Ország-világ

2016.11.21. 23:00

Növekedhet a légszennyezettség

A következő napokban fokozatosan növekszik a "ködhajlam".

A következő napokban várható csendes időjárás miatt romolhat a levegő minősége - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.

A napokban - bár napközben az országban több helyen megélénkül a szél - főként az esti, éjszakai órákban rosszabb levegőminőségre, magasabb szálló por (PM10) koncentrációra lehet számítani.

A szélcsendesebb északkeleti országrészben várható rosszabb levegőminőség - írták.

Utaltak arra, hogy "a fűtési szezon indulásával, a nappalok rövidülésével a stabil, anticiklonális időjárási helyzetekben könnyen feldúsulnak a légszennyező anyagok".

Az éjszaka képződő és még a nap első felében megmaradó köd késlelteti a hőmérséklet napközbeni emelkedését, ami kedvezőtlen a levegőminőség szempontjából. A következő napokban fokozatosan növekszik a "ködhajlam". Az ország északkeleti harmadán szélcsendesebb időjárás várható, néhol egész nap ködös lesz az idő, emiatt ott lehet rosszabb a levegő minősége. Az Észak-Dunántúlon lesz élénkebb a szél, ami kedvező a levegő minősége szempontjából - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában