GAgyi:SMS-ben szoktam parkoló jegyet váltani. Mindig idegeskedtem, hogy ha lejár, időben tudjak újat váltani. Ugye itt nincs lehetőség arra, mint a szelvénnyel, hogy egyszerre kettőt-háromat kiteszel a szélvédődre. A napokban pont küldtem az sms-t, kaptam a választ, hogy 10:54-ig érvényes. Pont arra jártak a parkolóőrök, így meg is kérdeztem őket, erre van-e türelmi idő. Rendesek voltak, így most én is rendes leszek veletek, mert megosztom.
Megnézték a készülékükön és láss csodát!!! Náluk 11:09-ig volt érvényes az sms-ben váltott jegyem. Tehát a türelmi idő 15 perc!!
De utána nincs apelláta, mert könyörtelenül büntetnek, ugyanis visszafelé már nem látják.
De ez a 15 perc szerintem elég.
Legközelebb azért megkérdezem, hogy a negyedelő esetén is 15 perc-e?
1. Ne vegyél negyedelőt, mert az sms-ben nagyon drága (210 Ft). Én mindig szinte felezőt veszek, mert csak 80 Ft a kettő között a különbség mobilon
2. Hogy pontosan melyikre mennyi a türelmi idő?
Íme:
"aki egy órára vásárolt parkolási jogosultságot, annak 15 perc, míg ennél rövidebb idő esetén 5 perc a türelmi idő a jegy lejáratát követően."
De szerintem itt a jogosultságba az is beletartozik, hogy milyen zónába vetted. Tehát ha így nézzük, a negyedes jegyre is érvényes a kék zónában, de ebben azért nem vagyok én sem biztos.
SMS-ben szoktam parkoló jegyet váltani. Mindig idegeskedtem, hogy ha lejár, időben tudjak újat váltani. Ugye itt nincs lehetőség arra, mint a szelvénnyel, hogy egyszerre kettőt-háromat kiteszel a szélvédődre. A napokban pont küldtem az sms-t, kaptam a választ, hogy 10:54-ig érvényes. Pont arra jártak a parkolóőrök, így meg is kérdeztem őket, erre van-e türelmi idő. Rendesek voltak, így most én is rendes leszek veletek, mert megosztom.
Megnézték a készülékükön és láss csodát!!! Náluk 11:09-ig volt érvényes az sms-ben váltott jegyem. Tehát a türelmi idő 15 perc!!
De utána nincs apelláta, mert könyörtelenül büntetnek, ugyanis visszafelé már nem látják.
De ez a 15 perc szerintem elég.
Legközelebb azért megkérdezem, hogy a negyedelő esetén is 15 perc-e?
dova:Jó a szemed, el kell ismerni!
Valóban, be van kötve a tanuló.
Igazából nem is arra akartam célozni, hogy be van kötve, hanem hogy olyan sötét, hogy ezt nemigen lehet megállapítani, ha akarom vemhes, ha akarom nem az.
Matildka:
KRESZ 48 § (5) "Nem kell becsatolni a biztonsági övet:
ad) a járművezetés oktatása és az azt követő gyakorlati vizsga során az oktatónak."
Csak a pontosság kedvéért....
Ez a tanulóra nem vonatkozik, mégsincs bekötve
A képen ez látszik?? én csak egy meglehetősen nagy feketeséget látok a tanuló oldalán...
Ennyire sasszemed van, vagy csak ennyire kötözködni akartál? (utóbbira tippelek, hisz a biztonsági öves magyarázat fölött is szépen átsiklottál...)
Azért nem kötelező, mert a biztonsági öv akadályozza az oktatót a kormányba, esetleg megtévesztő irányjelzésbe való belenyúlást!!!
Lakott területen kívül egyébként mindig bekapcsolom (bekapcsoljuk) ott, ahol már a biztonságom fontosabb...
Amugy a taxisoknak sem kötelező, ha fuvarban vannak... a bünőzők miatt megértjük, nem???
Természetesen megértjük. Nem ismertem a pontos szabályozást; viszont Matildka volt szíves segíteni, úgyhogy ez már a múlté.
Nem egyszer hallani-olvasni a biztonsági öv hiányának elszomorító következményeiről; aztán magam is úgy tapasztalom, hogy otthon 10-ből átlag 8 ember nem kapcsolja be soha az övet, itt viszont alig találkozom az ellenkezőjével. Elgondolkodtató.
Álló helyzetben, ha nem forgalmi okból állunk, még a vezetőnek sem kell biztonsági öv!!!!
Amugy meg egyirányu utca baloldalán szabad állni... + egyéb feltételekkel.
Ellenben szembe behajtani tilos, és mégis sokan igy járnak haza az egyszerüség kedvéért. (naponta tapasztalom, lsd. Batthyány u. Petőfi sgt.-i vége!!!
A fotót a DM fotósa készítette, és nem okatás közben, hanem annak szünetében készült!!!
Az ő kérésére a könyöklés, amugy inkább klímázom a mai szmogban...
Az oldalra kilógás nem megengedett, tehát tilos, és ezért nem is jelezné a szabálytalan, ha már ezt sem tudja!!!
Az autósoktató számára nem kötelező vajon a biztonsági öv használata? Csak a példaadás kedvéért...
Azért nem kötelező, mert a biztonsági öv akadályozza az oktatót a kormányba, esetleg megtévesztő irányjelzésbe való belenyúlást!!!
Lakott területen kívül egyébként mindig bekapcsolom (bekapcsoljuk) ott, ahol már a biztonságom fontosabb...
Amugy a taxisoknak sem kötelező, ha fuvarban vannak... a bünőzők miatt megértjük, nem???
ad) a járművezetés oktatása és az azt követő gyakorlati vizsga során az oktatónak."
mgabca:Autósoktatóként naponta több száz szabálytalanul parkolót látok!
Bosszant, mert kevés a jó példa a tanulóknak, s néha a vizsgán nehéz 2 szabálytalan, ferde stb. kocsi közé kivitelezniük a kötelező parkolási feladatot!
Tudom, hogy kevés a hely, de azért miért kell szembe a forgalommal állni, vagy a bev.kp. mozgássérült helyére, hogy kevesebbet kelljen gyalogolni?
Nemrég jártam Németországban. Ott van olyan P hely, ahol csak félórát lehet állni, de az autótulaj el is gurul félórán belül, és átadja a helyet!!
Jó lenne Pl. a McDrájv mintájára autós Postát csinálni, mint USAban, mert néha a Nagyposta megközelíthetetlen autóval!
Talán gyalog is el lehet menni a postára. Nem feltétlenül kell mindig autóval járni. Szomorú lennék, ha a folyamat (mármint ugye a motorizáció és a fejlődés) végén autós templomba fogunk Isten tisztetre járni. Mert, hogy autós templom is van USÁ-ban.
Matildka:
Köszönöm, kedves Matildka. Már ma sem halok meg hülyén.
Ha már reklámozod magad és a KRESZ-t, nem kellene fényképezkedés előtt a könyöködre piros rongyot kötni, mint a gépjármű síkjából kilógó tárgyakra szokás?
A biztonsági öv hiányát már említették előttem.
Ez az autó véletlenül nem a járdán vagy a baloldalon halad (vagy áll)?
Úgy tűnik balról nincs sok hely mellette.
Bosszant, mert kevés a jó példa a tanulóknak, s néha a vizsgán nehéz 2 szabálytalan, ferde stb. kocsi közé kivitelezniük a kötelező parkolási feladatot!
Tudom, hogy kevés a hely, de azért miért kell szembe a forgalommal állni, vagy a bev.kp. mozgássérült helyére, hogy kevesebbet kelljen gyalogolni?
Nemrég jártam Németországban. Ott van olyan P hely, ahol csak félórát lehet állni, de az autótulaj el is gurul félórán belül, és átadja a helyet!!
Jó lenne Pl. a McDrájv mintájára autós Postát csinálni, mint USAban, mert néha a Nagyposta megközelíthetetlen autóval!
Az autósoktató számára nem kötelező vajon a biztonsági öv használata? Csak a példaadás kedvéért...
TZiky: Egyszer alanya voltam egy - a sajtó munkatársa által készített a sajtóba készülő - fényképnek, ami egy telekommunikációhoz kapcsolódó cikkhez készült. A tapasztalatok alapján örülök inkább, hogy a képen van autó, oktató, tanuló, T-betű...
Üdv:
TZiky:-))
Ok. Egy percig már azt hittem, nem PR-fotót látok.
Egyszer alanya voltam egy - a sajtó munkatársa által készített a sajtóba készülő - fényképnek, ami egy telekommunikációhoz kapcsolódó cikkhez készült. A tapasztalatok alapján örülök inkább, hogy a képen van autó, oktató, tanuló, T-betű...
Autósoktatóként naponta több száz szabálytalanul parkolót látok!