Megint ellepték a belvárost az interaktív parfümárusok.
Fiatal lányok, noname (Prágában gyártott) pancsokat árulnak, de persze azt állítják, hogy francia
És csupán 12 ezerbe kerül egy 50 millis üveg, plusz még kettő ajándékba, mert tudtam, hogy Franciaország fővárosa Párizs és azt, hogy a Mona Lisát a Louvre-ban lehet megnézni
Miután közöltem, hogy nagyon drága ez ennyiért, már 6 ezerért is odaadta volna.
Annyiért sem kellett
szegedma.hu/hir/szeged/2012/06/parizsi-sertesszelet-okozhatta-a-szegedi-szalmonellat.html
... A Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Fertőző osztályjának főorvosa a mai napon jelentette a szegedi népegészségügyi intézetnek, hogy az elmúlt héten (szerdától) 7 gyermek került enterális tünetekkel felvételre: 2 fő Madách iskolai, 1 fő bölcsődés, 4 gyermek esetében még tájékozódnak a fertőzés okairól. A jelenleg 6 fő Salmonella enteritidis pozitív gyermeken kívül 13 fő Madách iskolai gyermeknek volt klinikai tünete. A "Pöttömőrző" családi napköziben 4 fő gyermeket gondoztak, mind a 4 fő beteg lett. Ők is a "Nagyi Kifőzde"- ből ettek. ... www.nagyikifozde.hu/kapcs.html
promenad.hu/cikk/terplaszikak-jelenitik-meg-szeged-nevezetessegeit-osztol-115535 ... A térplasztikák olyan a Széchenyi és a Dóm teret méretarányosan, részletesen bemutató alkotások, egyfajta terepasztalok lesznek, melyek emberléptékűek és a vakok által is értelmezhetők, nem akadályozzák a közlekedést, nem jelentnek veszélyforrást, anyagukban és kivitelükben időtállóak és "vandálbiztosak". Amellett, hogy valósághűen ábrázolják az adott teret, esztétikai élményt nyújtanak a városlakóknak és Szegedre látogatóknak.
A cél az, hogy a város kiemelkedő jelentőségű tereinek háromdimenziós ábrázolásával lehetőséget adjanak a vakok és gyengénlátók számára a környezetük részletesebb, eddig megfoghatatlan részének megismerésére. A tervezett alkotások egyrészt e célcsoportnak nyújtanak páratlan "vizuális" térélményt, másrészt a látó társadalom számára is esztétikus térplasztikaként tűnnek fel. A szakemberek szerint ezek a térplasztikák az idők folyamán szerves részévé válnak a városszerkezetnek, és egyben információs felületként is funkcionálnak.
Az alkotásokat bronzból illetve kőből készítik el. A tervek szerint a plasztikák átmérője 90-100, magasságuk pedig 85-90 centiméter lesz. A modellek 1:200-as méretarányban ábrázolják majd a két teret, azok kiemeltebb szobrait és a körülöttük található épületeket.
A Szegedi Városi Bíróság rágalmazás vétségében bűnösnek mondta ki Raguczki Gábort és egy évre próbára bocsátotta. Az ítélet nem jogerős. Miért most ( 2012-06-08 07:07:18 ) jött ezzel elő a promenad.hu?
Egyszerűen lassú a portál? 2012. február 23., csütörtök, 17:55 óta ez nem új hír: "Rágalmazás vétségében nem jogerősen bűnösnek találta a Szegedi Városi Bíróság Raguczki Gábort, akit a Magyar Jelen című újságban megjelent interjúja miatt Lázár János (Fidesz), Hódmezővásárhely polgármestere perelt be."
... Közterületen életvitelszerű lakhatás tilalmának megszegése és a koldulás – ez a két szabálysértés vonatkozhat a Bécsi körúti hajléktalanokra. – A rendőrség a szabálysértések elkövetőjét figyelmeztetheti, helyszíni bírságolhatja vagy feljelentheti – tudtuk meg ... a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. A rendőrök az intézkedések során tájékoztatják a hajléktalanokat a számukra ellátást nyújtó intézményekről, akaratuk ellenére azonban nem kényszeríthetik őket oda. Mindkét szabálysértés miatt a közterület-felügyelet is intézkedhet, és helyszíni bírságot szabhat ki. – Amennyiben a hajléktalanok olyan magatartást tanúsítanak, amely az ott élőket zavarja (hangoskodnak, koldulnak), akkor kérjük, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 107-es segélyhívón – mondta a szóvivő.
okz63:..., legalább ne múlt időben tetted volna, de akkor lássuk helyesen is: A vasárnapig tartó XVIII. Szegedi Borfesztiválon több mint 120 pincészet nemes nedűiből kóstolhat a több tízezer látogató. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket.
A borfesztivál 2012. május 27-én fog véget érni
Akkor igyál, amennyi beléd fér, egészségedre!
Meg is volt tegnap kint a hét első elzsibbadáa este
okz63:..., legalább ne múlt időben tetted volna, de akkor lássuk helyesen is: A vasárnapig tartó XVIII. Szegedi Borfesztiválon több mint 120 pincészet nemes nedűiből kóstolhat a több tízezer látogató. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket.
Akkor igyál, amennyi beléd fér, egészségedre!
Meg is volt tegnap kint a hét első elzsibbadáa este
x:Nem vonzott például engem ez sem: "A vasárnapig tartó XVIII. Szegedi Borfesztiválon több mint 120 pincészet nemes nedűiből kóstolhatott a több tízezer látogató. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatták az egybegyűlteket." Milyen lapos szöveg ez már? hvg.hu/gasztronomia/20120521_szegedi_borfesztival_nyertes
Ha már beböfögted, legalább ne múlt időben tetted volna, de akkor lássuk helyesen is:
A vasárnapig tartó XVIII. Szegedi Borfesztiválon több mint 120 pincészet nemes nedűiből kóstolhat a több tízezer látogató. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket.
zaporozsec:
48 éve itt születtem,és egyre jobban útálom.
Én régebben.
Az érzéseim az utóbbi években (mérsékeltebben ugyan, de) hasonlóvá váltak a Tiédhez a gyurcsányisták helyi képviselőinek "áldásos" tevékenységének köszönhetően.
Nem vonzott például engem ez sem: "A vasárnapig tartó XVIII. Szegedi Borfesztiválon több mint 120 pincészet nemes nedűiből kóstolhatott a több tízezer látogató. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly- és könnyűzenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatták az egybegyűlteket." Milyen lapos szöveg ez már? hvg.hu/gasztronomia/20120521_szegedi_borfesztival_nyertes
TELSTAR:Én leginkább az árvíz utáni építkezéseket nézném meg... Na az lehetett valami !!
Ha valaki tudja, mikor indul különbusz a régi Szegedre, szóljon !!
Barátomnak van egy csodálatos könyve az akkori időkből készült díszkiadás,amit a második királylátogatás,tehát a felépülés után közvetlenül adtak ki. Elgondolkodtató mi mindent megcsináltak akkor pár év alatt és milyen összehangoltan Irgalmatlan mennyiségű vizet szivattyúztak ki ,megcsinálták a feltöltést,szerkezetet adtak a városnak és közben bontottak és építettek. Lenyűgöző,hogy mi történt.
nekem papám szokott így merengeni(Kecskemétről), egyszer voltunk közösen a városban és mondta, h ha nem tudná hol van el se hinné De leginkább a csemege boltot hiányolta
TELSTAR:Én leginkább az árvíz utáni építkezéseket nézném meg... Na az lehetett valami !!
Ha valaki tudja, mikor indul különbusz a régi Szegedre, szóljon !!
Barátomnak van egy csodálatos könyve az akkori időkből készült díszkiadás,amit a második királylátogatás,tehát a felépülés után közvetlenül adtak ki. Elgondolkodtató mi mindent megcsináltak akkor pár év alatt és milyen összehangoltan Irgalmatlan mennyiségű vizet szivattyúztak ki ,megcsinálták a feltöltést,szerkezetet adtak a városnak és közben bontottak és építettek. Lenyűgöző,hogy mi történt.
Már leirtam,nem is oly régen:Szeretném ha a maiak élhetnének legalább egy-egy napot a 70-60-50-40-30.... év előtti Szegeden és látnák azt,hogy mennyire más volt sok mindenben.Az egy élhető,megismerhető sokkal csendesebb és polgáribb város volt,nem egy kivagyiskodó átkelőhely. Akkor még volt a városnak szerkezete. Ma úgy látszik csak a bendő- és a zseb-tömés maradt meg,meg amint a fórum jól mutatja az acsarkodás.Irtó hálás vagyok Bottka úrnak,hogy szól mikor ne menjünk az utcára,de néha ki kell.Kijöttünk lakni ide Újszeged végére a csöndbe és tíz év mÚlva eljutottunk a város-nem-tervezés segítségével,hogy csúcsidőkben előttünk öt méterre óránként 3-500 jármű halad el. Maguk utcájának végeit pedig lezárják.De megújul a Guttenberg utca. Elvileg elkészült a Mars téri piac,van már világító szökőkút,legalább is a DM-ban,de a volt Mázsaháznál még mindig bazi nagy gödrök vannak. Van szép új csarnok,de minek a drága karzata: az üvegesnek?Szóval ezért mondom én is valami folyamatosan veszik el a régen-voltból és ezért kár. Sajnos azt kell mondanom nem kell a felelősöket keresni,mert azt sem értik mit csináltak. Szerintem el vannak ragadtatva maguktól.
zaporozsec:
Én régebben.
Az érzéseim az utóbbi években (mérsékeltebben ugyan, de) hasonlóvá váltak a Tiédhez a gyurcsányisták helyi képviselőinek "áldásos" tevékenységének köszönhetően.
Yondergirl:Sziasztok!
Ízt szeretném, hogy szegediek, szegeden tanulók és dolgozók, vagy akinek csak köze van Szegedhez írjon le bármit, ami csak eszébe a jut a városról a várossal kapcsolatban előnyök, hátrányok, szórakozóhelyek, emberek általában és ami csak szabad asszociációval beugrik. Ezer hála és köszönet
Amúgy milyen célból kéred a beírásainkat? valami szakdoga, vagy hasonló esetleg csak úgy mert eszedbe jutott és semmi más különös?
Ízt szeretném, hogy szegediek, szegeden tanulók és dolgozók, vagy akinek csak köze van Szegedhez írjon le bármit, ami csak eszébe a jut a városról a várossal kapcsolatban előnyök, hátrányok, szórakozóhelyek, emberek általában és ami csak szabad asszociációval beugrik. Ezer hála és köszönet
21 éve lakom itt. Nagyon szeretem. Ha huzamosabb ideig távol vagyok, akkor nagyon hiányzik. Komolyan!
Remélem az unokáim délre,jó meleg helyre születnek,és mehetek az asszonnyal utánuk.
Ott nem futottak ámokot 60 évik a bolsevikok.
21 éve lakom itt. Nagyon szeretem. Ha huzamosabb ideig távol vagyok, akkor nagyon hiányzik. Komolyan!
Sziasztok!