Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

A bankszövetség 2013 első felében választ elnököt

Az új elnök megválasztásáig a szervezet alapszabálya szerint az alelnök látja el az elnöki teendőket.
Várhatóan a jövő év első felében, következő testületi ülésén választ új elnököt a Magyar Bankszövetség.

A jövő évi tevékenység ütemtervéről - így a testületi ülés időpontjáról is - az elnökség 2012. december 3-i ülésén határoz - mondta Sütő Ágnes, a bankszövetség kommunikációs vezetője csütörtökön.

Az új elnök megválasztásáig a szervezet alapszabálya szerint az alelnök - jelen esetben Gyuris Dániel - látja el az elnöki teendőket.

Sütő Ágnes elmondta: a Magyar Bankszövetség elnöksége jelenleg 5 főből áll, mely "biztonságosan teszi lehetővé a folyamatos, határozatképes döntéshozatalt."

Kiemelte: számos aktuális, lényeges téma van jelenleg is napirenden, így például az önkormányzati adósságrendezés technikai lebonyolítása, az árfolyamgát véghajtásának összefogása, a tranzakciós illeték bevezetésének előkészítése, a Nemzeti Eszközkezelő működésének támogatása.

Hozzátette: a bankszövetség elnökét és a kisbankokat képviselő elnökségi tagot - a következő testületi ülés fogja megválasztani, erre a jövő év első felében kerül sor. A bankszövetség testülete gyakorlatilag a szövetség közgyűlését jelenti.

Patai Mihály, az előző elnök november 12-én mondott le, miután az Országgyűlés elfogadta a jövő évi adótörvényekről szóló javaslatot, amelynek keretében a törvénybe beemelték Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter októberben bejelentett, összesen 764 milliárd forintos költségvetési kiigazító intézkedéseit. Ezek között szerepel a tranzakciós illeték bevezetése, valamint a bankadó jelenlegi mértékének megtartása 2013-ban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Auchannak adja el a Real üzletláncot a Metro

Jólértesült források szerint az ügylet értéke 1 milliárd euró fölött van, az ügyletet hivatalosan… Tovább olvasom