Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Rajz, vizuális kultúra érettségi feladatok, megoldások 2012: ezt is kitöltöttük!

Csütörtökön délután a rajz, vizuális kultúra tárgyból írtak középfokú érettségi vizsgát a végzősök. Itt a kitöltött feladatsor.
Csütörtökön délután rajz és vizuáis kultúrából érettségiztek a végzős diákok. Itt a feladatsor! Persze ilyenkor már könnyű azon meditálni, "miért nem ezt választottam..."


Korábban írtuk:
A Rajz, vizuális kultúra tárgy középfokú írásbeli érettségijén 180 perc áll a vizsgázók rendelkezésére.

Tavaly az első feladatban képek alapján kellett megállapítani, hogy a művek milyen anyagból készültek. Kérdés volt, hogy mit jelent a szobrászatban a frontális ábrázolás.

Plasztikákat is kellett osztályozni, illetve meg kellett állapítani, hogy az ókor mely kultúrájához tartoznak az alkotások. Ezután festményeket kellett beazonosítani 19. századi irányzatokkal, majd pedig építészeti formaelemeket kellett képekkel összekötni. A colosseum motívum ismertetése is feladat volt.

A Nemzeti Múzeum épületével kapcsolatos kérdés után képeket kellett felismerni, kifejező-eszközökkel társítani, majd a kompozíció fogalmának meghatározása követlezett. A középkori ötvösség területéről szakrális és világi tárgyakat kellett felismerni, e területről magyar alkotásokat megnevezni. További feladatként ábrázolási módokat, illetve nézőpontváltozásokat kellett azonosítani metszeteken. Voltak művészettörténeti korokról, illetve újító modern művészeti irányzatokról szóló tudást tesztelő feladatok is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizika érettségi feladatok, megoldások 2012: kész a teszt része!

Csütörtökön fizikából érettségiztek a diákok. Feladatlapunk már van, a kitöltéshez szükséges tudást még gyűjtjük... Albert, hol vagy? Tovább olvasom