Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

A fogyatékkal élőknek is jár adókedvezmény

A kedvezmény mértéke a betegség kezdőnapjának hónapjától havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér öt százalékának megfelelő összeg.

Akár több százezer forintot is visszakaphatnak adójukból azok, akik valamilyen súlyos fogyatékossággal élnek - olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában.

A személyi adókedvezményt az összevont adóalapból lehet érvényesíteni, visszamenőleg öt évre. A kedvezmény igényléséhez a betegség fennállásáról szóló igazolás szükséges, amit a szakambulancia, a kórházi osztály szakorvosa, illetve a háziorvos állíthat ki.

A kedvezmény mértéke a betegség kezdőnapjának hónapjától havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér öt százalékának megfelelő összeg. A vonatkozó kormányrendelet szerint többek között a hallási, látási, mozgásszervi fogyatékossággal, a különböző mentális és viselkedészavarokkal élők, elzáródást okozó érbetegségekben vagy egyes daganatos betegségekben szenvedők jogosultak az adókedvezményre, vagy azok, akik rokkantsági járadékban részesülnek.

Az ideiglenes igazolásokat évente kell kiállítani, a végleges állapotot pedig nem kell újra igazolni.

A személyi kedvezményt beteg gyermek után nem lehet igénybe venni, azt kizárólag a betegségben szenvedő érvényesítheti - olvasható a lapban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább csökkent az üzemanyagok ára

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Tovább olvasom