Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

A Csomiép önmagát is építi

A vásárhelyi Csomiép Kft. históriája eddig sikertörténet: a 2012-es évhez képest idén 16 százalékkal nagyobb lett az árbevétel, vagyis 1 milliárd 980 millióról 2 milliárd 350 millió forintra nőtt, 18 százalékkal növekedett a dolgozói létszám.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A vásárhelyi Csomiép Kft. a közelmúltban tartotta hagyományos évzáró munkásgyűlését, amelyen ismét sikeres évre tekinthettek vissza a tulajdonosok, a vezetők és az alkalmazottak. Megyei nívódíjat, a büntetés-végrehajtástól Kiváló Együttműködésért aranyérmet, az építészetben Csongrád megyei Príma díjat és már a kilencedik Magyar Termék Nagydíjat vehették át, utóbbit a kagylóbeton technológiáért. Az összejövetelen 8 kiváló dolgozói elismerést, 2 igazgatói dicséretet osztottak ki, díjazták a 20, 15, 10 és 5 éves törzsgárdákat, valamint köszöntötték a gyeden és gyesen lévő kismamákat és a nyugdíjasokat.

Az eseményen vendégként részt vett dr. Véha Antal professzor, prodékán, intézetvezető egyetemi tanár – a fiatal egyetemisták innovációra neveléséért kapott elismerést a Csomiéptől Ligetvári Ferenc professzor, az MTA tagja, a Víztársulatok Országos Szövetségének (VTOSZ) elnöke, Bodor Dezső, a Csongrád Megyei Mérnök Kamara elnöke, Almási István, Vásárhely polgármestere, Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Ferroép Kft. vezetője, valamint Majláth Mihály, a megyei kormányhivatal munkavédelmi igazgatóhelyettese és Borsi János ezredes a büntetés-végrehajtástól. Nemesit és Borsit a cég díszpolgárává avatták az ünnepségen az évtizedeken át tartó konstruktív együttműködésért.

A Csomiép idén még a tavalyinál is sikeresebb évet zárt. Mészáros Antal szerint ez kitartó munkájuknak köszönhető. Fotó: Schmidt Andrea
A Csomiép idén még a tavalyinál is sikeresebb évet zárt. Mészáros Antal szerint ez kitartó munkájuknak köszönhető. Fotó: Schmidt Andrea

A Csomiép Kft. 2013-ban is sikeres évet zárt: a 2012-es esztendőhöz képest idén 16 százalékkal nagyobb lett az árbevétel, vagyis 1 milliárd 980 millióról 2 milliárd 350 millió forintra nőtt, és a dolgozói létszám 106-ról 130-ra növekedett – mondta Mészáros Antal, a cég egyik tulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

– A kutatás-fejlesztésre mindig, így a mögöttünk álló évben is nagy hangsúlyt fektettünk, és a jövőt jelentő fiatalok fogékonyak minden újra – fogalmazott Mészáros Antal. A cég a magasépítészetben is egyre otthonosabban mozog, az idei esztendő slágertermékéből, a kagylóbetonból burkolópanelek, utcai burkolatok és bútorok is készíthetők. Fontos, hogy továbbra is támogatják azokat, akik a szakmához kapcsolódva akarnak továbbtanulni, illetve ebben az évben két dolgozónak segítették devizaalapú hitelének törlesztését, korábban ezt már négynél megtették. A vásárhelyi jótékonysági akciókban is részt vesznek, itt megemlíthető a „Hétvégén is legyen kenyér az asztalon" akció, valamint támogatják a sportot és a művészetet.

– Mindig mondom: együtt kell szépnek és okosnak lennünk, mert külön-külön lehetünk szépek és okosak, de a sikerhez mindkettő kell – közölte Mészáros Antal. Kiemelte még: nem hisznek a hirtelen fellendülésben, mert csak a szívós, szisztematikus, kitartó munka hozhat eredményt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyéves mélyponton az orosz feldolgozóipar teljesítménye

Négyéves mélypontra esett az orosz feldolgozóipar teljesítménye decemberben, egyebek között az új… Tovább olvasom