Délmagyar logó

2018. 09. 22. szombat - Móric 17°C | 26°C Még több cikk.

Soltész: Európa megszállása zajlik

Jól felépített üzletnek, tudatos betelepítésnek, Európa megszállásának nevezte a tömeges vándorlást a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Jól felépített üzletnek, tudatos betelepítésnek, Európa megszállásának nevezte a tömeges vándorlást a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Napi Gazdaságnak adott, hétfőn megjelent interjúban.

Soltész Miklós szerint a jelenlegi helyzet nem menekültkérdés, hanem népvándorlás, aminek súlyos következményei lesznek nemcsak Európára, hanem az egész világra nézve. Ebbe gazdaságilag még egy nagyhatalom is belerokkanhat - mondta.

Úgy vélte: szükség lenne arra, hogy ne csak Magyarország és néhány másik tagállam, hanem az egész EU közösen, hatékonyan és gyorsan lépjen fel a helyzet rendezése érdekében. Mint mondta, ennek nyomait sem látni a brüsszeli bürokratikus gépezetben, ezért is fontos átmeneti jelleggel a határzár.

Az államtitkár szerint Európa iszlamizálódik, ám az iszlámot mint vallást nem szabad bántani, azt azonban látni kell, hogy az európai kultúra a zsidó-keresztény kultúrkörre épül.

Soltész Miklós beszélt arról is, hogy a kormány fontosnak tartja a hazai civil szervezetek munkáját, ezért kétmilliárd forinttal növelte támogatásukat. Hozzátette: a kormányzattal kialakult problémás viszonyban csupán két tucat civil szervezet érintett a hatvanezerből.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy a civil szervezetté átminősített kisegyházak kártérítési ügyében a 16 szervezetből nyolccal már megállapodtak, a többiekkel tovább pereskednek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év közepére készül el a gázátfejtő telep a fényeslitkei ipari parkban

A tervek szerint év közepére készül el a fényeslitkei ipari parkban 957 millió forintból épülő… Tovább olvasom