Gazdaság

2017.11.16. 10:50

Rosszul lett a vásárló - a Tesco visszahívta a veszélyes lisztet

Egy vásárló vizsgáltatta be a terméket, mert rosszul lett tőle.

Tesco-Global Áruházak Zrt. vásárlói visszajelzést követően kivonta a forgalomból az áruházlánc által forgalmazott 500 grammos kiszerelésű FORHEALTH zabpehelylisztet, miután egy vizsgálat eredménye szerint a termék fogyasztása, a címkén jelöltekkel ellentétben gluténérzékenyek számára nem biztonságos - írja a Blikk.


Arról, hogy volt aki rosszul lett a liszttől, már korábban beszámolt a Tények is. Ez a vásárló vitte el a terméket a NÉBIH-hez, hogy bevizsgáltassa.

 



Az áruházlánc weboldalán november 14-én arról tájékoztatják a vásárlókat, hogy a termék minden tételét bármely áruházban, a blokk bemutatásának hiányában is visszaveszik.

 


A lap úgy tudja, hogy a Tesco elővigyázatosságból  a FORHEALTH termékcsalád egyéb tagjainál is megkezdte annak vizsgálatát, hogy a gluténmentes jelölés valóban megfelel-e a jogszabályi követelményeknek. A vizsgálat lezárultáig a Tesco nem forgalmazza a gyártó termékeit.

Címkék#tesco

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!