem öt vizsgarész van: 12-12 százalékot kell elérni az olvasott szöveg értése, a nyelvhelyesség, a hallott szöveg értése, az íráskészség és a beszédkészség (vagyis a szóbeli) vizsgarészen is. Hármas középszinten 40, emelt szinten 33 százaléktól jár, négyes 60, illetve 47 százaléktól. Aki a maximumra törekszik, annak pedig azt jó tudni, hogy középszinten az ötösért 80 százalékot, emelt szinten 60 százalékot kell elérnie.

Hogy ne kelljen a javításig izgulni, ahogyan az előző években már megszokhatták olvasóink, idén is még az érettségi napján feltesszük a megoldásokat a delmagyar.hu oldalra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 jótanács a matek érettségi írásbelijére

Mire figyelj a matek érettségin!? Tanároktól, érettségizőktől összegyűjtött tanácsok. Tovább olvasom