Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 7°C | 14°C

A csoport túlélésének garanciája

Valamit tenni kell, hogy az értékes energiád legnagyobb részét ne a csoportod összetartására fordítsd, hanem igazán stratégaként tudj működni és a jövőbe nézhess.

Nem újdonság az a gondolat, hogy a legbriliánsabb szakember sem fog tudni egyedül annyi értéket, vagy annyi terméket előállítani, mint ha egy jól szervezett csoport részeként tenné ugyanezt.

Adott egy cél, hát toborozzunk.

Legyenek diplomásak? Legyen tapasztalatuk? Jó ajánlólevéllel jöjjenek? Beszéljenek nyelveket és legyenek jók a teszt eredményeik? Mi a garancia, hogy ezek a jól kiválogatott emberek hosszú-hosszú évekig együtt maradnak?

Hát az egyik te magad vagy, ahogy a céljaid odateszed az embereid elé, ahogy motiválod őket, ahogy kemény vagy velük, vagy éppen „simogatod" őket.

Mégis hány csapatot láttál már szétszéledni magad körül? Hányat láttál összezsugorodni, vagy megszűnni? Hol a kezdeti lelkesedés, és az a sok jó ember, akikbe annyi energiát fektettél, s akik oly sok tudást elvittek magukkal, amikor otthagyták a csoportot?

Valamit tenni kell, hogy az értékes energiád legnagyobb részét ne a csoportod összetartására fordítsd, hanem igazán stratégaként tudj működni és a jövőbe nézhess – tudván, hogy az embereid ott állnak mögötted.

Mindezt csak egyetlen módon tudod elérni:

Ha a csoportod céljait mindenki ismeri, érti és hajlandó tenni ezért folyamatosan a maga területén, ahol megvan a szakértelme. Mindenki ismeri és betartja azokat a szabályokat, amik ennek a csapatnak a jó működése értelmében születtek. Számtalan példa van rá a történelemből is, hogy ott kezdődött egy eszme, csoport vagy akár birodalom széthullása és bukása, ahol a meglévő szabályokat nem tartották be.

Ha el tudod érni, hogy értsék és betartsák az embereid a megegyezéseiteket, akkor van egy etikus csapatod. S egy etikus csapat az, amelyik igazán képes felelősséget vállalni úgy a maga területén, hogy elérje a vezetés megálmodott céljait.

Valójában ez az igazi garancia.

Nagy Béla

Comline Budapest Kft.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezt jó tudni a követelésfoglalásról

A követelésfoglalás szükséghelyzetben az adósnak is lehet kedvező megoldás, hisz az adóhivatal hatékonyabban a behajtásban, s így csökken a tartozás. Tovább olvasom