Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

IMF: kockázatos magyar kormány gazdasági stratégiája

Washington 2011. január 3., csütörtök (MTI) - A külső eladósodás és a magas államadósság miatt Magyarország sebezhető és ezért a Nemzetközi Valutaalap "nagyon kockázatosnak" ítéli meg a magyar kormány gazdasági stratégiáját - jelentette ki csütörtökön Washingtonban Christoph Rosenberg, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországért felelős misszióvezetője telefonos sajtótájékoztatóján.

Rosenberg szerint az IMF igazgatósága úgy ítéli meg, a növekedést és munkahelyek teremtését célzó "nagyon ambiciózus" és "pozitív" program pénzügyi fenntarthatósága a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nem biztosítható, s ezért várakozással tekint a további adatok közlése elé.

A IMF csütörtökön tette közzé a legfrissebb országjelentését Magyarországról.

"A közöltek alapján nagyon fontos, hogy a magyar hatóságok februárban ismertessék a további intézkedéseiket. Eddig nem volt rá alkalmunk, hogy ezekkel megismerkedjünk, de amint lesz megtesszük azt, mert ezek az intézkedések döntő fontosságúak a hiány pótlása, valamint a magyar pénzügypolitika fenntartható pályára állítása szempontjából " - mondta a misszióvezető.

Rosenberg szerint ebből a szempontból rendkívül fontos, hogy javuljon a nyár óta csökkent befektetői bizalom, amelytől Magyarország nagymértékben függ.

A külföldi valutákban történt eladósodással, a főleg a svájci frankban felvett lakáshitelekkel kapcsolatban kijelentette: ezzel kapcsolatban nincs azonnali megoldás, ám egyes, az adósság átstrukturálására tett lépések jó irányba mutatnak.

Rosenberg tolmácsolta az IMF igazgatóságának aggodalmát az Alkotmánybíróság hatáskörének korlátozásával valamint több magyar pénzügyi felügyelő testület működésének megváltoztatásával kapcsolatban.

Olvasóink írták

 • 2. szilléri 2011. február 04. 14:47
  „,,Rosenberg bácsi beszól I.

  A Tor Salqvist blog állandó rovatot indít "Rosenberg bácsi beszól" címmel, melyben a szerző Christoph B. Rosenberg, az IMF Közép-Európa és Baltikum ügyeiért felelős főfejese bőrébe bújik, s havonta jelentkezik a magyarságot zsaroló zsetonista zsivány képzeletbeli szösszeneteivel. A médiafuttatta mammonistává történő metamorfózis azért is kiváló ötlet a blogíró szemszögéből, mert így a díszpintypereputtypátyolgató potyalesők és a segélyseregélyek liberálisgúnyoló jelzőhalmazai után némi öniróniát felhasználva új kifejezéskompozíciók is születhetnek. A "turultukmáló táltosterrorista" és az "avittas antivilágot abajgató antiszemita" csak néhány megelőlegezett szavajárás szefárd szélsőségesünk mindennapi mondataiból. Rosenberg bácsi természetesen a bornírt bankárvilág, a liberális "értelmiség" és a zsidó érdekkörök prototípusszerű megjelenítője, így nemcsak a normalitáspárti radikálisok, hanem a világhódító fémdarabfavorizálók is azon bizonyos görbe tükör elé kerülnek. Rosenberg bácsi alakjának megformálásához köszönöm a segítséget blogom liberális kommentelőinek, az ő hozzászólásaik nélkül nehezebb lenne beleélnem magamat az IMF guru bőrébe.

  Rosenberg bácsi beszól

  Hazatértem ebből az úgynevezett Magyarországból, hogy az infláció verje az ottani népséget! Balkáni bunkó minden magyar, tanulatlan talmudtagadó fasiszta, s avittas antivilágot abajgató antiszemita az összes helybéli lakos. Tárgyaltam ezzel az Orbánnal is, belekötöttem a borzasztó bankadójába ennek a törpének, mégis mit képzel magáról, hogy velünk packázik? Mi emeltük trónra, erre nem jó neki a Tóra! Skandalum, ahogy magyarkodik! Így már igen régen izzadtam le tárgyalások során, utoljára talán 2001 körül kavartak ilyesféle kellemetlenséget körülöttem, akkoriban üzbegisztáni megbízott voltam, s a puszta közepén kellett sátrakban szakérteni, miközben disznóhúst zabáltattak volna velem a sztyeppei szittyafajzatok. Hallottam, hogy ezek a hungárok is ilyen jurtában jajongó jelmezes bolondok, s turultukmáló táltosterroristák, még szerencse, hogy én csak a manimanifesztátum misztériumát vallom, s az ilyen istenek, meg spirituális ökörségek teljesen hidegen hagynak. Node elregélem szépen a napirendemet, csakhogy lássátok barátaim, hogy miféle szutyok helyek vannak a Wall Street körzetén kívül."

  http://torsalqvist.freeblog.hu/archives/2010/07/”
 • 1. történész 2011. február 03. 19:01
  „Orbán a népet csak színjátékból hallgatja...tanácsadóit sokkal sokkal sok sok milliós apanázzsal jutalmazva többre nézi mint minket.Nem mi fogjuk őt megbuktatni,hanem tőke és az értelmiség akitől bizony ő nagyon fél. Azokkal nem tud vitázni .és ezért mondanak mindent ki a megmondói.

  Talán ez egy frappáns dolog:

  A magyar kormánytól semmi olyat nem láttam, amiből kiderülne: miben is áll a gazdaságpolitikájuk - fogalmazott Csaba László közgazdász a Heti Válasznak adott interjújában a hvg.hu tudósítása szerint.

  Csaba László szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter korábbi munkásságából, könyvismertetőiből, interjúiból sem következik mindaz, ami történt: államosítás, ármoratórium bevezetése vagy a partnerekkel való konfliktusos viszony vállalása.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áramáremelés: az EDF Démásznál 3,8 százalékkal fizetünk többet

A kormány elkötelezett a fogyasztók védelme mellett, ezért csak az indokolt legszükségesebb mértékben emelkednek az áramárak. Tovább olvasom