Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

A Fed nem változtatott az amerikai alapkamaton

Az amerikai jegybank (Fed) szerdán nem változtatott alapkamatán, a várakozásoknak megfelelően. Az egynapos kamat célsávja rekord alacsony szinten, 0,0 és 0,25 százalék között maradt.
Az irányadó kamat 2008. vége óta változatlan az Egyesült Államokban. A kamatdöntésről szóló közlemény tartalmában nem sokat változott a két hónappal ezelőtti kamatdöntés óta. A Fed "még hosszabb ideig" a most megerősített szinten tervezi tartani a kamatot.


Indokolja a döntést az is, hogy a Fed kamatdöntői árnyalatnyit lefelé módosították az amerikai gazdaság idén várható kilátásait. Ugyanakkor azt is megállapították, hogy tovább élénkül az amerikai gazdaság, a munkaerőpiac kedvező irányú elmozdulása tapasztalható, bár továbbra is magas a munkanélküliség. Az infláció egy ideig még mérsékelt marad, a hosszabb távú inflációs várakozások továbbra is stabilak, a lakossági és a vállalati kiadások bővülnek.

A kamatdöntés után továbbra is vegyesen alakultak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói: a 30 vezető ipari részvény DJIA indexe az egy órával a bejelentés előtti plusz 0,08 százalékról 0,13 százalékra emelkedett, a technológiai papírok Nasdaq mutatója viszont tovább csúszott lefelé: mínusz 0,16 százalékról mínusz 0,27 százalékra. Az S and P 500-as mutató vesztesége 0,23 százalékról 0,25 százalékra nőtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengült a forint szerda délután

A forint szerdán is gyengült kissé, követve a dollárral szemben gyengülő eurót. Tovább olvasom