Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2013. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2009.10.18. - 14311 hozzászólás Kerékpárosok, akiknek fogalmuk sincs a szabályos közlekedésről RSS Később elolvasom

#14300. Szerző: terror | Előzmény: (#14288) okz63
2013-05-23 - 20:51 ó.
okz63:
terror:minden bizonnyal technikai hatranyban vagy hozzam kepest
Kerékpár szempontjából ez igaz, no de[...nem tudom felallitani, bakker...]

Tehat megallapithato, hogy nagyobb esellyel allitom meg a bringat 30-rol rovidebb uron, mint te. Es akkor a rutin es a fekezesi technikak meg nincsenek is belekalkulalva. Innentol kezdve teljesen felesleges mindenfele okoskodasod arrol, hogy en mit latok, mit nem latok, mekkora fekut, stb. Koszonom a beismerest, lapozhatunk...

#14299. Szerző: terror | Előzmény: (#14286) okz63
2013-05-23 - 20:49 ó.
okz63:
terror:Mindossze megemlitettem par tenyezot, amirol neked fogalmad sem volt, mert leakadtal a script szonal.
Mókás volt emlegetni, de hogy fogalmam se volt? Komolyan azt hiszed, hogy csakis te tudod ezeket? Tudjuk, hogy Istennek képzeled magad[...kuzdok, hogy legyen erekciom...]

Itt te kuzdesz Istenkomplexussal, bar abban egeszen biztos vagyok, hogy a programozashoz jobban ertek, mint te...

okz63:
terror:Ez mar azt jelenti, hogy profinak tartom magam? Nem, egyaltalan nem...
Pénzt kapsz érte? Igen? Bizony akkor máris profi vagy!

Koszonom, hogy benyaltal, de elvagyok a bokjaid nelkul is...

#14298. Szerző: okz63 | Előzmény: (#14270) terror
2013-05-23 - 20:47 ó.
terror:Ebbol kifolyolag azt sem tudod felmerni, hogy en mennyi ido alatt tudok megallni egy keresztezodesnel
Ismétlés a tudás édes jó anyukája!

28. § (3) Útkereszteződést járművel csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a vezető eleget tehessen elsőbbségadási kötelezettségének és e tekintetben másokat a jármű sebességével ne tévesszen meg.

Tehát ebből egyértelműen következik, hogy ha valaki maximális sebességgel érkezik a kereszteződésbe, mert ő úgy gondolja, hogy neki akár egy-két méter is elég a megálláshoz, mivel a barátnője szórakoztatása helyett inkább a legújabb technikai újdonságokkal ruházza fel a járművét, akkor az ott szabályosan érkező másik járművet megtéveszti, ergo szabálysértést követ el.

Maradjunk annyiban, hogy nekem megfelel alap szinten egy bringa, amivel kerekezni, megállni lehet és inkább elmegyünk együtt vele kirándulni. Holnap délután is ez várható. Nekem ez sokkal fontosabb, mintsem hogy a legújabb technikai szarokkal pakoljam tele a kerékpáromat.

#14297. Szerző: terror | Előzmény: (#14284) okz63
2013-05-23 - 20:45 ó.
okz63:
terror:
okz63:Kerékpáros gázoltak halálra Mezőhegyesen
A cikknek melyik mondatabol sikerult megallapitanod az okozot?
Ki állította, hogy ennél az esetnél megvan az okozó? De az eset leírásából azért nem jön le nekem egyértelműen, hogy a román autós a vétkes. Ez csakis akkor igaz, ha a kerékpárosok szabályosan, irányjelzéssel akartak balra fordulni. De mivel Szegeden is a kerékpárosok max. 10 %-a használja az erre rendszeresített emberi szervét - karját - így nem feltételezem, hogy ez máshol esetleg másként lehet.

1. Akkor miert is kerult ide a cikk, ha nem gondoltad, hogy a kerekparos volt a szabalytalan? Ennyi erovel idemasolhatnad azokat is, ahol vetlenek voltak. Az esely itt is megvan...

2. A 10%-os adatot gondolom ala tudod tamasztani valamivel, ami er is valamit, ugye? Csak mert a szubjektiv velemenyed - pont a tied - nem sokat nyom a latba...

#14296. Szerző: terror | Előzmény: (#14282) okz63
2013-05-23 - 20:41 ó.
okz63:
terror:bar nalad ketsegtelenul jobban kerekparozok.
Látod ez az, amit én látatlanul másról sohasem fogok megállapítani.

Evek ota errol szol a hozzaszolasaid tulnyomo resze...

#14295. Szerző: terror | Előzmény: (#14280) okz63
2013-05-23 - 20:39 ó.
okz63:
terror:Az a tamasz tobbet artana, mint hasznalna, de nem baj. Meg mindig nem ertem, mi baja lehet egy bringanak, ha lerakom a fube, amikor arra terveztek, hogy a sziklakon pattogast is kibirja.
Szó nincs arról, hogy baja lesz, én kizárólag a tiszteletről beszéltem, azt meg még a saját kerékpároddal szemben sem adod meg, akkor mit várjunk tőled az emberek irányába?

Meg mindig nem tudom, hogy jonnek a hasznalati targyak az emberekhez. Ilyeneket legfeljebb az ir, aki statusz szimbolumnak tekinti a jarmuvet.

Nekem ezek eszkozok, amiket attol meg karban tartok, sot, nem szivesen valnek meg toluk, tehat vigyazok is rajuk, de ez nem azt jelenti, hogy nem merem letenni a fube, nehogy baja legyen, mikor sokkal komolyabb terepen is hasznalom. Ertelem es logika...

#14294. Szerző: terror 2013-05-23 - 20:33 ó.
okz63:
terror:Sajnalatos, hogy te nem tudtal semmi ilyesmivel elohozakodni, igy minden bizonnyal technikai hatranyban vagy hozzam kepest.
Elismerem, hogy nekem a kerékpározás nem ér annyit, hogy ilyen szarokra költsek. Ami az enyémen van - V-fék - azzal tökéletes biztonsággal meg tudok állni és a KRESZ szerint ez megfelel a követelményeknek.[...mar megint nem allt fel...]

Otott Kozlekedesbiztonsagiszakerto Zoltan gondolatai a biztonsagos kozlekedesrol: egy jo fekrendszer az "szar", amire nem eri meg kolteni. Gyonyoru...

Amugy is kar ennyit okoskodni, es vedeni magad. Senki nem mondta, hogy fek nelkul kozlekedsz, vagy hogy nem felel meg. Pusztan az a lenyeg, hogy ha te 30-rol biztonsagosan meg tudod allitani a kerekparodat (mint ahogy regen is megtudtad, meg gyengebb fekrendszerrel), akkor eleg nagy a valoszinusege, hogy aki evente 100x annyit bringazik, mint te, es sokkal jobb rendszere van, az is meg tudja allitani a bringajat...

okz63:
terror:Ebbol kifolyolag azt sem tudod felmerni, hogy en mennyi ido alatt tudok megallni egy keresztezodesnel, mint ahogy azt sem, hogy mit latok, hiszen te meg egy olyan keritesen sem latsz at, amin egy atlagember igen...
Ha nagy sebességgel közelítesz egy kereszteződéshez, és hirtelen állsz meg, azzal nemhogy a kerékpárodnak nem teszel jót, de egy fontos szabálynak sem teszel eleget, de hát ezt már tisztáztuk. Tudod...megfelelő sebességgel érkezni, hogy ne téveszd meg a többi közlekedőt.

1. Szakerthetsz megint: mi baja lesz a kerekparomnak, ha nagyot fekezek vele? (Ennyi panik es drama utan felmerul az emberben a kerdes, hogy te muszakilag ennyire veszelyes jarmuvel jarsz, hogy barmi tortenik, neked az jut eszedbe, hogy a kerekpar megserul...)

2. Miert kene hirtelen megallni, ha belatom a keresztezodest, es nem jon semmi?

3. Miert kene hirtelen megallni, ha belatom a keresztezodest, es jon valami?

#14293. Szerző: okz63 | Előzmény: (#14289) terror
2013-05-23 - 20:31 ó.
terror:Kozlekedesbiztonsag szempontjabol teljesen mindegy, hogy te napokkal vagy hetekkel kesobb egy online forumon mit irsz.
Itt a fórumon vitatkozunk, illetve csak vitatkoznék, de hát értelmes vitapartnerre még nem igazán bukkantam, csak te vagy az, aki nem képes szó nélkül kibírni egyetlen hozzászólásomat sem, főleg akkor nem, ha eleve nem is neked címzem. No de hát jól látszik, hogy az elnyomott kisember tombol benned és feltünési viszketegségben szenvedsz.
terror:Akkor (ott, a helyszinen) nem vetted eszre a tablat
...és mivel már megbeszéltük, hogy erre nem vonatkozik a május elején hatályba lépett jogszabály, így be kell vallanom neked, soha nem mentem ott 40-nél gyorsabban. Nem mellesleg eléggé gyakran állnak rendőrök kint Mélykúton, ezt minden arra közlekedő tökéletesen tudja. Legutóbb Tataházán állítottak meg, de nem volt okom félni.

#14292. Szerző: terror | Előzmény: (#14281) okz63
2013-05-23 - 20:31 ó.
okz63:
terror:Remelhetoleg akkor nem fogsz lovagolni csengokon es prizmakon a tovabbiakban, mint azt mar jopar alkalommal megtetted.
Azok a KRESZ szerint kötelező tartozékai a biciklinek, mivel ha nincs rajta, akkor a jármű műszakilag nem felel meg a közlekedés feltételeinek.

Azokat a KOHEM rendelet irja elo, nem a KRESZ.

okz63:Sajnálom, hogy neked már a fék típusa is a KRESZ-hez tartozik, pedig a típus nincs meghatározva, csakis az, hogy melyik kereket kell, hogy fékezze.

Akkor gondolom azok taborat erosited, akik szerint a fix hajtas elegendo hatso feknek. Ugye? Ugye?

okz63:
terror:No de azert emlekezzunk meg arrol, hogy a te kontras fekes bringaidnal az en hidraulikus tarcsas fekeim hatekonyabbak (foleg a montie), es vannak olyan technikak is, amikkel roviditheto a fekut.
Eddig inkább az eszedet rövidítette meg a kerékpározás, de még talán nem visszafordíthatatlan a folyamat. Ja, és nem igazán volt az R26 óta kontrafékes bringa alattam...az is rövid ideig, mert nagyon gyorsan ellopták, ráadásul anyukámé volt.

Volt kontras bringad? Volt.

Egy hidraulikus tarcsafek (meg a gyengebb is, hatmeg azok, amik egy komoly montin vannak) hatekonyabb, mint a kontra? Igen.

Elol milyen fekd is volt? Kezdjuk el azt is osszehasonlitani egy tarcsafekkel?

#14291. Szerző: okz63 | Előzmény: (#14287) Vega
2013-05-23 - 20:23 ó.
Vega:a mai napig nem a KRESZ, hanem a KÖHÉM rendelet határozza meg a kötelező felszereltséget.
Bakker, csalódnom kell benned! Akkor idézek neked a hatályos KRESZ-ből:

A járművek közlekedésben való részvételének a feltételei
5. § (1) A közlekedésben olyan járművel szabad részt venni,
c) amelynek műszaki-, biztonsági- és környezetvédelmi jellemzői megfelelnek a jogszabályban meghatározott feltételeknek;

Bizony a KRESZ is kőkeményen hivatkozik a "jogszabályban meghatározott feltételekre", azaz magára a KÖHÉM rendeletre.

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...