Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

22 éves a BÉT: nyílt kereskedési nap a tőzsdén

Vissza a parkettre! címmel nyílt kereskedési napot tartott a BÉT alapításának 22. évfordulója alkalmából.
A tőkepiaci forrásbevonás lehetősége soha nem volt még fontosabb, mint mostanában, amikor a válság következtében a banki források beszűkültek - mondta Katona Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT)vezérigazgatója csütörtökön, a tőzsde újraalapításának 22. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten.

Hozzátette: bízik abban, hogy a jövőben nemcsak magánvállalatok fognak erre az útra lépni, hanem állami cégek is megjelennek a tőzsde parkettjén. A tőzsdei jelenlét a vállalatok számára ugyanis lehetőséget teremt a nagyobb transzparenciára, a feszesebb gazdálkodásra, a tőkebevonás lehetőségére, valamint a nyilvánosság és a pr erősítésére.

Nyílt kereskedési nap a Budapesti Értéktőzsdén. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

A tőzsde vezérigazgatója az újkori tőzsde rendszerváltást követő, 1990. június 21-i újranyitására emlékezve hangsúlyozta, hogy a pesti tőzsde korábbi története 1864-ig nyúlik vissza, így hamarosan, 2014-ben 150 éves lesz a magyar börze.

Az elmúlt 22 év vállalati sikertörténeteként értékelte, hogy több magyar cég a tőkepiacot választotta arra, hogy tőkét vonjon be, és ezáltal tudjon fejleszteni, munkahelyeket teremteni. Példaként említette a legnagyobb tőzsdei cégeket, a Molt, OTP-t, Magyar Telekomot, Richter és az Egist.

A tőzsde stratégiájában mindig meghatározó szerepet kapott a kapcsolattartás a meglévő és potenciális új kibocsátókkal, a befektetőkkel, a gazdasági és politikai döntéshozókkal, valamint a lakossággal. Ennek példája a mostani esemény is - mondta Katona Zsolt.

Nyílt kereskedési nap a Budapesti Értéktőzsdén. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)
A BÉT nyílt nappal, tőzsdei expóval és konferenciával ünnepli a magyar tőzsde újraalapításának 22. évfordulóját csütörtökön. Erre az alkalomra a BÉT korábbi, budapesti, Vörösmarty téri épületében a műemlékvédelem alatt álló régi tőzsdeteremben kereskedési munkaállomásokat állítottak fel. A helyszínen dolgozó befektetési szolgáltatók a napi kereskedésben is részt vesznek, a regisztrált látogatók pedig betekintést nyerhetnek a tőzsde világába, a brókerek munkájába. A nosztalgia jegyében nyílt, kikiáltásos kereskedést is rendeztek, bemutatva, hogyan működött a tőzsde az elektronikus kereskedési rendszerek térnyerése előtt.

Az egész napos rendezvényen tőzsdei kibocsátókkal, befektetési szolgáltatókkal, adatszolgáltatókkal is találkozhatnak a látogatók, és információkat kaphatnak a tőzsdei befektetésekkel, vállalatokkal kapcsolatban. A délutáni konferencián szakmai előadásokat és kerekasztal beszélgetéseket hallgathatnak az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább erősödik a forint: 287 körül az euró

Alig változtak a főbb devizaárfolyamok keddről szerdára, az eurót szerdán délelőtt 287,93 forinton… Tovább olvasom