Foci-vb 2022

2022.11.24. 13:23

Embolo győztes gólt lőtt, de nem ünnepelt

Hiába játszott veszélyesebben az első félidő során Kamerun, a mérkőzés egyetlen találatát a svájciak jegyezték a szünet után szinte rögtön. Nagyobb ünneplés azonban nem volt, mivel a gólszerző a kameruni származású Embolo volt

A piros mezes svájciak nyerték meg a kiélezett mérkőzést Kamerun ellen.

Forrás: AFP

Az első félidő során veszélyesebben játszottak a kameruniak. Labdabirtoklásban a svájciak jártak előrébb, azonban több afrikai labdaszerzést is követően megiramodtak a kameruni támadók, akikkel nehezen tartották a futóversenyt az európai védők. Gól viszont nem született, köszönhetően a nyáron a Manchester United ajánlatát is visszautasító kapusnak, Sommernek.

A 48. percben Shaqiri középre lőtt labdáját passzolta a kapuba Embolo, megszerezve Svájc győztes gólját. Visszafogott gólörömet mutatott a támadó, mivel a kameruni fővárosban született, de szüleivel gyermekkorában Franciaországba költözött, majd Svájcba.

A kameruni támadásokat a Bayern München klasszisa, Chuopo-Moting szabta, akit kisebb meglepetésre negyedórával a rendes játékidő letelte előtt szövetségi kapitánya lecserélte.

Ma 20 órától jön a brazil–szerb rangadó, míg a második fordulóban hétfőn Kamerun Szerbiával, Svájc pedig Brazíliával találkozik ebben a csoportban.

Svájc–Kamerun 1–0 (0–0)
Labdarúgás, világbajnokság, G csoport, 1. forduló. Al-Vakra, Al-Dzsanub Stadion. 39 ezer néző. Vezette: Tello (Chade, Martínez) – argentinok.
Svájc: Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez (Comert, 90.) – Freuler, Xhaka – Shaqiri (Okafor, 72.), Sow (Frei, 72.), Vargas (Rieder, 81.) – Embolo (Seferovic, 72.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.
Kamerun: Onana – Fai, Castelletto, N'Joulou, Tolo – Gouet, Hongla (Ondoua, 68.), Anguissa – Mbeumo (Ngamaleu, 81.), Chuopo-Moting (Aboubakar, 74.), Toko Ekambi (Nkoudou, 74.). Szövetségi kapitány: Rigobert Song.
Gólszerző: Embolo (48.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!