Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2013. 06. 19. szerda - Gyárfás

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2008.03.10. - 16 hozzászólás Kortárs balett, vagy sexuális felvilágosítás RSS Később elolvasom

#16. Szerző: x | Előzmény: (#8) Lutetia
2012-06-02 - 23:56 ó.
Lutetia:Ha jól tudom, volt egy másmilyen Hattyúk tava is, kifejezetten gyerekek számára, nem tudom, miért nem arra vitték ezeket a 9 éveseket.
Egyébként ott voltam az inkriminált előadáson, közvetlenül a gyerekhad mellett ültünk. Külön tanulmány volt, ahgy a gyerekek az egyes jelenetekre reagáltak: ha valamelyik táncosnak kivillant a bugyija, azonnal végigsöpört a lurkókon a kuncogás, amikor viszont a fedetlen keblű hattyúk táncoltak, semmilyen vihorászás nem hallatszott. Talán nem hittek a szemüknek, de az is lehet, hogy onnan fentről, a második emeletről már nem voltak tökéletesek a látási viszonyok. Persze aztán utólag tisztázhatták egymás között a látottakat.
Nekem az a véleményem, hogy a balett-társulat produkciói elmentek egy olyan irányba, ami már maguknak a táncosoknak is kellemetlen lehet.
Javult azóta (2008-03-11) a helyzet?

... A nemzetközileg elismert Szegedi Kortárs Balett a kortárs tánc nyelvén fogalmazza újra a zenei gondolatokat és mindehhez járul egy friss hazai innováció, az Aximmetry lenyűgöző látványvilága, amely új dimenziókat nyit a zene képpé formálásában. E három összetevő teljesen egyedi színpadi nyelvet eredményez, mely a nosztalgiázni vágyókon kívül a modern művészetek rajongóihoz, és a 3D-grafikák világában élő fiatalokhoz is szól. ... (2012-05-14)

#15. Szerző: kulacs 2009-03-08 - 14:58 ó.
Elnézést kérek az opera rajongóktól!
Nem vagyok még operaérett. A Kékszakállú herceg vára nagyszerű történet, nagyszerű zenével, de úgy érzem, hogy a szereplők inkább jó énekesek voltak, mint hiteles színészek.

#14. Szerző: kulacs 2009-03-08 - 14:54 ó.
Gratulálok A csodálatos mandarin c. előadáshoz!!!
Nem tudnátok Ti a Kékszakállút is inkább eltáncolni?

#13. Szerző: kulacs 2009-02-22 - 13:07 ó.
Pénteken megnéztük a Csipkerózsikát.
Fantasztikus élmény volt. Csodálója vagyok a szegedi kortárs balettnek.
Gratulálok minden alkotónak, szereplőnek!!!!

#12. Szerző: team5 | Előzmény: (#11) tomjank1
2008-03-11 - 18:54 ó.
Hát ez igazán érdekes. Eddig nem kisbuta, hanem mugri beszélt így.

Eltekintve az idétlenségétől, ban benne valami.........

Nem mindegy? Egyik 19 másik 1 híján 20. Sajnálatra méltók.

#11. Szerző: tomjank1 | Előzmény: (#10) Lutetia
2008-03-11 - 16:01 ó.
Lutetia:
kisbuta:Nem tuggyátok vazze, ti pukkantagyújak, mija művészet. Emmán a művvészett kvintessentiája. Hunnan tunnátok tik? Amikó a testt lekpörébb ávrázollása ja lekmüvésszib. Belleál a lavórba vazze, oszt lémossa mán a bűrirű a ganyét a mesztellen faszinak. Hááá emmá a művésszet vazze. Közbe mög futtkosnak fő mög lé a szinnpadon mög símogattyák a lábuk közit. Vazze. K...jjó vót. Mégéccőú emönyök mögnézni he.

Eltekintve az idétlenségétől, ban benne valami.........

#10. Szerző: Lutetia | Előzmény: (#9) kisbuta
2008-03-11 - 15:54 ó.
kisbuta:Nem tuggyátok vazze, ti pukkantagyújak, mija művészet. Emmán a művvészett kvintessentiája. Hunnan tunnátok tik? Amikó a testt lekpörébb ávrázollása ja lekmüvésszib. Belleál a lavórba vazze, oszt lémossa mán a bűrirű a ganyét a mesztellen faszinak. Hááá emmá a művésszet vazze. Közbe mög futtkosnak fő mög lé a szinnpadon mög símogattyák a lábuk közit. Vazze. K...jjó vót. Mégéccőú emönyök mögnézni he.

#9. Szerző: kisbuta 2008-03-11 - 15:12 ó.
Nem tuggyátok vazze, ti pukkantagyújak, mija művészet. Emmán a művvészett kvintessentiája. Hunnan tunnátok tik? Amikó a testt lekpörébb ávrázollása ja lekmüvésszib. Belleál a lavórba vazze, oszt lémossa mán a bűrirű a ganyét a mesztellen faszinak. Hááá emmá a művésszet vazze. Közbe mög futtkosnak fő mög lé a szinnpadon mög símogattyák a lábuk közit. Vazze. K...jjó vót. Mégéccőú emönyök mögnézni he.

#8. Szerző: Lutetia 2008-03-11 - 13:36 ó.
Ha jól tudom, volt egy másmilyen Hattyúk tava is, kifejezetten gyerekek számára, nem tudom, miért nem arra vitték ezeket a 9 éveseket.
Egyébként ott voltam az inkriminált előadáson, közvetlenül a gyerekhad mellett ültünk. Külön tanulmány volt, ahgy a gyerekek az egyes jelenetekre reagáltak: ha valamelyik táncosnak kivillant a bugyija, azonnal végigsöpört a lurkókon a kuncogás, amikor viszont a fedetlen keblű hattyúk táncoltak, semmilyen vihorászás nem hallatszott. Talán nem hittek a szemüknek, de az is lehet, hogy onnan fentről, a második emeletről már nem voltak tökéletesek a látási viszonyok. Persze aztán utólag tisztázhatták egymás között a látottakat.
Nekem az a véleményem, hogy a balett-társulat produkciói elmentek egy olyan irányba, ami már maguknak a táncosoknak is kellemetlen lehet.

#7. Szerző: Florry 2008-03-10 - 20:49 ó.
egyetértek, szerintem sem egy 9 éves gyereknek való a balett, főleg a kortásr balett nem. Én a múlt héten voltam a Tudattalan "beavató" előadásán, ahol J.T. külön kiemelte, hogy korhatárossá tették a darabot, pont a hasonló szituációk elkerülése miatt, és ezzel teljesen egyetértek...

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...