Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

8,5 milliárd forintot kap a Malév

A kormány 8,5 milliárd forintot csoportosít át a Malév tőkerendezésére az idei költségvetésben a rendkívüli kormányzati intézkedések cím terhére.
A hétfői Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a költségvetési átcsoportosítás azonnali hatályú, felelőse Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

A Malév kedden közgyűlést tart, amelyen - hasonlóan az eddigi, felfüggesztett közgyűlésekhez - a tőkerendezés lesz a fő téma. A légitársaság 22,5 milliárd forint negatív saját tőkével működött tavaly, és a gazdasági társaságokról szóló törvény szerint ezt mielőbb rendezni kell.

A tőkerendezést a fő tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek (MNV) a beszámoló május 25-i elfogadását követő 90 napon belül, tehát augusztus 25-ig maradéktalanul végre kell hajtania, de ehhez szükséges a közgyűlési határozat. Az utóbbi hónapokban több közgyűlést is összehívtak a pénzügyek rendezésére; a legutóbbi, augusztus 10-i közgyűlésen az MNV közlése szerint végül azért nem tárgyaltak a társaság tőkerendezéséről, mert a közgyűlés összehívásáig - a rendelkezésre álló rövid idő miatt - még nem született meg a fedezet biztosításához szükséges valamennyi döntés.

Az MNV júniusban 4,5 milliárd forint pénzbeli hozzájárulásról döntött.

Olvasóink írták

  • 1. tótkomlósi 2011. augusztus 22. 22:43
    „De jó, hogy ilyen sok pénzünk VOLT és mindenre fusssssa belőle!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GVH: 30 millió forintos eljárási bírság az Auchan-nak

A vállalkozás többszöri felszólítás ellenére is megtagadta a GVH által kért adatok szolgáltatását. Tovább olvasom