Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

90 millióra bírságolták a Magyar Telekomot

Megtévesztő tévéreklámok miatt szabta ki a büntetést a Gazdasági Versenyhivatal.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 90 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekom Távközlési Nyrt.-re, mert a cég az ügyfelek megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adott a Next Business XL, illetve a Next Business M üzleti díjcsomagok áráról 2013 őszén.

A versenyhivatal szerdai közleményében ismerteti: a Telekom tavaly október 1. és november 17. közötti televíziós reklámfilmjeiből a megcélzott kis- és középvállalkozások arról kaphattak tájékoztatást, hogy ha a Next Business XL, illetve M díjcsomagot választják, akkor a feltüntetett havidíjért a meghatározott tartalmú szolgáltatást vehetik igénybe.

A GVH megállapította, hogy ez nem felelt meg a valóságnak, mert a tévéreklámokban feltüntetett ár csak a negyedik és az azt követő SIM kártyákhoz tartozó előfizetésekre vonatkozott. A reklámokban feltüntetettnél magasabb árat alkalmazott a szolgáltató, ha az üzletfél csak egy, kettő vagy három SIM kártyához kapcsolódóan kötött előfizetési szerződést.

A reklámokban feltüntetett ár akkor sem minden előfizetés esetén érvényesült, ha az üzletfél négy vagy annál több előfizetést kötött, de a televíziós reklámok e további információkat tartalmazó elemei az időkorlát, a gyorsan pergő képek és a kisebb betűméret miatt nem váltak az üzletfelek számára érthető üzenetté - közölte a versenyhivatal.

A GVH a bírság kiszabásakor súlyosbító körülményként értékelte egyebek mellett, hogy a jogsértő üzleti gyakorlat az üzletfelek széles körét érte el, valamint a Telekomot az elmúlt öt évben egyszer már elmarasztalta a versenyhivatal hasonló, reklámtörvénybe ütköző magatartás miatt.

Enyhítő körülményként értékelték viszont, hogy az üzletfelek szerezhettek helytálló vagy teljesebb információt más forrásokból a döntésük meghozatala előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devizahitelek - Jogerős a Santander elleni ítélet

Helybenhagyta a Santander ügyében hozott elsőfokú elutasító ítéletet a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla. Tovább olvasom