Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2013. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán

Még több

Keresés a témakörben: (a hozzászólások szövegében)

2011.06.03. - 191 hozzászólás Madárvédelem - Természetvédelem RSS Később elolvasom

#191. Szerző: x | Előzmény: (#190) csonakos
2013-05-14 - 12:07 ó.
csonakos:Sajnos anuvuk igen régóta hallgat a fórumokon! Valaki esteleg tud róla valamit?
kattintson a képre a nagyobb mérethez Ma egy hete még háromszor felkiáltott.
www.kisalfold.hu/forum/madarvedelem_-_termeszetvedelem/1000045/2002048/?action=kifejt

#190. Szerző: csonakos 2013-05-14 - 11:15 ó.
Sajnos anuvuk igen régóta hallgat a fórumokon! Valaki esteleg tud róla valamit?

#189. Szerző: csonakos 2013-04-15 - 13:47 ó.
Itt az ideje kedves madárbarátok a téli etetés befejezésének mert a madaraknak át kell szokniuk a természetes kajabeszerzésre, hogy a felnövekvő kis fiókák megmaradjanak! A fióka neveléshez nem magok, hanem pókok és egyéb nyalánkságok kellenek! A magoktól elpusztul a fészekalj! Attól még a közelünkben maradnak ezek a kis énekes "drágakövek"!

#188. Szerző: csonakos 2013-04-11 - 19:39 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Ma este csodálatos élményben volt részünk! Cinkék lepték el a házunk táját és röpködtek karnyújtásnyira tőlünk. Akár milyen lassan is mentem be a gépért mire kiértem újra csak kevesen maradtak és a fotózáshoz már csak egy madárka volt aki "bevállalta"! Ime a kép!

#187. Szerző: csonakos 2013-04-04 - 19:08 ó.
Veszélyben a fecskék!

"Etetés

Ha valaki mégis érez némi anyai ösztönt a nevelésre, akkor az alábbi tanácsokat érdemes betartani.

A fecskék elsősorban a rovarokat, férgeket, levéltetveket szereti. Érdemes állatboltokban élő férgeket liszkukacot vásárolni nekik. Ha egyedül nem képes az evésre, egy csipesz segítségével adagoljuk a csőrébe a „falatkákat”. Gyakran legalább két-három óránként etessük őket - ajánlja az egyesület. Inni cseppentő eszközzel vagy vízbe mártott újunkkal tudunk adni nekik.

Mivel több veszélyeztetett madárfaj is van, ezért jó tudni mivel táplálhatjuk még a bajbajutott fajokat. Például a macskák számára készült konzervhússal; a túróból, reszelt sajtból, főtt tojásból álló keverékkel; a forrázott lisztkukaccal; a nyers marhahússal (elsősorban szív) ajánlatos, hiszen ezek az elsősegély jellegű madáretetés alapanyagai. A megtalálást követő első néhány etetéskor a táplálékfalatkákat - gyors energia utánpótlásként - szőlőcukorba (oldat vagy por) is márthatjuk. Ezek a „húsevő” táplálékok a még nem önellátó magevők felneveléséhez is megfelelőek, mert a legtöbbjük rovar táplálékot is hord a fiókáinak- olvasható az MME honlapján.

A gyülekező vagy úton lévő madártömegeket érő szélsőségek akár több milliónyi egyed pusztulását okozhatják már néhány nap vagy hét alatt is."

#186. Szerző: csonakos 2013-03-13 - 16:32 ó.
Ma megjött az első nagyobb daru csapat! Természetesen mire bementem a gépért és előbányásztam már tova repültek Fehér-tó felé! Itt vannak!

#185. Szerző: csonakos 2013-03-10 - 16:31 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Ezt épp az előbb találtam a neten! Szép tengelice!
Kovács Natália képe! Esőben is énekel ez a kis csini! Jön a tavasz! )

#184. Szerző: csonakos 2013-02-25 - 06:58 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Madárbarátok mindenütt vannak! Csak az állomány más! Készülhetünk majd mi is a nyári nagy melegre mert most ott az van, hogy ivó, fürdő helyet biztosítsunk kedvenceinknek!

#183. Szerző: anuvuk 2013-02-23 - 15:55 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez "Talán" az utolsó havas feltöltése az öt literes flakonoknak, A tölcsér a flakonba, az elmaradhatatlan kis lapát, meg lent mellette a legyűrt Tesco szatyor tört fekete dióval!

#182. Szerző: anuvuk 2013-02-21 - 20:56 ó.
kattintson a képre a nagyobb mérethez Sarlós odúk a panel tetején, lakókra várva. Jelenleg az etetett széncinegék alszanak bennük.

Hozzászólások megjelenítése oldalanként:

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...