Lutetia:Ha jól tudom, volt egy másmilyen Hattyúk tava is, kifejezetten gyerekek számára, nem tudom, miért nem arra vitték ezeket a 9 éveseket.
Egyébként ott voltam az inkriminált előadáson, közvetlenül a gyerekhad mellett ültünk. Külön tanulmány volt, ahgy a gyerekek az egyes jelenetekre reagáltak: ha valamelyik táncosnak kivillant a bugyija, azonnal végigsöpört a lurkókon a kuncogás, amikor viszont a fedetlen keblű hattyúk táncoltak, semmilyen vihorászás nem hallatszott. Talán nem hittek a szemüknek, de az is lehet, hogy onnan fentről, a második emeletről már nem voltak tökéletesek a látási viszonyok. Persze aztán utólag tisztázhatták egymás között a látottakat.
Nekem az a véleményem, hogy a balett-társulat produkciói elmentek egy olyan irányba, ami már maguknak a táncosoknak is kellemetlen lehet.
Javult azóta (2008-03-11) a helyzet?
... A nemzetközileg elismert Szegedi Kortárs Balett a kortárs tánc nyelvén fogalmazza újra a zenei gondolatokat és mindehhez járul egy friss hazai innováció, az Aximmetry lenyűgöző látványvilága, amely új dimenziókat nyit a zene képpé formálásában. E három összetevő teljesen egyedi színpadi nyelvet eredményez, mely a nosztalgiázni vágyókon kívül a modern művészetek rajongóihoz, és a 3D-grafikák világában élő fiatalokhoz is szól. ... (2012-05-14)
Elnézést kérek az opera rajongóktól!
Nem vagyok még operaérett. A Kékszakállú herceg vára nagyszerű történet, nagyszerű zenével, de úgy érzem, hogy a szereplők inkább jó énekesek voltak, mint hiteles színészek.
Pénteken megnéztük a Csipkerózsikát.
Fantasztikus élmény volt. Csodálója vagyok a szegedi kortárs balettnek.
Gratulálok minden alkotónak, szereplőnek!!!!
kisbuta:Nem tuggyátok vazze, ti pukkantagyújak, mija művészet. Emmán a művvészett kvintessentiája. Hunnan tunnátok tik? Amikó a testt lekpörébb ávrázollása ja lekmüvésszib. Belleál a lavórba vazze, oszt lémossa mán a bűrirű a ganyét a mesztellen faszinak. Hááá emmá a művésszet vazze. Közbe mög futtkosnak fő mög lé a szinnpadon mög símogattyák a lábuk közit. Vazze. K...jjó vót. Mégéccőú emönyök mögnézni he.
Hát ez igazán érdekes. Eddig nem kisbuta, hanem mugri beszélt így.
Eltekintve az idétlenségétől, ban benne valami.........
kisbuta:Nem tuggyátok vazze, ti pukkantagyújak, mija művészet. Emmán a művvészett kvintessentiája. Hunnan tunnátok tik? Amikó a testt lekpörébb ávrázollása ja lekmüvésszib. Belleál a lavórba vazze, oszt lémossa mán a bűrirű a ganyét a mesztellen faszinak. Hááá emmá a művésszet vazze. Közbe mög futtkosnak fő mög lé a szinnpadon mög símogattyák a lábuk közit. Vazze. K...jjó vót. Mégéccőú emönyök mögnézni he.
Hát ez igazán érdekes. Eddig nem kisbuta, hanem mugri beszélt így.
Nem tuggyátok vazze, ti pukkantagyújak, mija művészet. Emmán a művvészett kvintessentiája. Hunnan tunnátok tik? Amikó a testt lekpörébb ávrázollása ja lekmüvésszib. Belleál a lavórba vazze, oszt lémossa mán a bűrirű a ganyét a mesztellen faszinak. Hááá emmá a művésszet vazze. Közbe mög futtkosnak fő mög lé a szinnpadon mög símogattyák a lábuk közit. Vazze. K...jjó vót. Mégéccőú emönyök mögnézni he.
Ha jól tudom, volt egy másmilyen Hattyúk tava is, kifejezetten gyerekek számára, nem tudom, miért nem arra vitték ezeket a 9 éveseket.
Egyébként ott voltam az inkriminált előadáson, közvetlenül a gyerekhad mellett ültünk. Külön tanulmány volt, ahgy a gyerekek az egyes jelenetekre reagáltak: ha valamelyik táncosnak kivillant a bugyija, azonnal végigsöpört a lurkókon a kuncogás, amikor viszont a fedetlen keblű hattyúk táncoltak, semmilyen vihorászás nem hallatszott. Talán nem hittek a szemüknek, de az is lehet, hogy onnan fentről, a második emeletről már nem voltak tökéletesek a látási viszonyok. Persze aztán utólag tisztázhatták egymás között a látottakat.
Nekem az a véleményem, hogy a balett-társulat produkciói elmentek egy olyan irányba, ami már maguknak a táncosoknak is kellemetlen lehet.
egyetértek, szerintem sem egy 9 éves gyereknek való a balett, főleg a kortásr balett nem. Én a múlt héten voltam a Tudattalan "beavató" előadásán, ahol J.T. külön kiemelte, hogy korhatárossá tették a darabot, pont a hasonló szituációk elkerülése miatt, és ezzel teljesen egyetértek...