Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2013. 05. 22. szerda - Júlia, Rita

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2009.01.10. - 630 hozzászólás Hova tünt mgabca? RSS Később elolvasom

#630. Szerző: manci21 2013-01-18 - 10:20 ó.
Kedves Gabca!

Érdeklődni szeretnék, hogy sikerült-e a lizingelés ügyét valamennyire intézni? A másik kérdésem az lenne, hogy szeretném valahol az autóvezetés fortéilyait elsajátítani és ehhez keresek iskolát, oktató (persze elsősorban Önt, mert sok jót hallottam) ! Erről szeretnék információt gyűjteni. (Ár, hely, színvonal)

#629. Szerző: ClarkGriswald | Előzmény: (#621) mgabca
2012-06-21 - 19:28 ó.
mgabca:Sajnos kevesebbet láthattok az utakon, mert nagyon kevés az oktatni való ember...
Nálam van 20 vezetési karton, ebből 3-4 ember vezet rendszeresen, vagy néha annyi sem, most igazán lehetne villám-jogsikat szerezni..., s a régi szép idők 200 órái helyett februárban már csak 30 órát sikerült dolgoznom.
Mellesleg ugye vannak fizetési kötelezettségei az embernek,,, Szóval nehéz időszakot élek.

Ellenben kényszer-szabadidőm eltöltésére belefogtunk egy magazin szerkesztésébe!

Akit érdekel, itt belenézhet: www.countrymagazin.hu

Drága Gabriella, gondolom az fel sem merült Önben, hogy nem az oktatni való ember a kevés, hanem Önnel van valami gond? Költői kérdés, nem kell rá válaszolni. Szép napot!

#628. Szerző: mgabca 2012-04-08 - 14:35 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez A lájkolás nem azt jelenti, hogy érinteni kell... hmhm

#627. Szerző: mgabca | Előzmény: (#625) vélemény
2012-04-08 - 14:33 ó.
vélemény:
mgabca:Sajnos kevesebbet láthattok az utakon, mert nagyon kevés az oktatni való ember...
Nálam van 20 vezetési karton, ebből 3-4 ember vezet rendszeresen, vagy néha annyi sem, most igazán lehetne villám-jogsikat szerezni..., s a régi szép idők 200 órái helyett februárban már csak 30 órát sikerült dolgoznom.

A munkaeszközt kölcsönzöd?

Leasingelem... már ha tudnám fizetni, elég kellemetlen a helyzet...

#626. Szerző: vélemény | Előzmény: (#624) atomboy
2012-04-06 - 22:58 ó.
atomboy:
Mellesleg ugye vannak fizetési kötelezettségei az embernek,,, Szóval nehéz időszakot élek.

Ellenben kényszer-szabadidőm eltöltésére belefogtunk egy magazin szerkesztésébe!

Adj egy plaki nevjegykartyat, szetosztom az oldaltavot nem ismero autosoknak.

Abból Neki még nem lesz pénze.
A renitens kerékpárosokat viszont így is "nevelgethetné" az oktató oldalán lévő ajtó nyitogatásával.
www.delmagyar.hu/forum-kepek/210/B2095299.jpg

#625. Szerző: vélemény | Előzmény: (#621) mgabca
2012-04-06 - 22:47 ó.

A munkaeszközt kölcsönzöd?

#624. Szerző: atomboy | Előzmény: (#621) mgabca
2012-04-06 - 21:39 ó.

Adj egy plaki nevjegykartyat, szetosztom az oldaltavot nem ismero autosoknak.

#623. Szerző: mgabca | Előzmény: (#622) mgabca
2012-04-06 - 15:42 ó.
mgabca:Aki keres, az megtalál :-)))

Mellesleg, ha már valaki egyszer beletett az Amerika topicba...

#622. Szerző: mgabca 2012-04-06 - 13:40 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Aki keres, az megtalál :-)))

#621. Szerző: mgabca 2012-04-06 - 13:27 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Sajnos kevesebbet láthattok az utakon, mert nagyon kevés az oktatni való ember...

#620. Szerző: okz63 | Előzmény: (#618) mgabca
2011-12-22 - 06:12 ó.
mgabca:KEDVES ISMERŐSEIM!
KARÁCSONYKOR AZ EMBEREK ADNI ÉS KAPNI SZOKTAK, NEM ELVENNI.
MOST VELEM MÉGIS EZ FOG MEGTÖRTÉNNI.
ELVESZNEK TŐLEM VALAMIT, A MUNKAESZKÖZÖMET.
SAJNOS A TÖRLESZTŐ RÉSZLETEIM 83.000,- FORINT FÖLÉ UGROTTAK - EBBEN A HÓNAPBAN NEM IS KERESTEM MÉG ENNYIT, ÉS A BANK ELVISZI A KOCSIMAT. TEGNAP KAPTAM A HÍRT....
GRANDIMAT ÁT KELL ADNOM PÉNTEKEN A BANK FELHATALMAZOTTJÁNAK. S EZ MIVEL JÁR?
NEM TUDOK DOLGOZNI, DE A RÉSZLETEKET TOVÁBB KELL FIZETNEM.
VAGYIS LEHETETLEN HELYZETBE KERÜLTEM.
AZ EMBER KARÁCSONYKOR CSODÁRA VÁR...
ÚGY ÉRZEM, HOGY EZEN A HELYZETEMEN MOST CSAK EGY C S O D A SEGÍTHET!
AZOK, AKIK EZEN A KOCSIN TANULTAK, VAGY ÜLTEK BENNE, ISMERIK, TUDJÁK, MENNYIRE SZERETTEM, MENNYIRE AZ ENYÉM VOLT.
HÁT, CSODÁLATOS AJÁNDÉK EZ A BANKTÓL. NEM IS TUDOM, HOGY MILYEN IMÁBA FOGLALJAM A NEVÜKET?

Az ilyen bank nem érdemel imát!

#619. Szerző: mgabca | Előzmény: (#618) mgabca
2011-12-21 - 23:04 ó.
mgabca:KEDVES ISMERŐSEIM!
SAJNOS A TÖRLESZTŐ RÉSZLETEIM 83.000,- FORINT FÖLÉ UGROTTAK - EBBEN A HÓNAPBAN NEM IS KERESTEM MÉG ENNYIT, ÉS A BANK ELVISZI A KOCSIMAT. TEGNAP KAPTAM A HÍRT....
AZOK, AKIK EZEN A KOCSIN TANULTAK, VAGY ÜLTEK BENNE, ISMERIK, TUDJÁK, MENNYIRE SZERETTEM, MENNYIRE AZ ENYÉM VOLT.
HÁT, CSODÁLATOS AJÁNDÉK EZ A BANKTÓL. NEM IS TUDOM, HOGY MILYEN IMÁBA FOGLALJAM A NEVÜKET?

Kedves Gabriella!

Anyukám mesélte, hogy tegnap bent voltál nála – mindig örül Neked, mert vidámságot viszel a könyvtárba, de most nem ezt tetted - hogy milyen hírt kaptál a banktól, és mivel én is a kocsidon tanultam, hiszen régóta ismerlek, gondoltam kitalálunk valamit!

Mi lenne, ha az ex tanulóiddal, meg akiknek még valamit jelentett a Grandid – gyűjtenénk a kocsid részleteire?

Én személy szerint maximálisan meg voltam elégedve a munkáddal, és hálával is tartozom azért, amit kaptam Tőled, annak ellenére, hogy költözésem miatt a végleges vizsgát nem Nálad tettem le!

Mások italt, vacsorát, csokit, vagy valami apró, haszontalan tárgyat vesznek az oktatójuknak elismerésül.

Mi utólagos hálánkként adományoznánk a kocsid javára!

Írd meg a módját, hogy hogyan lehetne ezt véghez vinni?

Legyen eme pár sok egy kampány része!

Aki szeretett Nálad tanulni, akinek sok örömteli percet szereztél és hasznos, életre szóló jótanácsokkal láttad el, gondolom ennyit megtesz a kedvedért!

Válaszodat várva....

Szeretettel: L. Ildikó

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kedves Ildi!

A leveled könnyeket csalt a szemembe, és nem is tudom mit írjak.

Éppen a facebookra írtam fel elkeseredésemet, és csak utána nyitottam ki a leveledet, amit ezúton is köszönök.

Erre nem merek semmit sem írni, de ha megengeded, felteszem oda, hogy elolvassák, és lájkolják, és aztán majd kitalálunk valami módot rá.

Mondjuk menyire vicces lenne annak a könyvelőnek, aki sokszor kap meg egy leasing számlára apróbb összegeket, amiből összeáll egy nagyobb egész!

Előre látom a képét, hogy ezt nem hiszi el! :-))))

Tudom, Te nem facebookozol ezért kérem itt a beleegyezésedet a továbbításhoz!

Köszönöm, hogy gondoltál rám.

Gabca

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kedves Gabca – Hú, tényleg, így becézett mindenki!

Szabadon rendelkezhetsz leveleim soraival!

Hajrá, előre! Drukkolunk!

Ildikó

#618. Szerző: mgabca 2011-12-21 - 22:52 ó.
KEDVES ISMERŐSEIM!

#617. Szerző: eleonóra | Előzmény: (#616) Pandora
2011-10-26 - 14:45 ó.
Pandora:
mgabca:
hopp:
mgabca:Várom a vitázni vágyókat!
A Dm-ben megjelent cikk ügyében!
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/munkajat_is_elveszitheti_a_hitele_miatt_az_autosoktato/2246394/

Szia!
Láthatólag ide nem sokan jöttek vitázni ami lehet, hogy azért van mert érdemben nincs mit hozzászolniuk-nincs ötletük a gond megoldására, vagy azért mert nem is érdekli őket a valós probléma. Sajnos ilyen a hozzáállás-a te gondod, old meg! Az más történet, hogy ez nem eseti, nemcsak az oktatókat súlytja hanem azokat is akiknek a gépkocsi megélhetést biztosítana. Az pedig, hogy az oktatásra valós rálátásuk nincs, de belekotyélnak a szakmába, erre már régen rájöttünk. Csak ki kellene própálniuk fél évre a mai adottságokkal, máris jönne a "hiszti".

Igen, ismerem már a fórumozókat!
Nem ismerik a másik szakmáját, de szeretnek mindenbe beleszólni!
Persze TISZTELET a kivételnek!
A beleszólós fajta egy sem vallja be, mi a szakmája, mert még megkritizálnánk, és akkor kiderülne, hogy a hentes beleszól a programozó munkájába, a fodrász meg a szívsebészébe, a traktoros meg a tanáréba.
Cipész maradjon a kaptafánál.

Én mindig hangoztattam, hogy ha megtehetném, szívesen látnám bármelyik nagyhangút a kocsim hátsó ülésén - persze nem szabad, mert meg van határozva, ki ülhet bent az oktatás alatt - és megmutatnám, hogy mit jelent a mi munkánk!
Ez egy hivatás, egy életveszélyes, felelősségteljes munka. Minden percben ott kell lenni, nehogy valami visszafordíthatatlan történjen!

rohadt egy világban élünk, ahol mindenki úgy boldogul, ahogy tud. nem vagy irigylésre méltó helyzetben, az tény, de kívánom, hogy mihamarabb találj megoldást a problémádra!

Kedves mgabca !
Remélem, hogy sikerül kimászni ebből a nehéz helyzetéből.Kiszámíthatatlan ez a mai világ és sajnos sok a rosszindulatú ember.Ne vedd szívedre a beszólogatós kommenteket, mert nagyrészük ilyennel szórakozik, hogy a másikat megbánthassa.
Eszembe jutott, mikor én is pár évvel ezelőtt vezetni tanultam míg a reflexek be nem álltak az agyamban - lábamban ,majd szétkaptam a kocsit, de főleg a váltót és technikátlan vezetéssel pazaroltam az akkor is drága benzint.

#616. Szerző: Pandora | Előzmény: (#615) mgabca
2011-10-26 - 11:59 ó.
mgabca:
hopp:
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/munkajat_is_elveszitheti_a_hitele_miatt_az_autosoktato/2246394/

Szia!
Láthatólag ide nem sokan jöttek vitázni ami lehet, hogy azért van mert érdemben nincs mit hozzászolniuk-nincs ötletük a gond megoldására, vagy azért mert nem is érdekli őket a valós probléma. Sajnos ilyen a hozzáállás-a te gondod, old meg! Az más történet, hogy ez nem eseti, nemcsak az oktatókat súlytja hanem azokat is akiknek a gépkocsi megélhetést biztosítana. Az pedig, hogy az oktatásra valós rálátásuk nincs, de belekotyélnak a szakmába, erre már régen rájöttünk. Csak ki kellene própálniuk fél évre a mai adottságokkal, máris jönne a "hiszti".

A beleszólós fajta egy sem vallja be, mi a szakmája, mert még megkritizálnánk, és akkor kiderülne, hogy a hentes beleszól a programozó munkájába, a fodrász meg a szívsebészébe, a traktoros meg a tanáréba.

Én mindig hangoztattam, hogy ha megtehetném, szívesen látnám bármelyik nagyhangút a kocsim hátsó ülésén - persze nem szabad, mert meg van határozva, ki ülhet bent az oktatás alatt - és megmutatnám, hogy mit jelent a mi munkánk!
Ez egy hivatás, egy életveszélyes, felelősségteljes munka. Minden percben ott kell lenni, nehogy valami visszafordíthatatlan történjen!

rohadt egy világban élünk, ahol mindenki úgy boldogul, ahogy tud. nem vagy irigylésre méltó helyzetben, az tény, de kívánom, hogy mihamarabb találj megoldást a problémádra!

#615. Szerző: mgabca | Előzmény: (#614) hopp
2011-10-26 - 10:29 ó.
hopp:

Szia!

#614. Szerző: hopp | Előzmény: (#613) mgabca
2011-10-26 - 10:03 ó.

Szia!

#613. Szerző: mgabca 2011-10-25 - 20:20 ó.
Várom a vitázni vágyókat!

#612. Szerző: mgabca | Előzmény: (#611) a84esbusz
2011-07-06 - 23:51 ó.
a84esbusz:Szabályos ez igy?

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kresz-tablak_minden_magassagban_szabalyosak/2204906/
Volt már ilyen téma, majd utána járok a hivatalos verziónak!

És igen, jól megnézni a kocsim oldalát!

#611. Szerző: a84esbusz 2011-07-05 - 19:04 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Szabályos ez igy?

#610. Szerző: mgabca | Előzmény: (#609) szatyi
2011-06-09 - 19:19 ó.
szatyi:
mgabca:
passar:Kedves mgabca!

Nagyon örülünk, hogy ilyen jól képzett vagy!
Van pedagógiai szakvizsgád és még oktatói vizsgád is, használd is egészséggel!
Lehet, hogy a többi analfabéta oktatónak még jogosítványa sincs!
Tudatni is kellene ezt minél több emberrel, javasoljuk felírni az autód oldalaira!

További szép napot!

Ezt most gúnyolódásnak vegyem???
Amúgy pedagógia diplomám van, ha már itt tartunk!!!
Mert ezeket a végzettségeket nem volt egyszerű megszerezni.
Napi 12 óra munka mellett a diplomát, - amit szerencsére a szakmámból felnőttoktatásból írhattam - és 1 tanéven keresztül, munka mellett a szakoktatóit, aminek a záróvizsgája is dolgozatvédés volt, valamint 10 tárgyból elméleti záróvizsga, mint egy felsőoktatási intézménynél.
De vitaindító hozzászólásom nem ezért írtam.
Hanem mert tényleg úgy gondolom, hogy a megfelelő ember kell a megfelelő feladatra.

(pl. aki nem tud beszélni ne szónokoljon, vagy aki nem tud fogalmazni és helyesen írni, ne legyen újságíró...) - pusztán erre gondoltam.

Szó-mi szó, van egy kis "éle" >passar< kommentjének.

Az nem baj, csak nem értem mi a baj azzal, amit írtam.
Én legalább vállalom ki vagyok, nem bújok álnevek és nick-ek mögé.
Mindenhol teljes nevemet mondom be, és nem szégyellem, ha tudják ki vagyok!

#609. Szerző: szatyi | Előzmény: (#608) mgabca
2011-06-09 - 18:32 ó.
mgabca:

Tudatni is kellene ezt minél több emberrel, javasoljuk felírni az autód oldalaira!

További szép napot!

Napi 12 óra munka mellett a diplomát, - amit szerencsére a szakmámból felnőttoktatásból írhattam - és 1 tanéven keresztül, munka mellett a szakoktatóit, aminek a záróvizsgája is dolgozatvédés volt, valamint 10 tárgyból elméleti záróvizsga, mint egy felsőoktatási intézménynél.
Hanem mert tényleg úgy gondolom, hogy a megfelelő ember kell a megfelelő feladatra.

(pl. aki nem tud beszélni ne szónokoljon, vagy aki nem tud fogalmazni és helyesen írni, ne legyen újságíró...) - pusztán erre gondoltam.

Szó-mi szó, van egy kis "éle" >passar< kommentjének.

#608. Szerző: mgabca | Előzmény: (#607) passar
2011-06-09 - 16:39 ó.

További szép napot!

#607. Szerző: passar 2011-06-07 - 11:07 ó.
Kedves mgabca!

További szép napot!

#606. Szerző: mgabca | Előzmény: (#605) vélemény
2011-05-30 - 10:59 ó.
vélemény:
mgabca:Kedves Vélemény!

Igen, az iskolákba ment a levél, régebben....

Ide azért tettem fel, mert nem árt azért többfelől bombázni, és hagy lássa valaki, hogy van ilyen is!
Csak meg kell találni a megfelelő embert hozzá!!

A megfelelő ember ehhez jelenleg egy Fideszes önkormányzati képviselő.
Ebben az irányban kellene kezdeményezned. Ha van oktatási bizottság, akkor ott döntenek ilyen dolgokról.
Ha a tantervbe bekerül, nyert ügyed lehet.

Köszi!
A Béke utcai Ált. Isk.-ban szeptembertől lesz KRESZ oktatás.
Sajnos nem tudom ki lesz az oktató.
Azt tudom, hogy nem sok oktató van még, akinek pedagógiai szakvizsgája és oktatói vizsgája is van egyben.
Illetve az sem hátrány, ha tanított már általános iskolás koró gyermekeket, mert az andragógia és a pedagógia két külön terület!

Remélhetőleg nem rontják el azzal, mint sok helyen - ahol igazán szakmai hozzáértés kell,- hogy ne a megfelelő ember kerüljön a megfelelő helyre!

#605. Szerző: vélemény | Előzmény: (#604) mgabca
2011-05-30 - 00:44 ó.
mgabca:Kedves Vélemény!

Ide azért tettem fel, mert nem árt azért többfelől bombázni, és hagy lássa valaki, hogy van ilyen is!

A megfelelő ember ehhez jelenleg egy Fideszes önkormányzati képviselő.
Ebben az irányban kellene kezdeményezned. Ha van oktatási bizottság, akkor ott döntenek ilyen dolgokról.
Ha a tantervbe bekerül, nyert ügyed lehet.

#604. Szerző: mgabca 2011-05-29 - 22:08 ó.
Kedves Vélemény!

#603. Szerző: vélemény | Előzmény: (#599) mgabca
2011-05-28 - 16:52 ó.
mgabca:Tisztelt Iskolavezetőség!

Majoros Gabriella vagyok, és szeretnék egy lehetőséget felajánlani iskolájuk tanulói számára!

Jómagam 21 éve KRESZ és gyakorlati szakoktató vagyok, - több autósiskola alvállakozójaként - és pedagógus.
Imádom a gyerekeket, és a szakmám az életem.
Most, hogy közeledik a VAKÁCIÓ, a gyermekek hamarosan sokkal többet fognak az utcán tartózkodni, mint tanítási idő alatt.
Autósoktatóként tapasztalom, hogy sajnos nem nagyon tudnak szabályosan közlekedni, nincsenek tisztában sem gyalogosként, sem kerékpárosként a szabályokkal.
Mivel ezen szabályok egy része örök érvényű, de más részük az évek folyamán változott, nem biztos, hogy egy szülő, vagy pedagógus kolléga megfelelően, és szakszerűen tudja megtanítani. Ami másoknak egy kicsit idegen "tárgy" nekem évtizedek óta a véremben van, a játékosságot, megfelelő komolysággal elegyítve, pedig érdekes és hasznos órát tudnék tartani a diákoknak!

Arra gondoltam, hogy szakmailag tudnék segítséget nyújtani abban, hogy mindannyian épségben kezdhessék meg a következő tanévet, valamint előkészüljenek majdani segédmotoros és későbbi gépkocsivezetői jogosultságuk alapjaihoz.

Előadásom egy órában összefoglalja a szabályokat, amivel már elboldogulnak a forgalomban, gyalogosként és 2 keréken egyaránt.
Ki lehet térni a görkorcsolyásokra, gördeszkásokra is, ami mostanában sajnos a közúton is nagy divat lett.
Igény szerint lehetne játékos teszt-lappal is bővíteni a dolgot, vagy egy KRESZ-ismeret kártyával jutalmazni azokat, akik részt vettek benne.

Vállalkozóként keresem kenyerem a szakmában, ezen kívül társastánctanár is vagyok, valamit a JUGYU-n végzett pedagógus, és minden érdekel, ami a szakmámmal kapcsolatos. (fórumok, versenyek, tanfolyamok, beszélgetések...)

Amennyiben egy-egy osztály, vagy évfolyam felkérne, hivatalosan, számlával tudnék órát adni, ami egy csoport esetén 3000 Ft/óra, vagyis egy 30 fős osztály esetén mindössze 100 Ft-ra jönne ki nekik fejenként, ami ugye nem drága, ha biztonságról van szó!

Néha a mindennapjaimban is szabálytisztelő magatartásra intem az embereket, és remélem, hogy hamarosan biztonságosan, szabályosan és felelősséggel közlekedő gyermekek, és felnőttek lepik majd el Szeged utcáit!
Igény szerint frissítő órát is tudnék adni az iskola pedagógusainak, akár a legújabb KRESZ-módosításokról is.

Szíves-örömest lennék az Önök iskolájában is oktató.

Remélem egy személyes találkozáskor majd bővebben beszélhetünk erről!

Tisztelettel,
Majoros Gabriella
gabriella.m25@gmail.com

Jó és támogatandó az ötlet.
Ezt az iskola igazgatóknak is elküldted?
A DM fórumokat kevesen olvassák, és nem sok iskola igazgató van közöttük.
A gyermekéért aggódó fórumozó szülő ezért az oktatásért a tanév utolsó napjaiban már nem fogja felkeresni, zaklatni az iskolák vezetőit inkább otthon eligazítja csemetéjét.
Az ajánlatod gondolom (reálisan) már a következő tanévre és nyárra vonatkozik.

#602. Szerző: atomboy | Előzmény: (#600) a84esbusz
2011-05-28 - 12:24 ó.
a84esbusz:Szép kezdeményezés és örülnék ha megvalósulna!

+1

#601. Szerző: mgabca | Előzmény: (#600) a84esbusz
2011-05-28 - 11:37 ó.
a84esbusz:Szép kezdeményezés és örülnék ha megvalósulna!

Köszi!
Ha egy pár kedves szülő elolvasná, akkor talán meg tudna mozdulni a dolog.

Tudom, hogy rendőrök szoktak ilyet csinálni, de nem mindegyik tud gyerekeknek előadni, és nem mindegyik imeri azt az oldalát, amit én - mi - akik az úton vagyunk és tapasztalunk nap mint nap!

Kedves Szülők!
Előre a szabályos közlekedésért, hogy gyermekük épségben kezdhesse el a 2011-2012-es tanévet!!!!

#600. Szerző: a84esbusz 2011-05-28 - 08:48 ó.
Szép kezdeményezés és örülnék ha megvalósulna!

#599. Szerző: mgabca 2011-05-27 - 23:59 ó.
Tisztelt Iskolavezetőség!

Majoros Gabriella vagyok, és szeretnék egy lehetőséget felajánlani iskolájuk tanulói számára!

Jómagam 21 éve KRESZ és gyakorlati szakoktató vagyok, - több autósiskola alvállakozójaként - és pedagógus.
Imádom a gyerekeket, és a szakmám az életem.
Most, hogy közeledik a VAKÁCIÓ, a gyermekek hamarosan sokkal többet fognak az utcán tartózkodni, mint tanítási idő alatt.
Autósoktatóként tapasztalom, hogy sajnos nem nagyon tudnak szabályosan közlekedni, nincsenek tisztában sem gyalogosként, sem kerékpárosként a szabályokkal.
Mivel ezen szabályok egy része örök érvényű, de más részük az évek folyamán változott, nem biztos, hogy egy szülő, vagy pedagógus kolléga megfelelően, és szakszerűen tudja megtanítani. Ami másoknak egy kicsit idegen "tárgy" nekem évtizedek óta a véremben van, a játékosságot, megfelelő komolysággal elegyítve, pedig érdekes és hasznos órát tudnék tartani a diákoknak!

Arra gondoltam, hogy szakmailag tudnék segítséget nyújtani abban, hogy mindannyian épségben kezdhessék meg a következő tanévet, valamint előkészüljenek majdani segédmotoros és későbbi gépkocsivezetői jogosultságuk alapjaihoz.

Előadásom egy órában összefoglalja a szabályokat, amivel már elboldogulnak a forgalomban, gyalogosként és 2 keréken egyaránt.
Ki lehet térni a görkorcsolyásokra, gördeszkásokra is, ami mostanában sajnos a közúton is nagy divat lett.
Igény szerint lehetne játékos teszt-lappal is bővíteni a dolgot, vagy egy KRESZ-ismeret kártyával jutalmazni azokat, akik részt vettek benne.

Vállalkozóként keresem kenyerem a szakmában, ezen kívül társastánctanár is vagyok, valamit a JUGYU-n végzett pedagógus, és minden érdekel, ami a szakmámmal kapcsolatos. (fórumok, versenyek, tanfolyamok, beszélgetések...)

Amennyiben egy-egy osztály, vagy évfolyam felkérne, hivatalosan, számlával tudnék órát adni, ami egy csoport esetén 3000 Ft/óra, vagyis egy 30 fős osztály esetén mindössze 100 Ft-ra jönne ki nekik fejenként, ami ugye nem drága, ha biztonságról van szó!

Néha a mindennapjaimban is szabálytisztelő magatartásra intem az embereket, és remélem, hogy hamarosan biztonságosan, szabályosan és felelősséggel közlekedő gyermekek, és felnőttek lepik majd el Szeged utcáit!
Igény szerint frissítő órát is tudnék adni az iskola pedagógusainak, akár a legújabb KRESZ-módosításokról is.

Szíves-örömest lennék az Önök iskolájában is oktató.

Remélem egy személyes találkozáskor majd bővebben beszélhetünk erről!

Tisztelettel,
Majoros Gabriella
gabriella.m25@gmail.com

#598. Szerző: mgabca 2011-05-02 - 20:40 ó.
#597. Szerző: okz63 2010-12-24 - 06:40 ó.
Mese a fiúról meg a kerítésről

Volt egy fiú, aki szemrebbenés nélkül sértett meg másokat, és nem értette, miért nem felejtődik el idővel a bánat, amit okozott. Végül megkérdezte a nagyapját, aki még szóba állt vele. Az öreg a következőt javasolta:

- Ezentúl ha megbántasz valakit, verj egy szöget ebbe a kerítésbe!

A fiúnak nem kellett sok idő, a kerítés hamarosan olyan lett, akár egy sündisznó. Megmutatta az öregnek. A nagyapja akkor így szólt:

- Most pedig valahányszor bocsánatot kérsz attól, akit megbántottál, húzz ki egy szöget!

Ez már lassabban ment, de amikor hosszú idő múlva végre az összes szöget kihúzta a fiú, büszkén mutatta meg az öregnek.

- No, ez megvolna. - szólt a nagyapja - De nézd csak meg a kerítést, teli van lyukkal. A szögek helye megmarad, fiam.

#596. Szerző: mgabca 2010-12-23 - 19:01 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Karácsony másképpen

Régen volt egy ünnep, ami felett sokaknál eljárt az idő,
mert semmi más nem maradt belőle, csak középen egy fenyő.
Munkája utolsó fillérjével zsebében rója a boltokat,
Hitelt vesz fel, hogy gépekkel csaljon ki mosolyokat.
Telefon, meg csodakütyü, mp4 és lapostévé,
Fa alá ha nem is fér be, fizeti az OTP.
Az ember állattá lesz, lökdösődik a sorban,
kikapja az utolsó darabot, vagy mérgesen haragra lobban.
Rálép mások lábára, mert első a szent család,
asszony, gyermek elérhetetlen ajándékot vágy...
Cicoma, meg csomagolás - szemetet is gyárt, ha kell,
Jaj, csak tökéletes legyen, szomszéd előtt dagadjon a mell.

Okosabb lenne, ha inkább leülne a csendbe' ,
elővenne egy lapot, és teleírná azt legott...
Kit mivel bántott meg, és mivel engesztelne,
megölelne, vagy egy mosollyal jól helyretenne.
Kipucolná szívéből a haragot, mint házából a szemetet,
s helyére beköltözne 1 pitvarnyi szeretet,
kamráiban békesség lakozna, pulzusa csendesen kopogna:
Fogjátok meg a kezemet sorban,
karácsonykor osszunk szeretetet nyomban!
Riadólánc legyen most a versem,
érjen mindenkihez, hogy Békés Karácsonyt leljen!

#595. Szerző: mgabca 2010-11-02 - 20:43 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Figyelem!

November 12-én élőzenés country buli a Silver Moon Caféban.
(Szeged, Öthalom u. Pacsirta u. sarok)

Zenél a COLORADO Country Band, belépő csak 500Ft.
Kezdés 20 órakor!!!

A hely nem drága, jó a hangulat, és lehet beállni táncolni a linedancesek mellé!!!
A zenekar honlapja:

www.coloradocountry.hu

#594. Szerző: mgabca | Előzmény: (#593) atomboy
2010-10-09 - 14:16 ó.
atomboy:
mgabca:
a84esbusz:
mgabca:Kedves ismerőseim!
Hétfőtől Grandim teljes pompában fog gurulni Szeged útjain!

Vigyázni ám rá!!!

Fizeti a biztositó?

Igen! a 2. pótszemle után megkaptam az engedélyt!
Ma már elhoztam a szerelőtől! :-)

Ez pedig egy blog rólunk!

auto-herkepille.blogspot.com/2010/10/fiat-grande-punto-13-multijet.html?spref=fb

Cuki!
De egy darabig meg nem fogok eloben osszefutni vele. :/

Pedig csak élőben lehet... oktatókocsi és nem halottaskocsi!
Gyógyulgass!

#593. Szerző: atomboy | Előzmény: (#592) mgabca
2010-10-09 - 00:19 ó.
mgabca:
a84esbusz:

Vigyázni ám rá!!!

Fizeti a biztositó?

auto-herkepille.blogspot.com/2010/10/fiat-grande-punto-13-multijet.html?spref=fb

Cuki!
De egy darabig meg nem fogok eloben osszefutni vele. :/

#592. Szerző: mgabca | Előzmény: (#590) a84esbusz
2010-10-08 - 23:09 ó.
a84esbusz:

Vigyázni ám rá!!!

Fizeti a biztositó?
kattintson a képre a nagyobb mérethez

#591. Szerző: okz63 | Előzmény: (#589) mgabca
2010-10-07 - 12:09 ó.

Vigyázni ám rá!!!

Gratulálok Gabca!
Az enyém jövő héten vonul szintén hasonló témában, ugyanazon biztosítóval a szervízbe.
Egyszóval sikerült megelőznöd

#590. Szerző: a84esbusz | Előzmény: (#589) mgabca
2010-10-07 - 11:51 ó.

Vigyázni ám rá!!!

Fizeti a biztositó?

#589. Szerző: mgabca 2010-10-07 - 10:53 ó.
Kedves ismerőseim!

Vigyázni ám rá!!!

#588. Szerző: mgabca | Előzmény: (#587) madártej
2010-09-14 - 20:43 ó.
madártej:
mgabca:Itt vagyok, és továbbra is várom a kíváncsiakat!
Már Pusztaszerről is lesznek linedance rajongók és táncos hölgyek, urak!!

Holnap este, és ezek után pedig minden második szerdán - a country buli váltásaként a CUHÁRÉ néptánccsoport lesz a Silver Moon-ban, élő zenével!

Szóval, a magyar életérzés is beköszönt...

Látod, már megérte beírnom, ha ilyen gyorsan lött néptánc is a vonaltánc mellé. Ez az előbbi jobban is illik a magyarnak. Mentálisan olyan rossz lehet, ha csak úgy magában topog az emböriség, külön-külön, mint a magánzárka lakók, a többiektől egy kb.fél-egy m-rel eltávolítva.

Én ezt a mentális dolgot megcáfolnám.. amugy vannak páros táncok is és "párbaj" táncok is a countryban.. és még egyszer: nem tilos eljönni megnézni...
A belépés ingyenes!
No és én is ott leszek...

#587. Szerző: madártej | Előzmény: (#586) mgabca
2010-09-14 - 07:46 ó.
mgabca:Itt vagyok, és továbbra is várom a kíváncsiakat!

Holnap este, és ezek után pedig minden második szerdán - a country buli váltásaként a CUHÁRÉ néptánccsoport lesz a Silver Moon-ban, élő zenével!

Látod, már megérte beírnom, ha ilyen gyorsan lött néptánc is a vonaltánc mellé. Ez az előbbi jobban is illik a magyarnak. Mentálisan olyan rossz lehet, ha csak úgy magában topog az emböriség, külön-külön, mint a magánzárka lakók, a többiektől egy kb.fél-egy m-rel eltávolítva.

#586. Szerző: mgabca 2010-09-13 - 23:20 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Itt vagyok, és továbbra is várom a kíváncsiakat!

#585. Szerző: x 2010-09-13 - 23:08 ó.
Fenntartjuk az érdeklődést, nem hagyjuk elmerülni a kérdést.
Itt vagyok: Nyitólap > Fórumok > Amerika > Hova tünt mgabca?

#584. Szerző: mgabca 2010-09-13 - 20:28 ó.
Menjetek innen máshová...
köszi!
És nem kérek erre kommentet!!!

Sicc!

#583. Szerző: madártej | Előzmény: (#581) okz63
2010-09-13 - 20:16 ó.
okz63:
madártej:Fogadjunk, hogy a vénlegény abban áztatja a bütykös lábait esténként, amíg ide írogat!

Viszont ha így folytatod, akkor összegyűjtöm a vizeket és megitatom veled egyszerre

Mit tudsz te összegyűjteni, selejt kappany? Már a szappan is elúszik, mire előmászol a likadból, te Balhás!

#582. Szerző: x | Előzmény: (#580) okz63
2010-09-13 - 20:07 ó.
okz63:
x:
okz63:
madártej:
okz63:
madártej:amit te katasztrófának élsz meg, az a többségnek öröm
Szívesen csinálnék ezzel kapcsolatban egy közvélemény kutatást.
Lehet, meglepődnél az eredményen, hogy mennyire nincs igazad.
A bunkó alteregóiddal együtt el kéne húzni innen a sunyiba, hogy végre nyugi legyen a Fórumon ismét, mint ahogy régen volt.
Addig volt itt nyugi, míg oda csavarogtál vhol cigániában!
Azóta viszont naponta gondoskodtok róla, hogy ne legyen az!
Tudod, nagyon egyszerű, nem kell hozzám pofázni és nincs egyből személyeskedés!
Mindenki maradjon az adott topik témájánál!
De ezt nektek hiába magyarázza az ember.
(mellesleg visszaolvasva akkor se volt nyugi, csak akkor mást ugattatok rendre le)
Addig gegőzöl ilyen alpári módon: "pofázni" és "ugattatok", míg éccő tégöd is lecsapolnak, mint a makói lavórt. www.delmagyar.hu/mako_hirek/le_fogjak_csapolni_a_makoi_lavort/2178278/
Érdekes megállapítás, ha egy ilyen hozzászólásban engem alpárinak tartasz, ...
... ahol az idézetteken kívül a "bunkó" és "a sunyiba" kifejezéseket is használtad. Egy 140 km/h-ás iq-val rendelkező fórumtársunktól választékosabb kifejezéseket várhatna el a nagyérdemű közönség.

#581. Szerző: okz63 | Előzmény: (#579) madártej
2010-09-13 - 19:31 ó.
madártej:Fogadjunk, hogy a vénlegény abban áztatja a bütykös lábait esténként, amíg ide írogat!

Viszont ha így folytatod, akkor összegyűjtöm a vizeket és megitatom veled egyszerre

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...