Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

A Dunántúlon terjeszkedne a Praktiker

A cég olyan településeket vizsgál, amelyek vonzáskörzetében legalább 30 ezren élnek.
A Praktiker új értékesítési koncepciója alapján dunántúli városokban folytatná mini áruházas terjeszkedését, a barkácslánc a következő két-három évben nem tervezi közepes és nagy alapterületű áruházak megnyitását, esetleg átvételét Magyarországon.

A cég szerdai közleménye szerint eddig Sátoraljaújhelyen és Komáromban nyitott mini áruházat teszt jelleggel, amely az első forgalmi adatok szerint beváltotta a reményeket, elsősorban a hazai vásárlóknak köszönhetően. Sátoraljaújhelyen minden tizedik, Komáromban minden harmadik vevő érkezett a határon túlról, és fizetett euróval.

A következtetéseket levonva a Praktiker elsősorban a Dunántúlon folytatja terjeszkedését a következő három évben, 10 áruháznyitást tervez. A cég olyan településeket vizsgál, amelyek vonzáskörzetében legalább 30 ezren élnek, e városokban 1000-1500 négyzetméteres üzletegységeket bérelne, és áruházanként 4-5 ezer féle árucikket árusítana.

A Praktiker magyarországi leányvállalata jelenleg a német anyavállalat jóváhagyására vár az expanzió folytatásához.

A társaság várakozása szerint az idén a 370 milliárd forintosra becsült hazai barkácspiac zuhanása lassul, vagy megáll, és esetleg tovább tisztul a piac.

A Magyarországon 1998 óta folyamatosan terjeszkedő társaság 30,06 milliárd forintos nettó forgalmat ért el a hazai piacon a 2011-es üzleti évben. A tavalyi évről még nincsenek végleges adatok, de korábbi közlés szerint a menedzsment pár százalékos visszaesésre számít.

A Praktiker AG az európai barkácsáruház-piac vezető vállalatai közé tartozik, tavalyi teljes értékesítési árbevétele 3,004 milliárd euró volt, 5,6 százalékkal alacsonyabb az előző évinél. A konszern januári közlése szerint tavalyi bevételéből 811,3 millió euró (az előző évinél 9,3 százalékkal kevesebb) származott külföldi leányvállalataitól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új a NAV alatt: új területeket is vizsgál idén az adóhatóság

Új területeken is ellenőrzéseket indít a NAV 2013-ban - az elmúlt években rengeteg pénz került a költségvetés helyett a sportegyesületekhez. Tovább olvasom