Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Ez milyen! - Buli, Mozi, Koncert, Tech > Magyarok mutatják be az első sztereó 3D épületvetítést

Magyarok mutatják be az első sztereó 3D épületvetítést

A világpremierre Svájcban, a genfi Mapping Festival pénteki záróeseményeként kerül sor.

mti - 2012.05.17. 16:22
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Bordos László Zsolt és csapata mutat be először 3D animációt sztereó 3D, azaz szemüveggel nézhető tartalommal ötvöző épületvetítést; a világpremierre Svájcban, a genfi Mapping Festival pénteki záróeseményeként kerül sor.

Az épületvetítő szakma legrangosabb fesztiválján bemutatandó produkció nézői a 3D animációt sztereó 3D szemüveggel kísérhetik nyomon, ráadásul testük mozgásával befolyásolni tudják az eléjük táruló képet. Ez az ötvözés világpremiernek számít, eddig még senki sem készített hasonló épületvetítést - tájékoztatta az MTI-t Bordos László Zsolt.

A szakember emlékeztetett arra, hogy az épületvetítés viszonylag új vizuális műfaj, melynek lényege, hogy nagy fényerejű videóprojektorokkal bármilyen formát, például épületet be lehet fedni virtuálisan 3D animációkkal.


Bordos László Zsolt 2000 óta foglalkozik vetítéssel. Vj-ként kezdte a budapesti underground kultúrában; tanulmányait a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetemen és a helsinki UIAH (University of Art and Design) Medialabben végezte. 2006 óta dolgozik együtt jelenlegi alkotótársával, Kovács Ivóval kísérleti és nagyfelbontású panorámavetítéseken, épületvetítéseken.

Az alkotópáros kiemelkedő sikere volt 2008-ban a dubaji Pálmasziget hivatalos avató ünnepsége, melynek során 300 méteres vetítést készítettek a francia VLS vetítéstechnikai céggel együttműködve. Panoráma- és holografikus vetítéseik, vetített színházi díszleteik, vj-show-ik és képzőművészeti munkáik a világ számos pontján, így Los Angelesben, New Yorkban, Sao Paolóban, Bejrutban, Dubajban, Párizsban, Genfben, Kölnben, Rómában, Sanghajban, Temesváron, Jerevánban, Moszkvában és Budapesten is láthatók voltak.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...