Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2013. 05. 18. szombat - Erik, Alexandra

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2007.02.08. - 527 hozzászólás A gyűjtők esküsznek rá a CD-vel szemben? RSS Később elolvasom

#1. Szerző: tazsla 2007-02-08 - 16:09 ó.
Kb. 1984 óta van CD, öregedés miatt ment már tönkre valakinek gyári lemeze?

#2. Szerző: dova | Előzmény: (#1) tazsla
2007-02-08 - 16:51 ó.
tazsla:Kb. 1984 óta van CD, öregedés miatt ment már tönkre valakinek gyári lemeze?

Max. karcolás miatt.

Szerintem '98-'99 körül közelítette meg a CD a bakelit hangvisszaadását, azóta tudtommal csak a CD fejlődött kismértékben.
Szó se róla, más média a bakelit(ami ugye nem is az ) mint a cd, de össze sem hasonlíthatóan jobbak, mint az MP3 vagy internetes egyéb letöltési formátumok.
Természetesen az sem mindegy, milyen hardveren játszák bármelyiket is ezek közül.

Az internet által nyújtott könnyű hozzáférés előnyét talán a .flac és .ape, azaz "Lossless" formátumok terjedésével tudják majd kihasználni a vájtfülű felhasználók.

#3. Szerző: Logaritmus 2007-02-08 - 18:03 ó.
Három évvel ezelőtt, HiFi-s fellángolásból majdnem vettem én is LP lemezjátszót de nem bántam meg hogy nem tettem. Szép dolog meg minden, de a lemezekkel bas.kurálódni időigényes dolog, általában vegyesen hallgatok zenéket úgyhogy belekezdeni egy sokszázas kolleksön gyűjtögetésébe, aztán 10 percenként futkosni a lemezjátszóhoz és lemezt eltenni, elővenni a másikat, felhelyezni, tűre bakelitre vigyázni, stb. nekem nem megy. Aki viszont szereti egy-egy lemezt csontig végighallgatni, pláne klasszikus zenét, akkusztikus jazzt, stb. annak valóban király élmény a bakelit, csak legyen egy talicska pénze erre a hobbira.

#4. Szerző: dova 2007-02-08 - 20:02 ó.
Érdekes, hogy a magyar zeneipar világhírű komolyzenei kiadója, a Hungaroton, meg sem lett említve a cikkben.
Egyedüli felvételekkel büszkélkedhetnek, és rengeteg ínyencséget CD-n is kiadtak újra.

Ilyen darabokat tartalmaz például a White Label sorozatuk is.
Sercegő bakelit-muszterről kiírt, megismételhetetlen produkciók.

#5. Szerző: Cyrin | Előzmény: (#1) tazsla
2007-02-08 - 20:32 ó.
tazsla:Kb. 1984 óta van CD, öregedés miatt ment már tönkre valakinek gyári lemeze?

Gyári lemez még nem ment tönkre, de egy bizonyos fajta írott már igen, ráadásul nem is olyan régi.

Nálam jól megfér egymás mellett a cd és a bakelit lemezjátszó is, teljesen másképp szólnak, bakelitet főleg klasszikus zenére használom, cd-t meg a többire, de sztem nem az a fontos melyik formátum szól jobban, mert a legtöbb mégiscsak azon múlik, hogy milyen a felvétel a hanghordozón, mert van nagyon sok rosszul kevert cd-k és rossz felvételi minőségű LP is, és akkor majdnem mindegy melyik hogy szól.

#6. Szerző: neomi | Előzmény: (#1) tazsla
2007-02-08 - 21:20 ó.

Nekem igen.
Igaz nem zenei hanem pc játék!
Nem másolt volt hanem eredeti és nem is egy ment már tönkre

#7. Szerző: warix 2007-02-08 - 21:26 ó.
Azt mondják, hogy az első generációs zenei cd-k már tönkrementek. És nem jósolnak ennyi időt sem a videószalagnak, sem a dvd-nek. Azt is mondják, hogy a legjobb a fémlemez, persze megfelelő tárolás mellett (állandó hőmérséklet, állandó páratartalom, álló helyzet), mert az száz évet is kibír. Persze ilyen nincs forgalomban.

#8. Szerző: zb70 | Előzmény: (#1) tazsla
2007-02-08 - 21:40 ó.

Hogy öregedés vagy karcolás miatt azt te hogy állapítod meg?
Kicsit fura a dolog mert régi cd-k szerintem jobb minőségűek voltak.
Nekem még suliban 90-ben a műszaki tanár (szegedi ;-) behozott egy körzővel jól láthatóan nagy területen összekaristolt (besatírozott!) cd-t (igaz zenei cd ) semmi baja nem volt. Azt mondta totál össze lehet karistolni az egész cd-t működni fog.
70 év körülire mondták akkor az élettartamát az ilyen adathordozónak.

#9. Szerző: TELSTAR 2007-02-08 - 21:42 ó.
Itt lehet csemegézni!

http://www9.gemm.com

(nem elütés, a 9-est is be kell írni!)

#10. Szerző: tazsla | Előzmény: (#3) Logaritmus
2007-02-10 - 12:41 ó.
Nekem jópár /most néztem meg/ 82-ben!! kiadott CD-m van kiválóan szólnak /a bakelittel öszehasonlítva is/ és semmi jelét nem mutatják a tönkremenetelnek.
A karcolásokal csak óvatosan, mert az már a játszótól függ hogy mit tud tolerálni. Ha meg túl mély és eléri a fémet, akkor meg eloxidálódhat és tényleg tönkremegy.
Kíváncsi vagyok, hogy akik így nyilatkoznak /a cikkben nyilatkozókra gondolok/ milyen fényképezőt használnak.

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...