Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2010.03.26. - 1122 hozzászólás Balliberális maffia bűnügyei - hírek. RSS Később elolvasom
#1. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 09:37 ó.
Balliberális maffia bűnügyei - lopások rablások hazudozások és minden más amit műveltek és művelnek.

#2. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 09:41 ó.
Gál György előzetesben marad

* MTI

2010. március 26., péntek 08:49 | Frissítve: 26 perce

Meghosszabbította a VII. kerületi önkormányzat gazdasági és pénzügyi bizottsága volt SZDSZ-es elnökének előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság. A döntés értelmében Gál György május 27-ig előzetesben marad. Gált bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja az ügyészség.

#3. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 09:49 ó.
Felfüggesztették Kolompár Orbán mentelmi jogát

Az Országos Választási Bizottság felfüggesztette Kolompár Orbán mentelmi jogát, mert úgy ítélte meg, hogy büntetőügyei nem állnak összefüggésben a választással. Pénteken döntenek az MDF országos listájáról, és a párt budapesti listájához beérkezett panaszokról.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke az MCF Roma Összefogás párt egyéni képviselőjelöltjeként indul Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5-ös számú választókerületében, Ózdon a parlamenti választásokon.

Kolompár Orbánt parlamenti képviselőjelöltként mentelmi jog illeti meg, amelynek felfüggesztését a Kecskeméti Városi Bíróság kérte az OVB-től, mert ellene több bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban. Az OVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Mégsem lesz jelölt Leinemann?

Közben visszautasította a ScienNet-ügyben előzetes letartóztatásban lévő Leinemann Zsolt képviselőjelölti nyilvántartásba vételét a területi választási bizottság - írja a mai Magyar Nemzet.

A hajdú-bihari területi választási iroda szerint a független jelöltnek olyanok is gyűjtöttek kopogtatócédulát, akiknek erre nem volt meghatalmazásuk. E nélkül a cédulagyűjtés jogosulatlan adatkezelésnek számít.

Leinemann Zsolt így nem számíthat mentelmi jogra sem, ezért várhatóan nem függesztik fel az ellene folyó büntetőeljárást és nem engedik ki az előzetes letartóztatásból. A speciális törzsvásárlói rendszert működtető amerikai cég ellen még tavaly indult eljárás. A vámhatóság szerint milliárdos nagyságrendben csaltak adót.

Minimális az MDF esélye

Pénteken dönt az Országos Választási Bizottság az MDF országos listájáról, és a párt budapesti listájához beérkezett panaszokról. A demokrata fórum azért nyújtott be fellebbezést, mert a Fővárosi Választási Bizottság szerdán elutasította a fővárosi listájukat. A testület megkérdőjelezte, hogy a párt jelöltjei törvényesen gyűjtötték az ajánlószelvényeket. Szakértők szerint a budapesti területi lista nélkül az MDF esélye minimálisra csökkenne az áprilisi választásokon. A pártra egyébként Nógrádban sem lehet szavazni, mert az ottani listájukat sem vette nyilvántartásba a választási bizottság.

Az OVB eddig 5 párt: a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, a Lehet Más a Politika és a Civil Mozgalom országos listáját vette nyilvántartásba.

(hírTV, FH)

#4. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 09:51 ó.
Fittyet hány a szabályokra az MSZP
Megjelent: 2010.03.26. 07:59 hír24.hu
Frissítve: 2010.03.26. 07:58
Szabó Zoltán például saját kezűleg ragasztgatja "tilosban" éjszaka a plakátjait.

Túllépte a kampányköltség engedélyezett határát az MSZP, a Fidesz még éppen a törvényes sávban van. Eddig összességében 1,2 milliárd forintot fordítottak a pártok kampányukra - írja a Napi Gazdaság a kepmutatas.hu virtuális internetes kampányszámla adatai alapján.

A februári reklámköltési adatokkal együtt eddig összesen közel 584 millió forintot költött az MSZP saját maga népszerűsítésére - derül ki a Transparency International Magyarország, a Freedom House és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet által működtetett honlapról. A Fidesz még a törvényes sávban van: 327 milliós eddigi kiadásai után azonban csak 60 millió forintos további legális keret áll rendelkezésére. Az MDF 131, a Jobbik 106, az LMP 54, az SZDSZ 33 millió forintot költött.

Pedig a szocialisták próbálnak spórolni. Szabó Zoltán éjszakánként saját kezűleg ragasztgatja választási plakátjait „tilosban" - írja a Blikk az Index egyik blogjára hivatkozva. A fotókon az látható, amint Szabó egy esőkabátban plakátozik, ráadásul választási anyagait tiltott helyen, egy utcajelzőtábla oldalán helyezi el, miközben egy rendőrautó áll közvetlenül mellette.

A Blikk szerette volna megkérdezni Szabót az illegális plakátozás körülményeiről, de nem sikerült elérni, az MSZP sajtóosztálya pedig nem kommentálta a politikus akcióját.

#5. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 09:55 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez

#6. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 09:55 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez

#7. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 09:57 ó.
A többi kép itt: A munka öröme

#8. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 10:03 ó.
Vádat emeltek egy tolnai MDF-es jelölt ellen

* MTI

2010. március 25., csütörtök 18:35 | Frissítve: 15 órája

Vádat emelt a szekszárdi ügyészség Balogh Árpádné, Szakály független polgármestere ellen az EU pénzügyi érdekei megsértésének kísérlete miatt. Mivel az MDF képviselőjelöltje, mentelmi jog illeti meg.

Vádat emelt az Európai Unió pénzügyi érdekei megsértésének kísérlete miatt a Szekszárdi Városi Ügyészség Tolna megye 5. számú választókerületében induló MDF-es jelölt ellen, értesült az MTI. Az értesülést a Tolna Megyei Bíróságon megerősítették, a pert a szekszárdi városi bíróság tárgyalja majd.

Csullag Józsefné, a Tolna Megyei Bíróság szóvivője közölte: a bíróság a vádirat tartalmáról a per megkezdéséig nem ad tájékoztatást.

A tamási választókerületben MDF-es jelöltként induló Balogh Árpádné, Szakály független polgármestere ellen egy európai uniós pályázat kapcsán indult eljárás. Balogh Árpádné nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Bartos Georgina, a Tolna Megyei Területi Választási Iroda vezetője elmondta, a jelöltet mentelmi jog illeti meg, miután a tamási egyéni választókerületi választási bizottság a nyilvántartásba vételről elküldte az igazolást a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP), amely a nyomozást folytatta. A mentelmi jog felfüggesztését a VPOP az Országos Választási Bizottságtól kérheti.

#9. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 10:29 ó.
Újabb Volánbusz-fejezet a Daimler-botrányban?

2010. március 26. 09:42

2004 és 2009 között a Volánbusz összesen 218 használt buszt vásárolt nettó 8,9 milliárd forintért - a Magyar Nemzet szerint egy kibúvóval, közbeszerzés nélkül


Öt év alatt, 2004 és 2009 között összesen 218 használt buszt szerzett be az állítólag a Daimler-botrányban is érintett Volánbusz nettó 8,9 milliárd forintért a verseny korlátozásával, illetve mellőzésével - írja a Magyar Nemzet.
volánbusz, Volán

A lap szerint a Volánbusz rendszerint azzal indokolta a nyílt közbeszerzési eljárás mellőzését, hogy a megvásárolni kívánt termék rendkívül rövid ideig állt rendelkezésre, a közbeszerzési törvény ugyanis ezt lehetővé teszi.

Csakhogy a lap informátora szerint ez mint kifogás azért nem jogos, mert a használt buszok üzemeltetői fél évvel korábban pontosan tudják az áruba bocsátás időpontját, az eladásra szánt buszok futásteljesítményét, és erről tájékoztatják a kereskedő cégeket is.

#10. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 11:00 ó.
Az előzmény:

A Volánbusz kapcsán jöttek a kenőpénzek
2010. március 24. 10:10:00 privatbankar.hu

Több mint 300 ezer euró összeget is kifizethettek kenőpénzként magyar kormánytisztviselőknek 2005-ben a Volánbusz egy buszvásárlási ügylete kapcsán - szerepel abban a keresetben, amelyet a Daimler német autógyár körüli megvesztegetési botrány ügyében nyújtott be az amerikai igazságügy-minisztérium.
A dokumentum együtt kezeli az ügyben az osztrák és a magyar szálat.

A Mercedes-Benz autóbuszokat forgalmazó EvoBus Hungária Kft. 2005. május 23-án vagy környékén megegyezett arról, hogy 32 buszt ad el az állami tulajdonú Volánbusz vállalatnak. Az EvoBus Hungária 17 buszt vásárolt az EvoBus Austria vállalattól 1 678 170 euróért és azokat továbbadta a Volánbusznak körülbelül 1 745 000 euró értékben.

A tranzakcióval kapcsolatban az EvoBus Austria vállalat jóváhagyta 333 370 euró "jutalék" kifizetését az amerikai USCON cégnek azzal a megállapodással, hogy az összeg egészét vagy egy részét magyar kormánytisztviselőknek továbbítják - tartalmazza a washingtoni szövetségi kerületi bíróságon iktatott kereset.

Az amerikai igazságügy-minisztérium információi szerint 2006 októberében - mialatt az amerikai tőzsdefelügyelet és az igazságügyi szervek vizsgálták a Daimler ügyleteit - az EvoBus Austria akkori vezérigazgatója megpróbálta eltitkolni az USCON-kifizetés valódi természetét. A cég vezetője hamis tanácsadói szerződést kreált, amelyet 2005 áprilisára dátumozott vissza, egy azt megelőző időpontra, hogy az EvoBus Austria leszállította a buszokat az EvoBus Hungáriának.

Az amerikai igazságügy-minisztérium keresete szerint a Daimler legalább 22 országban fizetett le kormánytisztviselőket, hogy az autógyár termékeit vásárolják meg. A német autógyár egy évtizeden keresztül több tízmillió dollár kenőpénzt juttatott külföldi tisztviselőknek. Az 1998 és 2008 közötti megvesztegetésekkel a Daimler állítólag több százmillió dollár értékű szerződéshez jutott.

Amerikai lapjelentés szerint a New York-i tőzsdefelügyelet, a SEC azután kezdett vizsgálódni, hogy David Bazzetta, a DaimlerChrysler egyik könyvvizsgálója "kitálalt". Elmondta: a cég egy könyvvizsgáló bizottsági vezetőségi ülésén 2001 júliusában Stuttgartban szerzett tudomást arról, hogy a vállalat egységei titkos bankszámlákat tartanak fenn külföldi kormánytisztviselők megvesztegetésére.

A Daimler 2007-ben adta el az 1990-es évek végén szerzett amerikai Chryslert a Cerberus Capital Management befektetői csoportnak.

#11. Szerző: antikos 2010-03-26 - 11:29 ó.
Fairtás a Gutenberg utcában...

#12. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 18:51 ó.
Hát igen, így él a szoci nagyúr a lopott közpénzekből:

Mesterházy Ernő mesés birodalma Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Túlépítette föld alatti birodalmát Szigligeten Mesterházy Ernő, ezért fennmaradási engedélyt kell kérnie – tudta meg a Magyar Hírlap.
A szigligeti Mesterházy-kúria a föld alatt is folytatódik (Fotó: Béli Balázs)

A szigligeti Petőfi utca 30. szám alatti épület védett népi lakóház, ezzel kapcsolatban a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) jár el építési hatóságként. Gonda Judittól, a KÖH közép-dunántúli irodájának vezetőjétől megtudtuk, a ház tulajdonosa a pince bővítéséhez kért engedélyt. A munkálatok során azonban jóval nagyobb alapterületen hajtotta végre a bővítést, ezért utólag kell kérelmeznie a fennmaradását. A felszínen engedély nélkül épített fürdőmedencét és tárolókat. Ezekre a KÖH nem ad fennmaradási engedélyt, s felszólították Mesterházyt, hogy bontsa le őket. A jogerős határozatot negyvenöt nap alatt kell végrehajtani.

Föld alatti apartman

A föld alatti bővítést nem Mesterházy Ernő, hanem a tulajdonában lévő Gaia Plusz Kft. kérelmezte az építési hatóságnál. Az egymillió forintos alaptőkéjű társaság fő tevékenysége ingatlanok adásvétele. A cég ügyvezetőjével, Németh Krisztinával Mesterházyt egyebek között összekapcsolja a főként takarítással foglalkozó Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt. felügyelőbizottsága is, amelyben a 2000-es alapításkor mindketten meg­fordultak, és amelynek Németh Krisztina jelenleg is tagja.
Mesterházyék fürdőmedencés terveinek az tett keresztbe, hogy a műemléki védettség erősen korlátozza a fejlesztési lehetőségeket. A vár alatti régi faluban csak felfelé lehet terjeszkedni, az alapterületet nem lehet bővíteni – tudtuk meg egy helybelitől. Ezért választották Mesterházyék a mások által is alkalmazott tetőmegemelést és a felszín alatti bővítést.

A Mesterházy család a kilencvenes évek közepén kezdett hódítani Szigligeten, miután Mesterházy Ernő elvette Mécs Imre akkor még szabad demokrata képviselő lányát. Mé­csék már a hetvenes években megtelepedtek Szigligeten, rendszerint itt töltötték a nyarakat a gyerekekkel, köztük Mónikával, Mesterházy leendő nejével. Mécs háza a Mesterházy-rezidencia feletti utcácskában van, ma már felújításra szorul.

Folyt. köv.

#13. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 18:51 ó.
Mes­terházyék az évek során három épületet vásároltak egymás mellett, és közös telket alakítottak ki. A három közül legértékesebb az Altorjai-ház, ahol Altorjai Sándor festőművész alkotott 1965-től ’79-ig. A másik épületet egy idegenvezetőtől vásárolták vagy hét éve. A két ház összesimul és átjárható, de külön helyrajzi számon található. A harmadik ingatlan egykor istálló vagy fészer volt, abból alakítottak ki lakóházat. Mostanában egy szoba-konyhás, fürdőszobás parasztházat húszmillió forintért lehet megkapni a hegyen.

Madárnak kellene lenni ahhoz, hogy megtudjuk, mi folyt odabenn – mondta egy szigligeti lakos –, mert a házak tulajdonosai senkit sem engedtek közel az építkezéshez, amelyet egy tapolcai mester irányított. Inkognitójához ragaszkodó informátorunk tudni véli, már legalább negyven méter mélyen bányásztak. El is terjedt a faluban, hogy amíg tart az építkezés, a 4-es metró fúrása bizonyára szünetel. A KÖH regionális irodavezetője ezt cáfolta, és lapunkkal közölte, a felszínhez képest nem érték el a mínusz négy métert.

Demszky gyakori vendég volt

Hogy mi mindent rejthet a pince és a házak, senki sem tudja. Van azonban olyan szigligeti, aki lajtos kocsit látott érkezni Hévízről, hogy a jakuzziba gyógyvizet töltsön. Van, aki pálmát is látott a kertben, amelyhez padlófűtést vezettek ki: Baliról hozták – mondja. Mások azt hallották, egy kártyaszoba is szolgálja a Mesterházy-rezidenciára látogatók kényelmét.

Erre pedig többen is igényt tartottak a családtagokon kívül, akik szinte minden hétvégét itt töltöttek az elmúlt hónapokban. Azóta fogytak el a vendégek, hogy Mesterházy előzetes letartóztatásba került a BKV-ügyekben felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt. „Tudja, hogy van a mondás, majd viszünk neki három tányér bablevest!” – jegyzi meg csípősen az egyik jól értesült lokálpatrióta.
Demszky Gábor főpolgármestert többször látták Mesterházynál, a vendéglátót azonban alig lehetett látni, nem mozdult ki, nem beszélgetett a helybeliekkel, akik nem is zárták a szívükbe. „Imre bácsi legalább biciklire pattan, lemegy a strandra, látjuk” – veti egybe az após és vő viselkedését alkalmi idegenvezetőnk.

Mága Zoltán hegedűművész sem utasította vissza Mesterházy invitálását a múlt nyáron, amikor az alkotóházban hangversenyt adott.

Folyt. köv.

#14. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 18:53 ó.
Mesterházy nem éri be megszerzett szigligeti ingatlanaival, két házzal odább egy idősebb házaspárral életjáradék-szerződést kötött, több helyi forrásunk pedig a vár alatt működő vendéglő felé mutogat. Az étterem a 18. századi Lengyel Boldizsár kú­riában üzemel szezonálisan, 1782-ből való kapuja a legrégibb barokk emlék a Balaton környékén. Azt mondja a viharvert kúria és a tyúkok nyugalmát őrző férfi, hogy a múlt nyáron bérlőt cserélt a vendéglátóhely. Mesterházy nevének említésére idegesen húzza be a kaput: nem az ő nevén működik az egység, nem ő adja bérbe.

A főpolgármester legbizalmasabb tanácsadója nemcsak a hegyen terjeszkedett, leereszkedett az új falu felé is. Az 1912-es dátumot viselő gazdasági épület és az omladozó gulyaistálló végighúzódik a szűkös Rákóczi utcán. Kapuján lakat, az istállónál bontatlan tégla- és cserépkötegek. Azt mondja egy néni, a tavasszal láttak volna munkához a mesterek, egy panziót álmodott oda tulajdonosa. Sajnálja, hogy nem lesz belőle semmi, mert a szomszédokat nagyon zavarja a rom, és a szoba­kiadásnak sem tesz jót. Három-négy éve lett új gazdája, amikor felszámolták a pinceszövetkezetet.

Vitorlásvetélkedő

Az udvarból messzire nézve feltűnik egy partra vetett vitorlás: a Bahia áll egy utánfutón. Neve nem meglepő annak ismeretében, hogy Mesterházy a kilencvenes évek elején Bahia néven ingatlanfejlesztő és kereskedőcéget is alapított, amely keleti és latin kultúrákat idéző ruházati és divatcikkeket árusító hálózatot menedzselt. Több örömre van oka annak a kapitánynak, aki arra a százmillió forintos katamaránra veti tekintetét, amely Badacsonyban várja vízre bocsátását. „Ernő nem járt erre, nem is az ő nevén van hajó, hanem egy cégén” – tudjuk meg a vízitelep egyik bennfentesétől, de többet nem árul el. A hajó mérete és típusa miatt is ritkaságnak számít – mondják szigligeti ismerő­seink. A katamarán miatt kihúztak egy cölöpöt a kikötőben, hogy be tudjon állni. Talán még egy fut belőle a tavon, az egy bankvezéré. Azt azonban nem nehéz megjövendölni, hogy ha befejezik az 1940-es években gyártott, a legszebb vízijármű-műremekek között emlegetett, 75 láb hosszú cirkáló, a Lillafüred restaurálását, annak tulajdonosa mindenkinek tudtára adhatja majd, ki a nagyobb úr a Balaton vizén.

Állítólag a cirkáló Mesterházyé…

Vajon miért fizetünk rekord nagyságú adókat és járulékokat ma Magyarországon
Netán elfolyik ilyen magánzsebekbe egy része

#15. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 18:56 ó.
Az olimpiapárti kedves rokonok százmilliókat karmoltak fel Bővebben a mai Magyar Hírlapban

MH-összeállítás

Ikvai-Szabó Imre (Fotó: Sárközy György)A főpolgármester helyettese, Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) decemberben 6,5 millió forintért bízta meg a cinkotai BKV–buszgarázs korábbi vezetőjének mini-bt.-jét, hogy szervezze a 2020-as olimpiát. Ikvai az MSZP 2006-os fővárosi listájára felkerült Staár István sógora által alapított tanácsadó céget sem hagyta feladat nélkül, az IFUA Horváth és Partners 2008-ban ötmillió forintért adott szakértői támogatást. Véleményüket Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes is kikérte kulturális intézményekkel kapcsolatban 7,4 millióért. A BKV-nál 2006-ban 16,5 millió forintot kerestek, 2007-ben pedig 110 milliót. Staár István a BKV igazgatóságában együtt dolgozott Derzsi Andrással, a Németh-kormány közlekedési miniszterével. Derzsi ugyanilyen viszonyban volt Staár sógorával is, Dobák Miklóssal az Autóker Holdingban.

#16. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 18:58 ó.
Bővebben:

Tanulmány a 2020-as olimpiáról
Barátok közt: új megbízások az MSZP-holdudvarnak
Egykori szocialista politikus érdekeltsége, illetve rokonsága is kedvezményezettje volt a főváros és a BKV többmilliós megbízási szerződéseinek.
Bár csak a távoli homályban dereng még a budapesti olimpia, a főváros elszántságát jelzi, hogy havonta több mint egymillió forintot áldoz rá. „Egy lehetséges, 2020-as nyári olimpiai játékok megrendezésével kapcsolatos szervezési előkészületben” való közreműködésért december közepétől május végéig hat és fél millió forintot fizet ki. A közreműködést az Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) által vezetett városfejlesztési, gazdasági és szociálpolitikai főpolgármester-helyettesi iroda rendelte meg a Hír-DS Hírügynökségi Bt.-től. A cég egy zuglói társasház első emeletén működik, alapítója, 2003-tól üzletvezetője és beltagja Staár István, aki 2006-ban az MSZP fővárosi listájának 126. helyét foglalta el. Az újbudai önkormányzatban 2006-ban szintén a szocialisták megbízásából a városgazdálkodási bizottság külsős tagjaként tevékenykedett.

A bt.-ben 2003-ban tízezerről ötezer forintra apadt a kültagi betétek együttes összege, amikor a lánya, a Budapesti Olimpiai Mozgalom sajtófőnöke, Staár Beatrix belépett a családi vállalkozásba, miközben a felesége beltag maradt. A Staár család rokonsága sem maradt fővárosi megbízás nélkül, köszönhetően az IFUA Horváth és Partners Tanácsadó Kft.-nek, amelyet Staárné testvére alapított többedmagával 1989-ben. Dobák Miklós 1999-ig ügyvezette is a társaságot, jelenleg felügyelőbizottsági tagja (a Mol igazgatóságában is tisztséget visel). Az IFUA 2008. augusztusban ötmillió forintos megbízást kapott Ikvai-Szabó Imre irodájától, hogy szakértői támogatást nyújtson a „főváros közlekedésszakmai feladataihoz”. Októberben a Horváth Csaba (MSZP) irányította humán várospolitikai főpolgármester-helyettesi iroda bízta meg 7,4 millió forintért „kulturális intézményekkel kapcsolatos véleményezői feladatokkal”. Más fővárosi forrásból is kapott pénzt az IFUA, a BKV-nak 2006-ban 16 millió 500 ezer forintért dolgozott, 2007-ben pedig 110 millió forintot kapott a vállalattól képzési programmal kapcsolatos munkáiért. Érdekesség, hogy a BKV-nál Dobák sógora is megfordult, Staár István 1997 és 2000 között a BKV cinkotai autóbusz üzemigazgatóságát vezette. A Dobák és a Staár család kapcsolata az üzleti életben is nyilvánvaló, hiszen Dobák felesége Staár lányával jegyzi a Mérleg Bt.-t. További BKV-s szál, hogy a vállalat igazgatóságában a Németh-kormány közlekedési minisztere Derzsi András töltött el hosszú éveket 2005-ig, akivel Dobák a kilencvenes évek elején az Autóker Holding igazgatósági ülésein találkozhatott. Figyelemre méltó, hogy a BKV igazgatósági ülésein Derzsi 1997 és 2000 között Staár István társaságában lehetett jelen.

#17. Szerző: okz63 2010-03-26 - 20:04 ó.
"A Fővárosi Bíróság Z. Tibor gyanúsított esetében megváltoztatta az elsőfokú bíróság végzését, megszüntette előzetes letartóztatását és elrendelte szabadlábra helyezését."

Hát van ez így, tévedni emberi dolog......és még neki mentelmi jog se kellett mindehhez

#18. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 20:36 ó.
2010-03-26 20:07
A XXII. kerületi MSZP-elnök is hálás lehet Lendvainak?

Nem tud arról a Fővárosi Távhőszolgáltató Zrt., hogy alkalmazná a XXII. kerületi MSZP elnökét. Dankóné Hegedűs Jolán azonban úgy nyilatkozott: két éve a Főtáv munkatársa. A hírTV információi szerint Lendvai Ildikó is segíthetett állást keresni egykori választókerülete szocialista elnökének. Dankóné egyébként rokona Budafok-Budatétény jelenlegi MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltjének, és rajta van a párt fővárosi listáján is.Az MSZP elnöke szerdán reggeltől estig tagadta a BKV volt vezérigazgató-helyettesének állítását, miszerint Lendvai Ildikó személyesen járt közben Antal Attilánál annak érdekében, hogy egyik ismerősét felvegyék a közlekedési vállalathoz. A Magyar Nemzet információi szerint viszont az illetőt a GPS Capital nevű cégen keresztül foglalkoztatta a BKV, havi 300 ezer forintért.

A hírTV úgy értesült, nem ő volt az egyetlen, aki köszönettel tartozik Lendvai Ildikónak. A szocialisták első embere egykori választókerületének, Budafok-Budatétény MSZP-s elnökének is segített munkát találni. A fővárosi MSZP-lista 33. helyén álló Dankóné Hegedűs Jolán saját bevallása szerint a Főtávnál kapott pozíciót, amikor tanári állása megszűnt. A XXII. kerületi MSZP elnöke a hírTV-nek azt mondta: 2008-tól dolgozik a Főtávnál, adminisztrációs munkát végez, és a cafeteriaügyeket intézi. Dankóné tagadta, hogy Lendvai Ildikó ajánlotta be.

Arra azonban a televízió nem kapott választ, hogy milyen áttételeken keresztül juthat fizetéséhez Dankóné. A Főtávnál ugyanis nem tudnak arról, hogy a XXII. kerületi MSZP elnöke a cégnél dolgozna. Balogh Róbert, a Főtáv szóvivője azt mondta: a Főtáv Zrt. bérfizetési listáján Dankóné Hegedűs Jolán nevű személy nem szerepel. „Ilyen nevű dolgozónk nincsen” - jelentette ki a hírTV-nek.

A nyugdíjba készülő Demszky Gábor péntek délelőtt nem pártkádereket, hanem fát ültetett. A főpolgármester szerint elképzelhetetlen, hogy az MSZP elnöke fővárosi cégeknél helyezte volna el az ismerőseit. Demszky Gábor úgy fogalmazott: meghallgatta Lendvai Ildikó nyilatkozatát, és hisz neki, elfogadta a cáfolatát.

Lendvai Ildikót a televízió nem érte el. Közleménye szerint az MSZP elnöke feljelentést tesz a BKV volt vezérigazgató-helyettesének nyilatkozatát leközlő Magyar Nemzet ellen, és az ügyben sajtótájékoztatót tartó Répássy Róbert fideszes képviselő ellen is rágalmazás miatt.

(hírTV)

#19. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 23:32 ó.
Rejtély – Hol dolgozik az MSZP XXII. kerületi elnöke?
2010. március 26. 21:00


MNO - BL
Nem tud arról a Fővárosi Távhőszolgáltató Zrt., hogy alkalmazná a XXII. kerületi MSZP elnökét. Dankóné Hegedűs Jolán azonban úgy nyilatkozott: két éve a Főtáv munkatársa. A hírTV információi szerint Lendvai Ildikó is segíthetett állást keresni egykori választókerülete szocialista elnökének. Dankóné egyébként rokona Budafok-Budatétény jelenlegi MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltjének, és rajta van a párt fővárosi listáján is. Lendvai késő este tagadta a televízió információját.

Az MSZP elnöke szerdán reggeltől estig tagadta a BKV volt vezérigazgató-helyettesének állítását, miszerint személyesen járt közben Antal Attilánál annak érdekében, hogy egyik ismerősét felvegyék a közlekedési vállalathoz. A Magyar Nemzet információi szerint viszont az illetőt a GPS Capital nevű cégen keresztül foglalkoztatta a BKV, havi 300 ezer forintért.

A hírTV úgy értesült, nem ő volt az egyetlen, aki köszönettel tartozik Lendvai Ildikónak. A szocialisták első embere egykori választókerületének, Budafok-Budatétény MSZP-s elnökének is segített munkát találni. A fővárosi MSZP-lista 33. helyén álló Dankóné Hegedűs Jolán saját bevallása szerint a Főtávnál kapott pozíciót, amikor tanári állása megszűnt. A XXII. kerületi MSZP elnöke a hírTV-nek azt mondta: 2008-tól dolgozik a Főtávnál, adminisztrációs munkát végez, és a cafeteria ügyeket intézi. Dankóné tagadta, hogy Lendvai Ildikó ajánlotta be.

Arra azonban a televízió nem kapott választ, hogy milyen áttételeken keresztül juthat fizetéséhez Dankóné. A Főtávnál ugyanis nem tudnak arról, hogy a XXII. kerületi MSZP elnöke a cégnél dolgozna. Balogh Róbert, a Főtáv szóvivője azt mondta: a Főtáv Zrt. bérfizetési listáján Dankóné Hegedűs Jolán nevű személy nem szerepel. „Ilyen nevű dolgozónk nincsen” – jelentette ki a hírTV-nek.

Demszky Gábor főpolgármester szerint elképzelhetetlen, hogy az MSZP elnöke fővárosi cégeknél helyezte volna el az ismerőseit. Úgy fogalmazott: meghallgatta Lendvai Ildikó nyilatkozatát, és hisz neki, elfogadta a cáfolatát.

Korábbi közleménye szerint az MSZP elnöke feljelentést tesz a BKV volt vezérigazgató-helyettesének nyilatkozatát leközlő Magyar Nemzet ellen, és az ügyben sajtótájékoztatót tartó Répássy Róbert fideszes képviselő ellen is rágalmazás miatt.

Lendvai Ildikót a késő esti órákban érte el a hírTV. A szocialisták pártelnöke úgy fogalmazott: „Nem segítettem, és nem jártam közbe a kerületi pártelnök állása ügyében. Fővárosi vállalatnál tudomásom szerint senki ismerősöm nem dolgozik és történetesen úgy emlékszem, hogy fogadóórai kuncsaftok között sem volt olyan akinek éppen fővárosi vállalatnál lehetett volna állást keresni."

(hírTV)

#20. Szerző: barkzso 2010-03-26 - 23:32 ó.
Lefoglalta a rendőrség az MDF-es jelölt kopogtatócéduláit
2010. március 26. 22:00

MNO - BL
Farkas Tibor MDF-es képviselőjelöltre leadott kopogtatócédulákat foglalt le a rendőrség pénteken a XVII. kerületi önkormányzat épületében.

Farkas indulását a választáson már jóváhagyta az illetékes választási bizottság, így nem tudni, hogy az ügy befolyásolhatja-e még az MDF-es képviselőjelölt sorsát. A le nem adott ajánlószelvényeket hétfőig kellett volna megsemmisíteni. Farkas a lefoglalás tényét elismerte, de nyilatkozni nem akart, a BRFK pedig csak szombatra ígért tájékoztatást az ügyben.

(hírTV)

#21. Szerző: trombitás 2010-03-27 - 08:21 ó.
Eltűnt a kiserdő Szeged szélén

#22. Szerző: barkzso 2010-03-27 - 20:19 ó.
Megvan a megölt csepeli igazgató feljelentésének másolata
MTI|2010. 03. 27., 19:38|

A rendőrség szerint megvan annak a feljelentésnek a másolata, amelyet a csepeli iskola meggyilkolt igazgatója akart átadni a rendőrségnek nem sokkal a halála előtt. Nemrég derült ki, hogy az igazgató fel akarta jelenteni a gazdasági igazgatót, és járt is a csepeli kapitányságon.


A csepeli kettős gyilkosság ügyében meghallgatott egyik tanú átadta annak a feljelentésnek a másolatát, amelyet a lelőtt iskolaigazgató akart eljuttatni a csepeli rendőrkapitányságra - közölte szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét, Takács Józsefet és Papp Lászlót. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort. Deme a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja volt, azóta lemondott tisztségéről.

A rendőrség közleménye szerint a BRFK két büntetőeljárást is folytat: emberölés miatt nyomoznak a két férfi ellen, valamint sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki Deme Gábort és az iskola egyik alkalmazottját, K. Ildikót. Az emberölés miatt indult eljárásban a nyomozók ugyanis bizonyítékokat találtak arra, hogy az iskolában vagyon elleni bűncselekmények is történhettek, és ennek köze van a kettős gyilkossághoz.

A gazdasági ügyben nyomozó rendőrök a gyilkosság utáni napokban házkutatást tartottak az iskolában és több tanút hallgattak ki. Az utóbbi időben került nyilvánosságra, hogy Takács József feljelentést készült tenni a gyilkosság napján. Ennek nem volt nyoma, pedig az igazgató aznap valóban járt a Csepeli Rendőrkapitányságon. Az emberölés után néhány nappal a tanúként meghallgatottak egyike átadta a nyomozóknak annak a feljelentésnek a teljes másolatát, melyet Takács József akart eljuttatni a csepeli kapitányságra.

A BRFK pénteken a Fővárosi Főügyészséghez fordult annak tisztázása érdekében, hogy az egykori csepeli rendőrkapitányt terheli-e bármi felelősség az eset kapcsán, s milyen kapcsolata volt az emberölés gyanúsítottjával (erről bővebben itt olvashat).

#23. Szerző: barkzso 2010-03-28 - 21:06 ó.
Magosz: milliárdos kár Bábolna miatt

A Magosz szerint egyértelműen bizonyítható, hogy Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere mindent megtett azért, hogy egy 240 hektáros bábolnai föld az államtól egy magánbefektető tulajdonába kerüljön.
FN.hu, MTI
2010. március 28. 11:21

Az értékesítéssel a Magosz számításai szerint körülbelül 7,7 milliárd forint kár érte a magyar államot.
Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján alátámasztásul felolvasta egy ingatlanforgalmazó cég hirdetését, amelyben az említett 240 hektáros bábolnai telket mintegy nyolcmilliárd forintért kínálják eladásra.

A területet - amelyet még Horváth Klára kezdeményezésére írt ki pályázatra az állam - most az a cég akarja eladni, amely korábban két strómanon keresztül 227 millió forintért vásárolta meg - mondta Budai Gyula.

Álláspontja szerint Horváth Klára - aki országgyűlési képviselő is - nemcsak abbna vett részt, hogy a területet átjátssza a külföldi befektetőnek, hanem tevékenyen hozzájárult ahhoz is, hogy a befektető megszerezze, értékesítse ezt a földet.

Budai Gyula úgy látja, a polgármesternek a nyomozás során választ kell adnia arra a kérdésre, "mi volt neki ebben az üzlet".


Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere a vádakra reagálva elmondta: az önkormányzat a jogszabályoknak megfelelően járt el, amikor a földterület eladásának kiírását kérte, mivel azon logisztikai parkot szeretett volna kialakítani egy külföldi befektető.

A területért 165 millió forintot reméltek, ehhez képest két magánszemély 227 millió forintért vásárolta meg azt - jegyezte meg. A polgármester közölte: a földhivatali nyilvántartásban ez a terület még mindig szántóként szerepel.

Azzal kapcsolatban, hogy Budai Gyula azt mondta, ha a Fidesz kormányra kerül, a bábolnai földeladás ügyét az elsők között fogja kivizsgálni, a polgármester elmondta: állnak elébe, nincsen takargatnivalójuk.

#24. Szerző: barkzso 2010-03-28 - 21:11 ó.
Politikai vagy pénzügyi botrány az M6/M60-as átadása körül?

Ha minden „jól”, azaz MSZP-módra megy, akkor az amúgy is botrányos M6/M60-as sztráda átadási ünnepségét még egy botrány fogja tetézni.

Mint a környéken lakók jól tudják – sőt rendszeresen használják is – az M6-os Dunaújvárostól délre eső szakasza már hónapok óta készen van, csak alibimunkákkal húzzák az átadást. Az erős pécsi MSZP ugyanis ezzel akarta megnyerni a most esedékes választást, még 2008. tavaszán, a szerződések megkötésekor. Közben az élet elsöpörte a „főpécsi” Gyurcsány Ferencet, megrendült a helyzete a szintén pécsi Szili Katalinnak is, és a környéken a hírek szerint sehol sincs győzelemre esélyes MSZP-jelölt.
Így aztán meglehetősen mókás átadási ünnepség készül – jó MSZP-szokás szerint mindjárt kettő is. Kora délután Szekszárdtól északra, a tengelici pályamérnökség közelében, aztán pár órával később Pécstől délre, a harkányi út elágazásában még egyszer átadják a sztrádát.
Ez utóbbi, pécsi átadáson („sztrádához illő”) koncertek lesznek. Zséda, Charlie és a Zagar lépnek fel, nagyvonalú adakozásból ingyen szállítják a pécsi közlekedési vállalat buszai az érdeklődőket a „tetthelyre”.

Botrányok régen
Az igazi, velőtrázó botrány a Szekszárd–Bóly szakasz négy alagútja, amely néhány löszdombocskába fúrtak – jó sok pénzért, osztrák alpesi technikával, egészen addig, amíg a lösz be nem omlott. Haláleset is volt, több is. A kivitelező végül technológiamódosításra kényszerült.


Fejlődés MSZP-módra: mostanra az értelmetlen alagutak közé értelmetlen hidak épültek
A helybélieket az is bosszantotta, hogy hónapokon keresztül nem adták át az utat, általános vélemény szerint kizárólag azért, hogy a kampányban villoghassanak vele a kormánypártiak.

Ugyancsak botrányos, hogy az országherdálásnak bizonyuló PPP-konstrukció keretében a most átadandó út üzemeltetéséért a következő 28 évben 267 milliárd forintot kell fizetnünk az osztrák-angol-francia Mecsek Autópálya Zrt.-nek.

Folyt. köv.

#25. Szerző: barkzso 2010-03-28 - 21:12 ó.
Politikai vagy pénzügyi botrány az M6/M60-as átadása körül? - Folytatás

Botrányok most

Az átadás közeledtével most halkan kiböknek néhány „apróságot”. Ilyen például, hogy az imént említett 267 milliárd forint a legkevésbé sem az egész M6/M60-ért fizetendő díj, hanem csak a Szekszárd–Pécs szakaszért. Igaz viszont, hogy a Népszabadság olyan adatot ad meg (81 km-t), ami sehogyan sem stimmel a beruházásra.

Maga a most átadandó útszakasz értelmetlenül hosszú: Dunaújváros–Szekszárd 65 km, Szekszárd–Bóly 48 km, Bóly–Szentlőrinc 55 km. Ha normálisan szervezték volna az építkezést, már régen át lehetett volna adni a háromból minimum kettőt – csakhogy a cél kezdettől fogva a kommunikáció volt, még Gyurcsány Ferenci is szólt erről a sztrádaszakaszról a minapi „országértékelőjében”.

Hogy nem a közlekedés a fontos, azt jól mutatja, hogy a Bóly–országhatár szakaszra 2007. július óta van érvényes engedély, de persze nem történik semmi.

A legeslegfrissebb botrány kettős:

Az MSZP-hez húzó Népszabadság most robbantja az „értesülést”, miszerint mégsem lehet átadni az M6-ost (azaz a Dunaújváros–Szekszárd–Bóly szakaszt), és csak az M60-as (a Bóly–Pécs szakasz) átadására kerülhet sor. Még szerencse, hogy ide szervezték a rockbulit…

A Népszabadság szerint „az egyik völgyzáró gát hídja megsüllyedt”, ezért kellene halasztani az átadást. Ez a meghatározás értelmetlen, ilyen műtárgy nincsen az úton.
Kit akar eláztatni az MSZP?
A műszaki nonszenszre hivatkozó halasztásnak nyilvánvalóan más oka kell legyen, nem az út állapota. Ha a műszaki ok mondvacsinált, akkor más okot kell keresnünk.

A sztrádaátadás pénzügyi következményekkel is jár. Lehetséges, hogy az állam nem akar valamit kifizetni? Talán nincs is miből?

Nem zárható ki a politikai ok sem. Erre utal, hogy az MSZP keze lehet a Népszabadsághoz történő kiszivárogtatásban. Netán a szakasz kivitelezőjével szembeni fenyegető fellépést kell sejtenünk a háttérben? Ennek a szakasznak a kivitelezője az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt.

Egy biztos: az egyik legnagyobb PPP-szerződést ezzel a zrt.-vel kötötték meg a szocialisták.

Szimpla kommunikációs harc?
Az is lehetséges, hogy a tengelici átadási ünnepségen „rossza arcokra” is fény eshet, és a szocialisták azért követelik az átadási ünnepség annullálását, nehogy valami csúnya fideszes is jelen lehessen. Inkább átadási ceremónia sem kell, csak nehogy rosszul süljön el a kampány…

#26. Szerző: barkzso 2010-03-29 - 10:17 ó.
FKF-esek szerint ők fizették Demszky lakásfelújításait

* Index

2010. március 29., hétfő 08:53 | Frissítve: 36 perce

A Hír Tv Célpont című műsorában a Fővárosi Közterület-fenntartó két volt vezető beosztásban dolgozó munkatársa azzal vádolta meg Demszky Gábort, hogy a fővárosi tulajdonban lévő cég költségén újították fel a főpolgármester korábbi lakását, házának angolaknáját, felesége lakását, lovardáját. Demszky tagad és perrel fenyeget.

A Fővárosi Közterület-fenntartó költségén újították fel Demszky Gábor és mostani felesége korábbi lakását - állították a nevük elhallgatását kér volt FKF-es dolgozók a Hír Tv Célpont című műsorában. Közölték: a munkák elvégzésére az FKF Zrt. karbantartó csapata szakmailag nem volt felkészülve, ezért a felújítást külsős vállalkozásokkal végezték el. A cégek a számlát a közterület-fenntartónak nyújtották be, de a bizonylatokon nem felújítás szerepelt, hanem egyéb munkák elvégzése.

Azzal is megvádolták Demszkyt, hogy a cég építette át házának angolaknáját, lovardáját. Állítólag a cég fizette a főpolgármester tulajdonában lévő, de általa nem lakott budapesti, belvárosi lakás és Demszky későbbi feleségének lakásának teljes felújítását is.

Demszky Gábor közleményben tagad, és perrel fenyeget. Demszky azt állítja: 12 évvel ezelőtti lakásfelújításánál csak tanácsot kért egy, korábban a fővárosi cégnél dolgozó városházi munkatársától. A kollégája által ajánlott munkásokat pedig saját zsebből fizette - áll a közleményben.

#27. Szerző: barkzso 2010-03-29 - 10:18 ó.
Mindent vittek, amit lehet: kifosztották a lellei OCÖ-üdülőt
2010. március 29. 00:03

Magyar Nemzet

Nagy értékű berendezési tárgyak tűntek el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) balatonlellei üdülőjéből – tudta meg lapunk. Többek között lába kelt az egymillió forintot érő sütőberendezésnek, de erre a sorsra jutottak az ágyneműk és az evőeszközök is. Arról az államtól haszonbérbe kapott üdülőről van szó, amelynek kötelező felújítását a cigány önkormányzat vezetése nem végezte el érdemben, ám egy húszmillió forintos fiktív számla azért keletkezett felújítás címén, így a vám- és pénzügyőrség több hónapja nyomozásba fogott. Amint arról lapunk elsőként számolt be, a nyomozók a több ízben, több helyen tartott házkutatás során nagy mennyiségű OCÖ-iratot foglaltak le.

#28. Szerző: madártej | Előzmény: (#27) barkzso
2010-03-29 - 12:06 ó.
barkzso:Mindent vittek, amit lehet: kifosztották a lellei OCÖ-üdülőt
2010. március 29. 00:03

Magyar Nemzet

Nagy értékű berendezési tárgyak tűntek el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) balatonlellei üdülőjéből – tudta meg lapunk. Többek között lába kelt az egymillió forintot érő sütőberendezésnek, de erre a sorsra jutottak az ágyneműk és az evőeszközök is. Arról az államtól haszonbérbe kapott üdülőről van szó, amelynek kötelező felújítását a cigány önkormányzat vezetése nem végezte el érdemben, ám egy húszmillió forintos fiktív számla azért keletkezett felújítás címén, így a vám- és pénzügyőrség több hónapja nyomozásba fogott. Amint arról lapunk elsőként számolt be, a nyomozók a több ízben, több helyen tartott házkutatás során nagy mennyiségű OCÖ-iratot foglaltak le.

Akárcsak Szegeden, a Cserepes sori "Amaro Kher" nevű cigány központban, pont úgy jártak el. Nincs új a Nap alatt!

#29. Szerző: barkzso 2010-03-30 - 11:17 ó.
Feljelentették Zugló MSZP-s jelöltjét
Megjelent: 2010.03.30. 09:45
Frissítve: 2010.03.30. 09:45
Tóth Csaba állítólag elérte, hogy közeli barátaival kössön tanácsadói szerződéseket a polgármester.
© mszp.hu

Feljelentést tettek zuglói polgárok az MSZP kerületi országgyűlési képviselőjelöltje ellen, bűnszervezet létrehozása, befolyással üzérkedés és hűtlen kezelés gyanújával - írja a Magyar Nemzet.

A feljelentés szerint Tóth Csaba a XIV. kerületi MSZP elnökeként politikai befolyását kihasználva elérte, hogy a városrész polgármestere több tízmillió forintos tanácsadói szerződéseket kössön közeli barátainak cégeivel. A feljelentők szerint a szerződések többsége szükségtelen volt. Ezek között szerepel például egy hétmillió forintos egészségügyi tanácsadásról szóló dokumentum, ami azért is érdekes, mert az adóhivatal öt végrehajtási eljárást indított az érintett cég ellen.

Emellett kitérnek arra is, hogy Varga Dóra közbeszerzési tanácsnok hét havi jogi munkáért 26,1 millió forintot kapott. A napokban dől el, hogy az illetékes Fővárosi Főügyészség indít-e eljárást az ügyben - olvasható a lapban.

#30. Szerző: barkzso 2010-03-30 - 11:18 ó.
A BM eladott egy laktanyát, pedig nem tehette volna

MTI
2010-03-30 08:51

A Határőrség Országos Parancsnoksága úgy adta el egy vállalkozónak a harkai határőrbázist, hogy sosem volt az övé, a kétszáz fős laktanya tulajdonosa a magyar állam, így csak az állami vagyonkezelő értékesítheti - írta a Népszabadság keddi számában.
A lap szerint a határőrbázis épületét és a körötte fekvő egyhektáros telket 1993-ban vette meg nyílt pályázaton egy soproni vállalkozó, ám az ingatlant mind a mai napig nem írták a nevére. A Soproni Földhivatal 1996-ban utasította el először a tulajdonjog-bejegyzési kérelmet, mire a vállalkozó megtámadta a határozatot a Győri Városi Bíróságnál, ám ott sem jutott többre.

A Belügyminisztérium viszont az ingatlan vagyonkezelőjeként ismételt értékesítési eljárás eredményeként új adásvételi szerződést kötött a vállalkozóval 2001-ben. A vételárat ekkor az aktuális forgalmi értékhez igazítva 21,5 millió forintban határozták meg, amelybe beleszámították a korábban kifizetett ötmillió forintot.

Csakhogy a Soproni Földhivatal ismét elutasította a tulajdonjog bejegyzését, mivel a magyar állam nevében csak a KVI járhatott volna el. Az ügyet ebben az állapotában örökölte meg az Országos Rendőr-főkapitányság, amely állásfoglalást kért a BM jogutódjától, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól (IRM).

Az IRM minden korábbi jogügyletet semmisnek nyilvánított, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. hatáskörébe utalta a kérdést. Válaszára tavaly augusztus óta vár az ORFK , a vállalkozó és a harkai önkormányzat - írta a Népszabadság

#31. Szerző: barkzso 2010-03-30 - 11:45 ó.
Hová lett a több tíz millió forint közpénz?

Több mint tizenhétmillió forint közpénzt nyertek gyermektáboroztatásra, animátorok képzésére, működésre, honlap üzemeltetésére azok az alapítványok, civil szervezetek, amelyek vezető tisztségviselője Nyakó István felesége.
2010. március 30. 11:13

Egyebek mellett gyermektáboroztatásra több tíz millió forint közpénzt nyertek el a Nyakó István MSZP-szóvivő felesége érdekeltségébe tartozó alapítványok és civil szervezetek – tudta meg a Magyar Nemzet. Kérdés, mire mentek el a milliók, ha ennek ellenére arra fanyalodott a szocialista politikus házaspár, hogy ingyenbuszokat kérjen a BKV-tól a gyerekek utaztatásához. Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató- helyettese a lapnak múlt szerdán úgy nyilatkozott: Nyakó és felesége buszokat kért kölcsön pár alkalommal ifjúsági táboroztatásokhoz. Általában nyolc-tíz busz kellett nekik, amiért nem fizettek.

Nyakó felesége Nagy Nóra, aki 2002 és 2006 között maga is MSZP-s országgyűlési képviselő volt. Nagy 2007-ben hozta létre a Grund Klubhálózatot, amely főként gyermektáborokat szervez, de tehetségkutató-versenyt is rendezett már. A Grund Klubhálózat honlapján jelenleg főként térítési díjas táborokat, természettúrákat hirdetnek, vagyis a jelentkező gyerekeknek fizetniük kell a részvételért – írja a keddi Magyar Nemzet.
Magyar Nemzet nyomán

#32. Szerző: barkzso 2010-03-30 - 18:41 ó.
Hiába kértük Demszkytől a számlát

Demszky Gábor nem válaszolt riporterünk kérdésére, hogy be tudná-e mutatni lakásfelújításának számláit. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. két dolgozója korábban a Célpontnak azt nyilatkozta: a cég költségén végeztek munkálatokat a főpolgármesternél.

Egyelőre nem indít belső vizsgálatot a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t felügyelő gazdasági bizottság Demszky Gábor lakásfelújítása miatt. A vállalat két dolgozója korábban azt nyilatkozta a hírTV Célpont című műsorának, hogy a cég költségén végeztek karbantartási munkákat a főpolgármesternél.

Demszky Gábor azt állítja: a munkásokat ő fizette ki, de amikor a számlákról kérdezte riporterünk, közölte, a Hír Televíziónknak nem nyilatkozik, valamint bepereli televíziónkat a műsorért, amelyben véleménye szerint valótlan dolgok hangzottak el.

(hírTV)

#33. Szerző: barkzso 2010-03-30 - 18:46 ó.
Balatonring-káosz: Ujhelyi semmit sem tud a részletekről
Dobó Csaba
2010. március 30., kedd
Fotó: Gémes Sándor
A Sávoly–Szeged-tengely a Sedesától a Grupo Miltonig

szalagvagas_gs Gazdaságtalannak és jogszerűtlennek találta a Pénzügyminisztérium a sávolyi Balatonring-beruházást, amely mögül kihátrált az Magyar Fejlesztési Bank (MFB), majd pedig a motorpálya építésének koordinátora, Suchmann Tamás is lemondott. Az ügy szálai Szegedig érnek, hiszen a projekt mentora, Ujhelyi István államtitkár, szegedi országgyűlési képviselő és a beruházni kívánó cégek sem ismeretlenek városunkban…

Egyes találgatások szerint Suchmann lemondása mögött az állhat, hogy a 35 milliárd forint állami pénzből megépíteni tervezett versenypályáról kiderült: mind az ésszerűsége, mind a fejlesztésben részt vevők előélete kívánnivalót hagy maga után.
MFB-hitelre várva

A pálya ötlete 2008-ban vetődött fel, amikor a spanyol Sedesa cég (mely a megvalósulatlan kormányzati negyed mögött állt, s az M43-as beruházásban is részt vesz) bejelentkezett a kormánynál, hogy több mint ötvenmilliárd forint értékű beruházásba fogna a Balaton-parti Sávolyon. Az idegenforgalmi vonzerőt jelentő építkezésért cserébe többféle állami támogatásra is számított a befektető. Ekkor azonban még úgy tűnt, az ingatlanfejlesztés jórészt magánpénzből valósul meg, ám a kiszemelt spanyol pénzintézet kivonult a projekt mögül. Ám hogy a terv ne maradjon finanszírozás nélkül, 2009 őszén kormányhatározat született a terv támogatásáról. Az ügyről részletes cikket közlő Heti Válasz is közzétette: a beruházásra létrehozott projektcég, a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. számára tíz évre húszmilliárd forint költségvetési forrást, valamint 15,3 milliárd forint 25 éves lejáratú, kedvezményes kamatozású MFB-hitelt biztosítanának.
Szegedi szálak és Pick-támogatás

A dolog azonban korántsem ennyire egyszerű. A befektetni szándékozó cégek több hónapos tárgyalások és a kormánygarancia után sem tudnak felmutatni megfelelő fedezetet egy ekkora összegű banki hitelhez, így egyre kevesebb az esély arra, hogy lesz valaha is MotoGP-futam Magyarországon.

Ami azonban az ügyben számunkra még érdekesebb lehet, hogy az érintett cégek közel sem makulátlanok, és sok szállal kötődnek az MSZP-hez, illetve Szegedhez – írja a Heti Válasz. Amint arról már beszámoltunk, a Sedesa csoport először a dugába dőlt kormányzati negyed beruházás kapcsán került a figyelem középpontjába, majd számos állami és szocialista vezetésű önkormányzat projektjeiben tűnt fel. Korábban Szegeden a Szeviép-csoport lehetséges felvásárlójaként is emlegették. Híreink szerint a Sedesa lehetséges szegedi szerepvállalása ügyében több alkalommal járt magas szintű városi (MSZP-s) delegáció Spanyolországban.

Folyt. köv.

#34. Szerző: barkzso 2010-03-30 - 18:48 ó.
Balatonring-káosz: Ujhelyi semmit sem tud a részletekről - folytatás

A Heti Válasz közli: a Sedesa Hungária ügyvezetőjének, Szabó Flórának a lánya a parlamenti MSZP-frakció gazdasági igazgatójának, Goldfárth Józsefnek az élettársa. Goldfárth pedig néhány éve még együtt ült Ujhelyi Istvánnal a szocialista Táncsics Mihály Alapítvány felügyelőbizottságában. Informátoraink szerint nemcsak ez azonban Ujhelyi egyetlen kapcsolata egyébként a Sedesával. A szegedi MSZP-s politikus amúgy az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, majd a Miniszterelnöki Hivatal államtitkáraként a kezdetek óta mentora a sávolyi beruházásnak, s jó kapcsolatokat ápol a projektben szintén érdekelt Grupo Miltonnal is. Itt az összekötő az a Nagy Balázs, aki korábban Ujhelyi kabinetfőnöke és titkárságvezetője volt. Ráadásul a Grupo Milton a Figyelő információi szerint ötvenmillió forinttal támogatta az Ujhelyi által patronált szegedi kézilabdacsapatot, a Pick Szegedet…
A Heti Válasz azt is leírja: a Sedesa anyavállalata ellen Spanyolországban, Valenciában egy éve folyik ügyészségi vizsgálat az elmúlt évek legnagyobb kampányfinanszírozási botránya kapcsán. Az Index pedig kiderítette, hogy a Grupo Milton tulajdonosának, a 10. leggazdagabb magyarként ismert Kovács Bence Jánosnak korábban számos gyanús ügye volt, 1995-ben többrendbeli csalásért még jogerősen el is ítélték. A cég vitatott projektekben tűnik föl, akad, ahol a Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódik.
Közpénz és négyszer drágább beruházás
Az államtitkár megkeresésünkre azt mondta, hogy ő az önkormányzati minisztériumban turisztikával és sporttal is foglakozott, és személyesen kezdeményezte a tárgyalásokat a MotoGP jogtulajdonosával, mert úgy látta, hogy Magyarországnak a Forma-1 mellett egy ilyen hatalmas sportattrakcióra is szüksége van. „Én csak a jogtulajdonossal való tárgyalásokat intéztem, és ezt siker is övezete, hiszen előbb öt, majd egyedül álló módon tíz évre kapta meg országunk a rendezés jogát” – fűzte hozzá Ujhelyi. Az MSZP politikusa állítása szerint a projektben nem érintett, a beruházással kapcsolatos tárgyalásokban nem vett részt, így azokról nem tud részleteket. „Ma viszont úgy látom, hogy az idei verseny egészen biztosan nem jöhet létre, mert a beruházó és a bank nem tudott megegyezni, abban bízom, hogy hamarosan sor kerülhet erre, és nem kell egy életre elbúcsúznunk a MotoGP-től” – tette hozzá.

#35. Szerző: madártej | Előzmény: (#34) barkzso
2010-03-30 - 19:03 ó.
barkzso:Balatonring-káosz: Ujhelyi semmit sem tud a részletekről - folytatás

A Heti Válasz közli: a Sedesa Hungária ügyvezetőjének, Szabó Flórának a lánya a parlamenti MSZP-frakció gazdasági igazgatójának, Goldfárth Józsefnek az élettársa. Goldfárth pedig néhány éve még együtt ült Ujhelyi Istvánnal a szocialista Táncsics Mihály Alapítvány felügyelőbizottságában. Informátoraink szerint nemcsak ez azonban Ujhelyi egyetlen kapcsolata egyébként a Sedesával. A szegedi MSZP-s politikus amúgy az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, majd a Miniszterelnöki Hivatal államtitkáraként a kezdetek óta mentora a sávolyi beruházásnak, s jó kapcsolatokat ápol a projektben szintén érdekelt Grupo Miltonnal is. Itt az összekötő az a Nagy Balázs, aki korábban Ujhelyi kabinetfőnöke és titkárságvezetője volt. Ráadásul a Grupo Milton a Figyelő információi szerint ötvenmillió forinttal támogatta az Ujhelyi által patronált szegedi kézilabdacsapatot, a Pick Szegedet…
A Heti Válasz azt is leírja: a Sedesa anyavállalata ellen Spanyolországban, Valenciában egy éve folyik ügyészségi vizsgálat az elmúlt évek legnagyobb kampányfinanszírozási botránya kapcsán. Az Index pedig kiderítette, hogy a Grupo Milton tulajdonosának, a 10. leggazdagabb magyarként ismert Kovács Bence Jánosnak korábban számos gyanús ügye volt, 1995-ben többrendbeli csalásért még jogerősen el is ítélték. A cég vitatott projektekben tűnik föl, akad, ahol a Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódik.
Közpénz és négyszer drágább beruházás
Az államtitkár megkeresésünkre azt mondta, hogy ő az önkormányzati minisztériumban turisztikával és sporttal is foglakozott, és személyesen kezdeményezte a tárgyalásokat a MotoGP jogtulajdonosával, mert úgy látta, hogy Magyarországnak a Forma-1 mellett egy ilyen hatalmas sportattrakcióra is szüksége van. „Én csak a jogtulajdonossal való tárgyalásokat intéztem, és ezt siker is övezete, hiszen előbb öt, majd egyedül álló módon tíz évre kapta meg országunk a rendezés jogát” – fűzte hozzá Ujhelyi. Az MSZP politikusa állítása szerint a projektben nem érintett, a beruházással kapcsolatos tárgyalásokban nem vett részt, így azokról nem tud részleteket. „Ma viszont úgy látom, hogy az idei verseny egészen biztosan nem jöhet létre, mert a beruházó és a bank nem tudott megegyezni, abban bízom, hogy hamarosan sor kerülhet erre, és nem kell egy életre elbúcsúznunk a MotoGP-től” – tette hozzá.

Majd tudna ez mindönt, ha a vén Bauer elvtárs a kezébe venné a körmölő csipeszeit!

#36. Szerző: barkzso 2010-03-31 - 15:41 ó.
Kizárják az MSZP-ből Zuschlagot
Automatikusan megindították az eljárást.

Zuschlag János nem méltó az MSZP támogatására, így a bírósági döntést követően automatikusan megkezdődik a pártból való kizárása – mondta a szocialista párt szóvivője szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján.

Budai Bernadett úgy fogalmazott: az MSZP kiáll azok mellett, akiket igaztalanul vádolnak, de nem védi meg azokat, akikről bebizonyosodik, hogy hibáztak, és Zuschlag Jánosról bebizonyosodott, hogy hibázott.

A szóvivő hangsúlyozta, az MSZP-nek nem volt az ügyben érintett pénzmozgásokhoz semmi köze, de még tudomásuk sem volt a szóban forgó ügyről, és ami történt, nem az párt nevében és érdekében történt.

Zuschlag Jánost nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerdán.

MTI

#37. Szerző: barkzso 2010-03-31 - 15:45 ó.

Csalás a Kósa Lajos elleni videó
Valótlan állításokat tartalmaz, és kényszer hatása alatt született az az interneten közzétett videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolja Kósa Lajos debreceni polgármestert és a város vagyonkezelő cégét - írta a Népszabadság, a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap szerdai számában.

FN.hu-lapszemle
2010. március 31. 06:40

A Népszabadságnak a videó szereplője, Rónai Attila azt mondta: a felvételen ő szerepel, de az ott elmondottakból egyetlen szó sem igaz. Hozzátette, hogy valaki rávette minderre, s ezért a rendőrségen feljelentést fog tenni kényszerítés miatt.A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap a birtokába jutott rendőrségi feljelentésre hivatkozva azt írta: Rónainak az olajszőkítési ügyekben ismertté vált Portik Tamás mutatott be két férfit, akik azt állították, a Nemzetbiztonsági Hivataltól jöttek, és Kósa Lajosról gyűjtenek adatokat. A két férfi később azzal fenyegette meg Rónait, hogy régi ügyei alapján börtönbe juttatják, ha nem működik velük együtt.

A két lap által közölt feljelentés szerint a Kósa Lajost rágalmazó videót 2007-ben vették fel, az egyik, magát NBH-sként bemutató férfi vezényletével.

A BRFK a Magyar Hírlappal azt közölte: a feljelentés alapján három napon belül döntenek a nyomozás elindításáról vagy elutasításáról.

A rágalmazó videó miatt feljelentést tesz Kósa Lajos is, aki megjegyezte: 2002 óta minden választási kampányban érte támadás, s eddig mindegyik kapcsán indított jogorvoslati eljárást megnyerte.

#38. Szerző: barkzso 2010-04-02 - 21:43 ó.

2010-04-02 19:15
Feljelentéskiegészítés a Célpont által felderített ügyben

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács pályázati gyakorlata miatt indított nyomozásban. A Hír Televízió Célpont című műsora még 2007 végén derítette ki, hogy a tanács elnöke, Szabó György saját családjának juttat az uniós pénzekből.A szocialista országgyűlési képviselő családi cége, a Regiteszt Kft. pályázatokat írt önkormányzatoknak, cégeknek, alapítványoknak, majd a támogatásról a Szabó vezette tanács döntött. A képviselő felesége által vezetett alapítvány személyiségfejlesztő és álláskereső tréningekért több tízmillió forintot tett zsebre. Az MSZP-s politikus családi vállalkozásai 100 millió forintot nyertek különböző pályázatokon.


#39. Szerző: barkzso 2010-04-03 - 21:16 ó.
Karsai Péter elismerte: hazudott

* Zipp

| | 2010. április 3., szombat 19:40

Az MDF és Karsai Péter elismerik, hogy a 2010. január 15-én, „A sztrájkon gazdagodik a Fidesz gazdasági holdudvara” címmel közzétett közleményükben megsértették Széles Gábor jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát. Valótlanul jelentették ki ugyanis, hogy a „milliárdos vállalkozó luxusprofitot zsebel be az általa privatizált buszvonalakon, ahol nincs sztrájk”, illetőleg azt a hamis látszatot keltették, hogy az érdekeltségébe tartozó cég „huszonhárom buszjáratot üzemeltet, melyet a BKV-tól privatizált el (…)”. A jogsértésért az MDF és Karsai Péter Széles Gábortól elnézést kér - áll az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményükben.

A közleményre a két hónap alatt megszületett bírói ítélet kötelezte az MDF képviselőjelöltjét. A jogi eljárás azért indult az MDF ellen, mert Széles Gábor üzletember szerint Karsai Péter MDF-es országgyűlési képviselő valótlan állításokat közölt vele kapcsolatban. A január 15-én megjelentetett, MTI-hez eljuttatott OS-közleményben Karsai Péter MDF-es országgyűlési képviselő Széles Gábor szerint valótlanul állította, hogy ő a BKV-tól buszjáratokat privatizált. A valóság ezzel szemben az, hogy cége, a VT Transman Kft. évek óta a BKV Zrt. alvállalkozója.

#40. Szerző: vélemény | Előzmény: (#36) barkzso
2010-04-03 - 21:41 ó.
barkzso:Kizárják az MSZP-ből Zuschlagot
Automatikusan megindították az eljárást.

Zuschlag János nem méltó az MSZP támogatására, így a bírósági döntést követően automatikusan megkezdődik a pártból való kizárása – mondta a szocialista párt szóvivője szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján.

Budai Bernadett úgy fogalmazott: az MSZP kiáll azok mellett, akiket igaztalanul vádolnak, de nem védi meg azokat, akikről bebizonyosodik, hogy hibáztak, és Zuschlag Jánosról bebizonyosodott, hogy hibázott.

A szóvivő hangsúlyozta, az MSZP-nek nem volt az ügyben érintett pénzmozgásokhoz semmi köze, de még tudomásuk sem volt a szóban forgó ügyről, és ami történt, nem az párt nevében és érdekében történt.

Zuschlag Jánost nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerdán.

MTI
kattintson a képre a nagyobb mérethez

#41. Szerző: susztermatt 2010-04-04 - 17:22 ó.
Már nem sokáig bűnöztök tovább. Egy-két hét és vége!

#42. Szerző: barkzso 2010-04-06 - 22:16 ó.
MSZP-s mutyi: hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség
2010. április 6. 20:40

MNO - BL
Hűtlen kezelés gyanújával vizsgálja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács pályázati gyakorlatát.

A Hír Televízió Célpont című műsora 2007 végén tárta fel, hogy a tanács elnöke, Szabó György szocialista országgyűlési képviselő hozzátartozóinak is juttat az uniós pénzekből. A politikus családi cége pályázatírással is foglalkozott, a kft. által készített pályázati anyagokat a Szabó György vezette tanács bírálta el. A nyomozás ismeretlen tettes ellen indult.

#43. Szerző: barkzso 2010-04-06 - 22:17 ó.
Kámforrá vált uniós pénzek a Leader Egyesületnél

hirtv.hu

Uniós pénzek tűnhettek el egy Hajdú Bihar megyei Leader Egyesülettől. Információnk szerint a Vám és Pénzügyőrség a Bihar-Sárrét Összefogás Nonprofit Kft. berettyóújfalui irodájában tartott házkutatást. Ezt a VPOP nem cáfolta, kérdésünkre viszont csak annyit közöltek: az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen.

Korábban Célpont című műsorunk derítette ki: a cég felügyelőbizottságának tagjai az MSZP-hez köthetők, a hatfős testület tagja például Gyula Ferencné szocialista országgyűlési képviselő és Pénzes László Komádi MSZP-s polgármestere is. A Nonprofit Kft. 2015-ig több mint fél milliárd forintot költhet el működésre.

#44. Szerző: barkzso 2010-04-06 - 22:18 ó.
Veres végleg elbukta a hírTV elleni büntetőeljárást

Jogerősen is megszüntette a bíróság azt a magánvádas büntetőeljárást, amelyet Veres János indított a Hír Televízió Célpont című műsorának munkatársai ellen. A volt pénzügyminiszter rágalmazásért jelentette fel kollégáinkat.

Az első-, majd a másodfokú bíróság is megállapította, hogy a feljelentés szakmailag nem volt megalapozott, ezért törvényes vád hiányában megszüntette az eljárást. Veres János jogi képviselője egyébként Helmeczy László volt, aki az MDF színeiben indul a választásokon.

(hírTV)

#45. Szerző: hazaffy | Előzmény: (#44) barkzso
2010-04-06 - 23:22 ó.
barkzso:Az első-, majd a másodfokú bíróság is megállapította, hogy a feljelentés szakmailag nem volt megalapozott, ezért törvényes vád hiányában megszüntette az eljárást.
Ezt ugye érted, hogy mit jelent? Szerintem nem, mert nem hoztad volna ide.

#46. Szerző: barkzso | Előzmény: (#45) hazaffy
2010-04-07 - 01:21 ó.
hazaffy:
barkzso:Az első-, majd a másodfokú bíróság is megállapította, hogy a feljelentés szakmailag nem volt megalapozott, ezért törvényes vád hiányában megszüntette az eljárást.
Ezt ugye érted, hogy mit jelent? Szerintem nem, mert nem hoztad volna ide.


Valószínűleg azt, hogy a veres elvtársék megrágalmazták a hir tv-t és nem tudták a rágalmaikat semmivel alátámasztani a bíróságon
Hazug tolvaj elvtársak ők is, és ezért nem.
Neked más jön le belőle

#47. Szerző: barkzso 2010-04-08 - 07:55 ó.
Horváth Csaba „Horváth Évája”

Nem Hagyó Miklós sajtósa az egyetlen városházi alkalmazott, akit MSZP-s főnökének köszönhetően fővárosi cégben is foglalkoztattak – tudta meg a Magyar Nemzet. Horváth Csaba, a szocialisták másik volt főpolgármester-helyettesének tanácsadója a közelmúltig a Fővárosi Egészségközpont Egészségügyi Szolgáltató Zrt. (egészségközpont) vezérigazgatói posztját is betöltötte.

Bartosné Póczos Marianna, az egészségközpont vezérigazgatójának munkaviszonyát közös megegyezéssel szüntette meg a múlt héten a Fővárosi Közgyűlés. A Horváth Csaba nevéhez köthető budapesti egészségügyi modell keretei között létrejött intézmény 2008 végén alakult, de érdemi munkát azóta sem végzett. A közgyűlés január 28-án úgy döntött, hogy az egészségközpontnál indított revizori vizsgálat befejezéséig felfüggeszti az egészségközpont működését, és az intézmény 434 millió forintos alaptőkéjét is zárolja.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a távozó vezérigazgató 2008 óta a városházán is fontos pozíciót töltött be: Bartosné a Főpolgármesteri Hivatal humán várospolitikai főpolgármester-helyettesi irodáján, majd ennek megszűnése után az egészségügyi ügyosztályon is Horváth főtanácsadójaként dolgozott. A lap értesülését Szilágyi Ildikó, a hivatal személyzeti, oktatási és munkaügyi ügyosztályának vezetője is megerősítette, és közölte, hogy Bartosné kinevezése 2008. szeptember 16-tól határozott időre – a főpolgármester megbízatásának idejéig – szól. Az ügyről a Magyar Nemzet csütörtöki számában olvashat bővebben.

#48. Szerző: barkzso 2010-04-08 - 07:58 ó.
Magyar Nemzet: korrupciósorozat a HM-cégeknél
2010. április 8. 07:22

Több eljárás is indult a Honvédelmi Minisztérium (HM) cégeinek gyanús szerződéseivel kapcsolatban a napokban - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a katonai ügyészség és a szaktárca központi ellenőrzése is nagy mennyiségű iratot vizsgál, többek között korrupció, hűtlen kezelés és okirat-hamisítás gyanújával. A Magyar Nemezt azt írta, hogy az eset a szaktárca 100 százalékos tulajdonában álló HM Térképészeti Nonprofit Kft.-nél történt, de a minisztérium más cégeinek szerződéseivel kapcsolatban is számos iratot kért be a katonai ügyészség, illetve a HM központi ellenőrzése, több esetben pedig hűtlen kezelés gyanújával folytatnak eljárást.

Katonai forrásokra hivatkozva a lap azt írta, hogy a HM egyik hadiipari társaságánál például egyes delegációs szállítások dokumentumait kérte be a vádhatóság, mert felvetődött, hogy az okiratokat meghamisították, és visszadátumozás módszerével végeztek el bizonyos teljesítéseket.

#49. Szerző: vélemény 2010-04-08 - 16:37 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Bűnpártoló bérbeírók!
Hány nokiás doboz fér el egy talicskában?

#50. Szerző: vélemény 2010-04-08 - 18:51 ó.
A Jobbik kormány első intézkedései

1. A politikusbűnözés felszámolása érdekében bevezetjük a zéró tolerancia törvényt, melynek részeként eltöröljük a mentelmi jogot.

6. Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxusnyugdíját visszanyessük többszázezer forintról minimál-nyugdíjra, és az így megtakarított pénzt szétosztjuk a többi nyugdíjas között.
7. A munkakerülés visszaszorítása érdekében a szociális jellegű segélyeket közmunkához kötjük, és szociális kártyán fogjuk kifizetni.
Ezektől fél az MSZP szavazóbázisa?

#51. Szerző: vélemény 2010-04-09 - 09:39 ó.
csonakos:
Akarod, hogy a szocialisták mégjobban tönkretegyék az országot, továbbra is kordonok mögött tartsák a nemzeti ünnepeket, szétlopják a közvagyont, a mentelmi jog mögé bújjanak a bűnözők, akkor szavazz újra az MSZP-re!
kattintson a képre a nagyobb mérethez

#52. Szerző: vélemény | Előzmény: (#50) vélemény
2010-04-09 - 13:07 ó.
vélemény:A Jobbik kormány első intézkedései

1. A politikusbűnözés felszámolása érdekében bevezetjük a zéró tolerancia törvényt, melynek részeként eltöröljük a mentelmi jogot.

6. Az egykori MSZMP csúcsvezetőinek luxusnyugdíját visszanyessük többszázezer forintról minimál-nyugdíjra, és az így megtakarított pénzt szétosztjuk a többi nyugdíjas között.
7. A munkakerülés visszaszorítása érdekében a szociális jellegű segélyeket közmunkához kötjük, és szociális kártyán fogjuk kifizetni.
Ezektől fél az MSZP szavazóbázisa?

csonakos:
Akarod, hogy a szocialisták mégjobban tönkretegyék az országot, továbbra is kordonok mögött tartsák a nemzeti ünnepeket, szétlopják a közvagyont, a mentelmi jog mögé bújjanak a bűnözők, akkor szavazz újra az MSZP-re!
kattintson a képre a nagyobb mérethez
A Botkáról készült életrajzi kiadvány jól sikerült.
Ha be tudná Valaki szkennelni és felrakni a fórumra, megköszönném.

#53. Szerző: barkzso 2010-04-14 - 16:27 ó.

Előzetesben maradhat Hunvald
A Fővárosi Bíróság két hónappal meghosszabbította a VII. kerületi szocialista polgármester, Hunvald György előzetes letartóztatását- tudta meg a Népszava.
FN.hu-lapszemle
2010. április 14. 08:27

Erről Fazekas Géza szóvivő nyilatkozott, aki elmondta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta a hosszabbítást, de a döntés még nem jogerős, mert a gyanúsított fellebbezett.

Hunvaldot tavaly február 10-én vették őrizetbe, amikor az erzsébetvárosi ingatlanügyekben indult nyomozás, ugyanis többrendbeli csalással gyanúsítják.

Azt feltételezik, hogy olyan ingatlanokat adott el, amelyek a kerület tulajdonában álltak és lehetett olyan is amelyiket jogosulatlanul bérbe adta. Ezen kívül bizonyos önkormányzati megbízási szerződéseket sem találtak rendben.

#54. Szerző: barkzso 2010-04-14 - 16:28 ó.
Börtönre ítélték a volt MSZP-s városatyát
3 év 10 hónap börtönre ítélte, és a 17 millió forintos kenőpénz visszafizetésére kötelezte a Fővárosi Bíróság Kőbánya volt alpolgármesterét.
2010. április 14. 14:35

Kaszab Csabát vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében találták bűnösnek. Az MSZP-s politikus a kőbányai vagyonkezelő igazgatósági elnökeként elérte, hogy el nem végzett felújítások után benyújtott számlákat fizessen ki az önkormányzat. A fiktív számlákat kibocsátó vállalkozás több szerződést is kötött egy, az alpolgármester érdekeltségébe tartozó céggel, és annak számlájára részletekben 17 millió forintot utalt át.

Kaszab Csaba és ügyvédje nem jelent meg a megismételt elsőfokú eljárás ítélethirdetésén.

- Megállapítható, hogy a passzív vesztegetők tette minden korrupciós cselekmény közül a legsúlyosabbnak tekinthető. Kaszab Csaba hivatalos személy volt, hiszen valamennyi pozíciója a Btk. 137. szakasza alapján hivatalos személynek minősül és bizottsági elnökként igen fontos döntéseket hozott, ami az önkormányzat vagyonát is érintette - jelentette ki Galajda Ágnes bíró.
MNO

#55. Szerző: barkzso 2010-04-14 - 16:30 ó.
Meggyanúsították a szadista főtisztet

* Bodoky Tamás

2010. április 14., szerda 00:22 | Frissítve: 15 órája

Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség V. Lászlót, akinek a parancsnoksága alatt szolgáló rebiszes alosztály rendőrei több kirívóan durva 2006. őszi túlkapás miatt is bíróság elé kerültek az elmúlt években. V. László egy már megbilincselt tüntető ujját törte el az ügyészség szerint. Az azóta leszerelt egykori rebiszes őrnagyra saját beosztottja tett vallomást, de csak miután első fokon őt ítélték el az ujjtörésért. V. László tagad.

Folytatás:
index.hu/belfold/2010/04/14/meggyanusitottak_az_ujjtoro_fotisztet/

#56. Szerző: barkzso 2010-04-14 - 16:35 ó.
Erről a jó elvtárs ales-ről még vannak más ügyek is, például ez:

Már szeptemberben is durvultak
A Fővárosi Bíróság tavaly októberben 1,6 millió forintos kártérítést ítélt meg Zajácz Lászlónak, akit 2006. szeptember 20-án este, a Kossuth térről távozóban fogott el V. László őrnagy rebiszes rohamosztaga. Zajácz csuklója szilánkosra tört, könyöke kificamodott az őrizetbevétel közben, vallomása szerint V. László arcon is ütötte, beosztottai pedig a földön vonszolták, és azzal fenyegették, hogy meg fog dögleni. A tanárt még szabálysértéssel sem vádolták, mégis negyven órán keresztül tartották jogtalanul őrizetben, majd seblázas állapotban kitették az utcára. V. László őrnagyot és embereit ebben az ügyben sem vonták felelősségre.

Majd most

#57. Szerző: madártej | Előzmény: (#56) barkzso
2010-04-14 - 17:22 ó.
barkzso:Erről a jó elvtárs ales-ről még vannak más ügyek is, például ez:

Már szeptemberben is durvultak
A Fővárosi Bíróság tavaly októberben 1,6 millió forintos kártérítést ítélt meg Zajácz Lászlónak, akit 2006. szeptember 20-án este, a Kossuth térről távozóban fogott el V. László őrnagy rebiszes rohamosztaga. Zajácz csuklója szilánkosra tört, könyöke kificamodott az őrizetbevétel közben, vallomása szerint V. László arcon is ütötte, beosztottai pedig a földön vonszolták, és azzal fenyegették, hogy meg fog dögleni. A tanárt még szabálysértéssel sem vádolták, mégis negyven órán keresztül tartották jogtalanul őrizetben, majd seblázas állapotban kitették az utcára. V. László őrnagyot és embereit ebben az ügyben sem vonták felelősségre.

Majd most

Helyes, de ne az állam fizessen kártérítést az áldozatnak, hanem a tettes vagyonából vagy a családjáéból vegyék el, amit a bíró megítél!

#58. Szerző: Ambrosius | Előzmény: (#57) madártej
2010-04-14 - 17:44 ó.
madártej:
barkzso:Erről a jó elvtárs ales-ről még vannak más ügyek is, például ez:

Már szeptemberben is durvultak
A Fővárosi Bíróság tavaly októberben 1,6 millió forintos kártérítést ítélt meg Zajácz Lászlónak, akit 2006. szeptember 20-án este, a Kossuth térről távozóban fogott el V. László őrnagy rebiszes rohamosztaga. Zajácz csuklója szilánkosra tört, könyöke kificamodott az őrizetbevétel közben, vallomása szerint V. László arcon is ütötte, beosztottai pedig a földön vonszolták, és azzal fenyegették, hogy meg fog dögleni. A tanárt még szabálysértéssel sem vádolták, mégis negyven órán keresztül tartották jogtalanul őrizetben, majd seblázas állapotban kitették az utcára. V. László őrnagyot és embereit ebben az ügyben sem vonták felelősségre.

Majd most

Helyes, de ne az állam fizessen kártérítést az áldozatnak, hanem a tettes vagyonából vagy a családjáéból vegyék el, amit a bíró megítél!


Határozottan támogatom!

#59. Szerző: Ambrosius | Előzmény: (#58) Ambrosius
2010-04-14 - 17:57 ó.
Ambrosius:
madártej:
barkzso:Erről a jó elvtárs ales-ről még vannak más ügyek is, például ez:

Már szeptemberben is durvultak
A Fővárosi Bíróság tavaly októberben 1,6 millió forintos kártérítést ítélt meg Zajácz Lászlónak, akit 2006. szeptember 20-án este, a Kossuth térről távozóban fogott el V. László őrnagy rebiszes rohamosztaga. Zajácz csuklója szilánkosra tört, könyöke kificamodott az őrizetbevétel közben, vallomása szerint V. László arcon is ütötte, beosztottai pedig a földön vonszolták, és azzal fenyegették, hogy meg fog dögleni. A tanárt még szabálysértéssel sem vádolták, mégis negyven órán keresztül tartották jogtalanul őrizetben, majd seblázas állapotban kitették az utcára. V. László őrnagyot és embereit ebben az ügyben sem vonták felelősségre.

Majd most

Helyes, de ne az állam fizessen kártérítést az áldozatnak, hanem a tettes vagyonából vagy a családjáéból vegyék el, amit a bíró megítél!


Határozottan támogatom!


Ilyen birodalmi rohamosztagosoknak nincs helye az országban!
Mielőtt Orbán Viktor extra védelmet vezényeltetne az utcákra, meg kéne nézni, hogy a rend őreinek körében mi a helyzet. Azt gondoltam, hogy a Rendőrség állami erőszak-szervezet, de azért álljon már meg a menet. Az elmúlt években egyre több ilyen "túlkapásuk" (egyéni vélemény) volt. Ezen rendőrök vezetői, akik ilyesmiket parancsba adnak, miért nem nyilatkoznak? A pénz szerintem nem old meg semmit, egy jelképes kárpótlás, de szerintem a koma élete végéig emlékezni fog, hogy bántak vele. A túlkapás résztvevőit meg egytől-egyig el lehetne bocsátani. Ilyen emberek az adófizetők pénzéből nekem ne "képviseljék" a rendvédelmet. Otthon anyukát, apukát, rokonokat lehet... ha megengedik...

#60. Szerző: madártej | Előzmény: (#59) Ambrosius
2010-04-14 - 19:40 ó.
Ambrosius:
Ambrosius:
madártej:
barkzso:Erről a jó elvtárs ales-ről még vannak más ügyek is, például ez:

Már szeptemberben is durvultak
A Fővárosi Bíróság tavaly októberben 1,6 millió forintos kártérítést ítélt meg Zajácz Lászlónak, akit 2006. szeptember 20-án este, a Kossuth térről távozóban fogott el V. László őrnagy rebiszes rohamosztaga. Zajácz csuklója szilánkosra tört, könyöke kificamodott az őrizetbevétel közben, vallomása szerint V. László arcon is ütötte, beosztottai pedig a földön vonszolták, és azzal fenyegették, hogy meg fog dögleni. A tanárt még szabálysértéssel sem vádolták, mégis negyven órán keresztül tartották jogtalanul őrizetben, majd seblázas állapotban kitették az utcára. V. László őrnagyot és embereit ebben az ügyben sem vonták felelősségre.

Majd most

Helyes, de ne az állam fizessen kártérítést az áldozatnak, hanem a tettes vagyonából vagy a családjáéból vegyék el, amit a bíró megítél!


Határozottan támogatom!


Ilyen birodalmi rohamosztagosoknak nincs helye az országban!
Mielőtt Orbán Viktor extra védelmet vezényeltetne az utcákra, meg kéne nézni, hogy a rend őreinek körében mi a helyzet. Azt gondoltam, hogy a Rendőrség állami erőszak-szervezet, de azért álljon már meg a menet. Az elmúlt években egyre több ilyen "túlkapásuk" (egyéni vélemény) volt. Ezen rendőrök vezetői, akik ilyesmiket parancsba adnak, miért nem nyilatkoznak? A pénz szerintem nem old meg semmit, egy jelképes kárpótlás, de szerintem a koma élete végéig emlékezni fog, hogy bántak vele. A túlkapás résztvevőit meg egytől-egyig el lehetne bocsátani. Ilyen emberek az adófizetők pénzéből nekem ne "képviseljék" a rendvédelmet. Otthon anyukát, apukát, rokonokat lehet... ha megengedik...

A yardon elvileg minden parancsnak írásos nyoma kell legyen. Tehát elég könnyű lenne megtudni, ki adta ki azt a parancsot, hogy így viselkedjenek? Azután máris lehet a parancs gazdáját megvallatni.

#61. Szerző: Ambrosius | Előzmény: (#60) madártej
2010-04-14 - 20:03 ó.
A yardon elvileg minden parancsnak írásos nyoma kell legyen. Tehát elég könnyű lenne megtudni, ki adta ki azt a parancsot, hogy így viselkedjenek? Azután máris lehet a parancs gazdáját megvallatni.


Hát én is erre gondoltam eredetileg, de nem nagyon akaródzik a rendszer önmagán vizsgálódni. Mondjuk megértem, ahhoz, hogy "orvos" nélkül otthon "öngyógyítsd magad", megalapozott önismeret és tudásanyag szükségeltetik, magyarul korrekt emberség és szakértelem. No, valahol pont ez a kettő hiányzik.

És megint az a baj, hogy szerintem a rendőrök többsége nem ilyen, sokan tisztességesen végzik a munkájukat. Csak van egy-két agyhalott zombicsóka, aki azt hiszi, az egyenruha mindenre feljogosítja. Már bocsika, azt Afganisztánnak meg Iraknak hívják, nem Magyarországnak.
Aki ekkora erőt érez magában, oda menjen levezetni a fölös energiáit. Fegyvertelen és pláne ártatlan embereken könnyű "gyakorlatozni"...

#62. Szerző: vélemény | Előzmény: (#56) barkzso
2010-04-14 - 22:17 ó.
barkzso:Erről a jó elvtárs ales-ről még vannak más ügyek is, például ez:

Már szeptemberben is durvultak
A Fővárosi Bíróság tavaly októberben 1,6 millió forintos kártérítést ítélt meg Zajácz Lászlónak, akit 2006. szeptember 20-án este, a Kossuth térről távozóban fogott el V. László őrnagy rebiszes rohamosztaga. Zajácz csuklója szilánkosra tört, könyöke kificamodott az őrizetbevétel közben, vallomása szerint V. László arcon is ütötte, beosztottai pedig a földön vonszolták, és azzal fenyegették, hogy meg fog dögleni. A tanárt még szabálysértéssel sem vádolták, mégis negyven órán keresztül tartották jogtalanul őrizetben, majd seblázas állapotban kitették az utcára. V. László őrnagyot és embereit ebben az ügyben sem vonták felelősségre.

Majd most
kattintson a képre a nagyobb mérethez
Szegeden is bővíteni kell a fogdát,
ha nem akarják, hogy az elvtársak hering módjára legyenek összezsúfolva.

#63. Szerző: vélemény | Előzmény: (#61) Ambrosius
2010-04-15 - 11:09 ó.
Ambrosius:
A yardon elvileg minden parancsnak írásos nyoma kell legyen. Tehát elég könnyű lenne megtudni, ki adta ki azt a parancsot, hogy így viselkedjenek? Azután máris lehet a parancs gazdáját megvallatni.


Hát én is erre gondoltam eredetileg, de nem nagyon akaródzik a rendszer önmagán vizsgálódni. Mondjuk megértem, ahhoz, hogy "orvos" nélkül otthon "öngyógyítsd magad", megalapozott önismeret és tudásanyag szükségeltetik, magyarul korrekt emberség és szakértelem. No, valahol pont ez a kettő hiányzik.

És megint az a baj, hogy szerintem a rendőrök többsége nem ilyen, sokan tisztességesen végzik a munkájukat. Csak van egy-két agyhalott zombicsóka, aki azt hiszi, az egyenruha mindenre feljogosítja. Már bocsika, azt Afganisztánnak meg Iraknak hívják, nem Magyarországnak.
Aki ekkora erőt érez magában, oda menjen levezetni a fölös energiáit. Fegyvertelen és pláne ártatlan embereken könnyű "gyakorlatozni"...

Növekszik a "bűnszervezetek" száma.
Már a BKV-s elvtársakat is ezzel vádolják.

#64. Szerző: barkzso 2010-04-15 - 20:44 ó.
Milliók a "kimentett" felmentetteknek
2010.04.15. 13:28 - hír.24

7 millió forintos végkielégítést kaphat az a szakállamtitkár, akit kirúgnak.

Hétmillió forintos végkielégítést is kaphat az a szakállamtitkár, aki nem megbízatása megszűnése miatt, hanem felmentéssel válik meg munkájától, ugyanazzal a határidővel. A különböző tárcák több tucat munkaviszonyt szüntettek meg felmentéssel vagy közös megegyezéssel az elmúlt hetekben - tudta meg a közrádió hírműsora.

"Több évtizedes vezetői tevékenysége és foglalkoztatáspolitika területén végzett eredményes munkája elismeréseként a köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adományozza." Éppen egy hónapja, március 15-én még ez volt olvasható a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkárának neve mellett a Magyar Közlönyben. Székely Judit két hete viszont már egészen más rovatban, a közlöny személyi hírei között szerepelt, az őt kinevező Bajnai Gordon miniszterelnök ugyanis május 31-ei hatállyal felmentette szakállamtitkári tisztségéből.

Az egymásnak látszólag ellentmondó intézkedések több kérdést is felvetnek. Az elsőre, hogy miért váltanak le valakit, akinek munkájával ennyire elégedettek, ráadásul akkori hatállyal, amikortól egyébként is megszűnt volna a megbízása.

A hírműsor kérdéseire nem kapott érdemi választ, de rábukkant egy érdekes összefüggésre. A szakállamtitkárok megbízása a törvény szerint az őket kinevező miniszterelnök megbízásáig tart, ha ez lejár, akkor a tisztségből mindenféle végkielégítés vagy külön juttatás nélkül távoznak. Az általános szabályokat kiegészítő kormányrendelet szerint akkor végkielégítés jár a szakállamtitkárnak, ha idő előtt mentik fel. Székely Juditot több mint 34 évnyi közszolgálati jogviszonya után ez esetben nyolchavi illetmény, vagyis több mint bruttó hétmillió forint illeti, bár a pontos összeget a tárca közlése szerint még nem kalkulálták ki

A minisztériumi köztisztviselők közül a jelek szerint egyébként nem ő az egyetlen, aki kevéssel a kormány mandátumának lejárta előtt távozik. Az utóbbi másfél hónap közlönyeinek személyügyi hírei szerint a különböző tárcák több tucat munkaviszonyt szüntettek meg felmentéssel vagy közös megegyezéssel az elmúlt hetekben.

#65. Szerző: barkzso 2010-04-15 - 20:45 ó.
A XIII. kerületi vezetés belebukhat a vécémutyiba
Hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyészség a XIII. kerületben, önkormányzati intézmények felújítása miatt.
2010. április 15. 19:21

A helyi Fidesz szerint a kisebb-nagyobb beruházásokat átlagosan 30-40 százalékkal árazták felül, a különbözet pedig magánzsebekben is landolhatott. A kerület szocialista polgármestere, a választás első fordulója után vezető Tóth József visszautasítja a vádakat, de nem nyilatkozik.

A XIII. kerületi önkormányzat tavaly nyáron alakíttatta át a Csata utcai sportcsarnok földszinti illemhelyét, hogy azt a mozgáskorlátozottak is használni tudják. A kivitelezőnek 8 millió forintot fizettek.

Korábbról megmaradt csempével újraburkolták a közel 10 négyzetméteres helyiséget, kicseréltek öt ajtót, átkötötték a szellőzőrendszert, kifestettek és felszerelték a szanitereket. A mozgáskorlátozottak zuhanyzójában felerősített ülőke azonban nem sokáig lehetett használatban, mert letörték. A falat később átfúrták majd vaslemezzel erősítették fel az ülőkét. A létesítmény üzemeltetője így is elégedett a munkával.

Magánzsebbe vándorolhattak a közpénzek

Az angyalföldi önkormányzat más oktatási intézményekben is finanszírozta az átépítést. Két gimnázium részleges nyílászáró cseréjét 80 millió forint értékben, egy óvoda 56 négyzetméteres mosdójának felújítását 16 millióért és egy másik óvoda homlokzat-, illetve teraszfelújítását 52 millióért. A kerületi Fidesz szerint a munkálatokat átlagosan 30-40 százalékkal árazták felül, így a közpénzek magánzsebekbe vándorolhattak. Ezért az ügyészségen tettek feljelentést.

Spaller Endre szerint nyilván nem fogják beismerni, hogy túl drágán számláztak, de a nyomozóhatóság majd kideríti az igazságot. A fideszes képviselőjelölt hozzátette, az, hogy ügyészség elindította a nyomozást, is azt mutatja, hogy túl sokba kerülhetett a beruházás.

A kerület szocialista vezetése rágalomnak tartja a feljelentést, szerintük Spaller Endre az ügyészséget felhasználva próbál kampányolni. A választásokon egyedüliként első helyen álló MSZP-s képviselőjelölt és polgármester, Tóth József viszont egy szerda esti nyilvános rendezvényen sem volt hajlandó reagálni a vádakra. A szocialista képviselőjelölt a hírTV-nek csak annyit mondott nem nyilatkozik, mert ő csak ünnepelni jött.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoznak

Az ügyészség különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást, amelyet a BRFK folytat ismeretlen tettes ellen.

A XIII. kerület adósságállománya jelenleg 1 milliárd forint, amit svájci frank alapú váltóban tartanak nyilván.
Forrás: HírTv

#66. Szerző: barkzso 2010-04-15 - 20:47 ó.
Szigetvári Viktor cégei havi 450-470 ezer forintot kaptak szövegezési feladatok ellátásáért.

Nem nyilatkozik Makó szocialista polgármestere az MSZP-s kampányigazgató cégeinek kifizetett pénzről. A HírTv szerint a Szigetvári Viktorhoz köthető marketing, illeve kommunikációs munka 12 millió forintjába került a városnak.

A kampányigazgató cégei havi 450-470 ezer forintot kaptak éveken át azért, hogy szövegezési feladatokat lássanak el az önkormányzatnak. A helyi Fidesz-frakció a megbízások kivizsgálását kezdeményezi, úgy véli: a kifizetett tanácsadási díjak nem állnak arányban az elvégzett munkával.

Mágori Józsefné makói fideszes képviselőjelölt.úgy véli, az MSZP-s önkormányzatoknak így kellett visszaosztani az adófizetők pénzéből a szocialista pártnak. "Ez csak egy fedő dolog. Valóban erre semmi szükség nem volt. Ha mégis szükség volt arra, hogy egy 8-10 fős kampánycsapat mellett még Pestről mondják meg, hogy mit kell csinálni, akkor elképesztő színvonalon mozog ez a társaság”.

#67. Szerző: Ambrosius 2010-04-15 - 21:16 ó.
Örülök, hogy tisztul a politika, bár van egy olyan érzésem, hogy nem véletlenül éppen most történnek ezek. Nem a választásokra gondolok... nem, nem.

Mindegyik politikai párt egyértelmű célja volt a politikába és a politikusokba vetett bizalom visszaállítása. Illetve a politikusbűnözés felszámolása.

Szerintem ezek az ügyek csak fedősztorik. Koncok a népnek, pár feláldozott ember.
És miért pont most hoz a bíróság ítéleteket ilyen és hasonló ügyekben tömegével?
A nagyhalak, akik nem 10 meg 100 milliós sikkasztásokat feltehetően elkövettek, sehol sincsenek. Majd amikor olyat olvasok, hogy a BKV-nál és a MÁV-nál a több milliárdos cash-t eltűntetőket elítélik, ne adj Isten, életfogytiglanra (mert ennyi pénzért ennyit érdemelnek), vagy akik az EU-s pénzek több tíz milliárdjait eltűntették, az lesz az igazi. Az ilyen 10-100 milliós kishalak, szerintem csak cirkusz a plebs-nek. Van min szórakozni.

Kétségtelen, valahol el kell kezdeni, de kérdéses, hogy a nagyhalak is horogra akadnak-e?

#68. Szerző: Ambrosius | Előzmény: (#63) vélemény
2010-04-15 - 21:26 ó.
vélemény:
Ambrosius:
A yardon elvileg minden parancsnak írásos nyoma kell legyen. Tehát elég könnyű lenne megtudni, ki adta ki azt a parancsot, hogy így viselkedjenek? Azután máris lehet a parancs gazdáját megvallatni.


Hát én is erre gondoltam eredetileg, de nem nagyon akaródzik a rendszer önmagán vizsgálódni. Mondjuk megértem, ahhoz, hogy "orvos" nélkül otthon "öngyógyítsd magad", megalapozott önismeret és tudásanyag szükségeltetik, magyarul korrekt emberség és szakértelem. No, valahol pont ez a kettő hiányzik.

És megint az a baj, hogy szerintem a rendőrök többsége nem ilyen, sokan tisztességesen végzik a munkájukat. Csak van egy-két agyhalott zombicsóka, aki azt hiszi, az egyenruha mindenre feljogosítja. Már bocsika, azt Afganisztánnak meg Iraknak hívják, nem Magyarországnak.
Aki ekkora erőt érez magában, oda menjen levezetni a fölös energiáit. Fegyvertelen és pláne ártatlan embereken könnyű "gyakorlatozni"...

Növekszik a "bűnszervezetek" száma.
Már a BKV-s elvtársakat is ezzel vádolják.


Az sem volt semmi, hogy kapásból kirúgták azokat a sofőröket, akik panaszkodtak a buszok állapotára, vagy nyilatkoztak a sajtónak. Pont azok, akik talán a legnagyobb pénzeket tették zsebre. Hiába tönkreba**ták az Ikarus-t, nincs alkatrész, de ez csak kamu. Hát 2006-ban ment tönkre tudtommal az Ikarus, nem igaz, hogy azóta nem lehetett volna találni megoldást. Például, amit Szegeden a Tisza Volán csinált, buszok átépítése, földgázzal üzemelő buszok. Ezekre a buszokra érdekes módon volt Ikarus alkatrész... Hát ne hülyítsék már az embert Budapesten!

A MÁV sem panaszkodhat, a pályabezárások egyebek, bár hallomásra jó ötletnek tűntek, mégsem vitték pozitívba mérleget. Szerintem ott meg az a baj, hogy tonnányi alvállalata, leányvállalata van a MÁV-nak, és ügyész és bíróság legyen a talpán, aki az ottani kifizetések folyamatát le tudja követni...

#69. Szerző: okz63 | Előzmény: (#66) barkzso
2010-04-16 - 07:07 ó.
barkzso:Ha mégis szükség volt arra, hogy egy 8-10 fős kampánycsapat mellett még Pestről mondják meg, hogy mit kell csinálni, akkor elképesztő színvonalon mozog ez a társaság”.

Látod-látod, és pont így lesz vagy még talán jobban az elkövetkezőkben.
A Fidesz egyszer már bizonyította, hogy csakis centralizált hatalomban érzi jól magát

#70. Szerző: vélemény 2010-04-16 - 09:16 ó.
Fent van a hálón is a Botka video:
www.youtube.com/watch?v=L01M0gNLt3U&feature=player_embedded
Fel tudná Valaki tölteni a DM-re?
Kíváncsi vagyok meddig maradhatna fenn.

#71. Szerző: batray 2010-04-16 - 09:39 ó.
MSZP! VISSZA AZ ELLOPOTT ÁLLAMI PÉNZEKET! WAZZE

#72. Szerző: barkzso 2010-04-16 - 09:41 ó.
Demszkyék jogtalanul fújták le a gazdatüntetést

* Zipp

| | 2010. április 16., péntek 08:25

Alkotmányellenes rendelettel akadályozta meg 2006-ban Demszky Gábor főpolgármester és a balliberális városvezetés a gazdák Budapestre tervezett tüntetését – állapította meg a héten az Alkotmánybíróság (AB) a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) 2006. október 24-én a rendőrségen bejelentette: élve a gyülekezés alkotmányban rögzített jogával, békés demonstrációt szervez a fővárosi Kossuth térre. A szervezők négy-ötezer emberre, s nagyjából hatszáz traktorra számítottak. A gazdák olyan ügyek miatt emelték volna fel a szavukat, amelyekről az agrártárca akkori irányítói nem voltak hajlandók velük egyeztetni.

Demszky Gábor és az MSZP-SZDSZ-es többségű fővárosi közgyűlés azonban elejét vette a tüntetésnek: 2006. október 26-án módosította a budapesti közterületek használatáról szóló önkormányzati rendeletet. Ebben előírta, hogy területfoglalási engedélyt kell kérni, ha egy rendezvény helyszínén színpadot, hangosító eszközöket helyeznek el, valamint ha a megmozdulás területén valamely járművel parkolni kívánnak. Vagyis a gazdák traktorai is csak efféle engedéllyel állhattak volna a Parlament épülete előtt. (A Kossuth tér egyébiránt ekkor, az őszödi beszéd kiszivárgása után - a rendőrség intézkedése nyomán - műveleti területnek számított.) A rendelet módosítását azzal indokolták, hogy a megmozdulások a városképet érdemben befolyásolják, s Budapest életében nagy jelentőséggel bírnak. Ezért kell területfoglalási engedélyhez kötni a pódium és a hangosító berendezések felállítását, valamint járművek parkolását.

Az Alkotmánybíróság korábban megállapította, hogy a színpadok és hangfalak a politikai rendezvények szükségszerű kellékei, azok elhelyezését önkormányzati rendelet nem korlátozhatja, nem kötheti semmilyen hozzájáruláshoz. A testület döntésében azt mondta ki: a Fővárosi Közgyűlés alkotmányellenesen kötötte engedélyhez, hogy a megmozdulások helyszínén járművek álljanak. A bírák kifejtették: véleménynyilvánításnak minősül, ha a rendezvényen meghatározott tartalmú közlést továbbítanak a résztvevőknek vagy másoknak. A gyülekezési törvény pedig védi a legkülönfélébb, akár rendhagyó csoportos megmozdulásokat és véleménynyilvánításokat is. Önkormányzati rendelet nem egészítheti ki a gyülekezési törvényben foglalt jogi feltételeket, a Fővárosi Közgyűlés a gyülekezést mint alkotmányos szabadságjogot nem korlátozhatja.

#73. Szerző: barkzso 2010-04-16 - 09:45 ó.
Rendszerszerűen nyúlhatták le a pénzt a HM-ben is

Elvesztegetett honvédelem címmel cikksorozatot indított a Magyar Nemzet a Honvédelmi Minisztériumban kirobbant korrupciós ügyről a birtokukba jutott kihallgatási jegyzőkönyvek alapján.
FN.hu-lapszemle
2010. április 16. 07:12

A lap pénteki számában azt írta, hogy bár a vallomást tevők a bűnszövetséget eddig csak a HM egyik társasága, a HM Térképészeti Nonprofit Kft. esetében ismerték el, de az előzetes letartóztatásba került alkalmazottak vallomásai megerősítik a lap által már többször felvetett értesülést is, hogy az elmúlt években egy jól bejáratott korrupciós hálózat alakulhatott ki a honvédelmi tárcánál.

A jegyzőkönyvekre hivatkozva állapítja meg a cikk, hogy a Honvédelmi Minisztériumban általában öt százalékot kért vissza a tárca cégein keresztül az állami megbízások összegéből. Az így ellopott közpénz kézről kézre vándorolt egészen a minisztériumi felső vezetők irodájáig.


A maffiaszerű bűncselekmények mechanizmusa nem volt bonyolult, a súlyos közpénzeket felemésztő beszerzéseket elnyerő magáncégek a valós árnál hat-tíz százalékkal többet kértek, ezt a pénzt pedig borítékokban adták vissza a bűnszövetségben levő döntéshozóknak. A szálakat a nyomozóknak a minisztériumi irodákig sikerült felgombolyítaniuk, innen a pénz útja már követhetetlen - írta a Magyar Nemzet.

#74. Szerző: barkzso 2010-04-16 - 09:48 ó.
Magyar Hírlap: Hagyó már lelépett?
Izraelbe távozott a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes - ezt pendíti meg a mai Magyar Hírlap.
2010. április 16. 07:42

Hagyó Miklós, a BKV-t felügyelő volt szocialista főpolgármester-helyettes Izraelbe való távozását vetette fel lapunknak egyik szocialista forrásunk. Azt beszélik baloldali körökben, nem zárható ki, hogy Hagyó egy izraeli állampolgárt feleségül véve telepedhet meg a zsidó államban. Másik szocialista informátorunk elmondta: még Magyarország területén tartózkodik a mentelmi jogától májusban megválni kényszerülő politikus.

Részleteket a mai Magyar Hírlapban találhat az érdeklődő.

#75. Szerző: vélemény | Előzmény: (#74) barkzso
2010-04-16 - 09:58 ó.
barkzso:Magyar Hírlap: Hagyó már lelépett?
Izraelbe távozott a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes - ezt pendíti meg a mai Magyar Hírlap.
2010. április 16. 07:42

Hagyó Miklós, a BKV-t felügyelő volt szocialista főpolgármester-helyettes Izraelbe való távozását vetette fel lapunknak egyik szocialista forrásunk. Azt beszélik baloldali körökben, nem zárható ki, hogy Hagyó egy izraeli állampolgárt feleségül véve telepedhet meg a zsidó államban. Másik szocialista informátorunk elmondta: még Magyarország területén tartózkodik a mentelmi jogától májusban megválni kényszerülő politikus.

Ha van esze már összecsomagolt és átutalta az összes pénzét.
A sok éves börtönnél és a vagyonelkobzásnál még egy izraeli feleség is jobb.

#76. Szerző: Ambrosius | Előzmény: (#75) vélemény
2010-04-16 - 15:03 ó.
vélemény:
barkzso:Magyar Hírlap: Hagyó már lelépett?
Izraelbe távozott a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes - ezt pendíti meg a mai Magyar Hírlap.
2010. április 16. 07:42

Hagyó Miklós, a BKV-t felügyelő volt szocialista főpolgármester-helyettes Izraelbe való távozását vetette fel lapunknak egyik szocialista forrásunk. Azt beszélik baloldali körökben, nem zárható ki, hogy Hagyó egy izraeli állampolgárt feleségül véve telepedhet meg a zsidó államban. Másik szocialista informátorunk elmondta: még Magyarország területén tartózkodik a mentelmi jogától májusban megválni kényszerülő politikus.

Ha van esze már összecsomagolt és átutalta az összes pénzét.
A sok éves börtönnél és a vagyonelkobzásnál még egy izraeli feleség is jobb.


Ott legalább kérdezés és következmények nélkül bármikor lelőhetik.
Vagy a reggeli bevásárláskor a boltot felrobbantják, vagy buldózerrel elbontják.
Ezt itthon nem csinálhatjuk meg. Van bíróság, ami ilyen egyértelmű ügyet is majd 2-3 évig vizsgál és töpreng, vajon tényleg elkövette?

#77. Szerző: barkzso 2010-04-22 - 10:41 ó.
Fantommá vált az adatkezelő cég – feljelentést tett az APEH
2010-04-22 08:25 hir.tv
Adócsalás és számviteli rend megsértése bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett az APEH az ellen a cég ellen, amelyik alvállalkozóként részt vett a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal informatikai rendszereinek fejlesztésében – írja a Magyar Nemzet.

A nemzetbiztonsági szempontból érzékeny adatokhoz is hozzáférő vállalkozás azóta fantomizálódott. Két év alatt 1,2 milliárd forintot vettek fel a társaság bankszámlájáról, s további 127 millió forintot utaltak el onnan.

#78. Szerző: vélemény | Előzmény: (#77) barkzso
2010-04-22 - 14:52 ó.
barkzso:Fantommá vált az adatkezelő cég – feljelentést tett az APEH
2010-04-22 08:25 hir.tv
Adócsalás és számviteli rend megsértése bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett az APEH az ellen a cég ellen, amelyik alvállalkozóként részt vett a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal informatikai rendszereinek fejlesztésében – írja a Magyar Nemzet.

A nemzetbiztonsági szempontból érzékeny adatokhoz is hozzáférő vállalkozás azóta fantomizálódott. Két év alatt 1,2 milliárd forintot vettek fel a társaság bankszámlájáról, s további 127 millió forintot utaltak el onnan.
kattintson a képre a nagyobb mérethez

#79. Szerző: vélemény | Előzmény: (#75) vélemény
2010-04-22 - 14:53 ó.
vélemény:
barkzso:Magyar Hírlap: Hagyó már lelépett?
Izraelbe távozott a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes - ezt pendíti meg a mai Magyar Hírlap.
2010. április 16. 07:42

Hagyó Miklós, a BKV-t felügyelő volt szocialista főpolgármester-helyettes Izraelbe való távozását vetette fel lapunknak egyik szocialista forrásunk. Azt beszélik baloldali körökben, nem zárható ki, hogy Hagyó egy izraeli állampolgárt feleségül véve telepedhet meg a zsidó államban. Másik szocialista informátorunk elmondta: még Magyarország területén tartózkodik a mentelmi jogától májusban megválni kényszerülő politikus.

Ha van esze már összecsomagolt és átutalta az összes pénzét.
A sok éves börtönnél és a vagyonelkobzásnál még egy izraeli feleség is jobb.
kattintson a képre a nagyobb mérethez

#80. Szerző: vélemény 2010-04-22 - 14:54 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez

#81. Szerző: varosi 2010-04-22 - 19:38 ó.
http://szegedma.hu/hir/szeged/2010/04/ovoda-ugy-ime-az-atveteli-elismerveny/

#82. Szerző: barkzso 2010-04-22 - 20:45 ó.
Egymilliós bírság az Oktatási Hivatalnak

Egymillió forintra büntette az Oktatási Hivatalt a Közbeszerzési Döntőbizottság, mert a testület álláspontja szerint a hivatal többszörösen megsértette a közbeszerzési törvény előírásait.
FN.hu, MTI
2010. április 22. 13:27

A közbeszerzés az Oktatási Hivatal közigazgatási szolgáltatásainak elektronizálására vonatkozott, és 260 millió forintos keretösszeggel hirdették meg. Az ajánlattétel határideje 2010. március 5-e volt, az eredményhirdetés tervezett időpontja pedig 2010. március 22. A szerződéskötés az eredményhirdetést követő naptól számított 15. napon kötötték volna meg. A szerződés teljesítésének végső határideje: 2011. május 31-e lett volna.

A projekt a meghirdetés szerint kitér az Oktatási Hivatal szervezetének és működésének elektronizált munkavégzésre történő felkészítésre. Javaslatot vártak továbbá az Oktatási Hivatal ügyintézésének átalakítására is.

Az Oktatási Hivatal a dokumentum szerint a közbeszerzési eljárás során jogsértően határozta meg az értékelési szempontrendszert, nem biztosította az ajánlattevők esélyegyenlőségét, és a dokumentáció tartalma ezen túlmenően is többszörösen megsértette a közbeszerzési törvény előírásait.

A dokumentum szerint a döntőbizottság a bírság összegének meghatározása során figyelembe vette a közbeszerzés közösségi értékhatárokat meghaladó becsült értékét, amely több mint 260 millió forint volt, s ezután döntött az egymilliós bírság mellett.

#83. Szerző: vélemény 2010-04-23 - 17:44 ó.
szegedma.hu/hir/szeged/2010/04/a-terjeszto-ceg-folytatja-a-hamis-szorolpok-kihoradast/
Ma délután dobták be hozzánk is a hamis cetlit.
Botka és Újhülye gyerekei büszkék lesznek az apjukra, ha megtudják egyszer, milyen alantas módszerekkel próbálták meg biztosítani számukra az eddigi luxus körülményeket?
Így nő fel az új baloldal?

#84. Szerző: hazaffy 2010-04-23 - 18:32 ó.
#85. Szerző: barkzso 2010-04-23 - 20:27 ó.
Oszkó, Draskovics aláírása: kormányzati anyagok mázsái a szeméttelepen + Képek
2010. április 23. 18:23


MNO - KA
Több száz kiló kormányzati anyagot talált – lakossági bejelentés alapján – egy XX. kerületi szeméttelepen a Fidesz. A zsákok a többi között az adózásról szóló előterjesztéseket, az atomenergia alkalmazásának biztonságáról szóló dokumentumokat, törvényjavaslatokat és számlákat tartalmaznak.


A dokumentumokon Oszkó Péter pénzügyminiszter, Hónig Péter, közlekedési és energiaügyi miniszter és Draskovics Tibor volt igazságügyi és rendészeti miniszter aláírása szerepel a legtöbbször. Azt egyelőre nem tudni, hogy a szocialista kormány által jegyzett anyagok hogyan és miért kerültek a szeméttelepre.

#86. Szerző: barkzso 2010-04-23 - 20:29 ó.
Nyomoznak a választási szoftver ügyében

A Jobbik arról kapott tájékoztatást a Budapest Rendőr-főkapitányságtól (BRFK), hogy számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomozás indult a választási rendszer szoftverének ügyében - tájékoztatta a párt pénteken az MTI-t.
2010. április 23. 12:14

Volner János, a Jobbik rendvédelmi kabinetjének elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy a Jobbik 2010. április 7-én tett feljelentést a választási rendszer jegyzékkészítő programjaival kapcsolatos "gyanús fejlemények miatt".

A volt belügyi dolgozók által alapított, jelenleg is nemzetbiztonsági felügyelet alatt álló Idom 2000 Zrt. ugyanis egy építőipari cégnek, az É.B.SZ.K. Kft-nek engedte át a választási rendszer szoftverének forráskódját, szoftverdokumentációit. Ennek a társaságnak a tulajdonosa pedig jelenleg egy olyan marokkói állampolgár, aki még soha sem járt Magyarországon a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Idegenrendészeti Hatósági Osztályának kimutatása szerint - fejti ki a politikus.

#87. Szerző: okz63 2010-04-26 - 19:31 ó.
Csak egy pár idézet kommentekből:

158. hozzászólás 3ikutas 2010.04.26. 16:31

A narancsosoknak üzenném:
1.A nemzeti egység nem egyenlő a fityisz 2/3-os többségével, ez is egy nagy hazugság, nézzetek egy kicsit utána mit is jelent.
2. Miért akarja az önkormányzati választásokat szeptemberre előre hozni bohács? Azért, mert a 2011.évi adótörvényeket és a jövő évi költségvetést szeptember 15-ig kell az Országgyűlésnek beterjeszteni, márpedig abból sok minden kiderül ami a fityisznek rosszul jönne a választásokon. Akkor már tartsuk meg a választásokat még ez előtt, megkaptuk a felhatalmazást a félrevezetésre!!!!!!!!
Ezt majd jól bekajáljátok, csak az a baj, annak is be kell ezt kajálni aki nem akarja. Eszi nem eszi nem kap mást.
Azt azért nagyon remélem a Jobbik ugyan olyan kíméletlen ellenzéke lesz orbánnak, mint ő volt az elmúlt 8 évben. Hajrá Jobbik, csak keményen, mert szerintem többen vagyunk mint az a választási eredményekből látszik.

166. hozzászólás mogyo04 2010.04.26. 17:58

JÓTETT HELYÉBE, JÓT NE VÁRJ ! -ez a mondás érvényes BOTKA LÁSZLÓRA, HAZÁNK LEGKÉPZETTEBB POLITIKUSÁRA. A legnagyobb baj, hogy azt a munkát, amelynek során szép lassan kezdtünk kilábalni, a fidesz TATÁRJÁRÁSA, HOZZÁ NEM ÉRTÉSE VÉGLEG TÖNKRE TESZI.
Bohács nagyon rosszul járt, amikor fölvette azt a lajbit, ami nagyon nagy volt neki. Szegény , amikor megszólalt a Mokkában, már látszott, HALVÁNY GŐZE SINCS SEMMIHEZ, csak hebegett -habogott közhelyeket. Miért nem lett Ő mondjuk kenus edző??? Amihez értene????
Azt hiszem sokunk nevében , MEGKÖSZÖNÖM BOTKA LÁSZLÓNAK AZ EDDIGI KITARTÓAN JÓ MUNKÁJÁT, ÉS HOGY ABBAN A GYILKOS ANYÁZÓS LÉGKÖRBEN IS "CSAK" VÉGEZTE A MUNKÁJÁT.Mert az nagy teljesítmény ilyen aljas mindenben gátló ellenzékkel dolgozni.
Az USA-ban amikor eldől a választás, akkor MINDENKI ÖSSZEFOG, ÉS ÉPÍTIK AZ ORSZÁGOT. Csak Amerika igen messze van, de nem ártana tőlük tanulni POLITIKAI KULTURÁT, a kivonulások helyett is.

#88. Szerző: barkzso 2010-04-26 - 23:04 ó.
Vizsgálat a szeméttelepre került iratok ügyében
MR1 Kossuth - Krónika
Király Erzsébet - 2010.04.26. 18:16

Vizsgálatot indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság az állítólag szeméttelepre került dokumentumok ügyében. Azt szeretnék kideríteni, hogy történt-e bűncselekmény. A rendőrök a helyszíni szemlén semmit nem találtak a XX. kerületi szeméttelepen. Információink szerint a bejelentő magával vitte a több mázsányi állítólagos kormányzati iratot.

Egyre zavarosabb az ügy. A rendőrség a hétfői helyszíni szemléjén nem talált semmit a szeméttelepen, ennek ellenére vizsgálatot indított. Állítólag voltak ugyanis dokumentumok a telepen, de azokat a rendőrség információja szerint magával vitte a bejelentő. Hogy hogyan és miért, az nem derült ki. A dolog azért is furcsa, mert több mázsányi iratról van szó. A bejelentő szerint Oszkó Péter, Hónig Péter és Draskovics Tibor aláírása szerepel a szemétben talált dokumentumokon. A zsákokba csomagolt törvényjavaslatokat és számlákat - a hírek szerint - nem semmisítették meg szabályszerűen. Pedig a jogszabályok pontosan meghatározzák, hogyan kerülhet a szemétbe fölöslegessé vált kormányzati irat.

Szollár Domokos kormányszóvivő azonban nem biztos abban, hogy a dokumentumok valódiak. Hozzátette: nagyon szigorú az iratkezelés a közigazgatásban. „A leselejtezendő és leselejtezett iratokat nem egy az egyben viszi a kormányzat a szeméttelepre, hanem először le kell azokat darálni, és a darált anyagot egy papírgyárba visszük el, hogy újra fel lehessen használni Ilyen típusú iratmegsemmisítés, hogy egy az egyben iratok kerülnek ki, a szabályok ellen való, így nem lehetet iratot megsemmisíteni a kormányzati rendszerben.”

A BRFK megkeresi az érintett minisztériumokat és a bejelentőt is, hogy kiderüljön, pontosan milyen dokumentumok voltak a szeméttelepen.

#89. Szerző: okz63 | Előzmény: (#88) barkzso
2010-04-27 - 06:03 ó.
barkzso:Információink szerint a bejelentő magával vitte a több mázsányi állítólagos kormányzati iratot.

Vajon mit kereshetett a bejelentő a szeméttelepen, mikor rátalált az iratokra?
Ja, és direkt teherautóval ment oda, hogy el tudja szállítani őket?
Nagyon átlátszó a történet

#90. Szerző: barkzso 2010-04-29 - 19:40 ó.
Dögei mutyi, utolsó percek: elítélhetik a szocialista polgármestert
2010. április 29. 17:00


MNO - LR
A perbeszédek után várhatóan pénteken hirdet ítéletet a vesztegetéssel vádolt dögei polgármester ügyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. Vincze Ferencet a vád szerint kenőpénzt kért az uszodát építő vállalkozástól. A településvezető ellen a hírTV-ben bemutatott hangfelvétel után indult eljárás.

A polgármesterrel folytatott beszélgetést az azóta elhunyt vállalkozó rögzítette még 2006 nyarán. A hangfelvételen a polgármester nehezményezi, hogy a 20 milliós kenőpénzből csak 8 milliót fizetett ki a vállalkozó.

Az ügy azért húzódik lassan már két éve, mert először a szakértői vélemény késett, majd a vádlott többször betegségre vagy más elfoglaltságra hivatkozva maradt távol a tárgyalástól. Ha pénteken sem jelenik meg, a bíró kényszerintézkedésről dönthet.

#91. Szerző: barkzso 2010-04-29 - 19:42 ó.
Kihallgatták a MÁV Informatika volt és jelenlegi vezetőjét
Megjelent: 2010.04.29. 15:58
Frissítve: 2010.04.29. 15:57
Összesen 55 millió forint vagyoni hátrány okozásával gyanúsítják őket.
© MTI

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatja ki a BRFK a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi és korábbi vezérigazgatóját - tudatta a rendőrség csütörtök délután az MTI-vel.

A jelenleg is zajló kihallgatásokkal kapcsolatban a rendőrség azt közölte: a mostani vezérigazgatót 40 millió, a volt vezérigazgatót pedig 15 millió forint vagyoni hátrány okozásával gyanúsítják.

A rendőrség - az ügyészség kijelölése alapján - tavaly november óta nyomoz a MÁV Informatika ügyében, a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter feljelentése nyomán.

#92. Szerző: barkzso 2010-04-29 - 19:45 ó.
Kenőpénz átvétele közben csaptak le a hivatali alkalmazottra
2010. április 29. 18:21

MNO - KA
Tetten érték és őrizetbe vették a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal alkalmazottját, aki a szőlőültetvények kivágására és telepítésére vonatkozó támogatás kérelmezőjétől egy parkolóban pénzt vett át szerdán Kecskeméten. Az ügyben a hivatal tett feljelentést egy névtelen bejelentés után.

Az MVH-hoz érkezett észrevétel szerint a szőlőültetvények kivágásának és telepítésének ellenőrzésekor az egyik munkatárs hosszabb ideje rendszeresen anyagi ellenszolgáltatást kért az ügymenet meggyorsításáért – mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek. Mihályné Bornemisza Eleonóra közlése szerint a hivatal alkalmazottja egy kecskeméti parkolóban találkozott az egyik kérelmezővel, akitől egy folyamatban lévő eljárás meggyorsításáért ötvenezer forint készpénzt vett át. A megyei rendőr-főkapitányság február óta nyomozott hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen.

#93. Szerző: barkzso 2010-04-30 - 20:38 ó.
Tízmilliárd tűnt el az állam elől a moszkvai ingatlan eladásánál + Videó
2010. április 30. 19:00

MNO - PK
A Hír Televízió birtokába került nemzetbiztonsági tájékoztató szerint tízmilliárdos vagyonvesztés érhette a magyar államot a moszkvai kereskedelmi képviselet értékesítésével. Az épületegyüttest egy olyan ingatlanbecslés alapján adták el, amely a hasznos terület harmadát vette figyelembe a vételár meghatározásakor. Az ügyészség hűtlen kezelés miatt nyomoz, gyanúsított nincs. A titkosszolgálat az általa összegyűjtött információk átadásával segíti a büntetőeljárást.

www.mno.hu/portal/710573

#94. Szerző: barkzso 2010-04-30 - 20:39 ó.
Újabb ezredest vettek őrizetbe

Megjelent: 2010.04.30. 14:07
Frissítve: 2010.04.30. 18:43

Őrizetbe vették a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének vezetőjét.

Őrizetbe vette a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének (HM FLÜ) vezetőjét csütörtökön a Budapesti Katonai Ügyészség - írta a stop.hu. Előzetes letartóztatásának kezdeményezéséről később dönt a katonai ügyészség.

A hírportál értesülései szerint a fejlesztési ügynökség olyan beszerzési szerződéseket kötött, amelyek felbonthatatlanok még akkor is, ha a megbízott vállalkozó nem teljesít.

Balogh Zoltán, a budapesti katonai ügyészség szóvivője annyit mondott, hogy "folyamatban lévő büntetőeljárás kényszerintézkedéseivel, személyi körével kapcsolatban" az ügy lezárásig nem ad felvilágosítást.
Forrás: MTI

#95. Szerző: vélemény | Előzmény: (#94) barkzso
2010-05-02 - 14:11 ó.
barkzso:Újabb ezredest vettek őrizetbe

Megjelent: 2010.04.30. 14:07
Frissítve: 2010.04.30. 18:43

Őrizetbe vették a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének vezetőjét.

Őrizetbe vette a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének (HM FLÜ) vezetőjét csütörtökön a Budapesti Katonai Ügyészség - írta a stop.hu. Előzetes letartóztatásának kezdeményezéséről később dönt a katonai ügyészség.

A hírportál értesülései szerint a fejlesztési ügynökség olyan beszerzési szerződéseket kötött, amelyek felbonthatatlanok még akkor is, ha a megbízott vállalkozó nem teljesít.

Balogh Zoltán, a budapesti katonai ügyészség szóvivője annyit mondott, hogy "folyamatban lévő büntetőeljárás kényszerintézkedéseivel, személyi körével kapcsolatban" az ügy lezárásig nem ad felvilágosítást.
Forrás: MTI
kattintson a képre a nagyobb mérethez
Van még hely a fogdákban.

#96. Szerző: ellensúly | Előzmény: (#95) vélemény
2010-05-02 - 14:21 ó.
vélemény:
barkzso:Újabb ezredest vettek őrizetbe

Megjelent: 2010.04.30. 14:07
Frissítve: 2010.04.30. 18:43

Őrizetbe vették a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének vezetőjét.

Őrizetbe vette a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének (HM FLÜ) vezetőjét csütörtökön a Budapesti Katonai Ügyészség - írta a stop.hu. Előzetes letartóztatásának kezdeményezéséről később dönt a katonai ügyészség.

A hírportál értesülései szerint a fejlesztési ügynökség olyan beszerzési szerződéseket kötött, amelyek felbonthatatlanok még akkor is, ha a megbízott vállalkozó nem teljesít.

Balogh Zoltán, a budapesti katonai ügyészség szóvivője annyit mondott, hogy "folyamatban lévő büntetőeljárás kényszerintézkedéseivel, személyi körével kapcsolatban" az ügy lezárásig nem ad felvilágosítást.
Forrás: MTI

Van még hely a fogdákban.

A kép szerint Cuslág hiányolja Újhülye, Arató és Gyurcsány társaságát?
Szerintük a Szőregről feladott 50 millával kifizették a 8 és fél évet?

#97. Szerző: Ambrosius | Előzmény: (#93) barkzso
2010-05-02 - 15:56 ó.
barkzso:Tízmilliárd tűnt el az állam elől a moszkvai ingatlan eladásánál + Videó
2010. április 30. 19:00

MNO - PK
A Hír Televízió birtokába került nemzetbiztonsági tájékoztató szerint tízmilliárdos vagyonvesztés érhette a magyar államot a moszkvai kereskedelmi képviselet értékesítésével. Az épületegyüttest egy olyan ingatlanbecslés alapján adták el, amely a hasznos terület harmadát vette figyelembe a vételár meghatározásakor. Az ügyészség hűtlen kezelés miatt nyomoz, gyanúsított nincs. A titkosszolgálat az általa összegyűjtött információk átadásával segíti a büntetőeljárást.

www.mno.hu/portal/710573


Végre, beindult a tényfeltáró motor! Mégtöbb ilyen hírt. Hadd tudjuk, konkrétan mik történtek. Ahhoz, hogy a múltat le tudjuk zárni, tisztán kell látnunk!
Csak így tovább!

#98. Szerző: Ambrosius | Előzmény: (#94) barkzso
2010-05-02 - 15:57 ó.
barkzso:Újabb ezredest vettek őrizetbe

Megjelent: 2010.04.30. 14:07
Frissítve: 2010.04.30. 18:43

Őrizetbe vették a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének vezetőjét.

Őrizetbe vette a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségének (HM FLÜ) vezetőjét csütörtökön a Budapesti Katonai Ügyészség - írta a stop.hu. Előzetes letartóztatásának kezdeményezéséről később dönt a katonai ügyészség.

A hírportál értesülései szerint a fejlesztési ügynökség olyan beszerzési szerződéseket kötött, amelyek felbonthatatlanok még akkor is, ha a megbízott vállalkozó nem teljesít.

Balogh Zoltán, a budapesti katonai ügyészség szóvivője annyit mondott, hogy "folyamatban lévő büntetőeljárás kényszerintézkedéseivel, személyi körével kapcsolatban" az ügy lezárásig nem ad felvilágosítást.
Forrás: MTI


Ez az! Tovább, tovább! A végén nem lepődnék meg, ha az eltűnt pénzek összege kiadná a költségvetési hiányt! Vesszen a férgese!

#99. Szerző: vélemény 2010-05-02 - 17:54 ó.
Ahol nincs válság: repkednek a milliók az NFÜ-nél
Milliós fizetési bónuszokat osztottak szét a napokban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél. A Vági Márton által vezetett állami cégnél korábban fél évente juthattak extra pénzhez a dolgozók, most hamarabb utaltak.
Információink szerint egyes osztályvezetők akár 1,2 milliós bónuszpénzt is hazavihettek az első harmadévi teljesítményük alapján.
Ugye itt is lesz felelősségre vonás?

#100. Szerző: okz63 | Előzmény: (#99) vélemény
2010-05-02 - 18:38 ó.
vélemény:Ahol nincs válság: repkednek a milliók az NFÜ-nél
Milliós fizetési bónuszokat osztottak szét a napokban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél. A Vági Márton által vezetett állami cégnél korábban fél évente juthattak extra pénzhez a dolgozók, most hamarabb utaltak.
Információink szerint egyes osztályvezetők akár 1,2 milliós bónuszpénzt is hazavihettek az első harmadévi teljesítményük alapján.
Ugye itt is lesz felelősségre vonás?

Olyan fantasztikusan jól tájékozottak vagytok, de kíváncsi lennék,
hogy ha ti dolgoznátok ott, akkor is szorgalmaznátok, hogy "felelősségre vonás" legyen?
Ha az az illető a szerződése alapján jogosan kapja a prémiumot,
az annak megfelelő összegben, akkor hiába fröcsögsz itt.
Én már nagyon régen tudom, hogy aki a "tűzhöz közel" dolgozik, az sosem bérből-fizetésből él.
Mint ahogy Orbán Viktor és a sleppje sem abból fog
(ezt már csak úgy mellékesen megjegyeztem... )

#101. Szerző: vélemény | Előzmény: (#100) okz63
2010-05-02 - 18:50 ó.
okz63:
vélemény:Ahol nincs válság: repkednek a milliók az NFÜ-nél
Milliós fizetési bónuszokat osztottak szét a napokban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél. A Vági Márton által vezetett állami cégnél korábban fél évente juthattak extra pénzhez a dolgozók, most hamarabb utaltak.
Információink szerint egyes osztályvezetők akár 1,2 milliós bónuszpénzt is hazavihettek az első harmadévi teljesítményük alapján.
Ugye itt is lesz felelősségre vonás?

Olyan fantasztikusan jól tájékozottak vagytok, de kíváncsi lennék,
hogy ha ti dolgoznátok ott, akkor is szorgalmaznátok, hogy "felelősségre vonás" legyen?
Ha az az illető a szerződése alapján jogosan kapja a prémiumot, ..

Eddig félévente kapták (megérdemelten?) utólag. Most előre hozták a kifizetést.
Így ezzel a pénzzel gazdagodva és magasabb végkielégítéssel (6 havi átlagbér=utolsó négy negyed év átlaga) távozhatnak a kirúgott pártkatonák.

#102. Szerző: okz63 | Előzmény: (#101) vélemény
2010-05-02 - 19:08 ó.
vélemény:
okz63:
vélemény:Ahol nincs válság: repkednek a milliók az NFÜ-nél
Milliós fizetési bónuszokat osztottak szét a napokban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél. A Vági Márton által vezetett állami cégnél korábban fél évente juthattak extra pénzhez a dolgozók, most hamarabb utaltak.
Információink szerint egyes osztályvezetők akár 1,2 milliós bónuszpénzt is hazavihettek az első harmadévi teljesítményük alapján.
Ugye itt is lesz felelősségre vonás?

Olyan fantasztikusan jól tájékozottak vagytok, de kíváncsi lennék,
hogy ha ti dolgoznátok ott, akkor is szorgalmaznátok, hogy "felelősségre vonás" legyen?
Ha az az illető a szerződése alapján jogosan kapja a prémiumot, ..

Eddig félévente kapták (megérdemelten?) utólag. Most előre hozták a kifizetést.
Így ezzel a pénzzel gazdagodva és magasabb végkielégítéssel (6 havi átlagbér=utolsó négy negyed év átlaga) távozhatnak a kirúgott pártkatonák.

Április 25-én megtörtént a kormányváltás.
Szerintem neked már folyamatosan még 4 év múlva is üldözési mániád lesz,
pedig akkor már nyoma nem lesz ennek a mostani rendszernek

Ja, és hogy megérdemelten kapták-e? Nos, te vajon megérdemelten kapod a fizetésed? Megdolgozol azért a pénzért keményen, amit a postás havonta hoz?
Az itteni "földalatti tevékenységedért" egészen biztosan megérdemelten fizetnek neked, hiszen dolgozol rendesen

#103. Szerző: vélemény | Előzmény: (#102) okz63
2010-05-02 - 19:49 ó.
okz63:
vélemény:
okz63:
vélemény:Ahol nincs válság: repkednek a milliók az NFÜ-nél
Milliós fizetési bónuszokat osztottak szét a napokban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél. A Vági Márton által vezetett állami cégnél korábban fél évente juthattak extra pénzhez a dolgozók, most hamarabb utaltak.
Információink szerint egyes osztályvezetők akár 1,2 milliós bónuszpénzt is hazavihettek az első harmadévi teljesítményük alapján.
Ugye itt is lesz felelősségre vonás?

Olyan fantasztikusan jól tájékozottak vagytok, de kíváncsi lennék,
hogy ha ti dolgoznátok ott, akkor is szorgalmaznátok, hogy "felelősségre vonás" legyen?
Ha az az illető a szerződése alapján jogosan kapja a prémiumot, ..

Eddig félévente kapták (megérdemelten?) utólag. Most előre hozták a kifizetést.
Így ezzel a pénzzel gazdagodva és magasabb végkielégítéssel (6 havi átlagbér=utolsó négy negyed év átlaga) távozhatnak a kirúgott pártkatonák.

Április 25-én megtörtént a kormányváltás.
Megdolgozol azért a pénzért keményen, amit a postás havonta hoz?

Sajnos a régi kormány és apparátusa még mindig kalózkodik.
Az új még nem alakult meg.
Remélem az ilyen, utolsó pillanatban is pénzkitalicskázó vezetőket számon kérik majd!
Nekem a fizetést utalják.
Te várod havonta a pénzes postást, hogy felvehesd anyukád nyugdíját.

#104. Szerző: x | Előzmény: (#103) vélemény
2010-05-02 - 20:11 ó.
vélemény:
okz63:Megdolgozol azért a pénzért keményen, amit a postás havonta hoz?
Nekem a fizetést utalják. Te várod havonta a pénzes postást, hogy felvehesd anyukád nyugdíját.
Hoppá! Anyák napja van ma!

A kicsit vittem hazafele. Két napig nem látta az anyját. Ahogy befordulok a kocsival, látom, az egész utca kint van. Esemény ez, innen nem jellemzőek az efféle „ott alvós” kirándulások.

A kicsi is örül, amint meglátja az anyját a ház előtt: „ott van már az a büdös k….” mondja mosolyogva. Elborzadok. Aztán látom az arcán, nincs jelentősége a mondatnak. Örül, szereti, csak az én fülemnek bántó a mondat. Az én normáim szerint.

Mert otthon ezt hallja. A csúnya beszéd, a káromkodás mindennapos. Még a legszentebb dolgok felé is. Az anyja is így beszél. Vele is, és a többi gyerekével is.

#105. Szerző: okz63 | Előzmény: (#103) vélemény
2010-05-02 - 21:52 ó.
vélemény:Sajnos a régi kormány és apparátusa még mindig kalózkodik.
Az új még nem alakult meg.
Remélem az ilyen, utolsó pillanatban is pénzkitalicskázó vezetőket számon kérik majd!

Mi baj öreg? Fáj, hogy kevesebb általad lenyúlható pénz marad a kasszában? Ez legalább olyan emberek zsebébe kerül hivatalos szerződéssel, akik tisztességgel megdolgoztak érte.
vélemény:Nekem a fizetést utalják.

...és jól lehet keresni a netes szarkavarással? Szerintem nem, mert ha jól fizetne, akkor már régen abbahagytad volna
vélemény:Te várod havonta a pénzes postást, hogy felvehesd anyukád nyugdíját.

Szar az informátorod! Anyukám saját maga veszi fel a nyugdíját! És csak tájékoztatásul közlöm, hogy alig látom, bár egy udvaron belül két épületben lakunk. Nekem is van saját életem, meg neki is. Ha gondja van, szól, és akkor felmegyek. Feleslegesen egymást nem szoktuk zavarni.

P.S.: Egyébként meg az arra érdemeseket felhívja a postás telefonon, ha jött neki valami érdekes. Neked special marad a szopás este a Híd utcában a kis kiértesítő papírral a kezedben

#106. Szerző: madártej | Előzmény: (#103) vélemény
2010-05-03 - 07:48 ó.
vélemény:
okz63:
vélemény:
okz63:
vélemény:Ahol nincs válság: repkednek a milliók az NFÜ-nél
Milliós fizetési bónuszokat osztottak szét a napokban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél. A Vági Márton által vezetett állami cégnél korábban fél évente juthattak extra pénzhez a dolgozók, most hamarabb utaltak.
Információink szerint egyes osztályvezetők akár 1,2 milliós bónuszpénzt is hazavihettek az első harmadévi teljesítményük alapján.
Ugye itt is lesz felelősségre vonás?

Olyan fantasztikusan jól tájékozottak vagytok, de kíváncsi lennék,
hogy ha ti dolgoznátok ott, akkor is szorgalmaznátok, hogy "felelősségre vonás" legyen?
Ha az az illető a szerződése alapján jogosan kapja a prémiumot, ..

Eddig félévente kapták (megérdemelten?) utólag. Most előre hozták a kifizetést.
Így ezzel a pénzzel gazdagodva és magasabb végkielégítéssel (6 havi átlagbér=utolsó négy negyed év átlaga) távozhatnak a kirúgott pártkatonák.

Április 25-én megtörtént a kormányváltás.
Megdolgozol azért a pénzért keményen, amit a postás havonta hoz?

Sajnos a régi kormány és apparátusa még mindig kalózkodik.
Az új még nem alakult meg.
Remélem az ilyen, utolsó pillanatban is pénzkitalicskázó vezetőket számon kérik majd!
Nekem a fizetést utalják.
Te várod havonta a pénzes postást, hogy felvehesd anyukád nyugdíját.

Nem ismeri az e-bankolás fogalmát, csak hírből. Ezt már kiderítettem róla.

#107. Szerző: okz63 | Előzmény: (#106) madártej
2010-05-03 - 07:59 ó.
madártej:Nem ismeri az e-bankolás fogalmát, csak hírből. Ezt már kiderítettem róla.

Látszik, hogy semmit se tudsz, de maradjon csak így! Pont annyi eszed van ehhez az egészhez, mint a nevednek! Az meg hogy hazugságokat terjesztesz rólam és másokról egyaránt, már megszokott dolog tőled, egyáltalán nem csodálkozom rajta

#108. Szerző: madártej | Előzmény: (#107) okz63
2010-05-03 - 08:22 ó.
okz63:
madártej:Nem ismeri az e-bankolás fogalmát, csak hírből. Ezt már kiderítettem róla.

Látszik, hogy semmit se tudsz, de maradjon csak így! Pont annyi eszed van ehhez az egészhez, mint a nevednek! Az meg hogy hazugságokat terjesztesz rólam és másokról egyaránt, már megszokott dolog tőled, egyáltalán nem csodálkozom rajta

Már megint ott csóválod a 2 farkad, ahova nem hívott senki.

#109. Szerző: okz63 | Előzmény: (#108) madártej
2010-05-03 - 08:28 ó.
madártej:
okz63:
madártej:Nem ismeri az e-bankolás fogalmát, csak hírből. Ezt már kiderítettem róla.

Látszik, hogy semmit se tudsz, de maradjon csak így! Pont annyi eszed van ehhez az egészhez, mint a nevednek! Az meg hogy hazugságokat terjesztesz rólam és másokról egyaránt, már megszokott dolog tőled, egyáltalán nem csodálkozom rajta

Már megint ott csóválod a 2 farkad, ahova nem hívott senki.

Már megint fogalmad sincs arról, amit írtál, de hát már megszoktuk.
Ha pedig rólam vagy a családomról szólsz, az bocsi, kicsit mintha rám is tartozna.
Szóval shut-up (bár tudom, ezt meg te nem tudod, hogy mit jelent)

#110. Szerző: vélemény 2010-05-03 - 11:33 ó.
Legkevesebb tízmilliárd forintos kára származhatott a magyar államnak a moszkvai kereskedelmi képviselet bűncselekménygyanús értékesítése miatt
www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/milliardos_magyar_ingatlanpanama_moszkvaban_36264

#111. Szerző: okz63 | Előzmény: (#0) madártej
2010-05-03 - 13:10 ó.
madártej:Itt már unalmas vagy, mint a Piszkos Fred a kikötői kricsmiben.

Mintha te olyan kurvára érdekfeszítő lennél a kb. 30 szavas szókincseddel, amit max. a hozzád hasonló kevés IQ-val rendelkezők értenek csak
madártej:Amit írsz, minden csak kötözködés

Bocs, most se én ugattam veled kapcsolatban öreg! Nem kell provokálni, kussolni kell és akkor majd nem szól hozzád senki. De hát eddig tartott az ígéreted te rohadt narancseszű majom. Ha provokálsz, továbbra is reagálni fogok és nem biztos, hogy abban a stílusban, ami neked elfogadható, mivel számomra a tiéd se elfogadható. Itt már többen elmagyarázták neked, hogy uncsi vagy, de hiába. Nem is értem, miből gondolták, hogy fel tudod fogni, amikor az erre rendszeresített emberi szerved már születésedkor kiműtötték
madártej:semmi értelem, humor vagy olyasmi, amit érdemes lenne elolvasni

Erre te se nagyon dicsekedhetsz, hogy bővelkedsz benne (talán nem is volt sohasem)

#112. Szerző: madártej | Előzmény: (#111) okz63
2010-05-03 - 14:08 ó.
okz63:
madártej:Itt már unalmas vagy, mint a Piszkos Fred a kikötői kricsmiben.

Mintha te olyan kurvára érdekfeszítő lennél a kb. 30 szavas szókincseddel, amit max. a hozzád hasonló kevés IQ-val rendelkezők értenek csak
madártej:Amit írsz, minden csak kötözködés

Bocs, most se én ugattam veled kapcsolatban öreg! Nem kell provokálni, kussolni kell és akkor majd nem szól hozzád senki. De hát eddig tartott az ígéreted te rohadt narancseszű majom. Ha provokálsz, továbbra is reagálni fogok és nem biztos, hogy abban a stílusban, ami neked elfogadható, mivel számomra a tiéd se elfogadható. Itt már többen elmagyarázták neked, hogy uncsi vagy, de hiába. Nem is értem, miből gondolták, hogy fel tudod fogni, amikor az erre rendszeresített emberi szerved már születésedkor kiműtötték
madártej:semmi értelem, humor vagy olyasmi, amit érdemes lenne elolvasni

Erre te se nagyon dicsekedhetsz, hogy bővelkedsz benne (talán nem is volt sohasem)

Ühüm, ja, húzódj már közelebb a vörös gilisztatársaid közé, ahogy írtam az előbb.

#113. Szerző: okz63 | Előzmény: (#112) madártej
2010-05-03 - 19:27 ó.
madártej:Ühüm, ja, húzódj már közelebb a vörös gilisztatársaid közé, ahogy írtam az előbb.

Mint korábban - nálad sokkal kultúráltabb hangnemben (lehet, hogy ezért nem érted ) - megjegyeztem, nem kell velem kapcsolatban megjegyzést tenni és akkor nem lesz több konfliktus.
De hogy egy kicsit a te stílusodban is írjak:
AKADJ MÁR LE RÓLAM TE GUSZTUSTALAN FÉREG-NYÚLVÁNY, WAZZE!!!

#114. Szerző: okz63 2010-05-04 - 07:59 ó.
Engem ez a történet kísértetiesen emlékeztet kis hazánk minden egyes kormányváltására

Új igazgatót neveznek ki az állami vállalat élére. Az átadás-ávételkor a kirúgott főnök a következő tanácsot adja utódjának:
- Van a páncélszekrényben három sorszámozott boríték.
Ha rosszul mennek a dolgok, sorrendben bontsd fel őket.

Eltelik néhány hónap, a termelés akadozik, a Tervhivatal elkezdi cseszegetni az új igazgatót. Annak hirtelen eszébe jutnak a borítékok, kinyitja az elsőt, amelyben ez áll:
"Fogj mindent az elődödre!".
Így is tesz, egy kis időre elcsitulnak a hullámok. Azonban eltelik egy újabb félév, megint jött a menetrend szerinti cseszegetés felülről, emberünk kibontja a második borítékot, a papíron a követekezp szöveggel:
"Kérj időt!".
Emberünk megfogadja a jótanácsot, és megint levegőhöz jut. Telik-múlik az idő, a dolgok csak nem akarnak jobban menni, újabb rosszallás érkezik
odafentről, az emberünk most már rutinosan nyitja a harmadik borítékot, és ezt olvassa:
"Írd meg te is a három borítékodat!".


Vajon OV mikor fogja elkészíteni ismét a három borítékot (merthogy egyszer már szüksége volt rá)?

#115. Szerző: vélemény | Előzmény: (#114) okz63
2010-05-04 - 17:55 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez A rendőrség, ügyészség, adórendőrség fogja elküldeni rövidesen a borítékokat az elvtársaknak.

#116. Szerző: madártej | Előzmény: (#113) okz63
2010-05-04 - 18:21 ó.
okz63:
madártej:Ühüm, ja, húzódj már közelebb a vörös gilisztatársaid közé, ahogy írtam az előbb.

Mint korábban - nálad sokkal kultúráltabb hangnemben (lehet, hogy ezért nem érted ) - megjegyeztem, nem kell velem kapcsolatban megjegyzést tenni és akkor nem lesz több konfliktus.
De hogy egy kicsit a te stílusodban is írjak:
AKADJ MÁR LE RÓLAM TE GUSZTUSTALAN FÉREG-NYÚLVÁNY, WAZZE!!!

Ezt is üvöltözve kell, te önkéntes rendőrbe beoltott kétfarkú kutya módra? Tán fáj valami, csórikám? Vágd le az egyik farkad tőből, többet nem fáj és csinálj belőle tecsó gazd. virslit.

#117. Szerző: okz63 | Előzmény: (#116) madártej
2010-05-04 - 18:30 ó.
madártej:
okz63:
madártej:Ühüm, ja, húzódj már közelebb a vörös gilisztatársaid közé, ahogy írtam az előbb.

Mint korábban - nálad sokkal kultúráltabb hangnemben (lehet, hogy ezért nem érted ) - megjegyeztem, nem kell velem kapcsolatban megjegyzést tenni és akkor nem lesz több konfliktus.
De hogy egy kicsit a te stílusodban is írjak:
AKADJ MÁR LE RÓLAM TE GUSZTUSTALAN FÉREG-NYÚLVÁNY, WAZZE!!!

Ezt is üvöltözve kell, te önkéntes rendőrbe beoltott kétfarkú kutya módra? Tán fáj valami, csórikám? Vágd le az egyik farkad tőből, többet nem fáj és csinálj belőle tecsó gazd. virslit.

Nem vetted észre, hogy a korábbi gusztustalan hozzászólásod is moderálva lett (és nem csak itt)??? Szerintem jóval fogd visszább magadat egy kicsit és akkor nem érnek ilyen inzultusok

#118. Szerző: okz63 | Előzmény: (#115) vélemény
2010-05-04 - 18:31 ó.
vélemény:A rendőrség, ügyészség, adórendőrség fogja elküldeni rövidesen a borítékokat az elvtársaknak.

Neked is utalták már az "akna-munkádért" a fizetésedet?

#119. Szerző: x | Előzmény: (#117) okz63
2010-05-04 - 18:40 ó.
okz63:
madártej:
okz63:
madártej:Ühüm, ja, húzódj már közelebb a vörös gilisztatársaid közé, ahogy írtam az előbb.
Mint korábban - nálad sokkal kultúráltabb hangnemben (lehet, hogy ezért nem érted ) - megjegyeztem, nem kell velem kapcsolatban megjegyzést tenni és akkor nem lesz több konfliktus.
De hogy egy kicsit a te stílusodban is írjak:
AKADJ MÁR LE RÓLAM TE GUSZTUSTALAN FÉREG-NYÚLVÁNY, WAZZE!!!
Ezt is üvöltözve kell, te önkéntes rendőrbe beoltott kétfarkú kutya módra? Tán fáj valami, csórikám? Vágd le az egyik farkad tőből, többet nem fáj és csinálj belőle tecsó gazd. virslit.
Nem vetted észre, hogy a korábbi gusztustalan hozzászólásod is moderálva lett (és nem csak itt)??? Szerintem jóval fogd visszább magadat egy kicsit és akkor nem érnek ilyen inzultusok
Tudja itt mindenki, mire vagy képes és mire nem.

#120. Szerző: okz63 | Előzmény: (#119) x
2010-05-04 - 18:50 ó.
x:
okz63:
madártej:
okz63:
madártej:Ühüm, ja, húzódj már közelebb a vörös gilisztatársaid közé, ahogy írtam az előbb.
Mint korábban - nálad sokkal kultúráltabb hangnemben (lehet, hogy ezért nem érted ) - megjegyeztem, nem kell velem kapcsolatban megjegyzést tenni és akkor nem lesz több konfliktus.
De hogy egy kicsit a te stílusodban is írjak:
AKADJ MÁR LE RÓLAM TE GUSZTUSTALAN FÉREG-NYÚLVÁNY, WAZZE!!!
Ezt is üvöltözve kell, te önkéntes rendőrbe beoltott kétfarkú kutya módra? Tán fáj valami, csórikám? Vágd le az egyik farkad tőből, többet nem fáj és csinálj belőle tecsó gazd. virslit.
Nem vetted észre, hogy a korábbi gusztustalan hozzászólásod is moderálva lett (és nem csak itt)??? Szerintem jóval fogd visszább magadat egy kicsit és akkor nem érnek ilyen inzultusok
Tudja itt mindenki, mire vagy képes és mire nem.

Neked meg látják, hogy mit tudsz (elárulom, sokat nem )

#121. Szerző: madártej | Előzmény: (#117) okz63
2010-05-04 - 19:38 ó.
okz63:
madártej:
okz63:
madártej:Ühüm, ja, húzódj már közelebb a vörös gilisztatársaid közé, ahogy írtam az előbb.

Mint korábban - nálad sokkal kultúráltabb hangnemben (lehet, hogy ezért nem érted ) - megjegyeztem, nem kell velem kapcsolatban megjegyzést tenni és akkor nem lesz több konfliktus.
De hogy egy kicsit a te stílusodban is írjak:
AKADJ MÁR LE RÓLAM TE GUSZTUSTALAN FÉREG-NYÚLVÁNY, WAZZE!!!

Ezt is üvöltözve kell, te önkéntes rendőrbe beoltott kétfarkú kutya módra? Tán fáj valami, csórikám? Vágd le az egyik farkad tőből, többet nem fáj és csinálj belőle tecsó gazd. virslit.

Nem vetted észre, hogy a korábbi gusztustalan hozzászólásod is moderálva lett (és nem csak itt)??? Szerintem jóval fogd visszább magadat egy kicsit és akkor nem érnek ilyen inzultusok

Önkéntes rendőrkém, asszed, érdekel, hogy a bolsi haverjaiddal miket agyaltok össze? 0 vagy továbbra is, egy fölösleges egyén a fórumon.

#122. Szerző: okz63 | Előzmény: (#121) madártej
2010-05-04 - 19:43 ó.
madártej:
okz63:
madártej:
okz63:
madártej:Ühüm, ja, húzódj már közelebb a vörös gilisztatársaid közé, ahogy írtam az előbb.

Mint korábban - nálad sokkal kultúráltabb hangnemben (lehet, hogy ezért nem érted ) - megjegyeztem, nem kell velem kapcsolatban megjegyzést tenni és akkor nem lesz több konfliktus.
De hogy egy kicsit a te stílusodban is írjak:
AKADJ MÁR LE RÓLAM TE GUSZTUSTALAN FÉREG-NYÚLVÁNY, WAZZE!!!

Ezt is üvöltözve kell, te önkéntes rendőrbe beoltott kétfarkú kutya módra? Tán fáj valami, csórikám? Vágd le az egyik farkad tőből, többet nem fáj és csinálj belőle tecsó gazd. virslit.

Nem vetted észre, hogy a korábbi gusztustalan hozzászólásod is moderálva lett (és nem csak itt)??? Szerintem jóval fogd visszább magadat egy kicsit és akkor nem érnek ilyen inzultusok

Önkéntes rendőrkém, asszed, érdekel, hogy a bolsi haverjaiddal miket agyaltok össze? 0 vagy továbbra is, egy fölösleges egyén a fórumon.

Mert te aztán rettentően sok vizet zavarsz a politikai fröcsögéseiddel.
Miért nem mégy el inkább dolgozni?
Tudod, a munka nemesít, kedves fricc barátom,
ezt neked kéne legjobban tudni

#123. Szerző: barkzso 2010-05-04 - 20:13 ó.
Újabb előállítás a BKV-ügyben

2010. május 04. 19:14

H. Iván előállításával a BRFK összesítése szerint 27-re nőtt a BKV-ügyben szereplő gyanúsítottak száma
Oldal nyomtatása Szövegméret növelése Szövegméret csökkentése Oldal továbbküldése

Előállította a rendőrség kedden H. Iván ügyvédet, aki a gyanú szerint közbenjárt a BKV-val kötendő, fénymásoló készülékek műszaki állapotfelmérésére vonatkozó szerződés létrejöttében. A pénzt egy volt BKV-vezérigazgató végkielégítésének kiegészítésére használták fel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint az ügyvédet bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt hallgatják ki a nyomozók.


A Hercegprímás utcai ügyvédi irodában délelőtt tíz órakor jelentek meg a BRFK gazdaságvédelmi nyomozói. A házkutatás során lefoglaltak több számítógépet, illetve papír alapú dokumentumot. H. Iván előállításával a BRFK összesítése szerint 27-re nőtt a BKV-ügyben szereplő gyanúsítottak száma.

Az ügyvéd úr közreműködött egy olyan fiktív megbízási szerződés megszületésében, amely a közlekedési vállalat fénymásoló állományának felmérését volt hivatott szolgálni, ez a szerződés nem valósult meg, ennek ellenére 19 millió 200 ezer forintot a közlek
edési vállalat kifizetett - mondta a Híradónak Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.


A fénymásolók karbantartására szakosodott vállalkozás a pénzből mindössze 1,1 milliót tarthatott meg. A cseh férfi H. Ivánnal együtt később részt vett a kft. eltűntetésében is. A BRFK szerint a fennmaradó 18,1 millió forint a BKV korábbi - a közleményben meg nem nevezett - vezérigazgatójának végkielégítését egészítette ki.


Kocsis István BKV vezérigazgató 2009. szeptember 18-án tett feljelentést a rendőrségen a fénymásolók állapotfelmérésével kapcsolatban ismeretlen tettes ellen.

#124. Szerző: barkzso 2010-05-06 - 11:02 ó.
Nagyvilág Üzleti Negyed cigányság tömegközlekedés kékfény tavasz mozgás H1N1
Címkék:Hagyó Miklós,BKV-botrány,BKV
Harmincezres óradíjért dolgoztatja a BKV a meggyanúsított ügyvéd irodát
[origo]|2010. 05. 06., 10:11|Utolsó módosítás: 2010. 05. 06., 10:17|

Harminc ezer forintos óradíjjal dolgozik a BKV-nak jelenleg is hatályos szerződések alapján az az ügyvédi iroda, melynek egyik névadó tagját kedden meggyanúsították a rendőrök a BKV-ügyben. A Fővárosi Közterület-fenntartó vezérigazgatója a Hír Tv szerint rendőrségi vallomásában azt mondta az irodáról, hogy Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes szólt neki, velük dolgoztasson a közterület-fenntartó is a jelentősebb ügyekben.

A BKV-ügyben kedden gyanúsítottként előállított ügyvéd, H. Iván annak az ügyvédi irodának volt egyik névadó tagja, amelyről a Hír Tv információja szerint Bielek Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat (FKF) vezérigazgatója is beszélt a BKV-ügyben tett rendőrségi vallomásában. Bielek a Hír Tv szerint azt vallotta, hogy Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes ajánlotta neki őket azzal, hogy ezek az ügyvédek dolgozzanak a jelentősebb ügyeknél, beruházásoknál.

Ennek az ügyvédi irodának több jelenleg is hatályos szerződése is van a BKV-val - derül ki a BKV honlapján közzétett szerződéstáblázatból. Az egyik, határozatlan idejű, 2008-ban adott BKV-s megbízás szerint az ügyvédek feladata "jogi tanácsadás, konzultáció, képviselet, valamint ezzel összefüggésben lévő szerződések, beadványok és más okiratok" elkészítése, "különösen a közterület-használattal és építési engedélyekkel kapcsolatos eljárásokban". Az ügyvédi óradíj a megállapodás szerint 30 ezer forint, az ügyvédjelölté 20 ezer.

Egy másik, 2008 februári BKV-s megbízás arra vonatkozott, hogy szerezzék meg a 42-es villamos vonalának meghosszabbításához szükséges területeket Budapest Főváros tulajdonába, valamint a BKV Zrt. mint vagyonkezelő javára. Az óradíjak ugyanakkorák, mint a másik szerződés esetében. Van egy harmadik hatályos, határozatlan idejű BKV-s szerződése is az ügyvédi irodának jogi tanácsadói szolgáltatásra, melyet a szerződés száma alapján 2007-ben kötöttek.

A BKV honlapján található egy másik szerződéslista, ahol a 2006. január 1-jén megkötött szerződéseket sorolják, hatályosakat és nem hatályosakat egyaránt. Itt feltüntetik a szerződés után kifizetett összeget is, bár az a határozatlan idejű szerződéseknél nem derül ki, milyen időpontig adták össze az addig kifizetett pénzt. Ebben a táblázatban az szerepel, hogy a jogi tanácsadási szerződés után 10 millió 430 114 forintot kapott az ügyvédi iroda, a 42-es villamos ügyében 2 millió 401 630 forintot fizettek ki nekik, a harmadik szerződés után pedig 78 millió 394 611 forint a kifizetett összeg.

Folyt. köv.

#125. Szerző: barkzso 2010-05-06 - 11:04 ó.
Harmincezres óradíjért dolgoztatja a BKV a meggyanúsított ügyvéd irodát
[origo]

Folytatás:

Ez az ügyvédi iroda dolgozott közbeszerzési ügyekben a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-nek is. A Közbeszerzési Döntöbizottságnál fittnes szolgáltatások beszerzése miatt, februárban indult, végül megszüntetett jogorvoslati eljárásban például ennek az irodának egy másik ügyvédje képviselte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt-t, de ezen kívül számos más gyógyfürdős pályázatban ez az iroda volt megbízott.

Az elmúlt hónapokban több lap, köztük a Magyar Nemzet és a Heti Válasz is arról számolt be, hogy ez az ügyvédi iroda látta el Hagyó Miklós egyik cége, az ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozó Wirtass Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. jogi képviseletét is. Az ügyvédi iroda két héttel ezelőtt még működő honlapja sem szerda, sem csütörtök reggel nem volt elérhető. A Budapesti Ügyvédi Kamara honlapja szerint H. Iván szakterülete a büntetőjog, a csőd és felszámolási jog, a kereskedelmi jog, szállítmányozási és fuvarozási jog, a pénzügyi jog (vám- és adójog).

A rendőrség kedden azzal gyanúsította meg H. Ivánt, hogy közbenjárt a BKV-val kötendő, fénymásoló készülékek műszaki állapotfelmérésére vonatkozó szerződés létrejöttében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint az ügyvédet bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. (Erről bővebben korábbi cikkünkben, itt olvashat.)

A szabadlábon védekező H. Iván szerdán a TV2 Tényeknek azt mondta: nem érzi magát bűnösnek a BKV fénymásolóinak felmérése ügyében, Hagyó Miklóst tizenhárom éve ismeri, de nem vett részt semmilyen törvénytelenségben. "Ebben az irodában van nokiás doboz (...), de abban telefon van" - jelentette ki. Az MTV Híradójának pedig azt mondta: a megállapodásról csak a hírekből hallott, de azt elismerte, hogy irodája évek óta dolgozik a BKV-nak.

#126. Szerző: barkzso 2010-05-06 - 11:04 ó.
Újabb feljelentés a budapesti főrendőr ellen

HavariaPress
2010-05-06 10:09

Újabb, immár a harmadik névtelen feljelentést küldték a Központi Nyomozó Főügyészséghez a Budapesti Rendőr-főkapitány ügyében - tudta meg a HavariaPress.
A korábbi feljelentés kiegészítéseként elküldött levélből kiderül, hogy Tóth Gábor a 2009-es Rendőrnapra érkezett felajánlásokat nem a korábbiakban szokásos számlára, a rendőrség számlájára, hanem egy ismerőse vezette alapítvány számlájára rendelte utalni.

A rendőrség hagyományos Szent György-napi rendezvényéhez minden évben érkeztek különböző felajánlások. Az adományozók a pénzt mindig a rendőrség számlájára fizették be. A feljelentő szerint ezzel a hagyománnyal szakított tavaly a főkapitány, mikor elrendelte, hogy az utalások az Értékrend Alapítvány számlájára érkezzenek.

A feljelentő kitér arra is, hogy az alapítványt ahhoz a Kardos Pálhoz köthető, aki 2008 és 2009 során gyanús megbízási szerződéseket köthetett a Tóth Gábor vezette BRFK-val. Az alapítványi számlára befizetett pénzek útja egyelőre ismeretlen, de a feljelentők szerint nem volna meglepő, ha kiderülne, Tóth és Kardos is részesült a milliókból. A Központi Nyomozó Főügyészséghez legutóbb április végén érkezett feljelentés a főkapitánnyal szemben.

Abból többek közt az derül ki, hogy a Sziget fesztivál szervezője a korábbi gyakorlattal ellentétben nem a kerületi közbiztonsági alapítványnak utalta át a rendőrök túlóra díját, hanem közvetlenül a BRFK-nak; valamint az, hogy a XIX. kerületi Közbiztonsági Alapítványon keresztül kapott a BRFK egy 1200 köbcentis BMW motort, amit kizárólag Tóth Gábor használ.

Az első feljelentés a budapesti főrendőr ellen április elején érkezett a főügyészséghez, azt követően el is rendelték hűtlen kezelés gyanújával a nyomozást, de hangsúlyozottan ismeretlen tettessel szemben.

#127. Szerző: barkzso 2010-05-06 - 11:06 ó.
Lázár: Gyurcsány felelni fog

Lázár János, a Fidesz frissen megválasztott frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnek országgyűlési feladatai ellátása előtt előbb az igazságszolgáltatásra kell időt szakítania - mondta a Heti Válasznak adott interjújában.

FN.hu-lapszemle 2010. május 6. 10:05

Lázár arra a kérdésre, hogy van-e valamilyen konkrétum, ami miatt feljelentik a volt miniszterelnököt, azt válaszolta: minden 2006 őszét érintő vizsgálatot újra kell kezdeni, az összes adatot, információt a nyilvánosság elé kell tárni, legyen szó rendőrségi vagy titkosszolgálati értesülésekről.

A felelősöket, akárcsak augusztus 20. kapcsán, itt is meg kell nevezni és meg kell büntetni, az államnak pedig kártalanítania kell a brutalitás elszenvedőit - fogalmaz Lázár János.

#128. Szerző: barkzso 2010-05-06 - 11:28 ó.
Steiner drága tanácsokat kap?
Megjelent: 2010.05. 6. 07:49
Frissítve: 2010.05. 6. 07:49
A Magyar Hírlap egy 900 ezres munkabért és egy 600 ezres megbízási szerződést vet össze.

A fővárosi MSZP frakcióvezetője 5,4 millió forintért foglalkoztatja városházi tanácsadóját - írja a Magyar Hírlap pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

Az újság szerint Bródy Péter, a fővárosi nagykoalícióból kilépő, ám pozícióit megtartó MSZP-s stratégiai és városfejlesztési tanácsnok ennyiért segíti Steiner Pál munkáját tanácsaival az őszi önkormányzati választásokig. Bródy megbízási szerződése szeptember végéig érvényes.

A Magyar Hírlap szerint az összeg 100 ezer forint híján megegyezik Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettesi irodája által a tavaly nyáron kötött két tanácsadói szerződés értékével. Horváth Éva, Hagyó sajtószóvivője és Lelovics Ottó kommunikációs vezető egyformán 5,5 millió forintért dolgozott a városházán, havonta átlagosan 900 ezer forintért.

A napilap összehasonlítása persze sántít, ha pontosak is - ismeretlen forrásokból kapott - információi, a tanácsnok ugyanis megbízási szerződése szerint havi 600 ezer forintot kap.
Forrás: MTI

#129. Szerző: vélemény 2010-05-06 - 12:55 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Az elszámoltatásra vonatkozó kérdésére Semjén Zsolt úgy reagált: erre azért van szükség, mert az ország erkölcsi megújulása elképzelhetetlen, ha azok, akik köztörvényes bűncselekményekkel, korrupciók tömkelegével tönkretették az országot, „belevigyoroghatnak a kamerába"

#130. Szerző: vélemény 2010-05-06 - 16:58 ó.
Gyurcsány szerint a párt tagságának ma már a fele-harmada olyan ember, aki a politikából él, míg a „baloldalhoz kötődő üzletemberek jó része nem hozzátenni, hanem kivenni szeretne”.
Az ellenzéki MSZP nem lehet a kormány kemény kritikusa, morális, politikai ellenfele, ha maga is amorális, ha zsarolható, ha fenyegethető.

#131. Szerző: barkzso 2010-05-06 - 21:50 ó.
A fővárosi fürdőtenderen dolgozik Hagyó kedvenc ügyvédi irodája
2010. május 6. 21:25

MNO - BL
Tagadja Hagyó Miklós kedvenc ügyvédi irodájának alapítója, hogy részt vett volna annak a cégnek az alapításában, amely több mint 19 millió forintért mérte fel a BKV fénymásolóinak állapotát 2007-ben. A kedden előállított, majd szabadon engedett Horváth Iván a rendőri gyanúsítás ellenére azt állítja: nincs köze az ügyhöz. Az ügyvédi irodával közben már szerződést bontott a BKV, a fővárosi fürdővállalatnál azonban még milliókért oszt tanácsot a cég.

www.mno.hu/portal/711706

#132. Szerző: vélemény 2010-05-08 - 08:06 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Szegeden is dőltek a milliók a Political Capitalhoz

Nemcsak az MDF-nek, az MSZP-nek és az NBH-nak dolgozott a Political Capital, Szegeden is milliós megbízásai voltak a tanácsadó cégnek. Féléves huzavona után a város főjegyzője hajlandó volt kiadni a helyi Fidesz frakciónak azt a szerződést, amit a szocialista városvezetés kötött a Political Capital Kft.-vel.
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=321313
A dokumentumok szerint tavaly 9 hónap alatt több mint 8 millió forintot kapott a Botka László vezette szegedi polgármesteri hivataltól a budapesti cég - a többi között - arculati terv készítésére, médiafigyelésre, sajtóanyagok és közlemények írására. A Fidesz szerint a havi 900 ezer forintért a Political Capital olyan feladatokat teljesített a szegedi önkormányzatnak, amit a városi cégeknél dolgozó szakemberek is el tudtak volna végezni.

#133. Szerző: barkzso 2010-05-09 - 19:21 ó.
Szekeres örül, hogy "csak" hét!!! embernél merült fel maffiagyanú

A sorozatos letartóztatások ellenére továbbra sem tartja gengszterszervezetnek Szekeres Imre a minisztérium vagyonkezelő cégét. A tárcavezető jó aránynak nevezte, hogy 26 ezer katonából „csak” hét vezetőnél merült fel a maffiagyanú.

Jó aránynak tartja a távozó honvédelmi miniszter, hogy 26 ezer katonából mindössze 7-nél merült fel maffiagyanú. A vesztegetési ügyben az elmúlt két hétben két minisztériumi cég vezetője került rács mögé. Szekeres Imre elismerte: a tárca egyik háttérintézménye nemrég 60 millió forintot költött márkás borokra, állítása szerint ezeket a minisztérium üdülőiben árulják.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=321737

#134. Szerző: madártej | Előzmény: (#133) barkzso
2010-05-09 - 20:38 ó.
barkzso:Szekeres örül, hogy "csak" hét!!! embernél merült fel maffiagyanú

A sorozatos letartóztatások ellenére továbbra sem tartja gengszterszervezetnek Szekeres Imre a minisztérium vagyonkezelő cégét. A tárcavezető jó aránynak nevezte, hogy 26 ezer katonából „csak” hét vezetőnél merült fel a maffiagyanú.

Jó aránynak tartja a távozó honvédelmi miniszter, hogy 26 ezer katonából mindössze 7-nél merült fel maffiagyanú. A vesztegetési ügyben az elmúlt két hétben két minisztériumi cég vezetője került rács mögé. Szekeres Imre elismerte: a tárca egyik háttérintézménye nemrég 60 millió forintot költött márkás borokra, állítása szerint ezeket a minisztérium üdülőiben árulják.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=321737

Nem csak 7 katona a honvédségből, hanem 7 nagyfőnök! Ami nem egészen ua. a kategória!

#135. Szerző: barkzso 2010-05-11 - 19:12 ó.
FKF-ügy: továbbra is rejtély miért került többe a beruházás
2010. május 11. 18:40


MNO - BL
Egy hónap alatt sem sikerült kiderítenie a FKF felügyelőbizottságának, hogy a pusztazámori beruházásból kinek juttathatott vissza 70 millió forintot a nyertes cég a városházára. A vizsgálat elkészítésével megbízott külsős cég mindössze annyit tudott meg: a hulladéklerakóban keletkező gáz hasznosításáról szóló pályázatot rövid határidővel írta ki az FKF Zrt. és ezzel megsértették a közbeszerzési törvényt.

#136. Szerző: barkzso 2010-05-11 - 19:14 ó.
Feljelentés: milliárdokat "felejtett el" a falu

Feljelentés-kiegészítést nyújtott be az ügyészséghez a pátyi civilek képviselője; Tollner József (független) önkormányzati képviselő ezt azzal indokolta kedden az MTI-nek, hogy a tudomására jutott: a leendő golfberuházás részét képező út megépítésére a Grupo Milton mellett egy másik céget is megbízott az önkormányzat.

A képviselő a rendelkezésére álló információk alapján állítja, hogy a golfberuházáshoz és a beruházó Grupo Milton cég egyéb pátyi érdekeltségeihez szükséges elkerülő utak tervezésére és kivitelezésére az önkormányzat kétszer kötött szerződést, s a "duplázás" miatt 1,5-2 milliárd forintos kár érte a települést.

Tollner József közlése szerint a Grupo Milton a 2010. április végén aláírt településrendezési szerződésben 10 millió euró értékben vállalt út- és közműépítést, ugyanakkor egy vélhetően mindmáig érvényben lévő szerződés értelmében az Evern Invest Hungary Ingatlanforgalmazó Kft. is elvállalta ugyanezt a munkát.

A független képviselő azt mondta: az offshore tulajdonú Evern Invest birtokában lévő pátyi szántóföldet "cserébe" iparterületté minősítette át az önkormányzat, ami 1,5-2 milliárdos kárt jelent Pátynak, mivel a beígért út azóta sem készült el. A zsámbéki "kanyart" az M1-es autópálya csomópontjával összekötő úgynevezett nyugati elkerülő út megépítése része az idén április végén, a Grupo Miltonnal megkötött szerződésnek is - ezt a feladatot körülbelül 5 millió euróért vállalta a spanyol befektető - magyarázta Tollner József.

Mivel a jelek szerint a két, egymást átfedő szerződés miatt dupla kötelezettség terheli az önkormányzatot, s ezzel jelentős kár éri a falut, feljelentés kiegészítést csatolt a civilek korábbi ügyészségi beadványához - mondta a képviselő, aki szerint a szerződéseket aláíró két cég között nagy valószínűséggel "átjárás" van. Tollner József úgy véli: szándékosan megvezették Pátyot.

A korábbi feljelentés azért született, mert az útépítés elmaradása esetére a Grupo Milton által jelzálogként felajánlott székesfehérvári terület értéke - egy pátyi értékbecslő szerint - nagyságrendekkel kisebb, mint az önkormányzattal kötött szerződésben szereplő összeg (15 millióval szemben 2,7 milliárd forint). Egy olyan lápos, legelő besorolású ingatlanról van szó, amelyen több út, illetve egy szennyvíztisztító telep is található.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője április 26-án az MTI érdeklődésére megerősítette: valóban érkezett hűtlen kezelés gyanúja miatti feljelentés a gazdaságvédelmi osztályra, ám mivel a rendelkezésre álló dokumentumokból nem egyértelmű a bűncselekmény ténye, feljelentés-kiegészítést rendeltek el.

#137. Szerző: barkzso 2010-05-11 - 19:19 ó.
Mutyi a nyári táborok körül?

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy az ifjúsági programok, köztük nyári táborok közpénzből történő támogatásáról "kormányzati mutyi" révén, még a kormányváltás előtt döntsenek.
FN.hu, MTI 2010. május 11. 10:52

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnökhelyettese, Stágel Bence az MTI-nek kedden felidézte, hogy április végén rövid e-mailben kapott értesítést minden Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram (GYIA) tanácstag, hogy április 2-i dátummal az addigi GYIA-elnök, Mesterházy Attila lemondott, és helyét Rauh Edit szakállamtitkár vette át.

A tájékoztatást követően, május 5-én, szintén e-mailben értesítették a tanácstagokat, hogy az új elnök 72 órán belüli internetes szavazást kér a tagoktól arról, hogy a pályázatot benyújtott ifjúsági szervezetek mekkora támogatást kapjanak nyári programjaikra. Az IKSZ elnökhelyettese szerint a benyújtott pályázati anyagok, a szakértői vélemények ilyen eljárással és ilyen rövid határidővel nem értékelhetőek.

Stágel Bence úgy látja, "a szabályellenes eljárás" hátterében valószínűleg az áll, hogy a GYIA által kiosztható mintegy 25-30 millió forintot a saját szervezeteiknek szeretnék még a kormányváltás előtt kiosztani. Ugyanígy tartani lehet attól is, hogy a GYIA pályázati keretének nagyobb részét, mintegy 100 millió forint pályázati összeget, azok a Regionális Ifjúsági Tanácsok (RIT) fogják szétosztani, amelyek tagjai jórészt szintén a Gyurcsány-Bajnai kormányhoz köthetőek.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy az ifjúsági programok, közpénzből történő támogatásáról "kormányzati mutyi" révén, még a kormányváltás előtt döntsenek. Az ifjúsági civil szervezetek nyári rendezvényeinek megtartását nem akadályozhatják a pályázati döntéshozatal eljárási hibái. Az IKSZ követeli, hogy a kormányzat a hátralévő napjaiban állítsa le a szabályellenes pénzosztogatást, a már megszületett döntések megalapozottságáról pedig írásban adjon tájékoztatást - jelentette ki Stágel Bence.

#138. Szerző: barkzso 2010-05-11 - 19:20 ó.
Házkutatás a pécsi egyetemen: nem lesz fennakadás
2010. május 11. 18:00

MNO - KA
A Pécsi Tudományegyetem (PTE) keddi közlése szerint sem az oktatást, sem a dolgozói és hallgatói kifizetéseket nem befolyásolja az intézményt érintő rendőrségi vizsgálat.

• Hűtlen kezelés miatt házkutatást tartottak a pécsi egyetemen

„A Pécsi Tudományegyetem minden téren együttműködik a hatósággal”, dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezek az intézkedések minél kevesebb problémát okozzanak – olvasható az intézmény által az MTI-hez eljuttatott közleményben, amelyben hozzátették: a PTE adminisztrációjában előfordulhatnak fennakadások.

Az MTI egyetemi és rendőrségi forrásból értesült arról, hogy a rendőrség hétfőn házkutatást tartott az egyetemen az intézmény felnőttképzési karát érintő, hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozással összefüggésben. A gazdasági nyomozók bűnügyi zár alá helyezték a PTE 2008-2010-es teljes beszerzési, közbeszerzési, szerződési és pénzügyi dokumentációját.

Imhof Gábor, az egyetem gazdasági főigazgatója hétfőn az MTI-nek azt mondta: a bűnügyi zár hónapokig is eltarthat, az irattárat csak bejelentést követően, rendőr jelenlétében lehet kinyitni.„Ezzel az egyetem gyakorlatilag működésképtelenné válik, mert nem férünk hozzá a saját bizonylatainkhoz, nem tudunk pályázati, pénzügyi elszámolásokat, zárásokat készíteni, s egyebek mellett nem tudjuk végezni a folyamatban lévő, kétszáz fős létszámleépítéshez kapcsolódó teendőket sem” – tette hozzá. A főigazgató elképesztőnek nevezte, hogy az évi 55 milliárd forintból gazdálkodó, 34 ezer hallgatót képző, mintegy 6 ezer dolgozót foglalkoztató egyetem legkisebb karának feljelentését követően két és fél évre visszamenőleg lefoglalják az egész intézmény iratanyagát.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy az ügyben az ügyészség rendelt el nyomozást hűtlen kezelés gyanújával, miután valaki feljelentést tett a karon folyó állítólagos visszaélésekkel, fiktív számlaadásokkal kapcsolatban. Murai Ágnes, a pécsi rendőrkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek azt mondta: elkerülhetetlen volt lefoglalni az egyébként igen nagy mennyiségű iratanyagot, de az egyetem arra jogosult dolgozói rendőri jelenlét mellett hozzáférhetnek a szükséges dokumentumokhoz. Hozzátette: az ügyben még a múlt héten rendelt el nyomozást az ügyészség, az eljárásba könyvvizsgáló szakértőt is bevonnak.

(MTI)

#139. Szerző: barkzso 2010-05-11 - 19:22 ó.
Nem tudták kideríteni, ki kaphatott 70 milliót a városházán

Egy hónap alatt sem sikerült kiderítenie a FKF felügyelőbizottságának, hogy a pusztazámori beruházásból kinek juttathatott vissza 70 millió forintot a nyertes cég a városházára. A vizsgálat elkészítésével megbízott külsős cég mindössze annyit tudott meg: a hulladéklerakóban keletkező gáz hasznosításáról szóló pályázatot rövid határidővel írta ki az FKF Zrt. és ezzel megsértették a közbeszerzési törvényt.

Korábban Bielek Péter Fővárosi közterület-fenntartó vezérigazgatója rendőrségi tanúvallomásában azt mondta, hogy a közbeszerzés második körében 70 millióval magasabb összeg szerepelt, ezt a pénzt pedig feltehetően a városházára juttatta vissza a nyertes cég.

A külső szakértői vizsgálat a dokumentumokban nem talált okot arra, hogy miért kellett megnövelni a pályázati összeget. Az elkészült jelentésről Szaniszló Sándor, az FKF Zrt. szocialista felügyelőbizottsági elnöke számolt be a Hír Televíziónak. Azt is elmondta, hogy vizsgálatot kezdeményez, amiért az igazgatóság által jóváhagyott 450 millió helyett tavaly 600 millió forintot költött a társaság kommunikációra.

A szakértői jelentést, és a Hír Televízió által feltárt újabb ügyeket holnap tárgyalja a felügyelőbizottság.

(hírTV)

#140. Szerző: barkzso 2010-05-12 - 07:25 ó.
Házkutatást tartottak a rendőrségen
Megjelent: 2010.05.11. 17:30
Frissítve: 2010.05.11. 17:29
Ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a nyomozó ügyészség.

Házkutatást tartott a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) - erősítette meg a hvg.hu értesülését a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Skoda Gabriella megerősítette azt is, hogy bizonyos, informatikai segédeszközök beszerzésére megkötött szerződések ügyében tett feljelentés miatt vizsgálódtak. Hozzátette: ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a nyomozó ügyészség.

A hvg.hu értesülései szerint a rendőrség azon regionális igazgatóságán, ahová a budapesti főkapitányság is tartozik, 2002 és 2005 közötti időszakra vonatkozó kontraktusok után kutattak az ügyészek. Ezek fénymásolópatronok beszerzésére vonatkoznak, s a szerződéseket egy külsős céggel kötötte a BRFK. A feljelentő szerint a testületnek okozott kár mintegy százmillió forint, de a hvg.hu azt közölte, hogy nagyjából nyolcmillió forintról van szó. A portál információi szerint a házkutatást a múlt héten tartották.

Forrás: MTI

#141. Szerző: barkzso 2010-05-12 - 07:27 ó.
Egy szocialista is érintett lehet a pécsi egyetemen kirobbant ügyben

2010-05-11 20:57

Az MSZP egyik Baranya megyei képviselőjelöltje, Koltai Dénes is érintett lehet a Pécsi Tudományegyetemen indult hűtlen kezelési ügyben. A politikus által vezetett Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karon tegnap tartott házkutatást a rendőrség. Úgy tudjuk, a feljelentést az egyik dolgozó tette, aki azt állítja: a karon fiktív számlákat bocsátottak ki. A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz.

hir.tv

#142. Szerző: barkzso 2010-05-12 - 20:51 ó.
A Malév igazgatója nyomoztat a milliók után

"Már több mint egy hónapja feljelentést tett Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) a légitársaságnál eltűnt, több mint 800 millió forint ügyében" - közölte a Malév.
FN.hu
2010. május 12. 12:37

Ezzel arra reagáltak, hogy a Magyar Nemzet közölte: a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) feljelentést tett ez ügyében.

Eszerint a légitársaság összesen 812 millió forintot fizetett a Charter Corporation LLC-nek 2006-ban, de a PricewaterhouseCoopers (PwC) a könyvvizsgálat során erről nem kapott teljesítési igazolásokat.

A Malév közleménye hangsúlyozza, hogy a LESZ feljelentési aktivitása "teljes mértékben felesleges, ugyanis a légitársaság számára 2007-ben történt előnytelen üzletet a vezérigazgató által tavaly indított, az egész légitársaságot érintő átvilágítás tárta fel."

#143. Szerző: barkzso 2010-05-12 - 20:52 ó.
Házi őrizetbe került a BKV hónapokig körözött igazgatója

MTI|2010. 05. 12., 18:37|Utolsó módosítás: 2010. 05. 12., 18:39|

Házi őrizetbe került Fuzik Zsolt, a BKV egykori informatikai igazgatója, aki február óta előzetes letartóztatásban volt. Az ügyészség szerint már annyi bizonyíték gyűlt össze, hogy nincs szükség letartóztatásban tartani. Fuzik korábban hónapokig bujkált a rendőrség elől.
Ajánlat

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) szerdán házi őrizetbe helyezte az eddig előzetes letartóztatásban lévő Fuzik Zsoltot, a BKV korábbi informatikai igazgatóját. A házi őrizet legkésőbb június 12-ig tart, a döntés már jogerős.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte: Fuzik Zsolt védője kérte a bíróságtól az előzetes letartóztatás megszüntetését, amelyet a BKKB elfogadott, és ezzel az ügyészség is egyetértett. Mint mondta, olyan mennyiségű bizonyíték gyűlt össze, hogy már nincs szükség a személyi szabadságot korlátozó legszigorúbb kényszerintézkedésre.

A BKV-s vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén december 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György, akit bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítanak.

Fuzik Zsolt ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, két hónapig bujkált, míg végül Szegeden február 3-án sikerült elfogni. A Budai Központi Kerületi Bíróság február 5-én rendelte el előzetes letartóztatását. Fuzikot gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják.

#144. Szerző: barkzso 2010-05-12 - 20:53 ó.
Hagyó ellen szóló dokumentumok érkeztek az ügyészségre?
2010. május 12. 18:28

MNO - PL

Napokon belül bővülhet a gyanúsítottak köre a BKV-ügyben. A BRFK szóvivője nem árulta el, hogy Hagyó Miklós köztük lehet-e, azt azonban elmondta: két hete olyan bizonyítékokat továbbítottak az ügyészségre, melyek megalapozhatják a volt főpolgármester-helyettes büntetőjogi felelősségre vonását.

A napokban bővülhet a gyanúsítottak köre a BKV-ügyben – mondta el a hírTV-nek szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. Tafferner Éva kérdésre válaszolva azt mondta: Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes jelenleg nem részese az eljárásnak, de két héttel ezelőtt az ügyészségre olyan dokumentumokat továbbítottak, melyek megalapozhatják a büntetőjogi felelősségre vonását. Kedden a Fővárosi Főügyészség szóvivője azonban azt mondta, a rendőrség nem küldött kiegészítést a politikus ügyében.

Hagyó Miklós mentelmi joga a héten, az új parlament alakuló ülését követően szűnik meg.

(hírTV)

#145. Szerző: ellensúly | Előzmény: (#144) barkzso
2010-05-12 - 22:08 ó.
barkzso:Hagyó ellen szóló dokumentumok érkeztek az ügyészségre?
2010. május 12. 18:28

MNO - PL

Napokon belül bővülhet a gyanúsítottak köre a BKV-ügyben. A BRFK szóvivője nem árulta el, hogy Hagyó Miklós köztük lehet-e, azt azonban elmondta: két hete olyan bizonyítékokat továbbítottak az ügyészségre, melyek megalapozhatják a volt főpolgármester-helyettes büntetőjogi felelősségre vonását.

A napokban bővülhet a gyanúsítottak köre a BKV-ügyben – mondta el a hírTV-nek szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. Tafferner Éva kérdésre válaszolva azt mondta: Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes jelenleg nem részese az eljárásnak, de két héttel ezelőtt az ügyészségre olyan dokumentumokat továbbítottak, melyek megalapozhatják a büntetőjogi felelősségre vonását. Kedden a Fővárosi Főügyészség szóvivője azonban azt mondta, a rendőrség nem küldött kiegészítést a politikus ügyében.

Hagyó Miklós mentelmi joga a héten, az új parlament alakuló ülését követően szűnik meg.

(hírTV)

A többi MSZPs bűnöző mentelmi jogát majd a parlament vonja vissza.
Hajrá IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS!

#146. Szerző: barkzso 2010-05-14 - 08:05 ó.
Milliós büntetést kapott egy volt BKV-vezér

Egymillió forint pénzbüntetésre ítélte nem jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön a BKV Zrt. volt gazdasági vezérigazgatóját közérdekű adattal való visszaélés vétsége miatt.

FN.hu, MTI
2010. május 13. 13:09

Dányi Józseffel szemben azért indult eljárás, mert 2006 júniusában, kérés ellenére megtagadta a cég reklámfelületeinek hasznosítására kötött szerződések, illetve az azokból származó bevételek adatainak kiadását. Az elsőfokú döntés értelmében, amennyiben a közlekedési társaság korábbi vezetője nem fizeti meg a kirótt pénzbüntetést, úgy azt 200 nap fogházban letöltendő szabadságvesztésre kell változtatni.

A bíró az indoklásában hangsúlyozta: a vádlott tudatosan döntött a cég jogászának álláspontjával ellentétesen, és tagadta meg a kért adatok kiadását, amelyek egyértelműen közérdekű adatoknak minősülnek.

#147. Szerző: barkzso 2010-05-14 - 08:06 ó.
Fegyvereket foglaltak le Stohl házában

Kábítószerrel kapcsolatban tartottak házkutatást Stohl Andrásnál csütörtökön, Fóton. A házban nem találtak drogot, de a szakvélemény szerint kokainból származó maradványok voltak a férfi vizeletében – értesült a HavariaPress.

2010-05-13 17:01 hir-tv

Házkutatást tartottak Stohl Andrásnál csütörtökön, Fóton. A házkutatást azért végezték, mert felmerült, hogy a színész kábítószert fogyasztott. Drogot nem találtak a színművész otthonában, de a HavariaPress úgy tudja, a szakvélemény szerint a vizelete kokainból származó maradványokat tartalmazott. A rendőrség pénteken hozza nyilvánosságra a drogteszt eredményét.

Stohl két vadászfegyverét – amelyeket engedéllyel tartott otthon – a rendőrség lefoglalta, mert aki ellen büntetőeljárás van folyamatban, az elveszíti a fegyvertartási engedélyét.

#148. Szerző: barkzso 2010-05-14 - 08:07 ó.
Lovagkeresztet kapott a MeH személyzetise
Megjelent: 2010.05.13. 15:08
Frissítve: 2010.05.13. 15:15
A HR-tanulmány megírását mégis egy hangszerkészítő cégére bízta a MeH.

A kancellárián olyan profi emberek foglalkoznak személyügyekkel, akiket külön ki is tüntetnek munkájukért, a témáról mégis egy hangszerkészítő cége írt tanulmányt több mint 11 millióért a Miniszterelnöki Hivatalnak.

A történet még érthetetlenebb, ha ideidézzük a Magyar Közlönyt, amely a minap közölte a köztársasági elnök határozatát. Az államfő Bajnai Gordon előterjesztésére "a Miniszterelnökség célkitűzéseinek megvalósítása, a Kormány döntéseinek előkészítése érdekében, a közszolgálatban végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként Mihali Erzsébetnek, a Miniszterelnöki Hivatal Miniszterelnöki Igazgatási és Személyügyi Fõosztálya vezetőjének, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, polgári tagozata kitüntetést adományozta."

Az Origo a MeH üvegzsebadatai között mégis "A kormányzati személyügyi szolgáltató rendszer kiterjesztése" című projekthez készített tanulmányra bukkant, amelyre március elsején kötött megállapodást a MeH mintegy bruttó 11,5 millió forint értékben.

Vagyis a tudományos dolgozatot olyan dologról rendelték meg egy külső cégtől, amelynek egyik elhivatott szakértőjét éppen házon belül találták volna meg. A kancellária a tanulmányról szóló szerződést egy olyan céggel kötötte, amely ingatlanügyekkel, társasházak közös képviseletével foglalkozik, a többségi tulajdonos pedig, aki az ügyvezető is, hangszerész mester végzettségű.
Forrás: Hír24

#149. Szerző: barkzso 2010-05-14 - 08:13 ó.
2010-05-14 08:02 hir-tv
H1N1 teszt: mi folyik itt?

Kern József tavaly december 9-e óta, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal pedig idén március 18-a óta tudja: az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat sorozatos bevizsgálásai során egyértelműen kiderült, hogy a Diagon Kft. H1N1 influenza- vírus-tesztje megbukott az alkalmassági vizsgán - írja a Magyar Nemzet.

Ennek ellenére a cég piacra dobta a terméket, az engedélyezési hivatal pedig nemhogy azonnal intézkedett volna a teszt visszahívásáról, tehetetlenkedései miatt azt a mai napig használják a közegészségügyben. Botrány a javából, hogy a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky kórház több mint 50, influenzás panaszokkal az orvoshoz forduló beteget vizsgált meg az alkalmatlan eszközzel, és pontatlansága ellenére ez alapján állapították meg betegségüket, s határozták meg számukra a szükséges gyógymódot.

#150. Szerző: barkzso 2010-05-14 - 08:15 ó.
Korrupciós profizmus: le is doktorált belőle

* Zipp

| | 2010. május 14., péntek 07:07

A közbeszerzési kultúra továbbfejlesztésének irányairól írt dolgozatával szerzett PhD tudományos fokozatot L. Szilárd ezredes, a Honvédelmi Minisztériumban (HM) leleplezett maffiajellegű korrupciós bűncselekmények egyik főszereplője a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (ZMNE) – tudta meg lapunk.

Nemrég éppen a közbeszerzések kapcsán elkövetett súlyos bűncselekmények gyanújával tartóztatták le L. Szilárdot és az őt tudományos elismerésben részesítő ZMNE rektorát, Szabó János nyugállományú dandártábornokot is. Az ezredes a honvédelmi tárca tulajdonában lévő HM Térképészeti Kht.-nál bűnszövetségben elkövetett vesztegetés, a rektor pedig befolyással üzérkedés miatt került rács mögé.

L. Szilárd mérnök ezredes akkor kapta meg a PhD-fokozatot a közbeszerzésekről írott disszertációjára, amikor még a HM Térképészeti Kht. gazdasági igazgatójaként dolgozott, és a gyanú szerint ebben a minőségében fogadott el kenőpénzeket egyes vállalkozóktól, akik meg akarták szerezni a HM cégein keresztül elnyerhető állami megbízásokat - részletezi a pénteki Magyar Nemzet.

#151. Szerző: barkzso 2010-05-14 - 08:17 ó.
Hangszerésztől vett a kormány HR-tanulmányt

Egy hangszerész végzettségű férfi készítette azt a kormányzati személyügyekkel foglalkozó tanulmányt, amelyet a kormányzás utolsó hónapjaiban vásárolt több mint 11 millió forintért a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) - írja az Origo nevű hírportál.
FN.hu, MTI
2010. május 13. 14:34

Az Origo csütörtöki közlése szerint a MeH által április végén közzétett úgynevezett üvegzsebadatok azt mutatják, hogy az utóbbi két hónapban csak néhány szerződést kötött a minisztérium; ezek között van "A kormányzati személyügyi szolgáltató rendszer kiterjesztése" című projekthez készült tanulmány, amelyre március elsején kötött megállapodást a MeH mintegy bruttó 11,5 millió forint értékben.

A kormányszóvivői iroda szerint a tudományos dolgozatot azért rendelték meg, mert szükség volt egy úgynevezett megvalósíthatósági tanulmányra egy "korszerű HR-rendszer" bevezetéséhez kért uniós támogatás elbírálásához - írja a portál, amely szerint a kancellária a tanulmányról szóló szerződést egy "Vis Verum Kft." nevű céggel kötötte; a vállalkozás a honlapja alapján ingatlanforgalmazással és -fejlesztéssel, valamint társasházak közös képviseletének ellátásával foglalkozik, a kft. többségi tulajdonosa pedig, aki az ügyvezetői tisztséget is betölti, hangszerész mester végzettséggel rendelkezik.

Az Origo kérése ellenére a MeH nem bocsátotta rendelkezésükre sem a szerződés, sem a tanulmány szövegét.

#152. Szerző: madártej | Előzmény: (#151) barkzso
2010-05-14 - 10:15 ó.
barkzso:Hangszerésztől vett a kormány HR-tanulmányt

Egy hangszerész végzettségű férfi készítette azt a kormányzati személyügyekkel foglalkozó tanulmányt, amelyet a kormányzás utolsó hónapjaiban vásárolt több mint 11 millió forintért a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) - írja az Origo nevű hírportál.
FN.hu, MTI
2010. május 13. 14:34

Az Origo csütörtöki közlése szerint a MeH által április végén közzétett úgynevezett üvegzsebadatok azt mutatják, hogy az utóbbi két hónapban csak néhány szerződést kötött a minisztérium; ezek között van "A kormányzati személyügyi szolgáltató rendszer kiterjesztése" című projekthez készült tanulmány, amelyre március elsején kötött megállapodást a MeH mintegy bruttó 11,5 millió forint értékben.

A kormányszóvivői iroda szerint a tudományos dolgozatot azért rendelték meg, mert szükség volt egy úgynevezett megvalósíthatósági tanulmányra egy "korszerű HR-rendszer" bevezetéséhez kért uniós támogatás elbírálásához - írja a portál, amely szerint a kancellária a tanulmányról szóló szerződést egy "Vis Verum Kft." nevű céggel kötötte; a vállalkozás a honlapja alapján ingatlanforgalmazással és -fejlesztéssel, valamint társasházak közös képviseletének ellátásával foglalkozik, a kft. többségi tulajdonosa pedig, aki az ügyvezetői tisztséget is betölti, hangszerész mester végzettséggel rendelkezik.

Az Origo kérése ellenére a MeH nem bocsátotta rendelkezésükre sem a szerződés, sem a tanulmány szövegét.

A nagybőgősünk ennyit keres, mióta a Botka talpát nyalja?

#153. Szerző: vélemény 2010-05-14 - 19:27 ó.
Hagyó elvtársat bilincsben vitték be. Várhatóan marasztalják is egy darabig.
Pár héten belül a mentelmi bizottságnál is indul a nagyüzem.

#154. Szerző: okz63 | Előzmény: (#153) vélemény
2010-05-14 - 21:53 ó.
vélemény:Hagyó elvtársat bilincsben vitték be. Várhatóan marasztalják is egy darabig.
Pár héten belül a mentelmi bizottságnál is indul a nagyüzem.

...és feltehetően mindenki bukik, jobb- vagy baloldaltól függetlenül...

#155. Szerző: madártej | Előzmény: (#153) vélemény
2010-05-15 - 07:33 ó.
vélemény:Hagyó elvtársat bilincsben vitték be. Várhatóan marasztalják is egy darabig.
Pár héten belül a mentelmi bizottságnál is indul a nagyüzem.

Egy ideig nem lesz börtön elHagyó!

#156. Szerző: ellensúly | Előzmény: (#153) vélemény
2010-05-15 - 08:10 ó.
vélemény:Hagyó elvtársat bilincsben vitték be. Várhatóan marasztalják is egy darabig.
Pár héten belül a mentelmi bizottságnál is indul a nagyüzem.

Az EU börtönépítésre ad pénzt?
Pl. a cuslág ügynek is van még jónéhány mentelmi jogos politikus szereplője.
Kiderítik ki küldte Szegedről az elvtársi segítség 50 milliót és miből?

#157. Szerző: barkzso 2010-05-15 - 10:26 ó.

Újra nyomoznak Szilvásy György ellen is

2010. május 15. 08:35 hirado.hu

A Gyurcsány-kormány titokminiszterét az UD Zrt.-ügyben hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett, különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsították meg
Oldal nyomtatása Szövegméret növelése Szövegméret csökkentése Oldal továbbküldése

Szilvásy György volt titokminiszter ellen is újraindították a nyomozást, miután nem szerzett képviselői mandátumot az MSZP listájáról - írja a szombati Magyar Nemzet.

A Gyurcsány-kormány titokminiszterét az UD Zrt.-ügyben hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett, különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsították meg.

A parlamentből kiesett MDF politikusainál, Dávid Ibolyánál és Herényi Károlynál, akiket korábban személye adattal való visszaéléssel és kényszerítéssel gyanúsítottak volna, meg kellett szüntetni az eljárást, mert a korábbi parlament "megvédte" őket.

A nyomozás folytatásának nem lehet akadálya, ha az érintetteknek időközben megszűnik a parlamenti képviselői megbízatásuk, mentelmi joguk. A Központi Nyomozó Főügyészség megteszi a szükséges lépéseket - mondta a lapnak Fazekas Géza szóvivő.

#158. Szerző: barkzso 2010-05-15 - 10:29 ó.
Hagyó Miklós már cellájában töltötte az éjszakát

MTI - itthon@hetivalasz.hu


2010.05.15. - 07:57

Őrizetbe vette a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, Horváth Évát, a politikus szóvivőjét és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert péntek késő este - erősítette meg Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI információját.

A rendőrség mindhármuk esetében kezdeményezni fogja az előzetes letartóztatás elrendelését - mondta Tafferner Éva. A BKV-ügyben érintett Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség.

A BRFK délután kiadott közleménye szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon - keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

#159. Szerző: ellensúly | Előzmény: (#158) barkzso
2010-05-15 - 11:02 ó.
barkzso:Hagyó Miklós már cellájában töltötte az éjszakát

MTI - itthon@hetivalasz.hu


2010.05.15. - 07:57

Őrizetbe vette a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, Horváth Évát, a politikus szóvivőjét és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert péntek késő este - erősítette meg Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI információját.

A rendőrség mindhármuk esetében kezdeményezni fogja az előzetes letartóztatás elrendelését - mondta Tafferner Éva. A BKV-ügyben érintett Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség.

A BRFK délután kiadott közleménye szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon - keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

Ezek nem méltó utódai Ságvári elvtársnak.
Az szétlőtte volna az előállító rendőröket.
Hagyó nem érdemli meg, hogy iskolát nevezzenek el róla.

#160. Szerző: papen | Előzmény: (#159) ellensúly
2010-05-15 - 12:37 ó.
ellensúly:
barkzso:Hagyó Miklós már cellájában töltötte az éjszakát

MTI - itthon@hetivalasz.hu


2010.05.15. - 07:57

Őrizetbe vette a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, Horváth Évát, a politikus szóvivőjét és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert péntek késő este - erősítette meg Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI információját.

A rendőrség mindhármuk esetében kezdeményezni fogja az előzetes letartóztatás elrendelését - mondta Tafferner Éva. A BKV-ügyben érintett Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség.

A BRFK délután kiadott közleménye szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon - keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

Ezek nem méltó utódai Ságvári elvtársnak.
Az szétlőtte volna az előállító rendőröket.
Hagyó nem érdemli meg, hogy iskolát nevezzenek el róla.


Hagyóról legfeljebb telefonosdoboz-fajtát neveznek el.

#161. Szerző: vélemény | Előzmény: (#160) papen
2010-05-15 - 15:33 ó.
papen:
ellensúly:
barkzso:Hagyó Miklós már cellájában töltötte az éjszakát

MTI - itthon@hetivalasz.hu


2010.05.15. - 07:57

Őrizetbe vette a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, Horváth Évát, a politikus szóvivőjét és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert péntek késő este - erősítette meg Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI információját.

A rendőrség mindhármuk esetében kezdeményezni fogja az előzetes letartóztatás elrendelését - mondta Tafferner Éva. A BKV-ügyben érintett Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség.

A BRFK délután kiadott közleménye szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin - H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon - keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

Ezek nem méltó utódai Ságvári elvtársnak.
Az szétlőtte volna az előállító rendőröket.
Hagyó nem érdemli meg, hogy iskolát nevezzenek el róla.


Hagyóról legfeljebb telefonosdoboz-fajtát neveznek el.

Az új börtön neve lehetne:
Megbukott Szocialisták Pihenőhelye.

#162. Szerző: vélemény 2010-05-16 - 17:11 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez A középső kettőnek még mentelmi joga van.

#163. Szerző: barkzso 2010-05-17 - 09:09 ó.
A főváros egykori szoci diktátora:

Hagyó akár 16 év börtönt is kaphatna

Megjelent: 2010.05.17. 07:57

A rendőrség rács mögött tartaná Hagyót, az ügyészség is hajlik erre.

A Fővárosi Főügyészség a BKV-ügyben indítványozza Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva előzetes letartóztatását. A rendőrség péntek este vette őrizetbe a volt szocialista főpolgármester-helyettest, egykori szóvivőjét és a kommunikációs szakembert. Akkor mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, vallomást Hagyó és Lelovics tett.

A főügyészség szerint a letartóztatás a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt szükséges - közölte Skoda Gabriella szóvivő. Előzőleg a Népszabadság azt írta, hogy csak addig folytathatja a BRFK a BKV-ügyek nyomozását, amíg Hagyót meg nem gyanúsítják vesztegetéssel is az általa állítólag nokiás dobozokban átvett milliók miatt. A vezető beosztású személyek vesztegetési ügyeiben csak az ügyészség járhat el.

Hagyó Miklós és társai letartóztatásáról még ma délután dönthet a Budai Központi Kerületi Bíróság. Hagyót bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, konkrétan azzal gyanúsítják, hogy ő fizettette ki a BKV-val azt az 50 milliós tanulmányt, amelyben az AAM Zrt. feltárta és széles közben bemutatta a 4-es metró beruházásában rejlő veszélyeket és kockázatokat. Ha a bíróság bűnösnek találja, Hagyót akár 16 év szabadságvesztésre is ítélhetik.
Forrás: Népszabadság

#164. Szerző: jozicsenko | Előzmény: (#163) barkzso
2010-05-17 - 21:19 ó.
barkzso:
Hagyó akár 16 év börtönt is kaphatna
Forrás: Népszabadság


kevés

400 mrd Ft-tal nőtt a négyes metró ára és nincs esély, hogy csökken

a minimum, hogy demszkyt mellécsukják

#165. Szerző: 9-es 2010-05-17 - 21:41 ó.
Csak annyira legyenek velük elnézőek,mint ahogy 1956 után voltak elnézőek a hazafiakkal szemben a kommunista vérbírák!
NINCS megbocsájtás,NINCS kegyelem,vagyonelkobzás,maximálisan kiszabható-ltöltendő nekik!
Mocskos banda,azt hitték övék a világ,emlékezzetek a dilettáns Gyurcsány felszólalásaira!

#166. Szerző: okz63 | Előzmény: (#165) 9-es
2010-05-18 - 06:55 ó.
9-es:Csak annyira legyenek velük elnézőek,mint ahogy 1956 után voltak elnézőek a hazafiakkal szemben a kommunista vérbírák!
NINCS megbocsájtás,NINCS kegyelem,vagyonelkobzás,maximálisan kiszabható-ltöltendő nekik!

Azért ez kicsit érdekes, hogy olyanokat büntetnél 56-os módra, akik még nem is éltek akkor....vicces vagy nagyon! De majd akkor is ez járjon az eszedben, amikor egyszer téged állítanak oda

#167. Szerző: madártej | Előzmény: (#165) 9-es
2010-05-18 - 07:29 ó.
9-es:Csak annyira legyenek velük elnézőek,mint ahogy 1956 után voltak elnézőek a hazafiakkal szemben a kommunista vérbírák!
NINCS megbocsájtás,NINCS kegyelem,vagyonelkobzás,maximálisan kiszabható-ltöltendő nekik!
Mocskos banda,azt hitték övék a világ,emlékezzetek a dilettáns Gyurcsány felszólalásaira!

A diló Fletó menjen a Csillag életfogytos szakaszár és mellé becsukni a lehető legtöbb homokbánya Vas megyei cigót, hogy ne fázzanak, ha télen nem lesz fűtés!

#168. Szerző: vélemény 2010-05-18 - 13:46 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez U István magányosan.
A többiek már előzetesben vannak.

#169. Szerző: okz63 | Előzmény: (#168) vélemény
2010-05-18 - 14:36 ó.
vélemény:U István magányosan.
A többiek már előzetesben vannak.

Csak szeretnéd...de ha így folytatod, még akár te is odakerülhetsz
(no nem az üres parlamentre gondoltam )

#170. Szerző: madártej | Előzmény: (#168) vélemény
2010-05-18 - 14:55 ó.
vélemény:U István magányosan.
A többiek már előzetesben vannak.

Most spekulál, hogy mikor is viszik Hagyó után a sittre!

#171. Szerző: vélemény 2010-05-20 - 14:25 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez hetivalasz.hu/itthon/eltunt-a-vagyon-igy-takaritott-maga-utan-hagyo-miklos-29449
Noha a rendőrség Hagyó Miklóst a BKV-s bűnszervezet tagjaként azonosította, az MSZP és az SZDSZ más fővárosi cégeket is felosztott egymás között.
Hagyó Miklós két hónapja vagyonátrendezésbe kezdett - alighanem azért, hogy később ne lehessen egykönnyen zár alá venni, elkobozni a legféltettebb javait.
Abban a pillanatban tehát, amikor mentelmi jogának lejártakor őt is beszippantotta a BKV-s büntetőeljárás, már nem volt a nevén komoly befolyást jelentő üzletrész vagy lakóépület.

#172. Szerző: vélemény 2010-05-20 - 17:01 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Koalíció

#173. Szerző: vélemény 2010-05-20 - 21:02 ó.
#174. Szerző: 9-es | Előzmény: (#166) okz63
2010-05-20 - 21:42 ó.
okz63:
9-es:Csak annyira legyenek velük elnézőek,mint ahogy 1956 után voltak elnézőek a hazafiakkal szemben a kommunista vérbírák!
NINCS megbocsájtás,NINCS kegyelem,vagyonelkobzás,maximálisan kiszabható-ltöltendő nekik!

Azért ez kicsit érdekes, hogy olyanokat büntetnél 56-os módra, akik még nem is éltek akkor....vicces vagy nagyon! De majd akkor is ez járjon az eszedben, amikor egyszer téged állítanak oda

Ha nem érted a mondanivalóját egy hozzászólásnak,hagyd ott a muttert a szívgyógyszerével,oszt kocogj el az Alagútba,kérdd meg a Sanyit,mondja el,mit akart írni az aktuális beíró...
Ha meg olyan hülye vagy,hogy magadat égeted a beírogatásaiddal,ám legyen......

#175. Szerző: barkzso 2010-05-21 - 08:46 ó.
Videó egy MSZP-s korrupciógyanúról

Egy rejtett kamerás felvétel szerint több mint kétmillió forintot vett át az Újbudai önkormányzat szocialista frakcióvezetője még 2007. A videót bemutató Fidesz azt állítja, Wieszt János azért kapott pénzt, hogy jogtalan előnyökhöz juttasson egy vállalkozót. A rendőrségen vesztegetés gyanúja miatt nyomoz.

FN.hu
2010. május 20. 20:44

Újabb szocialista politikus keveredett korrupciógyanúba. A XI. kerületi önkormányzat MSZP-s frakcióvezetőjéről a Fidesz mutatott be egy videofelvételt, amelyen a politikus egy pénzzel teli borítékot vesz át. A felvételen jól hallható, hogy egy szívességért jár Weiszt Jánosnak a 10 százalék, ami ez esetben 2 millió 100 ezer forintot jelent.
Miután az ismeretlen férfi ezt közli, az asztalra teszi a pénzt, amit Wieszt átvesz, de nem számolja meg. A tárgyalópartnere ezt követően megjegyezi: "És akkor innentől remélem, majd tudjuk picit húzni az ügyet", amire Wieszt János bólint egyet.
Az Index úgy tudja, hogy a videó három évvel ezelőtt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában készült. Wieszt, aki akkoriban a kamara főtitkára is volt, a testület budai épületében fogadta az ügyfelet. A pénz átvételekor egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról volt szó.
A Fidesz helyi képviselői a csütörtöki közgyűlésen akarták szembesíteni a videóval a szocialista frakcióvezetőt, ám az MSZP-s politikus kiment a teremből.
Mindezek ellenére a testületi ülés szünetében a sajtónak bemutatták a letiltott interpellációt. Így került nyilvánosságra az a rejtett kamerás felvétel.

Kínos magyarázkodás

Wieszt János nem sokkal később a kamerák előtt próbálta megmagyarázni a felvétet. Azt állította, hogy nem emlékszik, mikor készülhetett a videó, annak tartalmát azonban érdemben nem cáfolta. "Sokszor bánok pénzzel, magán- és üzletemberként is" – magyarázta, ezért nem tudja, volt-e olyan eset, hogy pénzes borítékban átvett kétmilliót.
Molnár Gyula Újbuda szocialista polgármestere közleményt adott ki, melyben egyebek között azt írta: "Európában, egy jogállamban ahhoz, hogy valakit megvádoljanak, és a munkavégzésében megakadályozzanak, megalapozott vádak szükségesek. A látott filmfelvétel egyelőre nem értelmezhető. Ha valóban történt az ügyben feljelentés, akkor a rendőrség, és nem a Fidesz dolga, hogy az ügyben nyomozást folytasson, és annak, akit megvádolnak lehetősége kell, hogy legyen álláspontjának teljes körű ismertetésére."
Molnár Gyula a filmfelvétel kapcsán meg kívánja ismerni a részleteket, meg akarja hallgatni a szóban forgó képviselőt, és álláspontját ezután fogja kialakítani.
Az MSZP elnöke sem hagyta szó nélkül a pártársa körül kipattant botrány. Lendvai Ildikó szerint a rendőrség dolga, hogy megtalálja a felelősöket egy-egy adott ügyben, mert két eset van: vagy igaz a vád, és a videofelvétel bűncselekményt rögzít, vagy a felvétel, illetve annak interpretálása hamis.

A rendőrség vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

#176. Szerző: vélemény | Előzmény: (#175) barkzso
2010-05-21 - 11:29 ó.
barkzso:Videó egy MSZP-s korrupciógyanúról
Wieszt János nem sokkal később a kamerák előtt próbálta megmagyarázni a felvétet. Azt állította, hogy nem emlékszik, mikor készülhetett a videó ...

Hogy emlékezhetne, amikor titokban készült a felvétel és a szocilib politikusoknál ez egy mindennapos ügylet?
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10570
A szoclib bűntársak őt is a végsőkig támogatják.

#177. Szerző: vélemény 2010-05-21 - 17:20 ó.
Hagyó a Főtáv vezérétől 50 milliót kért zsebbe, havonta.
Szabó Zoltán volt képviselőt is beidézték miután megszünt a mentelmi joga.
Célpont
Hagyó újabb milliói

Újabb fővárosi cégnél lett forró a talaj - körözött bűnöző a menedzsmentben, 50 millió havonta Hagyónak. 180 millió egy 500 ezres törzstőkéjű cégért. Elképesztő esetek és lenyúlások a Főtávnál. Célpontban egy újabb közműcég izzadó vezetője és a kiengedett gőz.
Adás:
2010. május 21. péntek 21.30
2010. május 22. szombat 17.30
2010. május 23. vasárnap 10.05
2010. május 24. hétfő 16.05
www.hirtv.hu/musorok/?article_hid=84905

#178. Szerző: ellensúly | Előzmény: (#176) vélemény
2010-05-21 - 18:52 ó.
vélemény:
barkzso:Videó egy MSZP-s korrupciógyanúról
Wieszt János nem sokkal később a kamerák előtt próbálta megmagyarázni a felvétet. Azt állította, hogy nem emlékszik, mikor készülhetett a videó ...

Hogy emlékezhetne, amikor titokban készült a felvétel és a szocilib politikusoknál ez egy mindennapos ügylet?
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10570
A szoclib bűntársak őt is a végsőkig támogatják.

Most volt az RTLen hogy Molnár elvtárs lemondásra szólította fel.
Tegnap még nagyon védte.

#179. Szerző: pacidoki 2010-05-21 - 19:15 ó.
Gyanúsítotti idézést kapott Szabó Zoltán szocialista politikus is a Hundvald-ügy kapcsán a Bp-i főügyészségtől. Mindez két nappal azután történt, hogy országgyűlési képviselősége és mentelmi joga megszűnt.mm
A vádhatóság a Hunvald-ügyben kívánja gyanúsítottként kihallgatni Szabó Zoltánt, folytatólagosan elkövetett, nagy értékű csalás tettestársaként, mely szerint Szabó részese volt a kerületi visszaéléseknek, mégpedig azzal, hogy a kerületi önkormányzat közpénzen ingyen mobiltelefont bocsátott a képviselő rendelkezésére, és fizette annak számláit...
Nem véletlen, hogy Szabó annyira acsarkodott az esetleges Zorbán-éra ellen ,Neki is volt bőséggel vaj a füle mögött....mivel nem loptak még eleget, lehet rájuk szavazni...!

#180. Szerző: barkzso 2010-05-21 - 21:52 ó.
Újabb terhelő nyilatkozat: Hagyó a Főtávtól is szedett „tagdíjat”?

Nemcsak a BKV-tól, hanem a Főtávtól is kért úgynevezett „tagdíjat” Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes a Hír Televízió birtokába jutott beszélgetés szerint.

Joó Tibor egy felvételen azt mondja: a ma már előzetes letartóztatásban lévő politikus egy kávézóban adta le rendelését neki. Állítása szerint ő a közműcég egyik igazgatója volt.

Joó az interjúban elmondta, hogy decemberben találkozott Hagyó Miklóssal. Állítása szerint a Főtáv vezérigazgatója, Kovács Lajos hozta össze a „randevút”. Kijelentette: ő nem ajánlott pénzt, hanem Hagyó maga kért 50 milliót havonta készpénzben.

A férfi egyébként Top 100-as bűnözőként került a Főtávhoz, elmondása szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal bízta meg a cég munka- és tűzbiztonsági átvilágításával. Munkájával - állítólag - annyira elégedettek voltak, hogy megtették igazgatónak. Joó Tiborral egy internetes portál készített interjút, de a beszélgetést először a Hír Televízió Célpont című műsorában láthatják 21.30-tól.

Hivatalosan is korrupciós ügy

Közben hivatalosan is korrupciós üggyé vált a BKV-botrány. Az eredetileg a vagyon elleni bűncselekmények közé sorolt, hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást átvette az ügyészség a rendőrségtől, mert az eljárás során felvetődött a vesztegetés speciális esetének gyanúja.

#181. Szerző: barkzso 2010-05-22 - 10:23 ó.
Vallott a vállalkozó, hogy miért fizetett csúszópénzt Wiesztnek

Független Hírügynökség|2010. 05. 21., 20:34|

Nem látott más lehetőséget az üzlet megvételére az a vállalkozó, aki a csütörtökön nyilvánosságra került rejtett kamerás felvétel szerint 2,2 millió forint csúszópénzt adott Wieszt János szocialista önkormányzati képviselőnek - mondta a vállalkozó RTL Híradójának pénteken. A férfi szerint zsarolták is, és 7 millió forinttal nőtt az általa megvett ingatlan ára a kezdeti vonakodása miatt.

Megzsarolták, ezért kellett pénzt átadnia Wieszt János szocialista politikusnak - ezt mondta az RTL Híradónak pénteken adott interjújában az a vállalkozó, aki a csütörtökön nyilvánosságra került rejtett kamerás felvételt készítette az esetről. A vállalkozó, aki nem akarta, hogy felismerjék, arról számolt be, hogy még 2007 decemberében készítette a videót a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara irodájában, ahová Wieszt János hívta meg.

A vállalkozó bevallása szerint megpróbált megvenni egy ingatlant, beadta a hivatalos papírokat, majd megkeresték, hogy csak akkor jön létre az adásvétel, ha kifizeti a 10 százalékát. Az ingatlan egy Bartók Béla úti üzlet volt. 2007-ben az önkormányzat felmondta a bérleti szerződést, a férfi ezért arra gondolt, megveszi. Nem számított arra, hogy csúszópénzt kérnek tőle. A vásárlás feltételül szabott összege egyre nagyobb lett.

A férfi kifejtette, hogy közölték a vételárat, és annak a tíz százalékát, ami másfél millió forint volt. Egy hónap múlva kapott egy telefont, hogy nem 15, hanem 22 millió forint a vételár, és nem másfél, hanem 2,2 milliót kell fizetnie. Arra a kérdésre, hogy miért hagyta a zsarolást és miért nem várta meg a hivatalos utat, azt válaszolta: egyértelműen közölték vele, ha nem fizet, akkor nem jön létre az adásvételi szerződés.

Az érintett politikust pénteken az RTL Híradó nem érte el. A kerület szocialista polgármestere viszont közleményt adott ki. Molnár Gyula arra kérte a képviselőt, függessze fel a tagságát a vagyongazdálkodási bizottságban, aminek egyébként elnöke.

A Fidesz szerint ez kevés. Kupper András, a párt kerületi frakcióvezetője azt mondta, hogy a következő időben ki fognak vizsgálni valamennyi ingatlaneladással kapcsolatos ügyletet. Felszólítják Molnár Gyulát, hogy minden ingatlaneladással és bérbeadással kapcsolatos ügyletet állítson le, és amennyiben ezt nem teszi meg, vizsgálóbizottságot fognak felállítani.

#182. Szerző: barkzso 2010-05-22 - 10:24 ó.
Szabót nem lepte meg, hogy meggyanúsították a Hunvald-ügyben

bűnügy korrupció MSZP
MTI Krónika - 2010.05.21. 19:17

Szabó Zoltán volt MSZP-s parlamenti képviselő közölte, jogilag rendben van, hogy az ügyészség meggyanúsította a Hunvald-ügyben. A VII. kerület polgármesterét korábban már meggyanúsították hivatali visszaéléssel, mert az önkormányzat pénzén mobiltelefont bocsátott Szabó Zoltán rendelkezésére és fizette annak költségeit. A volt képviselő nem érti, miért minősül most hivatali visszaélésnek az, hogy az egyéni képviselők nagy részének munkáját az önkormányzatok valamilyen infrastruktúrával segítik. Az ügyészség nem nyilatkozott Szabó meggyanúsításáról.

#183. Szerző: barkzso 2010-05-22 - 10:32 ó.
Offshore cégek a könyvvizsgálók mögött
Adóparadicsomokban vannak bejegyezve a hazánkban működő tanácsadó multicégek
2010. május 22. 06:00


Magyar Nemzet
Nem csupán másoknak oszt okos adóoptimalizáló tanácsokat a Magyarországon is tevékenykedő négy legnagyobb könyvvizsgáló cég, hanem saját maguk is kiaknázzák az adóparadicsomokban rejlő igen kedvező adózási lehetőségeket: hazánkban működő cégeik mögött ciprusi adóparadicsomban bejegyzett cégek állnak. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara szerint mielőbb véget kell vetni a ciprusi és egyéb adókimentéseknek.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
Ciprusi adóparadicsomban bejegyzett cégek állnak a Magyarországon működő négy legnagyobb könyvvizsgáló cég, a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft. (PwC), az Ernst & Young Könyvvizsgáló Kft., a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft., valamint a KPMG Hungária Könyvvizsgáló, Adó- és Közgazdasági Tanácsadó Kft. mögött – mutatják a tanácsadó multik cégkivonatai. A PricewaterhouseCoopers Kft. tulajdonosa 99,25 százalékban egy Cipruson bejegyzett offshore cég, a PricewaterhouseCoopers Central & Eastern Europe Limited. Az Ernst & Young Kft. 99,994 százalékos tulajdonosát szintén Cipruson jegyeztette be az Ernst & Young CEA Services Limited. A KPMG Hungária Könyvvizsgáló Kft. főtulajdonosa megint csak ciprusi, a Nicosiában adózó KPMG Hungary Holding Limited. A Deloitte Könyvvizsgáló Kft. sem távolodott messzire a mediterrán szigettől: a hazánkban működő óriáscég tulajdonosa 98,5 százalékban a máltai Deloitte Pannonadria Holdings Limited.

Az adóparadicsomi bejegyzéseken túl további közös pont a négy nagy könyvvizsgáló életében, hogy tetemes bevétellel és haszonnal működnek. A PwC idén januárban megtartott taggyűlése például nem kevesebb mint egymilliárd-egyszázötvenmillió forint osztalékelőleg kifizetéséről határozott a tulajdonosok számára. A milliárdos osztalékelőleg kifizetése „sem a társaság fizetőképességét, sem a társaság hitelezői érdekeinek érvényülését nem veszélyezteti” – olvasható abban a nyilatkozatban, amelyet a cég ügyvezetője, Russell W. Lambert írt alá. Jelenleg ez a cég foglalkoztatja – partner munkakört betöltő munkavállalóként – Draskovics Tibort, aki korábban pénzügyminiszterként majd igazságügyi miniszterként tevékenykedett. Hasonlóan jelentős összegű osztalékot szavazott meg tagjainak nemrég a Deloitte Kft., erről a társaság március végén kelt nyilatkozata tanúskodik. Mint ismert, a Deloitte elnök-vezérigazgatói posztját Oszkó Péter töltötte be, mielőtt a Pénzügyminisztérium élén kezdett el dolgozni. Ugyanebből a pozícióból nevezték ki Simor Andrást is a Magyar Nemzeti Bank elnökévé – olvasható a szombati Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

#184. Szerző: madártej | Előzmény: (#183) barkzso
2010-05-22 - 10:55 ó.
barkzso:Offshore cégek a könyvvizsgálók mögött
Adóparadicsomokban vannak bejegyezve a hazánkban működő tanácsadó multicégek
2010. május 22. 06:00


Magyar Nemzet
Nem csupán másoknak oszt okos adóoptimalizáló tanácsokat a Magyarországon is tevékenykedő négy legnagyobb könyvvizsgáló cég, hanem saját maguk is kiaknázzák az adóparadicsomokban rejlő igen kedvező adózási lehetőségeket: hazánkban működő cégeik mögött ciprusi adóparadicsomban bejegyzett cégek állnak

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
Ciprusi adóparadicsomban bejegyzett cégek állnak a Magyarországon működő négy legnagyobb könyvvizsgáló cég, a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft. (PwC), az Ernst & Young Könyvvizsgáló Kft., a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft., valamint a KPMG Hungária Könyvvizsgáló, Adó- és Közgazdasági Tanácsadó Kft. mögött – mutatják a tanácsadó multik cégkivonatai. A PricewaterhouseCoopers Kft. tulajdonosa 99,25 százalékban egy Cipruson bejegyzett offshore cég, a PricewaterhouseCoopers Central & Eastern Europe Limited. Az Ernst & Young Kft. 99,994 százalékos tulajdonosát szintén Cipruson jegyeztette be az Ernst & Young CEA Services Limited. A KPMG Hungária Könyvvizsgáló Kft. főtulajdonosa megint csak ciprusi, a Nicosiában adózó KPMG Hungary Holding Limited. A Deloitte Könyvvizsgáló Kft. sem távolodott messzire a mediterrán szigettől: a hazánkban működő óriáscég tulajdonosa 98,5 százalékban a máltai Deloitte Pannonadria Holdings Limited.

Az adóparadicsomi bejegyzéseken túl további közös pont a négy nagy könyvvizsgáló életében, hogy tetemes bevétellel és haszonnal működnek. A PwC idén januárban megtartott taggyűlése például nem kevesebb mint egymilliárd-egyszázötvenmillió forint osztalékelőleg kifizetéséről határozott a tulajdonosok számára. A milliárdos osztalékelőleg kifizetése „sem a társaság fizetőképességét, sem a társaság hitelezői érdekeinek érvényülését nem veszélyezteti” – olvasható abban a nyilatkozatban, amelyet a cég ügyvezetője, Russell W. Lambert írt alá. Jelenleg ez a cég foglalkoztatja – partner munkakört betöltő munkavállalóként – Draskovics Tibort, aki korábban pénzügyminiszterként majd igazságügyi miniszterként tevékenykedett. Hasonlóan jelentős összegű osztalékot szavazott meg tagjainak nemrég a Deloitte Kft., erről a társaság március végén kelt nyilatkozata tanúskodik. Mint ismert, a Deloitte elnök-vezérigazgatói posztját Oszkó Péter töltötte be, mielőtt a Pénzügyminisztérium élén kezdett el dolgozni. Ugyanebből a pozícióból nevezték ki Simor Andrást is a Magyar Nemzeti Bank elnökévé – olvasható a szombati Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Kurta vasba a szélhámosokat és be velük a Csillagba!

#185. Szerző: vélemény 2010-05-22 - 13:38 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Hagyó újabb milliói
Célpont (videó)
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10575

#186. Szerző: vélemény 2010-05-22 - 14:00 ó.
Mi a különbség Hunvald, Hagyó és Wieszt között? (+videó)
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10572

#187. Szerző: vélemény 2010-05-22 - 15:27 ó.
#188. Szerző: barkzso 2010-05-23 - 10:37 ó.
Megfenyegették a Wieszt lebuktató vállalkozót

* MTI

2010. május 23., vasárnap 00:29

Fekete öltönyös, napszemüveges férfi érdeklődött a felvétel iránt, ezért a vállalkozó inkább közzétette, ahogy Wieszt János MSZP-s politikus 2,2 millió forintot fogad el egy borítékban még 2007-ben, állítólag azért, mert segített megvásárolni egy önkormányzati ingatlant.

Meg akarták szerezni tőle a felvételt, ezért tett feljelentést az a vállalkozó, aki szerint Wieszt János szocialista politikus több mint kétmillió forintos kenőpénzt kért tőle - hangzott el az RTL Klub szombat esti híradójában.

A hírműsornak pénteken nyilatkozott a vállalkozó, aki rejtett kamerás felvételt készített a pénz átadásáról. A vállalkozó szerint azért kellett 2,2 millió forintot - az önkormányzati ingatlan árának tíz százalékát - kifizetnie Wieszt Jánosnak, hogy megvehesse az üzletet.

A műsorban elhangzott: a rejtett kamerás felvétel 2007 decemberében készült. A vállalkozó azzal indokolta, hogy eddig nem tett feljelentést, attól félt, eltussolják az ügyet.

"Azért tettem ezt most, mert gyakorlatilag a múlt héten tudomásukra jutott ez a felvétel és egy fekete öltönyös, fekete napszemüveges úr megkeresett engem, és érdeklődött a felvételről, és hogy tudja, hogy nálam van egy ilyen felvétel és szeretné ő ezt megkapni" - nyilatkozta a vállalkozó. Azt nem árulták el neki, hogy kinek a megbízásából szerették volna megszerezni a felvételt - tette hozzá.

A találkozó után a vállalkozó feljelentést tett a rendőrségen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig vesztegetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást az ügyben.

A vállalkozó a hírműsornak azt mondta: más ügyekről is vannak anyagai, amelyeket saját biztonsága érdekében gondosan őriz. "Már csak azért is, mert az elmúlt napokban egyértelműen üzentek nekem, hogy amennyiben ez a felvétel nyilvánosságra kerül, tönkretesznek engem" - mondta a vállalkozó, aki a felvételen látható Wieszt János mellett mást nem akart megnevezni.

Arról is beszélt, nagyon sok vállalkozó van hasonló helyzetben, és az, hogy a nyilvánosság elé lépett, "segítheti őket abban, hogy merjenek előjönni és elmondják saját történetüket." A hírműsor Wieszt Jánost szombaton nem tudta elérni.

A Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt jelentette fel Wieszt Jánost, az MSZP XI. kerületi frakcióvezetőjét. A szervezet szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a csütörtökön bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus egy borítékot vesz át.

A felvétel az Index értesülése szerint 2007-ben, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában készült. Wieszt, aki akkoriban a kamara főtitkára is volt, a testület budai épületében fogadta a vállalkozót.

#189. Szerző: barkzso 2010-05-23 - 10:45 ó.
Tragikomédiává vált a Malév-sztori

Nevetségessé vált a márciusi hír, miszerint a Magyar Vagyonkezelő Zrt. lehívta az orosz állami banktól a 32 millió eurós bankgaranciát, mert nem teljesültek a Malévval kapcsolatos privatizációs feltételek. Ugyanis ugyanennyi jár a Malévtől az orosz állami banknak. Az információt a Bajnai-kormány nem titkolta, csak nem is beszélt róla eddig.

www.fn.hu/cegek/20100520/tragikomediava_valt_malev_sztori/

#190. Szerző: vélemény 2010-05-23 - 13:18 ó.
A kokainos Sthol-t ügyeit is a liberálisok tusolták el?
Nagyhatalmú A. Robika most is kiállt mellette.
Lehet, hogy neki is szállított a cuccból?
www.delmagyar.hu/bulvar/stohl_kopott_bortonben_a_diler/2159597/

#191. Szerző: ellensúly | Előzmény: (#188) barkzso
2010-05-24 - 19:52 ó.
barkzso:Megfenyegették a Wieszt lebuktató vállalkozót

Nem csak megfenyegették hanem elindították a bosszúhadjáratot.
A még most is a komcsi maffia irányítású hivatalok beindultak.
Ezeket a bűnfészkeket is meg kell tisztítani!

#192. Szerző: barkzso 2010-05-25 - 11:01 ó.
Újabb botrány - szétcsúszik a reptéri minibuszcég?

A Magyar Hírlap szerint hamarosan befejeződik annak a cégnek a felszámolása, amely a Budapest Airport Zrt.-től átvette a minibuszos üzletágat. Nem megvette, mert a vételárat a mai napig nem tette le, és nem fizette ki a cég adótartozását sem.
2010. május 25. 08:26

A céget tulajdonosai kiürítették, a felszámoláshoz szükséges pénz sem maradt a kasszában.

A részben állami tulajdonú Budapest Airport (BA) Zrt. a minibuszos üzletágat a koncessziós joggal együtt a Budapest Airport Minibusz (BAM) Kft.-nek adta el, ez a cég viszont gyakorlatilag az első naptól kezdve likviditási gondokkal küzdött. (A BA-t 2005 végén értékesítette az állam – a szerk.) Az APEH már egy éve felszámolási eljárást indított a társaság ellen, ezért a bennfenteseket nem lepte meg különösebben, amikor a cég nevet és székhelyet változtatott. A Budtransfer Kft. ott folytatta, ahol a BAM abbahagyta: nem fizette ki a vételárat, sem az adótartozást. Helyébe most az Airportshuttle.hu nevű cég lépett, amelyet offshore lovagok alapítottak az Egyesült Államokban lévő Delaware államban. Tulajdonosai pedig a felszámolás sorsára jutott Budtransfert példa nélkül álló módon kiürítették. Varga Jenő, a felszámolással megbízott Vectigalis Zrt. vezetője most mérleget vont. Annyi pénz sem maradt a cégben, ami a felszámolás költségeit fedezné – mondta lapunknak. A felszámoló az eljárás alatt a nyilvánossághoz fordult, mondhatni, országos felhívást tett közzé, hogy fényt derítsen a rejtélyes ügyre. Igyekezetét eddig sikertelen, ezért egyelőre csődbűntett gyanúja miatt sem tehetett feljelentést, noha többen is bíztatták, nem utolsósorban a reptéri szakszervezetek. Meglepő módon az APEH sem mutat különösebb hajlandóságot, hogy hatszázmillió forintját behajtsa. A legújabb számvetés alapján a magyar állam több mint egymilliárd forintot bukott a minibuszos üzletág kiszervezésén.

A csődbe jutott Budtransfer tulajdonosainak számlájára nem csak a soha ki nem fizetett vételár és a soha le nem rótt adótartozás írandó. A dolgozókat is az állam nyakába varrták. A felszámolótól a Magyar Hírlap megtudta, mintegy százötven munkavállaló kapott az állami bérgarancia-alapból fejenként csaknem egymillió forintot kárpótlásként.

Az állam sokat bukott a minibuszos üzletág kiszervezésén, de a munkavállalók is csúnyán ráfizettek. A Budtransfer felszámolását 2009. december 8-án rendelte el a bíróság. Ezt a dolgozókkal két héttel később tudatták. Azonnal aláírattak mindenkivel három másodállásos szerződést, hiszen a munkájukra szükség volt, és minden ment tovább a maga útján. A dolgozók után jó ideje nem fizetik a nyugdíjjárulékot és az egészségpénztári hozzájárulást, nekik már csak álom a vevő által nagyvonalúan vállalt kollektív szerződés. Ami maradt, az a rémálom: kiszervezés, csőd, offshore-tulajdonlás.
Magyar Hírlap

#193. Szerző: vélemény 2010-05-25 - 13:04 ó.
Újabb fővárosi cégnél lett forró a talaj. Körözött bűnöző a menedzsmentben, 50 millió havonta Hagyónak. 180 millió egy ötszázezres törzstőjékű cégért. Elképesztő esetek és lenyúlások a Főtávnál.
Hogyan lehet egy budapesti közműcég biztonsági igazgatója körözött bűnöző? Hogyan világíthat át egy még érettségivel sem rendelkező csaló egy önkormányzati céget? Mit keresnek titkos ügynökök a Fővárosi Távfűtő Műveknél? Lám, ez nem egy új krimisorozat, ez a budapesti közműcégek botrányszériájának újabb epizódja. A Főtáv-sztori, ahol még a Nokia-doboz is kevés volt Hagyónak.

Ez a rendőrség top 100-as körözési listája 2007 nyarán. A 42. helyen Joó Tibor szerepel.
Joó Tibor: Én alapból csaló voltam.

Csalás miatt kereste a VI. Kerületi Rendőrkapitányság, de börtönbüntetése letöltése miatt a Pest Megyei és a Fővárosi Bíróság is körözte. Elfogatóparancsot a Pesti Központi Kerületi Bíróság és a Budaörsi Városi Bíróság bocsátott ki ellene. Joó Tibor azonban nem vonult börtönbe, nem jelentkezett a rendőrségen. Állást kapott a Főtávnál. ...

#194. Szerző: barkzso 2010-05-28 - 20:53 ó.
BKV-ügyek - újabb gyanú Mesterházy Ernő ellen - gyanús takarítási szerződés a BKV-nál

2010.05.28 13:11 független hírügynökség

Újabb bűncselekménnyel gyanúsították meg Mesterházy Ernőt. Az ügyészség szerint összesen 162 millió forintos kárt okozott a BKV-nak, egy a társaság takarítási munkáival kapcsolatos szerződéssel. A BKV-ügyekben már korábban meggyanúsított, és jelenleg előzetesben lévő, egykori városházi tanácsadót csütörtökön hallgatták ki újra a nyomozók és közölték vele az újabb gyanúsítás tényét. Pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta a bíróságon Mesterházy Ernő előzetes letartóztatásának meghosszabbítását is.

A BKV-ügyekben május 21-e óta a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálódik a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal közösen.

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint - a közleményükben csak a monogramján megnevezett - Mesterházy Ernőt csütörtökön újabb bűncselekmény megalapozott gyanújával hallgatták ki. Ezek szerint a férfi a BKV Zrt. veszteséges működése ellenére a társaság egyes vezetőit arra utasította, hogy a társaság takarítási munkáira vonatkozó szerződést egy általa megjelölt kft-vel kössék meg.

A cég nem is lett volna képes önmagában a feladatok teljes körű elvégzésére. Emiatt ennek a vállalkozásnak a képviselője rávette a BKV-nál már régebb óta a takarítási munkákat végző céget egy konzorciumi szerződés megkötésére. Ennek következtében a közlekedési társaság egyes üzemi területein 2008-tól kezdve a korábbi költségekhez képest indokolatlanul magasabb áron végezték a takarítást.

Ezzel Mesterházy Ernő, mivel a gyanú szerint ő adott utasítást erre az üzletre, majdnem 163 millió forintos kárt okozott.

A takarítási szerződés kapcsán Mesterházyt bűnszervezetben, "felbujtóként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel" gyanúsítják. Mesterházy Ernő a főügyészség szerint érdemi vallomást tett, de tagadta bűnösségét és panaszt tett az újabb gyanúsítás ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség közben pénteken indítványozta a bíróságon Mesterházy Ernő előzetes letartóztatásának újabb két hónapos meghosszabbítását.

#195. Szerző: barkzso 2010-05-28 - 20:54 ó.
Belföld
Hétmilliárdos szerződést hekkelt meg Demszky főtanácsadója

* Index/Független Hírügynökség

2010. május 28., péntek 14:40 | Frissítve: 6 órája

A Központi Nyomozó Főügyészség újabb bűncselekménnyel gyanúsította meg Mesterházy Ernőt, akit csütörtökön vittek újabb kihallgatásra. A Demszky Gábor volt főtanácsadója a BKV Zrt. veszteséges működése ellenére a társaság egyes vezetőit arra utasította, hogy a társaság takarítási munkáira vonatkozó szerződést egy általa megjelölt kft.-vel kössék meg. A takarítás nagy üzlet a közlekedési cégnél, Kocsis István hétmilliárd forintra szerződött a Renomé Kft. és a PQS International Hungary Kft. konzorciumával.

index.hu/belfold/2010/05/28/hetmilliardos_szerzodest_hekkelt_meg_demszky_fotanacsadoja/

#196. Szerző: barkzso 2010-05-28 - 20:56 ó.
Támadás: rálőttek a HírTV oknyomozó riporterének házára
Kisberk Szabolcs a Célpont mellett a Riasztásnak is készített anyagokat

2010. május 26. 13:50 MNO - Pálffy Lajos

Ismeretlenek rálőttek a hírTV egyik riporterének fővárosi házára kedd éjszaka. Az elkövetők egy földszinti és egy emeleti ablakon lőttek be kis kaliberű fegyverrel, miközben Kisberk Szabolcs és családja az épületben aludt. Kisberk abban bízik, hogy gyermekcsíny áll csak a háttérben.

• „A Nemzeti Együttműködés Rendszere véget vet a megfélemlítésnek”

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, a riporter viszont az MNO-nak elmondta: éjjel fél egykor feküdt le, akkor még sértetlenek voltak az ablakok, és csak reggel vették észre, hogy azok betörtek. Kisberk a helyszínelő rendőröktől úgy tudja, valószínűleg légfegyvert használtak az éjszakai támadók. Az oknyomozó riportert visszaemlékezése szerint másfél éve fenyegették meg utoljára, a családjára célozgatva.

Kisberk Szabolcs korábban a diósdi kettős gyilkosság elkövetőjével készített interjút a Riasztás című műsor számára, amely tegnap került adásba. Előzőleg pedig a Főtáv Zrt.-ben zajló üzelmeket leplezte le.

„Az elmúlt egy évben nem nagyon kaptam fenyegetést. Pont tegnap este ment le egy interjúm a diósdi bérgyilkossal, ő ugye 40 emberre terhelő vallomást tett. Illetve múlt hét pénteken ment le a Célpontban a főtávos anyag, amiben feszegettük az NBH-s kapcsolatokat, és péntek este a Nemzetbiztonsági Hivatal vizsgálatot is rendelt el. Igazából nem tudom, hogy bármelyiknek lehet-e köze hozzá, én bízom benne, hogy nincs, és hogy mondjuk egy gyerekcsíny volt ez” – mondta el Kisberk Szabolcs a Hír Televíziónak a támadás után.

#197. Szerző: barkzso 2010-05-28 - 20:57 ó.
Célpontban a Célpont riportere
2010.05.28. 11:11

Újra halálos fenyegetést kapott Kisberk Szabolcs.
© celpont.net

A családi házát ért lövések után újabb halálos fenyegetést kapott Kisberk Szabolcs, a hírTV munkatársa. A Célpont oknyomozó riportere a levél pontos tartalmáról a nyomozás érdekében nem beszélhetett.

Az újságíró az MNO-nak annyit elárult, hogy a halálos fenyegetés tegnap este érkezett elektronikus levélben, a Célpont weboldalán keresztül. A riporter természetesen értesítette a rendőrséget.

Kisberk azt megerősítette, hogy legutóbb másfél éve kapott hasonló fenyegetéseket e-mailben és otthoni telefonján. Akkor többek között azt írta az egyik azóta is névtelen „jóakarója”: tudjuk, hogy szép gyermekeid vannak, vigyázz hát rájuk!

Két napja légpuskával lőttek rá a hírTV-s riporter házára. Kisberk akkor nem zárta ki, hogy ennek oka egy napokban elkészült riportja volt.

#198. Szerző: vélemény 2010-05-28 - 23:51 ó.
www.youtube.com/watch?v=BNBGPFnlw2U&feature=related
Molnár Gyula elvtárs mikor megy H. Miklósék után?

#199. Szerző: vélemény 2010-05-29 - 01:30 ó.
Menekülnek a bukott hatalom kegyeltjei a drogbarlangból.
www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/menekulnek-a-sztarok-a-drogbarlangbol-2019523/

#200. Szerző: vélemény 2010-05-29 - 02:07 ó.
163 milliós kárt okoztak a takarítással

Újabb bűncselekménnyel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Demszky Gábor fő bizalmasát, Mesterházy Ernőt. A gyanú szerint Mesterházy utasítására a BKV takarításra kötött szerződést egy megfelelő kapacitással nem rendelkező céggel, s ezzel közvetve 163 milliós kárt okozott a közlekedési társaságnak – tudta meg a HavariaPress.

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...