Gazdaság

2013.12.13. 17:21

NGM: IMF-vezetőket fogadott Varga Mihály

A Nemzetközi Valutaalap budapesti irodája hamarosan bezár, ugyanis Magyarország előtörlesztette az IMF-hitelt.

MTI

[namelink name="Varga Mihály"] nemzetgazdasági miniszter pénteken hivatalában fogadta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nemrég kinevezett, új misszióvezetőjét, Costas Christou-t, valamint Johann Pradert, az IMF igazgatóságában Magyarországot is képviselő igazgatóját - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

A közlemény szerint Varga Mihály és Costas Christou találkozóján az általános helyzetértékelés során a tárcavezető az új, pozitív makrogazdasági adatokat ismertette.

A Johann Praderrel folytatott megbeszélésen az aktuális gazdaságpolitikai eseményeket, illetve az IMF 2010. és 2014. évi irányítási és kvótareformjaival összefüggő kérdéseket tekintették át.

A találkozókon elhangzott, hogy az IMF által kiemelten követett külső egyensúlyi helyzetben, illetve a rövid külső adósság alakulásában Magyarország érdemi javulást ért el.

A Nemzetközi Valutaalap budapesti irodája hamarosan bezár, ugyanis Magyarország előtörlesztette az IMF-hitelt. A Valutaalap emellett a jövőben is rendszeres kétoldalú konzultációk keretében folytatja az együttműködést Magyarországgal, amely továbbra is tagja a szervezetnek - olvasható az NGM közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!