Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2013. 06. 19. szerda - Gyárfás

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2009.10.18. - 14769 hozzászólás Kerékpárosok, akiknek fogalmuk sincs a szabályos közlekedésről RSS Később elolvasom

#14769. Szerző: okz63 | Előzmény: (#14768) nelek
2013-06-19 - 08:29 ó.
nelek:Ha részese vagy egy halálos ütközésnek mint áldozat, abból te magad nem sokat tanulhatsz.
Szerencsére még a közelében se voltam ilyen balesetnek sem okozóként, sem áldozatként.
nelek:Ennek ellenére legtöbb emberben van életösztön.
Ezt nagyon sok kerékpároson nem veszem észre, ahogy közlekednek.

#14768. Szerző: nelek | Előzmény: (#14767) okz63
2013-06-19 - 07:44 ó.
okz63:
nelek:Egyik oldalt sem ismerem saját tapasztalatból. De, ha te nem is tudod, más kárából is lehet tanulni.
Hiszi a piszi! Tudod, ezt csakis akkor tanulhatod meg, ha átéled.
De tudod, ezt az érzést még én sem éreztem át egyszer sem.

Ha részese vagy egy halálos ütközésnek mint áldozat, abból te magad nem sokat tanulhatsz. Ennek ellenére legtöbb emberben van életösztön. Ezt hogy magyarázod?

#14767. Szerző: okz63 | Előzmény: (#14766) nelek
2013-06-18 - 22:44 ó.
nelek:Egyik oldalt sem ismerem saját tapasztalatból. De, ha te nem is tudod, más kárából is lehet tanulni.
Hiszi a piszi! Tudod, ezt csakis akkor tanulhatod meg, ha átéled.
De tudod, ezt az érzést még én sem éreztem át egyszer sem.

#14766. Szerző: nelek | Előzmény: (#14764) okz63
2013-06-18 - 22:12 ó.
okz63:
nelek:Szerintem aki nem hibás egy balesetben, az könnyebben túlteszi magát rajta, mint az aki hibás. Ha meg valaki hibás. akkor gyötörje a lelkiismeret, ez így normális.
Gondolom mindezt személyes tapasztalatból mondod, hiszen mindkét oldalt megismerhetted.

Nem. Egyik oldalt sem ismerem saját tapasztalatból. De, ha te nem is tudod, más kárából is lehet tanulni.

#14765. Szerző: okz63 | Előzmény: (#14761) terror
2013-06-18 - 21:42 ó.
terror:En nem irtam, hogy nem fontos...En se irtam, hogy sulyos balesethez robogtak, pusztan annyit, hogy ok is tartottak valahova.
Lássuk csak, mit is írtál?

"egy szirénázó mentőautónak - amely épp egy másik balesethez sietett - ütközött"

Aki olvassa az itteni bejegyzéseidet, az ebből egyértelműen sejti, te nem véltelenül írtad, hogy balesethez sietett. Szóval nálad ez súlyosbító tényező, pedig ez akárhogy is nézzük, egy szimpla közúti baleset volt, semmivel sem komolyabb, mint amikor egy kerékpáros akadályozta meg a tűzoltó autót veszélyt elhárító célja elérésében.

#14764. Szerző: okz63 | Előzmény: (#14763) nelek
2013-06-18 - 21:37 ó.
nelek:Szerintem aki nem hibás egy balesetben, az könnyebben túlteszi magát rajta, mint az aki hibás. Ha meg valaki hibás. akkor gyötörje a lelkiismeret, ez így normális.
Gondolom mindezt személyes tapasztalatból mondod, hiszen mindkét oldalt megismerhetted.

#14763. Szerző: nelek | Előzmény: (#14760) okz63
2013-06-18 - 10:17 ó.
okz63:
terror:Latod, sorba jonnek az okozasok, amikor nincs mas serult, csak az okozo.
Ha már ennyire belemerültél, hogy mindenféle közvetett okozásokat is belekeversz egy-egy balesetbe, akkor azért említsd meg a közvetlen okozások között azt a lelki sérülést is, amikor teszem azt egy autós gázol kerékpárost és utána neki ez valószínűleg egy életen át ott lesz a szeme előtt. Szerintem az sokkal súlyosabb is lehet, ha az idióta kerékpáros szabálytalanságából esetleg súlyosabb sérülés következik. Egy lábtörés könnyedén elmúlik ma már nyomtalanul, ezt azért ne feledd.

Szerintem aki nem hibás egy balesetben, az könnyebben túlteszi magát rajta, mint az aki hibás. Ha meg valaki hibás. akkor gyötörje a lelkiismeret, ez így normális. A nemrég történt tragikus kimenetelű kerékpárosgázolásnál többen a teherautó sofőrjét sajnálták, hogy most milyen rossz is neki. Biztos igaz, de ennek ellenére sokan nem tanulnak az ilyen esetekből.
Bucika, pl.

#14762. Szerző: terror | Előzmény: (#14760) okz63
2013-06-18 - 10:08 ó.
okz63:
Ha már ennyire belemerültél, hogy mindenféle közvetett okozásokat is belekeversz egy-egy balesetbe, akkor azért említsd meg a közvetlen okozások között azt a lelki sérülést is, amikor teszem azt egy autós gázol kerékpárost és utána neki ez valószínűleg egy életen át ott lesz a szeme előtt. Szerintem az sokkal súlyosabb is lehet, ha az idióta kerékpáros szabálytalanságából esetleg súlyosabb sérülés következik. Egy lábtörés könnyedén elmúlik ma már nyomtalanul, ezt azért ne feledd.

Termeszetesen, Zoltan. Minden kerekparos altal okozott balesetnek sokkal de sokkal sulyosabb testi es lelki vonzatai vannak, mint a gepjarmuvel okozottaknak. Kulonoskepp igaz ez akkor, ha vetlen fel vagy egy balesetben. Az sokkal nagyobb lelki trauma, mint amikor balesetet okozol Es termeszeten a gepjarmuvezetok a balesetek tulnyomo reszeben vetlenek. Varjunk csak...

Erdekes amugy, hogy egy baleset utoelete gyakorlatilag csak akkor szempont, ha kerekparos volt az okozo. (Ez a cikkek alatt is megfigyelheto amugy.) Olyankor azonnal tonkremennek embereletek, csaladok, stb. Persze ha gepjarmuvel elutnek egy anyukat es a gyermeket a zebran, es a gyerek meghal, akkor nincs dramazas, hogy az anyuka hogy eli le tovabb az eletet. Pedig az az igazan kemeny, amikor vetlenkent, es valoban megvaltozik az eleted...

#14761. Szerző: terror | Előzmény: (#14759) okz63
2013-06-18 - 10:01 ó.
okz63:
terror:En a tuzoltorol nem tudom, hova ment
De a mentőről bezzeg mindjárt megállapítottad, hogy komoly és halaszthatatlan feladata volt. Érdekes egy s...ggfej vagy te már megint.

Megint osszekeversz magaddal. Persze ugyanazt csinalod, amit a "ket iranyu" KRESZ szabalyokkal. Bemasolod a kerekparosokra vonatkozo, neked tetszo felet, aztan amikor megkapod a masikat, akkor kozlod, hogy a masik a kecsog, mert csak az egyik felere figyel. Te vagy az, aki feloldalasan kezdte el vizsgalni az eseteket, en pusztan felhivtam erre a figyelmedet. Magaddal vagy vitaban...

okz63:
terror:Sajnalatos, hogy elfelejtkeztel arrol az esetrol, ahova a mento tartott
Balesetről írtak, nem többről, és arról sincs szó, hogy ez milyen súlyos volt. De úgy látom, az számodra nem fontos, ha egy tűzoltóautó nem ér oda a céljához, mindez csakis azért, mert azt egy kerékpáros akadályozta meg.

En nem irtam, hogy nem fontos. Te irtad a masik esetben, hogy csak egy konnyu serules tortent. Fentebb vazoltam reszletesebben is, probald meg feldolgozni. Allitolag te vagy a zseni, talan menni fog...

okz63:
terror:Az auto vezetoje persze "szimplán figyelmetlen lehetett" (lasd mobil, a hir alatti 20. hozzaszolas egy szemtanutol)
Látom, már megint okosabb akarsz lenni a rendőrségnél. Szerinted miért nem szerepel a cikkben, hogy mobilozott a golfos? Valószínűleg ez a "szemtanú" is tévedett.

Nyilvan, hiszen csak a te 70 eves (napokkal, vagy hetekkel a torteneteidbe bekerulo) szemtanuid hitelesek.

okz63:
terror:(Amugy a masik hirben nem irnak tabortuzrol, de ez mar tenyleg csak reszletkerdes.
Mint ahogy ebben a cikkben sem súlyos balesetről, amit csakis ez az egy mentő tudott volna ellátni.

En se irtam, hogy sulyos balesethez robogtak, pusztan annyit, hogy ok is tartottak valahova. Csak ezt kihagytad a kepletbol, mig a kerekparos okozasa eseten azonnal beleszamoltad. Ismetelten lasd fentebb...

#14760. Szerző: okz63 | Előzmény: (#14758) terror
2013-06-18 - 08:00 ó.

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...