Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

A csehek megvennék a Malévot

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vizsgálja a Malév megvásárlására érkezett cseh vásárlási szándékot a minisztérium.
Az MTI kérdésére csütörtökön adott írásbeli válasza szerint "a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz megérkezett a javaslat, amelynek értékelése folyamatban van".

A Figyelő című hetilap legfrissebb száma ír arról, hogy a cseh Unimex Group és a hozzá tartozó magyarországi Travel Service konzorcium 80 oldalas levélben jelezte a magyar kormánynak, hogy szándékában áll megvenni a magyar nemzeti légitársaságot.

Farkas Attila, a Travel Service Kft. ügyvezetője a Figyelőnek megerősítette az értesülést, de az MTI kérdésére nem kívánt információt adni.

A lap úgy tudja, hogy a csehek szándéknyilatkozata kevés kézzelfogható részletet tartalmaz. Farkas Attila a Figyelőnek csak annyit árult el, hogy az adósságot nem kívánják átvenni.

A Travel Service ügyvezetője szerint - írja a Figyelő - a Malévnek a rossz pénzügyi adatok ellenére számos értékes eleme van, a repülőgépek karbantartását végző ACE Kft., valamint a földi kiszolgálást végző Malév Ground Handling Zrt., amelyeket továbbra is fenntartanának. "Mi szakmai befektetők vagyunk, ismerjük a kelet-európai régió üzleti lehetőségeit, Magyarországon pedig már 11 éves a tapasztalatunk" - fogalmazott a Figyelőben Farkas Attila. Hozzáfűzte: konkrét tervei azért nem lehetnek a kérőnek, mert ahhoz a Malév tényleges üzleti állapotát kellene megismerniük. Annyi bizonyos, hogy a Malévből cseh tulajdonban sem lenne fapados vagy esetleg csak a charterpiacra koncentráló társaság, a menetrend szerinti közlekedést megtartanák fő csapásiránynak - írja a Figyelő a legfrissebb számában.

A lap közlése szerint - miután a megkeresett német, török és brit szakmai befektetők egyike sem érdeklődött a Malév megvásárlása iránt, a múlt hétig úgy tűnt, hogy "az egyetlen lehetséges forgatókönyv a kínai Hainan Group beszállása lehet".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom